Komentari

tupatup.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • aquaria

    Koliko svjetla ovdje kod tebe! Hvala! :)

    avatar

    03.02.2008. (19:54)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    ja ga ne tražim, ono traži mene i ne da mi mira. :-)

    avatar

    03.02.2008. (20:08)    -   -   -   -  

  • neazess

    Eh, konačno postovi koji nisu predugački za čitanje (pazi tko to priča ;-))). Zapravo pročitala sam i neke od prethodnih (onih dugačkih) i čini mi se da ćemo se dobro slagati (ah shit, još jedan blog gdje ću stalno vikati "slažem se"...strašno ljudi, sve vas je više i kradete mi riječi iz usta...;-D).
    Nego, vidim Berix je zauzeo moj patentirani (ja ga zovem) "bahati stav" koji uvijek pali: kad nešto očajnički tražiš ne možeš naći, a kad mu okreneš leđa - ono traži tebe...hm, hoću li mijenjati ime bloga? Ma nee, ja i dalje tražim i baš ti hvala na osvjetljenju, ako se zakomplicira vraćam se na provjereni patent ;D :D.

    avatar

    03.02.2008. (20:52)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @Nea:vidim Berix je zauzeo moj patentirani (ja ga zovem) "bahati stav"
    a šta ću kad je to istina... naravno, da sam rekao "ja tražim svjetlo" isto bi bila istina... kao što bi bila istina i "ja ne tražim svjetlo, svjetlo ne traži mene" - ma znaš već, šta da uopće pričam, kužiš što sam mislio bolje nego li ja. :-)

    strašno ljudi, sve vas je više i kradete mi riječi iz usta...;-D).
    hahaha. Mogu samo reći "slažem se". :-) (ili kao što je to guest osmislio "lijepo si to napisala" :-))

    avatar

    03.02.2008. (23:04)    -   -   -   -  

  • zvrk

    ..ti si se nešto jako osvjetljila :)

    avatar

    04.02.2008. (08:49)    -   -   -   -  

  • neazess

    @Berix: Mogu samo reći "slažem se". :-) (ili kao što je to guest osmislio "lijepo si to napisala"
    ccc, postaješ predvidiv ;-)))).

    avatar

    04.02.2008. (11:07)    -   -   -   -  

  • Tup...aaa

    Koliko leptirića oko svjetla! ;)

    Ma što se mučite sa istinama, kad je istina u nama...
    jest da nam tu i tamo pregori lampica pa tapkamo u mraku, al onda svjetlo pronađe nas ;)

    @BeriX: kako god okrenuo "slažem se" ;)
    @nea: GIGA na GIGU :trljaruke :P
    i doleprša leptirić na novu lampu ;) .... zar mu nije dovoljno osobnog svjetla? ;)
    @isis: da, pronašla sam duracel ;)

    Svi volimo čitati ono što već znamo ;)

    Sve što imamo u životu je posljedica onog što vjerujemo..ako vjeruješ da nešto nema smisla... onda to u tvom životu definitivno i neće imat smisla.. :D

    avatar

    04.02.2008. (12:22)    -   -   -   -  

  • neazess

    zar mu nije dovoljno osobnog svjetla? ;)
    Kad spojiš dva snopa svjetla - dobiješ jače svjetlo (a tek kad spojiš pet do deset... :-)).

    Svi volimo čitati ono što već znamo ;)
    Otprilike ovako: prvo razmišljaš između četiri zida vlastitog uma i dođeš do nekih tebi logičnih i zanimljivih zaključaka. Nakon toga gledaš svijet oko sebe i pomisliš - pa ako sam samo ja došla do takvih zaključaka, onda možda i nisam u pravu (da se razumijemo - govorim o dobu rane mladosti i naivnosti :-)). I onda počne: istu stvar pročitaš u knjizi - školskoj knjizi, službenoj literaturi, knjizi za zabavu, pogledaš nekoliko emisija koje pričaju o onome što si i sama zaključila, na faksu ti kažu "naučit ćemo te skepsi", a zapravo razbiju tvoju skepsu i nauče te da vjeruješ sebi...i tako godinama sakupljaš. Jednog dana dođeš na blog - i nađeš još istomišljenika. Krajnji zaključak (već davno izveden, ali ga je uvijek lijepo ponovno i ponovno potvrditi - navodno, mi žene imamo pojačanu potrebu za tim ;-)): "Hm, ipak ja nisam luda". Nadalje - ni knjige, ni emisije, ni blogovi, ni istomišljenici mi već dugo nisu potrebni, ali su mi uvijek dragi i dobrodošli, da ne zaboravim najvažniju vještinu - vjerovati sebi. Oni koji misle suprotno, su također dobrodošli - da testiram tu vještinu i da popunim rupe (navode na razmišljanje o onome čega se često sama ne bih niti sjetila). Naravno, neki iz obje skupine po putu postanu dragi sami po sebi...
    Eto napisala sam ti duži komentar, nego što je moj zadnji post (koji neprimjereno priča o Novoj godini u veljači :-))) - čisto da održim reputaciju ;D.

