Komentari

malaanja.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Smrt za riblji fond

    I onda se zapitamo tko pravi proračune mjesečnih troškova ili potreba, kojekakve prosjeke? Neki blijedi tip s digitronom kraj sebe i bez osmijeha......Kako god računao, uvijek dobijem veći iznos od sindikalne košarice ili takvih nekih izračuna. Obzirom da i sam imam invalidno dijete, shvaćam kroz što prolazite i da bi dali sve što imate samo da bi Anji koliko-toliko olakšali bolest, a svega bi se odrekli samo od kada bi ona bila zdrava. Naš sustav je precizan u svojim izračunima - 1000 kn za invalidnost, ako ide u školicu ili neku ustanovu, cifra se prepolovljuje. Kod moga sina slučaj je takav da i svake 2 godine idemo na komisiju - da dijete slučajno više nije autist., tako da ne bih oštetio državu za 500 kn. A tih 500 kn se ionako izgubi u moru troškova obzirom da sam uzdržavam 6-članu obitelj. Neki dan rekao mi jedan prijatelj - zašto mi se žena ne zaposli? A tko bi onda brinuo o djetet? Jer, morala se odreći "prava" sa biroa i vlastitim zahtjevom skinuti se sa biroa da bi pomogla djetetu i bila uz njega. Državi dobro - time što je ona potpisala da je "skinu" sa biroa, država je obznanila javnosti da je smanjila nezaposlenost jer se jedna osoba manje javlja na biro (dakle, po tumačenju eksperta ima posao sa strane), a mojoj supruzi ne mora dati status njegovateljice jer ona i ovako i onako uspjeva da se brine o svemu a ja stalno uspijevm da skucam novaca. Još uvijek za pelene, još uvijek za posebne hrane, još uvijek za ovo ili ono - bez pomoći sa strane.
    Ono što me godinama muči je to kada je rat počeo i ja sam se također uključio - znao sam da mogu glavu izgubiti ili ostati invalid, ali ta naša djeca nisu mogla birati, nisu imala mogućnost izbora, oni su samo postotak koji ima pravo na 1000 kn invalidnine - osim ako ne idu u školu. Žao mi je pravih ratnih invalida, imam ih među svojim prijateljima, ali ovi me lažni brinu - ljudi bez skrupula koji pljuju po pravim ratnim invalidima i njihovoj žrtvi i sa primanjima oko 20000 kn za sebe i još 10000 za svoje supruge koje "brinu" o njima. Eh, novci nisu važni, zdravlje je bitno - kažu poznavaoci. Koji imaju novaca da si priskrbe zdravlje.

    avatar

    18.02.2008. (09:22)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Jako dobar post! Isprintat ću ga i pokazati na poslu! Da, nažalost - troškovi su sev veći, a novaca ima sve manje i manje...:(((
    Pusa, pozdrav svima Vama, Anji velika pusa od Luki+Goldie

    avatar

    18.02.2008. (09:41)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Prvo ne mogu a da ne izrazim svoje zgražanje na račun onih roditelja koji ostave svoju djecu na brigu nekoj ustanovi, kojegod opravdanje mislili da imaju, to je neoprostivo!
    A vaši troškovi... često sam si, nakon nekog vašeg posta, mislila u glavi kako uspijevate nasmagati novaca za sve te troškove koje imate, a koje ste nam sada približili, ovako kada ih gledam, još su i veći nego sam ja to zamislila. I mogu misliti koju razinu stresa to izaziva kod vas jer osim tih svakodnevnih briga o bolesnom djetetu, financije itekako opterećuju, a znate da ništa od toga nije luksuz nego čista potreba. Naravno, Anjica je priceless i zaslužuje tisuću puta više, to je jasno, ali kako onda vi ne bi nekad bili na rugu snaga i volje, zato sam vam i rekla da imate svako pravo požaliti nam se.
    Htjela bih vas nešto pitati, ali ne znam je li pitanje možda neumjesno ili indiskretno, ne samo za blog nego i inače :o) Ali dobro, ja ću pitati, a vi slobodno recite ako je neumjesno, shvatit ću :o) Naime, kad ste već to spomenuli, planirate li možda i vi u budućnosti da Anjica dobije bracu ili seku? :o)

    avatar

    18.02.2008. (10:35)    -   -   -   -  

  • niky16

    ey evo mene opet meni je jako zao i zelim vam su radost i srecu
    i zelim da se dobro zabavljate i budete sretni!!!!!
    po cijele dane visim na vasem blogu
    i da prvi dan kada sam dosla na ovaj blog zaplakala sam jer sam u dusi osjetila kako je vama tesko...i zato zelim da budedte sretni i imate nadu i vjeru!!!!!!!!!!
    pusa svima a pogotovo maloj ANJI!!!!!!!!

