Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Orbodrone

    Nije istina baš sve što se objavi u medijima! Mnogi ljudi to ne shvaćaju, a mediji ih dresiraju da bezpogovorno i bez vlastitog razmišljanja svaku "vijest" prihvate kao istinu. Zato se stječe dojam da se danas više ne isplati ni znanstvene radove pisati, čitati i istraživati... jer znanstvena istina mora pokleknuti pred medijskom senzacijom! I ako na gej portalu izađe članak u kojem piše da je pederastija nešto sasvim prirodno i poželjno ili da apstinencija od masturbacije uzrokuje rak prostate, onda se tu znanost nema što petljati. Budimo realni, hoćemo li potražiti i pročitati neki znanstveni rad na tu temu ili čemo prihvatiti medijsku "istinu" bez pogovora?! I tu istu "istinu" u sljedećem komentaru iznosti kao argument... jer tako je pisalo u novinama... stoga mora da je istina :) i u to se ne dira... - tko će pak čitati neki znanstveni rad potaknut znatiželjom, neka obrati pažnju da autor istoga nije u "sukobu interesa" što se tiče objektivnosti istraživanja... npr. za očekivati je da će gej autor napisati i naći "dokaze" da je gej ok... itd.

    pozz.

    avatar

    28.01.2008. (00:32)    -   -   -   -  

  • Ćale

    @Orbo,
    slažem se s tobom, ali ni znastveni članci nisu svi utemeljeni na znanosti, nego ih na žalost, ima naručenih!
    Pozdrav svima

    avatar

    28.01.2008. (09:56)    -   -   -   -  

  • zeitgeist1

    Što će vama uopće znanost i znanstveni članci kada imate dogme i svoje istine. Ne branim proklete medije, pod kontrolom su kapitala(ista), lažu kad zinu, ali vi.... o vašim istinima se neda niti raspravljati. Samo ću reći da je jedna najvažnijih karakteristika znanosti jeste revolucija u mišljenju, odnosno kada netko dokaže suprotno od uvriježenog mišljenja i općeprihvaćenih teorija - mišljenje se mijenja da odgovara novim dokazima. Možete li to isto i za religije reći? Tako da, umjesto da umjesto da prozivate, prigovarate i izmišljate teorije urote - dokažite suprotno i kraj je priče.

    avatar

    28.01.2008. (10:16)    -   -   -   -  

  • Ćale

    @zeit
    Kad vjerujem u Boga, onda mi ne treba nikakvo znanstveno objašnjenje, pa ne vjerujem ja u nekakve formule, teoreme i sl. O dogmama se nema što raspravljati, ili ih prihvaćam ili ne. To je jednostavno. Bog nam je svima dao slobodu.

    avatar

    28.01.2008. (11:00)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Lijepo razmišljanje. No, što je zdravo opredijeljenje, ako nije u duhu objave ?

    avatar

    28.01.2008. (16:26)    -   -   -   -  

  • SPES

    lustracija je jedini lijek za ozdravljenje organizma društva, a pojedinci? Uh, teška je zaraza i samo neograničenom količinom ljubavi moguće je oprati njihovu zarazu

    avatar

    29.01.2008. (10:05)    -   -   -   -  

  • angelo

    Hvalospjev ljubavi

    Kad bih sve jezike ljudske govorio
    i anđeoske, a ljubavi ne bih imao, bio bih mjed što ječi ili cimbal što zveči.
    Kad bih imao dar prorokovanja i znao sva otajstva i sve spoznanje;
    i kad bih imao svu vjeru da bih i gore premještao,
    a ljubavi ne bih imao - ništa sam!
    I kad bih razdao sav svoj imutak i kad bih predao tijelo svoje da se sažeže,
    a ljubavi ne bih imao - ništa mi ne bi koristilo.
    Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav,
    ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se;
    nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo;
    ne raduje se nepravdi, a raduje se istini;
    sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi.
    Ljubav nikad ne prestaje.
    Prorokovanja? Uminut će. Jezici? Umuknut će. Spoznanje? Uminut će.
    Jer djelomično je naše spoznanje, i djelomično prorokovanje.
    A kada dođe ono savršeno, uminut će ovo djelomično.
    Kad bijah nejače, govorah kao nejače, mišljah kao nejače, rasuđivah kao nejače.
    A kad postadoh zreo čovjek, odbacih ono nejačko.
    Doista, sada gledamo kroza zrcalo, u zagonetki, a tada - licem u lice!
    Sada spoznajem djelomično, a tada ću spoznati savršeno, kao što sam i spoznat!
    A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav - to troje -
    ali najveća je među njima ljubav.

    (Prva Poslanica Korinćanima 13,1-13)

    avatar

    29.01.2008. (10:18)    -   -   -   -  

  • ponekad, jedva, možda

    Živjela ljubav!
    Ima dobrih potraga i onih loših (metodologija istraživanja).
    Ako tražim samo ono loše, onda ce izgledati da dobrih stvari i nema,
    iako nema lažiranja rezultata. I obratno, pa se može činiti da je sve loše.
    Bitno je tko radi istraživanje i zašto i kako. Sve utječe. I kućni odgoj. I pritisak rokova istraživanja. I svjetonazor istraživača. I kad se sve odradi po pravilima struke i znanosti, opet se dogodi gadna greška. Nije da ništa nije sigurno, daleko od toga, ali sve je na klimavim nogama :-) Inače ne bi bilo građe za knjigu Povijest znanstvenih zabluda.
    A meni su "muhe" u glavi.
    Evo zašto: zbog nekih mojih razloga istražujem veze izmedju krscanskih svetinja i
    njihovog prikaza kroz simbole kukaca na umjetnickim slikama i skulpturama.
    Npr. sv. Ambrozije i još neki prikazuju se pcelom. Neki drugi, Crkva i Bozji narod - kosnicom.
    Krist moze biti prikazan kao leptir. Negdje su muhe simbol zla, sotone, zaraze, i sl.
    Sada sam zapeo kod muhe, a u leksikonu krscanske ikonologije pise ovako - Muhe: Makarije. Trazio sam vezu izmedju sv. Makarija i muha, nisam uspio. Usput sam pročitao nešto o ovom svecu, svetom Jeronimu i drugim pustinjacima, skakavcima, komarcima, štipavcima, itd.
    Ako to o muhama i Makariju ne nađem, to znači da se nekome potkrala greška u leksikonu,
    ili nisam uspio naći vezu koja je autoru poznata, a meni nije.
    Molim one koji znaju da mi tu pomognu.
    Pozdrav!

