Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • Pravaš

    Slažem se sa autorom posta o svemu napisanom. Nadam se da će Hrvatska Vlada ubrzo priznati Kosovo bez obzira na prijetnje koje dolaze od srpske strane. Hrvatska je priznala Srbiju u njenim granicama, ali Hrvatska mora priznati i Kosovo baš kao što je to napravio i Afganistan iz "demokratskih i ljudskih razloga"! Prijetnje iz Srbije kako će Srbi zatražiti državu na prostorima Hrvatske tj. obnavljanje SAO Krajine su gluposti kojima pokušavaju zastrašiti hrvatsko političko vodstvo, ali i građane Hrvatske. Srbi su Kosovo izgubili dolaskom Miloševića na vlast, ali su to shvatili tek sada kada se traži priznanje Kosova!

    Bog i Hrvati!

    avatar

    20.02.2008. (03:37)    -   -   -   -  

  • Hrvati-Kaindl

    Cestitamo Albancima s Kosova Lazimu Drmaku i Adnanu Muratiju povodom Kosovskog proglasenja nezavisnosti , te se zahvaljujemo na casati koju su nam iskazali protekli dana.
    Znam da nas Srbi gledaju popreko ali sami su krivi za to.

    avatar

    20.02.2008. (17:31)    -   -   -   -  

  • vlak_u_snijegu

    Kazes:
    ... Prije Osmanskog Carstva je Kosovo bilo kolijevka srpske države, ali bilo je to prije 600 godina, još u doba srednjeg vijeka. Od tada do nedavno promijenio se svjetski poredak nekoliko puta...

    A Rijeka i Split bili su u sastavu Italije tek do prije 60 godina. Znaci ima i Italija pravo na Dalmaciju? Problem je u tome, da kada veliki i mocni nesto odluce, ne jebu puno za pravo i pravicu, e tu je problem

    avatar

    20.02.2008. (19:08)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    vlak_u_snijegu... Ne komparirate isti, čak ni slični primjer. O čemu se radi kad su u pitanju Rijeka, Split, Dalmacija?
    Dalmacija je u sastavu Hrvatske od stoljeća sedmog do 15. stoljeća kada dijelovi Dalmacije dolaze pod mletačku okupaciju. Mletačka Republika nije Italija jer Republika Italija postoji tek od Garibaldija, dakle, od polovice 19. st. Od Mletačke Republike je Dalmaciju preuzelo Austrijsko Carstvo sve do Napoleona, a nakon toga opet dolazi pod Beč. Isti povijesni proces se dogodio s Rijekom. Danas nema Austrijskog Carstva niti Mletačke Republike, a kada bi išli filozofijom da Italija ima povijesno pravo na zemlje u Europi, zato što je Rimska Republika pa potom Rimsko Carstvo vladalo u cijeloj Europi, u Antici, onda bi nastao kaos u svijetu. Osim toga, Italija nije i ne može biti nasljednica Rimskog Carstva jer to jedno s drugim nema veze. Tako bi mogli i za carstvo Džingis-kana tvrditi pa bi pola Europe i cijela Azija danas potpale pod koju državu, Mongoliju?
    Ne znam zašto su Srbi tako nezahvalni Hrvatima? Godine 1389. hrvatska vojska pomaže Srbima u bitci na Kosovu polju, i ta bitka nije završila porazom za kršćansku koaliciju, naprotiv, bitka je ispala neriješena. Iste godine mletački špijuni-trgovci izvještavaju iz Male Azije da u Osmanskom Carstvu ne vlada pobjednička euforija zbog Kosova polja, dakle, Osmanlije nisu bitku dobili. Tek poslije Osmansko Carstvo ponovo prodire s velikom vojskom na Zapadni Balkan i onda pobjeđuje srpsku vojsku, a kraljević Marko je, inače, sudjelovao 1389. kao turski vazal u bitci protiv svoje srpske braće i njihovih tadašnjih hrvatskih saveznika. Srbi su od svoje povjiesti učinili mit, i vrijeme je da odbace mitove i počnu gledati na prošlost onako kako je bila. Onda ćemo moći imati normalnog susjeda u Srbiji.