    avatar

    04.02.2008. (13:50)    -   -   -   -  

  • Tup...aaa

    Nea kao nea to uvijek sve lijepo sažme pa i bio komentar ili post podugačak opet ispadne da je sažet ;)

    I ja volim drugu skupinu koliko i prvu jer si sama nikada ne bih sjetila postaviti neka pitanja sa kojima si onda popunim rupe ili proširim već prošireno. :D

    Kad spojiš dva snopa svjetla - dobiješ jače svjetlo (a tek kad spojiš pet do deset... :-))
    Svi za jednog jedan za sve! ;)

    Po pitanju NG baš sam ti mislila napisati u prošlom komentaru, da si još u veselju i slavlju ;)... stoga je baš primjerena priča ;) ... održavaš konstantu ;)

    I na kraju svi isto pričamo samo različitim jezicima i iskustvima... i vrtimo se bez razloga, a opet sa razlogom ;)... da bismo zavoljeli sebe i vjerovali sebi :D... kako bismo mogli voljeti druge... viiiiiiiiiiiiiiiiiiii ;) ... i stvori se MIR.... amen.

    Hei, a jesi razmišljala sad kad si došla do tu gdje jesi i zadovoljna si itd... cijeli život si tražila sreću, zadovoljstvo i ispunjenje i sada kada si dobila da je cijeli svijet tebi na dlanu... samo zaželi i uberi.... što dalje?

    Ti postaje malo sve "besmisleno", polako kao "dosadno"?
    Počela sam puno riječi stavljati pod navodnike jer su mi postali paradoksi.
    Puna a prazan... u know what I mean... znam da ZNAŠ! ;)

    Pa me interesira jer mene to ispunjenje vodi samo ka jednome... DAVANJU.. kroz različite postupke, pa i one kome nekome nisu "dobri" (slijedeći post je upravo o tome)

    Jel me pratiš?

    avatar

    04.02.2008. (15:16)    -   -   -   -  

  • neazess

    Pratim :D.
    Uh, danas me ljudi precijenjuju...takav mi je dan...
    Život je konstantna promjena - kako okoline tako i mene. Da mogu stati u savršenom trenutku - stala bih, ali ne mogu. I zato ne mogu niti tvrditi da u svakom trenutku osjećam zadovoljstvo, sreću i ispunjenje - to bi bila laž. Rekla bih da funkcioniram na dvije razine: na razini Korisnika (duše) koji je miran, pomiren i uvijek isti, te na razini čovjeka koji je i dalje ponekad nemiran, nezadovoljan, sretan, nesretan...Stvar je u tome da je Korisnik (ako ti je čudna terminologija - odgovor je u mom postu Snaga misli vs sudbina - Novi model ličnosti) miran sa razinom čovjeka tj. na razini Korisnika prihvaćam da čovjek prolazi sve to što prolazi i prihvaćam ga takvog. Ipak, daleko sam još od "prosvjetljenja", a nisam niti sigurna da ono za mene podrazumijeva sve što si pobrojala.
    Što dalje? Po meni nije nužan smisao davanje, već jednostavno postojanje. Također, po meni, kad do "prosvjetljenja" (vidiš ti te navodnike? ;-)) dođe više nemamo potrebu tražiti smisao (nema ciljeva, nema puta) jer smo u smislu samom (što je sve...) i možemo samo - postojati.
    Eh sad, dok smo na ovoj razini mislim da je smisao da shvatimo da nema ciljeva, smisla i onog "što dalje". Ako pak samo postojimo na ovoj razini, samim time preveniramo dosadu. Zašto? Pa postojanje na ovoj razini ne može biti dosadno, jer će nas kad tad opet udaljiti od "smisla" i imamo se čemu vraćati :-).
    S druge strane, ako ostajemo u smislu (pretpostavka za neku drugu razinu), meni je kreacija (a time i davanje - za mene, doduše, specifične vrste davanja, možda slično kao kod tebe) njegov sastavni dio. No mislim da još imam dosta "puta" (koji ne postoji :-)) do toga.
    No zaključak mi se opat vraća na onu iz novogodišnjeg posta - smisao je ono što je samo sebi smisao. Vjerujem da je to kod svakoga individualno i da upravo tako za ravnotežu cjeline treba i biti. Znači dalje - točno ono što u tom trenutku želiš iz bilo kojeg razloga (što automatski više nije "dalje", nego sada).
    Meni za to trenutno ostaje citat Tome Jude "Tvoje traženje tvoja je riznica".
    Uh, oh, opet zakomplicirah... ;D