    avatar

    29.01.2008. (18:58)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    komentar davora krile u slobodnoj dalmaciji 28.1 .2008

    Bozanićev zahtjev za povećanjem sati vjeronauka u školama prohujao je javnim prostorom gotovo bez ijednog službenog mrmora, bez treptaja trepavice.
    Plasiran temeljem stare logike za očuvanje statusa quo – kad netko traži ukidanje, mi ćemo tražiti udvostručenje, pa će barem sve ostati na istom – ovaj je apel Kaptola laičkoj Hrvatskoj ipak odaslan u krajnje nezgodnom trenutku.
    Papu Ratzingera zbog glorificiranja procesa Galileu Galileju na sveučilište La Sapienzu protestno ne puštaju ni tradicionalno bogobojazni Talijani, no što su oni spram Hrvata koji – nota bene – katoličanstvu mogu učiti i njih i Papu zajedno. Tako se kod nas protiv agresivnog propagandnog guranja Crkve u učionice malo tko buni, uglavnom zato jer se glavnina «rukovodećeg kadra» u državi prekasno kristijanizirala.
    Da je na funkciji ministra prosvjete, međutim, netko tko više poštuje vlastiti resor, a na funkciji predsjednika Vlade netko tko poštuje vlastiti Ustav, ova bi zemlja puno manje podsjećala na katoličku džamahiriju, a uzoritom kardinalu bio bi na zahtjev za dupliranjem vjeronauka odaslan ovakav odgovor:
    «Može, uzoriti.
    Dapače, samo za popove i vjeroučitelje u svim hrvatskim školama rezervirat ćemo čitav jedan dan u tjednu, ali ako vi jednu nedjelju mjesečno oltar u zagrebačkoj prvostolnici prepustite dr. Miroslavu Radmanu i drugim uglednim predavačima evolucijske i molekularne genetike. Reciprocitet je temelj svakog zdravog odnosa, pa tako i onoga između Crkve i države. Hvaljen Isus i Marija!»

    tuznije od ovakvih svkodnevnih komentara u dnevnim tiskovinama je šutnja katolicke crkve i katolickih udruga.
    osim sto je 2 sata vjeronauka sedmicno propisano međudrzavnim ugovorom Hrvatske i Vatikana,što reci na recenicu "...za popove i vjeroučitelje u svim hrvatskim školama rezervirat ćemo čitav jedan dan u tjednu..." i...."Tako se kod nas protiv agresivnog propagandnog guranja Crkve u učionice malo tko buni, uglavnom zato jer se glavnina «rukovodećeg kadra» u državi prekasno kristijanizirala"... a gdje su tu prava 90% katolika i djece koja zele katolcki vjeronauk vjerojatno samo krile zna....i tako svaki dan po nama katoilcima u dnevnim tiskovima...da su umjesto rijeci crkva i katolici napisani gay skocile bi na noge sve udruge i pravobraniteljice....ali eto,sutnja i katakombe su naša sudbina.

    avatar

    29.01.2008. (19:27)    -   -   -   -  

  • Gospelman

    Lijepi pozdrav i Bozji blagoslov!

    avatar

    29.01.2008. (20:07)    -   -   -   -  

  • slaven178

    pa ti krenuo u protuofenzivu LOL

    avatar

    29.01.2008. (21:55)    -   -   -   -  

  • angelo

    Svima srdačan, ali poseban pozdrav i dobrodošlica braći @Prezbiterijancima! Hvala vam na ekumenskom opredjeljenju - ovo ističem zato što je proteklih dana bilo vrlo negativnih i isključivih komentara o toj temi!
    Bez ponizne molitve i rada ne možemo pridonijeti Isusovoj želji da budemo jedno (isključivi smatraju da su oni već JEDNO, a da svi drugi trebaju postati ONI; a pritom se isključivo pozivaju na isključivo svoje tumačenje Sv. pisma). Zato mi se sviđa dio vašega posta:
    "Često baš mi koji visoko cijenimo Sveto pismo mnogo lakše kroz njega uviđamo tuđe pogreške nego što dopuštamo da ono «sudi» prvo nama. Zapravo želimo biti u pravu. Želimo dokazati da je onaj drugi u krivu i možda umiriti vlastite nesigurnosti i strahove. Bojimo se, a u strahu nema ljubavi (1 Iv 4:8). U svakom slučaju trebamo učiti da sigurnost tražimo samo u Kristovoj ljubavi prema nama. Sveto pismo nas uči da je dobro ukazivati na istinu, ali dok to činimo sa ljubavlju, a ne iz straha ili u svađi (2 Tim 2:14, 22-26)."
    Mogu samo dodati - bravo! Jer iz tih riječi zrači iskrena ljubav - prema Kristu i prema braći (unatoč razlikama)!
    Svima želim Božji blagoslov!

    avatar

    29.01.2008. (23:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...