    avatar

    20.02.2008. (20:26)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Pravaš - Bog i Hrvati! Pridružujem se Vašem komentaru.
    Srbi bi trebali shvatiti da su Kosovo izgubili jer su Kosovom vladali od 1912. na osnovi SILE. Bilo je pitanje vremena kada će se geopolitičke okolnosti okrenuti protiv Srbije,i kada će doći dan, koji je sada došao, kada je neka sila u svijetu rekla - dosta je bilo sile na Kosovu, pustimo ljude neka se opredijele, i Kosovari su to velikom većinom učinili. To što se Srbija sada poziva na međunarodno pravo bilo bi komično da nije tragično. U cijelom 20. st. je Srbija kršila međunarodno pravo. Što je bilo 1912. godine? Mirna integracija Kosova u sastav Srbije ili osvajački pohod? Pa atentat na Franju Ferdinanda od Crne ruke, a sa znanjem i odobrenjem vlade u Beogradu - to je bio doprinos međunarodnom miru? Pa okupacija Hrvatske 1918. od strane Srbije i srpske vojske - to je bio dobrosusjedski čin - oslobođenje od Germana pa smo dobili velikosrpsku tiraniju? Pa srpska vladavina u Kraljevini SHS i Jugoslaviji do 1941. - to je bilo poštivanje svih međunarodnih normi? Zašto je onda nobelovac Thomas Mann protestirao 1932. zbog političkog ubojstva najvećeg svjetskog albanologa, hrvatskim pravašem i znanstvenikom Milanom plemenitim Šufflayem, nazivaju taj čin ubojstva barbarstvom, a barbarstvo nije dio međunarodnog prava ...

    avatar

    20.02.2008. (20:40)    -   -   -   -  

  • nema_sanse

    CBK: "Godine 1389. hrvatska vojska pomaže Srbima u bitci na Kosovu polju..."
    Mislite Hrvatska vojska Tvrtkovog kraljevstva Bosne, ili?

    avatar

    20.02.2008. (21:22)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    nema_sanse...da, na tu vojsku sam mislio, bosanska vojska s hrvatskim vojnicima-plemićima ili hrvatska vojska, kako hoćete, svejedno jer Kraljevina Bosna bila je hrvatska država, kraljevi Bosne bili su Hrvati - ne postoji znanstvenik koji je dokazao suprotno.

    avatar

    20.02.2008. (22:21)    -   -   -   -  

  • nema_sanse

    CBK, OK. Razumin. I nikad ni ja nisan tvrdija suprotno. Samo san predpostavija iz vašeg komentara da ste mislili da su i "uža" Hrvatska i Slavonija poslala vojnu pomoć, pa zato ono pitanje.

    avatar

    20.02.2008. (23:01)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Problem je što je "uža" i "šira" Europa tada vrtjela palčeve dok su Turci osvajali, jedino su se Hrvati pokazali kao "predziđe kršćanstva" kod Sigeta i drugdje ali su nas Nijemci izdali kod Sigeta. Uz nas su još Mađari, istine radi, dali obol slobodnoj Europi, i isto kako su se Europljani ponašali u 14. i 15. i 16. stoljeću (bolila ih briga što tamo Turci osvajaju Jugoistočnu Europu, glavno da nisu osvajali Pariz, London, Milano... ) tako ih je bolila briga i 1991. kad je Vukovar nestajao pod srpskim granatama. Na Zapadu ništa novo!

    avatar

    21.02.2008. (00:08)    -   -   -   -  

  • HSP Osijek

    Problem je sada valjda svima jasan. I Tadić je odmah u VS-u UN-a opalio po Hrvatskoj, dan kasnije Nikolić opominje da srbija neće poštovati granice ako dođe do priznanja. i jedan i drugi su isti zajedno sa koštunicom, samo što su se podjelili, tadić će šutiti da je četnik, koštunica će tu i tamo spomenuti da je četnik, a nikolić će otvoreno govoriti da j ečetnik. A u biti kad spojiš 1+1+1 dobiješ = 3 - zaštitni znak srbije... Kosovo je slobodno jer je MORALO biti slobodno zbog veliko srpske politike koja, sada je svima valjda jasno, još nije i neće umrjeti u srbiji i srbima nikada...