    avatar

    04.02.2008. (17:35)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    cure drage, gušt je čitati vaše dopisivanje. :-) (priznaj Nea da nisi očekivala jedan ovakav moj komentar :-P )

    avatar

    04.02.2008. (18:09)    -   -   -   -  

  • neazess

    @Berix: Šokirao si me svojom nepredvidivošću! :b

    avatar

    04.02.2008. (18:50)    -   -   -   -  

  • Tup...aaa

    Pun a prazan... duh a čovjek....
    „besmisleno“ a ništa nije besmisleno i „dosadno“ a niti malo nije dosadno...
    Novac, kuća, auto, diploma, odjeća, ljepota, frizura, biseri (za mene stakleno kamenje :P) i bla sve mi je to nevažno u duhovnom smislu, a kao čovjek to prihvaćam jer je to dio života, ali se ne predajem tome već samo koristim i mogu reči uživam u njihovoj ljepoti, ali nemam potrebu za nikakvim dokazivanjima.

    A dostizanje savršenog trenutka... mislim da je upravo u konstanti... i da nema stajanja... već samo penjanja... a kad ga se dosegne biti ćemo u smislu samom (što je sve...) i možemo samo – postojati I mislim da se čovjek samo treba duhovno spojiti sa sobom da bi bio samozadovoljna cjelina.

    Stvar je u tome da je Korisnik miran sa razinom čovjeka tj. na razini Korisnika prihvaćam da čovjek prolazi sve to što prolazi i prihvaćam ga takvog
    Petica! ;)

    DAVANJE uključujući i specifične vrste davanja... i to davanje ću ukalupiti u „davanje“. ;)

    Eh sad, dok smo na ovoj razini mislim da je smisao da shvatimo da nema ciljeva, smisla i onog "što dalje"
    Hmmm... kao da se ne želim pomiriti sa time, a isto sam došla do toga. Aaaa neeeeeĆU, a ja sam mislila da će vatromet frcati :P

    Neću se raspisivati dalje jer si zapravo dosta toga rekla i zaokružila cjelinu... dodat ću samo svoje misli... Život je sam sebi svrha.... samopostojanje... samospoznaja.

    Ma ipak moram još malo napisati :P

    Naime kao da si sa duhovnim rastom sve više samo potvrđujemo ono što već znamo od našeg samog početka i postanka (rođenja) i sve se više „smirujemo“ i proširujemo to što smo već znali otvarajući oči i spoznavajući. I napravili smo cijeli jedan krug da bi smo se vratili na „isto“ i prihvatili ono što je ispred nas, odnosno kao da smo shvatili ono što ćemo shvatiti kada nastupi Onaj trenutak, a onaj tko ne dostigne to shvatit će kada mu nastupi Onaj trenutak. (hmmm.. da li smo shvatili i što smo shvatili :P)

    Sve je već tu i sve sam/smo su već re(kli)čeno... čak bi rekla da se na „drugoj razini“ nema više što shvatiti i razumjeti već samo prihvatiti i ne komplicirati si više. TOČKA

    A tako nekako i radim... samo živim, promatram, reagiram, smijem se, plačem, ljutim se, itd... i ispunjavam sebe i sa time svoju svrhu... svrhu življenja... a život je sam sebi svrha.

    Uglavnom da skratim priču i odpetljam ovo što sam zapetljala.
    Sve me više vuče... jednostavnost... živi tu i sada, šuti i doživljavaj (čak se i rimuje :P). TOČKA.

    I sve sam na kraju rekla što si i ti rekla samo sam malo izmiksala :DDDDDD

    DOH

    avatar

    04.02.2008. (23:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...