Komentari

opsa.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • NeoN

    Ako je 40% građana za NATO, to je puno. Lažima se nažalost puno može postići, ali svejedno, nije lijepo lagati...

    avatar

    12.02.2008. (11:10)    -   -   -   -  

  • davdagic

    Poštovani, na žalost ne može Vam se drugačije pokušati pokazati postotak nego prema relevantnim istraživanjima. Svatko od nas se kreće u različitim krugovima i jasno je da netko zbog toga što je okružen osobama koje razmišljaju na jedan način to isto poopćuje na cjelokupnu populaciju. Međutim kako svatko od nas ne bi poopćavao i mislio kako svi misle jednako njemu postoje istraživanja i ankete, a upravo one ukazuju na podršku preko 50 posto za članstvo u NATO-u!

    avatar

    12.02.2008. (16:35)    -   -   -   -  

  • NeoN

    Recimo da vjerujem tim anketama isto kao što vjerujem anketi o popularnosti određene političke stranke koju naruči ta (bilo koja) politička stranka. Upravo zato bi trebao postojati referendum o članstvu u NATO-u, tako da svaki punoljetan državljanin RH može sam odlučiti. No, prema najavi vladajuće većine, do toga neće doći. No prema tome, čak i ako je anketa istinita, vaša organizacija (u smislu promicanja sjeverno-atlanskih integracija) nema nikakvog smisla, već je samo bacanje novca (čijeg?), s obzirom da je odluka o članstvu u NATO-u već donesena na prilično nedemokratski način u tzv. "demokratskoj" državi.

    avatar

    12.02.2008. (18:06)    -   -   -   -  

  • davdagic

    Poštovani gospodine, nažalost ne može vam se nešto objasniti ukoliko vi apriori ne vjerujete ničemu. GfK je jedna renomirana tvrtka s velikim renomeom na svjetskoj razini kao tvrtke koja radi točne rezultate i odlično prikazuje stvarno stanje u javnom mnijenju. Ne možemo to nikako povezati s anketama koje provode stranke, niti imamo saznanja o takvim lošim anketama koje rade stranke i tko ih radi za njih.

    Mi smatramo da referendum za NATO nije potreban jer Ustavom nije određen, te smatramo kako naši građani neće biti zakinuti time za razliku od teme poput mirovinske reforme kada postoji veliki interes građana i potreba za referendumom. Dakle, mi kao organizacija smatramo referendum dobrim demokratskim alatom, ali ne vjerujemo da ga treba koristiti baš uvijek. Znate, u ovoj temi oko NATO-a ima jako puno pogrešnih informacija koje plasiraju oni kojima je to iz nekog razloga interes. Nadamo se da ćete na opsa.hr pogledati pitanja i odgovore o NATO-u i riješiti možda i neke svoje nedoumice. Primjerice, građani često misle kako ćemo mi u NATO-u samo slušati naredbe, a ne znaju da se sve odluke donose konsenzusom i sl. Upravo radi nerazumijevanja načina funkcioniranja NATO-a i jeste protiv trećina građana, a samo pedeset posto je za (ako tako želite). Smisao naše organizacije je upravo u pomaganju informiranja o NATO-u. Naša organizacija je za sad financirana samo od članova (fizičkih osoba).

    avatar

    13.02.2008. (09:27)    -   -   -   -  

  • NeoN

    Ankete koje naruče stranke - to su one ankete koje npr. naruči HDZ, pa ima 5% prednosti pred SDP-om ili ih naruče iz SDP-a, pa rezultat bude obrnut...

    Pročitao sam među ostalim Vaš Statut, i posebno mi je zapeo za oko sljedeći Članak:

    Članak 7.
    Ciljevi Organizacije su: - doprinos u informiranju građana o sjeverno – atlantskim integracijama; - javno zagovaranje sjeverno – atlantskih i euroatlantskih integracija; - utjecanje na kvalitetu informiranja i rasprave o sjeverno – atlantskim integracijama; - sudjelovanje u podizanju javne svijesti o sjeverno – atlantskim integracijama; - doprinos pravu građana na izbor preko prava na kvalitetno informiranje; - doprinos ostvarivanju modernog, slobodnog, demokratskog, pluralnog i tolerantnog, nenasilnog društva u kojem građani ostvaruju svoja puna prava; - povezivanje i suradnja sa sličnim organizacijama, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

    Jasno mi je da se od organizacije koja u svom Statutu ističe "javno zagovaranje sjeverno – atlantskih i euroatlantskih integracija" ne može očekivati ni najmanja kritika npr. NATO-a. Ali u istom Članku također stoji: "doprinos pravu građana na izbor preko prava na kvalitetno informiranje". Ako shvaćam ispravno, to bi značilo da se zalažete za "pravo" biranje građana, ne samo time što su na izborima odabrali trenutnu vlast, već glasanje na referendumu ili tome sličnom. Ako shvaćam ispravno, potpuno se slažem s tim dijelom Vašeg Statuta - smatram da građani trebaju imati pravo na izbor i kvalitetnu i nepristranu informaciju.