    avatar

    18.02.2008. (13:10)    -   -   -   -  

  • Klara

    sve mi je poznato, baš razmišljam o nabavi novih kolica i dizalice
    a kolko sam kroz godine novaca dala dadiljama bolje da ne računam

    avatar

    18.02.2008. (14:22)    -   -   -   -  

  • Mala Anja

    Mikke musse (a sto da kazemo na ovaj Vas komentar kad ste sve rekli...velika Vam hvala na podrsci....takoder od sveg srca zelimo i Vama i Vasoj obitelji svu srecu ovoga svijeta....lijepi pozdrav od obitelji Kostanjevecki)
    Luki 2 (nadamo se samo da zbog naseg posta kojeg ce te odnjeti na posao ni Vi ni mi necemo imati probleme(ha-ha;sala mala)....veliki pozdrav i velika pusa od male Anje)
    Kinky (sto se tice financijskih troskova u postu su spomenuti samo veci izdaci a gdje su jos sitne stvari na koje ne racunamo ali u mjesecnom izracunu su isto jako velike....sto se tice pitanja o drugom djetetu, ne nije neumjesno ni indiskretno i rado cemo odgovoriti : da, jesmo, razmisljali smo o tome cak nam i vecina sugerira da bi zbog Anje trebali imati jos jedno djete ali uvjek ono ali....da li bi se dovoljno posvetili tom djetetu ili bi Anja bila malo zapostavljena na racun drugog djeteta sve su to pitanja na koja nemamo ovog trena jos odgovor a uz sve to tu je i financijska strana, ovako krpamo sve u sesnest kako bi tek onda...eto, mozda nisi zadovoljna odgovorom ali kao sto smo rekli ni mi nismo jos na cistom po tom pitanju....veliki pozdrav i velika pusa od male Anje)
    Niky 16 (hvala Ti sto posjecujes blog male Anje....nek Ti dragi Bog da svo zdravlje ovog svijeta....pozdrav i pusa od male Anje)

    avatar

    18.02.2008. (14:36)    -   -   -   -  

  • Black angel

    Svaka čast na izračunu i ja sam majka jednog djeteta s posebnim potrebama , mislim da bi se još mnogo toga dalo dodati od vitamina za djecu do što zdravije prehrane, međutim mislim da od svih vladinih obećanja ništa, da su zaboravili na naše male anđele tim više što ne bi trebali, jer za patnju naših malih anđela u 80% slučajeva krivi su sami djelatnici zdravstva što zbog svoje nepažnje ,nespretnosti , samouvjerenosti a neki i zbog "nepodmazanosti". Pa kao što uvijek bolnice stoje iza svojih djelatnika , ministri iza bolnica a vlada iza ministra , pa neka ta "vlada" pokuša vratiti bar dostojanstvo našoj pošto joj zdravlje i sretno djetinjstvo ne može. A ne da se događa da svakih nekoliko mjeseci se nađem u situaciji da mi krug prijatelja stalno financijski potpomaže jer vjerujte na neki je način jako ponižavajuće da ne mogu brinuti o svom jedinom djetetu. Pusa mojoj Anjici!

    avatar

    18.02.2008. (19:21)    -   -   -   -  

  • Black angel

    ispravak našoj djeci

    avatar

    18.02.2008. (19:56)    -   -   -   -  

  • Mala Anja

    Black angel (krasno si ovo opisala i jednostavno nemamo rijeci na ovaj komentar....tebi i tvom djetetu žzelimo svu srecu u zivotu, da i dalje imate vjeru i nadu u bolji zivot....obitelj male Anje)

    avatar

    18.02.2008. (20:09)    -   -   -   -  

  • Anja _legenda

    krasno si ovo opisala , zelim ti puno srece!!!!!!!!!!!!!!!

