Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Wall

    slažem se da treba svatko u svojoj sredini razotkriti i pokazati cara i njegovo novo nato-ruho, razgolititi političke elite i njihovo silovanje i nasilnim članstvom u jednoj odumirućoj fašističkoj organizacijj za širenje terora spram zemalja s liste SAD- bilo da im smetaju zbog prirodnih bogatstava ili američkih globalnih kolonijalnih apetita.

    ipak, u svemu me najviše šokira jedna almost cool adresa i blogek koji i bez čitatelja jest na listi, promovirajući NATO, plaćenički sajt koji zatrpava floskulama i tlapnjama, te maglom iz petnih žila. ta tobožnja 'udruga građana za promoviranje NATO' valjda je genijalni cyber uradak mastermind kreatura iz hahadezeja, a odazivaju se na ovoj adresi:
    .
    http://opsa.blog.hr/2008/02/1624207862/za-nato-52-posto-gradana-hr vatske.html

    ljudi, je li to moguće?

    avatar

    12.02.2008. (15:49)    -   -   -   -  

  • Tedica

    Dijalog s javnošću o pitanjima članstva bitan je dio procesa ulaska Hrvatske u NATO. jako sam se hahahaha nasmijala na ovo. yeah right! trebalo se paziti za koga se glasuje.

    Wall, šokirala sam se ovim opsa blogom, nikada ga nisam vidjela.

    avatar

    12.02.2008. (16:07)    -   -   -   -  

  • funky business

    Iz članka br.1 Ustava RH ne može se zaključiti da Vlada ne poštuje volju naroda u pogledu ulaska u NATO jer bi se po tome za svako članstvo RH u bilo kojem savezu trebalo organizirati referendum što je jednostavno nemoguće. Ovaj članak odnosi se na to da Hrvati na izborima koji su "vrhovna instanca demokracije" biraju onoga tko će ih predstavljati i donositi odluke u njihovo ime i korist. Tako je i u slučaju NATO. Vlada je odlučila da je za dobro svih Hrvata najbolje pridružiti se Savezu i tako će i biti. Sasvim je nepotrebno ovakvo pogrešno tumačenje Ustava kojim se populacija dovodi u zabludu. Ustav se u potpunosti poštuje u mjeri u kojoj je s obzirom na okolnosti to moguće. Lijep pozdrav

    avatar

    12.02.2008. (18:55)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @funky business: Ustav čak izričito kaže (članak 141) da se za ulazak u bilo kakav savez mora organizirati referendum. Ustavni stručnjaci, koji su protiv referenduma, kažu da NATO nije "savez"; drugi ustavni stručnjaci međutim kažu da referendum jest potreban, jer se radi o prijenosu dijela suvereniteta.

    Hrvatska do sada nije članica nijednoga saveza. Za ulazaku u EU referenduma svakako jest potreban; ako Sabor ne izmijeni ustav.

    Nisam tumačio Ustav. Samo sam citirao članak jedan.

    Vlada svakako ne može odlučiti o pristupu NATO-u. Tu odluku donosi Sabor - osim ako se ne raspiše referendum, čija je odluka jedino iznad saborske.. Molim, prije nego što pokušaš podučavati druge, nauči elementarne stvari!

    avatar

    12.02.2008. (22:21)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Veliš šuplje fraze. Meni se čini da se to odnosi i na taj članak Ustava, pa i na čitav Ustav. Možda zvuči heretično, ali bojim se da je realno. :(

    avatar

    13.02.2008. (05:12)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    To nisu fraze. To su načela. Da li je nešto "fraza" ne ne određuje se samo po sebi, nego ovisno o kontekstu: da li se netko stvarno trudi da svoj stav obrazloži i argumentira, te također da li možemo zaključiti da je iskren. Bilo koje načelo, naravno (i ona iz Novog Zavjeta, ili Komunističkog manifesta, ili američke Deklaracije nezavisnosti itd.) mogu biti, nažalost, šuplje fraze, ali nisu to seme po sebi.

    Kada kažu "ulazak u NATO jamči nam veću sigurnost", to je fraza (iako oni koji to kažu možda zaista u to vjeruju), jer jednostavno ne postoji argumentacijski okvir, da bismo mogli tvrdnju rasčlaniti na jednostavnije elemente i onda diskutirati. Zato ostaje samo sumnja, koju sam izrekao, da se sigurnost "neto" može i smanjiti.

    avatar

    13.02.2008. (08:56)    -   -   -   -  

  • funky business

    Smatram da će se Vlada pozvati na članak 139. , a ne na članak 141.
    Članak 139.
    ...
    Medunarodne ugovore kojima se medunarodnoj organizaciji ili savezu daju ovlasti izvedene iz Ustava Republike Hrvatske Hrvatski sabor potvrduje dvotrecinskom vecinom glasova svih zastupnika.
    ...
    Za to postoje mnogobrojni razlozi, a najveći leži u neinformiranosti hrvatskih građana što bi izazvalo velike troškove informiranja putem mas-medija dostupnih svim građanima (ovako je Vlada na web siteu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija stavila sve podatke o važnosti ulaska u NATO i to je to), zatim organizacija referenduma bi stajala nekoliko milijuna kuna, a čemu kada su građani na parlamentarnim izborima izabrali zastupnike u Saboru koji će podizanjem ruku odlučiti u ime svih građana koji su izašli na izbore, a svi su mogli izaći, čemu sad traženje referenduma i iscrpljivanje ionako oslabljenje državne blagajne.

    Po ovom članku istina HDZ-u će biti potrebni glasovi SDP-a, koji je tijekom predizborne kampanje spominjao kako će vjerojatno biti sudržani ako dođe do glasovanja u Saboru, ali u emisiji Otvoreno (30. siječnja) jasno je rečeno da će se SDP izjasniti ZA NATO.

    Realno gledajući, bez obzira na sve polemike, za ili protiv ulaska ili referenduma, preostalo je tako malo vremena do 2. travnja da je gotovo 100% sigurno da će RH ući u NATO bez ikakvog referenduma.
    Ne želim u cijeloj ovoj priči ispasti zastupnik premijera, ali prepustiti građanima da odlučuju o tako važnom pitanju uistinu bi bilo uzaludno trošenje novaca. Postoje kud i kamo potrebniji programi koji se mogu financirati novcem od eventualnog referenduma.

    avatar

    13.02.2008. (17:55)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Pa, ja računam da GOTOVO 100 posto sigurno znači da ipak nije sve GOTOVO. :) inače, da se o ovako važnom pitanju izbjegava neposredno odlučivanje, poraz je demokracije (demo-kracija: "Vladavina naroda") u svakom slučaju. Dakako, da je glupost prepuštati građanima da donose odgovore argument je ne samo protiv NEPOSREDNE demokracije, nego i protiv demokracije općenito. Hajdemo onda i izbore svake četiri godin ukinuti, samo se troše novci! Neka budu, recimo, svakih 45 godina. :-P

    avatar

    13.02.2008. (19:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...