    Vezano uz: "doprinos ostvarivanju modernog, slobodnog, demokratskog, pluralnog i tolerantnog, nenasilnog društva u kojem građani ostvaruju svoja puna prava", bih komentirao da je pomalo smješno kad se priča o organizaciji čiji je temelj moć, koja predstavlja argument snage, a ne snagu argumenata (NATO)..., upotrebljavati riječi poput "sloboda, demokracija, tolerancija, nenasilnost, puna prava..." :)

    Vezano za Vašu primjedbu uvezi lošeg informiranja uvezi NATO-a, sretan sam da nismo zemlja bogata naftom, pa pretpostavljam da Amerika neće jednog dana uvoditi tzv. "demokraciju" ovdje na način kao što to radi u Afganistanu i Iraku (i gdje se sve već još uskoro sprema), tj. ako RH uskoro bude članica NATO-a, nadam se da naši vojnici neće sudjelovati na nijedan način u sramotnim misijama nasilnog uvođenja "demokracije" u zemlje koje su bogate naftom...

    avatar

    14.02.2008. (18:14)    -   -   -   -  

  • davdagic

    Poštovani gospodine, zbilja ne možemo komentirati ankete naručene za političke stranke, jer smatramo da si niti jedna kvalitetna i renomirana agencija tako što ne bi dopustila (lažiranje rezultata). Nadalje, dovođenje takvog stava u vezu s anketama o podršci članstvu u NATO-u je prilično besmislena jer smo mi na našem blogu i stranicama prenosili podatke iz anketa raznih agencija i tvrtki koje su iz različitih razloga provodile takve ankete te su sve imale gotovo identične rezultate.

    Što se tiče našeg Statuta, mislimo da niste dobro shvatili odredbe, između ostalog Statutom nam je definirano i kvalitetno informiranje što znači iznošenje ispravnih, točnih informacija pa ako bi one bile i kritične prema radu NATO-a. Naša organizacija nije osnovana da posluži ulasku Hrvatske u NATO nego da prati proces ulaska u članstvo, ali i djelovanje Hrvatske kao članice NATO-a. Pozivamo Vas da pratite naš rad i uvjereni smo kako ćemo Vam pokazati da stremimo prema kvalitetnom komuniciranju i informiranju, a ne samo promoviranju! Što se tiče "prava" građana, mi se zalažemo za: "doprinos pravu građana na izbor preko prava na kvalitetno informiranje" - što znači kvalitetno informiranje, a ne referendum. Međutim, mi nismo ti koji su apriori protiv referenduma, mi ga ne podržavamo jer ga smatramo nepotrebnim, potrebnim smatramo kvalitetno informiranje na temelju kojeg će građani stvarati mišljenje, a vjerujte da niti jedan Sabor neće donijeti odluku protiv koje je većina građana.

    Žao nam je što se na našoj stranici niste zadržali na dijelu na kojem su odgovori na često postavljana pitanja o NATO-u, mislim da bi ste tamo našli odgovore na mnoge nedoumice. Pogrešno ste shvatili koncept i djelovanje NATO-a čemu je razlog vjerojatno masa pogrešnih informacija kojih su mediji danas prepuni. NATO je organizacija koja služi miru i ne sudjeluje u nasilnim aktivnostima, jednostavno ćemo Vam to dokazati, navedite nam jednu nasilnu akciju NATO-a?

    Što se tiče Vaše zadnje zamjedbe, ne bi smo komentirali Vaše stavove o Sjedinjenim Američkim Državama, Vaše je pravo da imate takve stavove, no kada govorimo o NATO-u onda morate znati da NATO nije SAD, te da se u NATO-u odluke donose konsenzusom! Hrvatski vojnici danas su u Afganistanu gdje svojim djelovanjem pomažu napaćenom narodu da koliko toliko vode normalan život, zar Vi to zovete nasiljem (!), i da li pri tome teroriste smatrate pozitivnima?

    avatar

    14.02.2008. (21:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...