    avatar

    21.02.2008. (12:44)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Angelium... I ja sam mišljenja da je Boris Tadić velikosrpski raspoložen, smao što to krije kao zmija noge; pa tata i akademik Tadić jebio co-autor velikosrpskog programa "Memorandum" koji je nastao u Srpskoj akademiji nauka i umjetnosti u Beogradu kao neka vrsta "Mein Kampf" - borbeno-ideološki program koji je preuzeo Slobodan Milošević. Za Koštunicu znamo da je četnik još od onda kada je pozirao sa kalšnjikovim na Kosovu i podržao Miloševićevu politiku, a Nikolić "Grobar" je deklarirani četnik koji je bio dobrovoljac u jednom četničkom odredu za vrijeme velikosrpske agresije na Hrvatsku 1991. godine.
    Velikosrpska politika i ideologija je za Srbe isto kao što je bila nacionalsocijallistička ideologija za Nijemce u Hitlerovoj Njemačkoj tridesetih godina. Ono što je Srbiji potrebno to je denacifikacija Srbije od rasističke velikosrpske ideologije a to će biti kada Srbija doživi totalni poraz u sljedećem ratu kojega izazivaju. Kad lava povučeš za rep, a lav je Amerika, onda si naje... Upravo su Srbi danas upali u američko veleposlanstvo u Beogradu, na teritorij SAD, a to je Amerikancima najgore kad dožive, ništa manje nego kad im se zabiju avioni u tornjeve, ili kad im netko potopi paciifčku flotu na Hawaiima. Srbi zbog Kosova iracionalno razmišljalju pa gube pamet. Evo, Francuzi i Britanci (mislim na službene njihove politike) razmišljalju racionalno - znaju da je braniti Kosovo za Srbe osuđeno na propast jer tamo živi gotovo 2 milijuna Albanaca. Stoga su Francuzi iEnglezi priznali kosovsku neovisnost, a ispod stola će Srbima omogućit da pripoje tzv. "RS" Srbiji, uz beneficije priliko ulaska u EU o kojima Hrvatska može samo sanjati. Uskoro će se pokazati pogubnost Tuđmanove politike prema Bosni kad je bahato odbio anti-velikosrpsku koaliciju i pristao na podjelu BiH. Sutra ćemo imati i formalno jugoistočnu granicu Hrvatske sa Srbijom na Uni. Međutim, Srbima to nije dosta, oni bi išli dalje, pa ćemo vidjeti dokle. Sila doduđe Boga ne moli, ali ni Bog ne moli siledžije!

    avatar

    21.02.2008. (20:19)    -   -   -   -  

  • 4you

    vidim teme i mislim da ovdije ima nesto za vas
    100% BESPLATNO
    eNovine , zanima li vas politika i gospodarvsto mnoge uredske stvari knjigovodstvo nekretnine ili pak nesto drugo posjetite nas i baručite sa samo par klikova BESPLATNO
    http://business4you.blog.hr/

    avatar

    22.02.2008. (00:07)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    4you... Hvala, ali ovdje se ne bavimo biznisom nego razmišljanjem!

    avatar

    22.02.2008. (09:28)    -   -   -   -  

  • Lorelija

    Ella speaking... hej hvala ti na podrsci, jos sam mlada pa X stvari ne znam, ali trudim se :)
    slozila bih se s tobom oko razloga za priznavanje kosova, ALI jedan veliki problem nastaje oko toga sto ima jos puno takvih kosova u svijetu. ja bih problem rjesila tako sto bi im umjesto samostalnosti dala da se pripoje maticnoj drzavi albaniji, jer ovo nema smisla. tako druga "kosova" na svijetu se ne bi imali na sto izvlaciti i postigla bi se kakva-takva sigurnost. i da, sjeverni dio kosova bih naravno vratila srbiji, jer je tamo vecinsko stanovnistvo srbijansko, a ovako ce samo nad njima se sada izvrsavati rezimska nasilja.