    avatar

    18.02.2008. (22:50)    -   -   -   -  

  • damjanicka

    evo pročitala sam ovaj post....sve je istina...u našoj državi toliko potrebni novci idu u nepotrebne stvari.....umjesto dase ljudima kojima treba pomoć pomogne, ne oni rasipaju novac bezveze...stvarno ih ne kužim....vjerojatno nikad ni neću...opet jedan predivan post...anjici za oporavak stvarno treba financija, ali uz dobre ljude sigurna sam da ćete uspijevati iz dana u dan....neznam više što da rečm osim veliki pozdrav i dršte mi se....pred anjom sja sunce...velika pusica mom mišeku anjici....voli vas ivana...

    avatar

    19.02.2008. (09:02)    -   -   -   -  

  • Đus

    to je to- država prisilno vodi ljubav s našim pozadinama, a mi smo tu da se sagnemo i stisnemo zube. najbanalniji primjer- ja zbog 15 nepropisno parkiranih automobila (min. 500 kn kazne za svaki) mogu muriju zvati 15 puta i ništa se neće dogoditi. ALI ako ja uzmem nož i izbušim po gumu na svakom od automobila, u roku 5 min. će tu biti ATJ lučko, ja u novinama kao manijak i td... ne govorim ovo zbog policije, već zbog države, koja od čovjeka radi budalu i doslovno ga jebe sve dok god ga ne stjera u kut i prisili na samoubojstvo ili ubojstvo. onda ga se jednostavno proglasi nenormalnim i završena priča.

    ispričavam se na frustriranom komentaru, ali zbog ovakvih stvari često razmišljam o inozemstvu čim dobijem diplomu.

    avatar

    19.02.2008. (10:34)    -   -   -   -  

  • my Way- ribica

    :(

    avatar

    19.02.2008. (14:13)    -   -   -   -  

  • Zapisi o čudnovatom u crnom i plavom

    Čitam Đusov komentar i vraćam se u doba od prije 15 godina i istih tih mojih želja...da odem što dalje...ali ovo je ipak moja zemlja...jedino što je previše u k...a takva će i biti dokle god ovce ne progledaju i ne puste se više derati do kože....ali nemam nadu da će to biti tako brzo...i zato moja snaga i volja da nešto mjenjam sve više kopni....eto baš jučer sam razgovarao s jednim "gradom" u svezi njihovog financiranja nekih projekata....2000kuna za godinu dana....eh lijepa naša silov.......

    avatar

    19.02.2008. (15:29)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Posado Male Anje drž te se. Nema predaje ni odustajanja...

    avatar

    19.02.2008. (20:38)    -   -   -   -  

  • *sonj@*

    ....ey.....ajme koji su to novci....ja sam rekla da ja našu politiku ne shvačam....a sumnjam da ču je ikad shvatiti....pa ono....ja ih uopče ne shvačam..ponašaju se kao daje bitnije da dinamo ima što bolje opremljen stadion nego da dijete s POSEBNIM POTREBAMA dobije ono što mu je potrebno....post je odličan... pozdravite mi i dajte puno pusa maloj princezici Anjici....
    od Sonje

    avatar

    19.02.2008. (20:39)    -   -   -   -  

  • NISKOZEMAC

    Jutric iz Amsterdama!!

    Vijerovatno ce mnogi koji procitaju ovaj Vas blog sada shvatiti koliko su mijesecni izdaci dijeteta sa posebnim potrebama! Ja vijerujem da ovaj Vas mijesecni proracun je mnogo visi jer nazalost uvijek se nesto iznenadno dogodi a to kosta novaca.Ja ne razumijem(moza sam ja ????) da osobama,dijetetu i njihovim roditeljima nije omogucen normalni zivot...jer i oni imaju prava na taj zivot!!! Moje je misljene ;sva pomagala i troskove tih istih pomagala trebalo bi da socijalno snositi..ZATO GA I PLACAMO_TE!!!! Moja je susijeda invalid.Cijeli ma bas cijeli stan je njoj prilagoden.Ona nije nista platila.To je zakon to je socijalno koje vi nazalost prvih ?????godina nece docekati.Sramota!!

    avatar

    20.02.2008. (09:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...