Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Tamoya Sanshal

    prije svega pozdrav. I zamolba; možda mi možeš pomoći. Napisao sam roman teško odredljiva žanra, nekakav humoristički "retro SF"? Ali ipak mislim da to nije SF. Da li možda znaš nakladnika kome bih ga eventualno mogao poslati na uvid. Hvala ti. Robi

    avatar

    11.02.2008. (20:26)    -   -   -   -  

  • ***

    EX SYMPOSION o Andriću

    Novi broj jednog od najprestižnijih mađarskih književnih časopisa Ex Symposion posvećen je Ivi Andriću. Na nedavnoj promociji održanoj u budimskoj knjižari-kafeu Slobodna radionica, glavni urednik časopisa, Peter Božik, rekao je da je namera redakcije bila da mađarskoj publici približi jednog od najznačajnijih srednjoevropskih pisaca prve polovine 20. veka, koji je u velikoj meri i preveden na mađarski jezik. Ovo izdanje sadrži dokumenta, fotografije iz života i niz eseja o Andriću, kako mađarskih, tako i autora iz bivše Jugoslavije: Beate Tomke, Mirka Kovača, Ištavna Lukača, Ive Žanića, Damira Šabotića, Mihajla Pantića, Andree Tompe, Oktavije Nedelku i drugih.
    Broj je upotpunjen odlomcima iz Ex ponta, prozama U Počitelju, Na kamenu, kao i izborom Andrićevih osvrta na pisce i pisanje. Tekstove su preveli Kristijan Tobijaš i Viktorija Radič.
    Poseban prilog u broju je poezija Predraga Čudića u prevodu Atile Balaža. Časopis su potpisali: Oto Tolnai, Peter Božik, Žofia Silađi, Atila Balaž i Marta Joža.

    avatar

    12.02.2008. (07:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...