    avatar

    22.02.2008. (10:19)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    CBK speaking... hej, hvala na zanimljivom komentaru. Mogu ti reći da ta tvoja ideja na prvi pogled zvuči kao moguće rješenje za kosovsko-srpsku krizu, ali moraš uzet u obzir da se na sjeveru Kosova koje Srbi svojataju za sebe ne nalaze samo pravoslavni manastiri, do kojih većini Srba nije ni stalo jer ne vjeruju u Boga, nego se nalaze i prirodna bogatstva kao rudnik ugljena i srebra u Trepči, pa termoelektrana za proizvodnju struje (inače bi Kosovo bilo doslovno u mraku, iako je već i simbolično u mraku).
    U pravu si, postoje i druga "kosova" na svijetu, kao na pr. Abhazija u Gruziji, Čečenija u Rusiji, ili (većinski muslimanski) Sandžak u Srbiji, Baskija u Španjolskoj i t.d. ali takva "kosova" se ne mogu usporedit s Kosovom jer Srbi jednostavno nisu znali upravljati sa teritorijem koji su 1912. osvojili, pokazali su se nesposobni kao vladari. Osobno ne bih Kosovu predložio pripajanje Albaniji jer bi to dovelo do propasti Kosova. Radi se doduše o istom narodu ali koji je posljednjih 100 godina živio odvojeno, a Albanci u Albaniji su pod staljinističkim režimom postali ideološki drukčiji oblikovani ljudi koji su desetljećima živjeli u izolaciji od cijelog svijeta tako da Albanija i Kosovo predstavljalju dva odvojena svijeta, isto kao Kosovo i Srbija. Što se tiče nekakvog režimskog nasilja na sjeveru Kosova mislim da toga od strane albanske većine neće biti, a osim toga je kosovska neovisnost uvjetovana nadzorom Zapada nad Kosovom tako da Albanci neće moći mrdnuti, sve ako bi i htjeli se sada Srbima osvetiti, a bilo bi s njihove strane glupo da se osvećuju Srbima jer bi time pokazali svijetu da i oni ne znaju upravljati Kosovom kao ni Srbi.
    Ja rješenje vidim u tome da Amerika, kad je sad već stvari preuzela u svoje ruke, zaštiti ne samo Kosovo od mogućeg srpskog napada i destabilizacije, nego pogotovo Bosnu koju Srbi svojataju za sebe. Ako Ameri budu spriječili cijepanje BiH, puknut će san o Velikoj Srbiji kao mjehur od sapuna. Mislim da bi "ludi" Srbi mogli u Banjaluci proglasiti "neovisnu Republiku Srpsku" koju onda priznaje Putinova Rusija, pa imamo cirkus u Europi, ali u tom slučaju ni to Srbima neće koristit zato što Amerikanci u Bosni imaju kod Tuzle veliku vojnu bazu pa treba očekivati da bi moguće proglašenje genocidne tvorevine "RS" bilo unaprijed osuđeno na propast. Što misliš o tome?
    Uglavnom, slijedi malo turbulentnije razdoblje, sljedećih mjeseci ili koju godinu, ali se nadam da će razum na kraju prevladat i da će velikosrpska ideologija doživjeti totalni krah. Ponavljam, tvoj prijedlog da se sjev. Kosovo vrati Srbiji bio bi odličan kad ne bi postojala jedna kvaka, a to je da nije Srbima stalo Kosova nego oni Kosovo koriste kao izgovor za priširenje Srbije na zapad, dakle, na račun BiH, pa i Hrvatske. Možda je onim najluđim srpskim fanaticima i stalo do Kosova, ali oni malo realniji Srbiji znaju da je Kosovo već davno izgubljeno za Srbiju, jer ne mogu promijeniti demografsku sliku Kosova gdje ima gotovo 2 milijuna Albanaca (ima ih kao i Slovenaca) ali su dovoljno pokvareni da govore kako im Kosovo znači nešto emocionalno, a u biti, isto kao Slobo Milošević svojevremeno koriste Kosovo kao alibi za stvaranje Velike Srbije na naš račun, a to im je račun bez krčmara.

    avatar

    22.02.2008. (12:34)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Prvo što sam nakon malo odsustva sa bloga došla pročitati je vaše mišljenje o priznanju Kosova.Slažem se s Vama i lijepo pozdravljam.Zahvaljujem na lijepoj pjesmici Silvije Šesto.na mom blogu.

    avatar

    22.02.2008. (20:49)    -   -   -   -  

  • karlovački Ustaša

    a kud baš komunizam al svejedno ok ti je blog

    avatar

    22.02.2008. (21:56)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Žubor vode... I ja Vas lijepo pozdravljam, a pjesmice i drugi put:-)

    avatar

    22.02.2008. (22:46)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    BBB... hvala što mi je blog okey;-) kud baš komunizam? Pa, koliko znam, komunizam je vršio pritisak na BBB i spriječio je da Dinamo 20 godina osvoji prvenstvo bivše države. Stoga, upoznaj se sa zločinima komunizma pa ćeš više znat i o povijesti BBB-a odnosno muke koje je BBB prolazio u komunizmu.

    avatar

    22.02.2008. (22:50)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Sviđa mi se način na koji si obradio ovu temu. Uživala sam. ;)

    avatar

    22.02.2008. (23:27)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Ima jedan svijet... My pleasure što ti se sviđa način na koji sam obradio temu. I meni se sviđa način na koji si obradila svoju posljednju temu;-)

    avatar

    23.02.2008. (12:02)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Odličan post! Ova događanja u Srbiji, od samoga početka, pratim iz prvog reda. Nikad me Srbi nisu iznenadili (pozitivno), pa ni ovoga puta oko Kosova. Hegemonizam i šovinizam su dominirajući svjetonazori u Srba kroz cijelo XX. stoljeće. Nekad im se isplatilo, pa su imali Veliku Srbiju, a danas ne. No, bit će zanimljivo proljeće, budući je faktički nastala nova vladajuća koalicija, Koštunica-Šešelj koja će svakako pokušati ostati što dulje na vlasti, jer ako im dođe Čeda - svi će u bajbok ili u Rusiju kod obitelji Milošević.

    avatar

    23.02.2008. (17:46)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Taurunum... Pratim nekoliko Vaših zadnjih postova i primijetio sam da ste odlično obaviješteni o srpskoj politici jer tamo živite i poznato mi je i inače, a sada i preko Vas, o velikom pritisku kojemu su Hrvati koji žive u Srbiji izloženi. Pratim Vaše apele hrvatskm vlastima da se zauzmu za Hrvate u Srijemu i Vojvodini, pa i Beogradu. Ako je suditi po javnim potezima naših vlasti, nisam uočio da se posebno zalažu za Hrvate preko Dunava (iz perspektive Zagreba), osim ako Sanader ne vodi još neku tajnu politiku, iza kulisa, kojom bi daleko od očiju javnosti kod srpskih vlasti nešto pametno učinio za Hrvate u Srbiji. Srbi u Hrvatskoj su dobili sve, iako su se ponijeli sramotno prije 18 godina, a i danas su bahati (slučaj Jagodnjak čini samo vrh ledenog brijega). Poznato mi je da se na pr. banjalučki biskup Komarica svojim neprestanim apelima skoro i ponižava pred našom vlašću koja se prema bosanskim Hrvatima odnosi kao prema kugi, gotovo bih rekao. Hrvatska vlada ima i te kako pravo za Hrvate u Srbiji zatražiti primjenu svih međunarodnih standarda u zaštiti nacionalnih i kulturnih te drugih prava Hrvata u Srbiji.
    Ja se čvrsto nadam da će uskoro (kroz koju godinu) se promijeniti odnosi snaga u Srbiji, da će pasti pročetničke stranke i u biti četnički politički pokret i da će na vlast doći političari tipa Čede Jovanovića jer Srbija samo s takvim ima budućnost, a to onda znači da i svi oni koji nisu Srbi, a jesu građani Srbije, mogu računat na mirnu i sretnu budućnost. Koliko, međutim, znam, Čedo Jovanović u Hrvatskoj kontaktira samo sa Vesnom Pusić, koja u hrvatskoj javnosti ima negativan imidž (potječe iz projugoslavenske, gotovo provelikosrpske obitelji - brat od njenog djeda, Grga Angjelinović je 1918. obračunavao s hrvatskim rodoljubima u Zagrebu, otac joj bio jedan od vodećih boljševika u Zagrebu 1945. itd.) Pretpostavljam da kontaktira i s Mesićem ali to su upravo političari u Hrvaskoj koji ni Hrvatskoj ne žele dobro, koji su gotovo strana tijela u hrvatskim vlastima. Jednom sam pisao Jovanoviću i upozorio ga na savezništvo između Sanadera i Koštunice koji ga je praktički marginalizirao u Srbiji, ali nije mi odgovorio. Čedo Jovanović je baš demokratski orijentirani političar a kontaktira u Hrvatskoj s političarima koji su izraziti anti-demokrati, pa mi je to nevjerojatni paradoks. Kad se pogleda u kojoj je velikoj mjeri Mesić saveznik s Putinom, a čiji je putin saveznik u Beogradu, onda se krug zatvara. Inače, poznajem do u detalje, kako komunističku tako i velikosrpsku ideologiju, i primijetio sam kako naši ljudi u Hrvatskoj, unatoč posljednjem ratu, vrlo malo poznaju i jednu i drugu ideologiju zla pa nisu se u stanju obraniti od posljedica tih ideologija. Koje je Vaše mišljenje, kako bi hrvatske vlasti najbolje mogle, na primjer, u ovom trenutku, pomoći vama Hrvatima u Srbiji? I na kraju, što mislite o onom Duliću? Je li on samo marioneta ili kao Hrvat pomaže svojim sunarodnjacima u Srbiji?

    avatar

    23.02.2008. (21:10)    -   -   -   -  

  • anti komunista

    zivio republjik kosovo!!! sad treba vojsku na granicu s "bracom" jer bit ce, izgleda, sranja!!!

    avatar

    23.02.2008. (22:58)    -   -   -   -  

  • Četiri Gospe sibol Hrvatstva

    Boze cuvaj HRVATSKU, moj dragi dom ljude koji blaguju pri oltaru tvom...

    avatar

    24.02.2008. (00:34)    -   -   -   -  

učitavam...