Komentari

babylonzoo.blog.hr

Dodaj komentar (48)

Marketing


  • srdelica

    it´s only words

    ;))))))

    avatar

    27.01.2008. (17:43)    -   -   -   -  

  • pooka

    kontrola štete... he he... ovaj gore je bio kontrolor štete... zajebano racionalni kontrolor štete... 'Oko je svjetiljka tijelu. Zato, bude li ti oko zdravo, čitavo će ti tijelo biti u svijetlu. Ali ako ti je oko bolesno, čitavo će ti tijelo biti u tami. Postane li tamom svjetlost koja je u tebi, KOLIKA LI ĆE BITI TAMA?' Mt 6.22... dakle oko nije rupa kroz koju ulazi u glave svjetlost stvarnosti i tamo se projicira, oko je svjetiljka, oko projicira svjetlost 'stvarnosti', oko je razum i ako razum postane bolestan, koliko li će ta tama biti tamnija od one slijepog čovjeka? A razum nije sposoban stvari pojmiti drugačije nego kroz odnose, suprotstavlja ih jedne drugima, racionalnost je permanentna revolucija... Niče (sa S) bi rekao da je krajnje vrijeme da se kaže kako sintetički (sinteza je otpor) sudovi a priori nisu mogući bez da se u njih ne vjeruje... racionalnost je stvar vjere, povlačenje granice (demarkacija) je stvar vjere, a čovjek tu nije mjerilo stvari... čovjeku je drugi čovjek mjerilo stvari... ili da citiram svog kućnog boga lara, stanovitog I.K. - Djeluj tako da ti drugi čovjek nikad ne bude sredstvo, već svrha... ovaj narodni heroj raširenih ruka gore je poginuo u tom pokretu otpora... a tamo između 19-og i 20-og stiha psalma 22 bez ijedne jedine riječi se prolama uzvik slobode: NO PASARAN!
    idem spopast znanstvenika na you tubu

    avatar

    27.01.2008. (18:21)    -   -   -   -  

  • srdelica

    dobro je da postoji pooka. ja sam mislila da je oko tek rupa kroz koju vidimo, a covik coviku samo obican promatrac. ceka se jubitu.

    avatar

    27.01.2008. (18:54)    -   -   -   -  

  • Catma

    :)) riba, zajec ovo oboje je toliko lijepo ( = istinito) da sam ostala bez otpora :)))

    Dakle psalam 22
    stih 19,20

    Haljine moje dijele među sobom
    i kocku bacaju za odjeću moju.

    Ali ti, o Jahve, daleko mi ne budi;
    snago moja, pohiti mi u pomoć!

    Zen bi rekao :
    Koji je zvuk jedne ruke ?

    avatar

    27.01.2008. (19:08)    -   -   -   -  

  • Anara

    Salvador Dali nije ništa prosanjo kad jradi slike. Promišljeno je zgural misticizam prek vještine risanja. Kasnije su ga demantirali hiperrealisti u njegovim tvrdnjama da je nadrealist!
    Jel se tol dešava i s Egalitarnom monarhijom Catmar? Jel ona špagica na kojoj visi krpa za šmrklje kak se ne bi vidla meštrija zajebancija od koje je i Kristuš okrenul glavu dok tam Gala - ljubav Dalija pod Kristušom bulji tam nekam i rukom pazi da joj plaštevi ne padnu s ramena. Nema tu mističnog sve same kulise koje svaki čas čekaju da se zruše mrdne li neko! Prosim lepo kaj bi značila ova slika za Catmar?

    avatar

    27.01.2008. (19:24)    -   -   -   -  

  • srdelica

    catma says

    avatar

    27.01.2008. (19:26)    -   -   -   -  

  • srdelica

    pooka visis jubitu.

    avatar

    27.01.2008. (19:28)    -   -   -   -  

  • srdelica

    pooka visis jubitu.

    avatar

    27.01.2008. (19:29)    -   -   -   -  

  • srdelica

    dok se pooka ne smisli

    avatar

    27.01.2008. (19:44)    -   -   -   -  

  • Anara

    Evo našeg komentara ponovo, ovoga puta bez tipografskih grešaka i objašnjenjem nekih nedorečenih misli!
    Salvador Dali nije ništa prosanjo kad je radio slike. Breton je nepisao da se Dali "ugurao" u nadrealističku umjetnost! Promišljeno je zgural misticizam prek vještine risanja, osobito je vješto manipulirao perspektivom činkvečenta. Kasnije je hiperrealizam demistificirao Dalijeve akrobacije na slikama!
    Jel ona špagica na kojoj visi krpa za šmrklje kak se ne bi vidla meštrija zajebancija od koje je i Kristuš okrenul glavu dok tam Gala - ljubav Dalija pod Kristušom - anemično bulji u križ i rukom pazi da joj plaštevi ne padnu s ramena. Nema tu mističnog sve same kulise koje svaki čas čekaju da se zruše mrdne li neko! Prosim lepo kaj bi značila ova slika za Catmar? Kaj se to dešava s Egalitarnom monarhijom Catmar?

    avatar

    27.01.2008. (20:12)    -   -   -   -  

  • pooka

    ostavio sam komentar na You Tubu pod onim clipom što ga je Vertebrata linkao, Picture of the Sound Waves... i onaj tamo nije spopao onoga iznad sebe (kojeg je Catma ni krivog ni dužnog pastirala zajedno sa zlotvorom) nego onog nekog ispod sebe, a taj je stvarno i sintaktički i semantički i pragmatički jako napušen, ha ha... čovjek to i priznaje, a ovaj mu odgovara da nije na 'mature level', jebo mu ja pas mater!

    avatar

    27.01.2008. (20:25)    -   -   -   -  

  • Catma

    Tralala anara...evo što kaže o tome Taschen :

    " Doživjeti izgon od Bretona i nije bilo tako teško. Onih koji su se već spakirali svoje kovčege bilo je cijelo mnoštvo, uključujući i one najbolje, to jest najneovisnije."

    Dalje piše kako je Dali namjerno nervirao Bretona svojim skatološkim ispadima i što se Breton više nervirao to je Daliju bilo zabavnije nervirati ga :))))

    Nije Dali zgural misticizam nikam.
    Dali je Borat Sagdijev tadašnjeg vremena.

    A Gala, dolje, naravno kao svaka žena genija koja je više majka nego supruga govori ispod križa : " Daaaaj, Salvadore siđi dole i iznesi smeće !"

    Kaj se dešava u Catmaru ?
    Propitivanje vjere.
    Da citiram ružnog patuljka pustinjaka iz filma Blues Kaubojki :
    "Vjerujem u sve, sve je sveto
    Ne vjerujem u ništa, ništa nije sveto"
    Ta rečenica bila je dovoljna da mu Uma Thurman pičke dade, pa si ti misli...:))))

    pooka, pepelom se posipam, eto, nakrivila čoveka ni kriva ni dužna...jebate moram u nešto da udaram ovi dana, ću si boks vreću kupim

    ccc...vidiš, moraš sve u mene da provjeriš, vrlo sam nepouzdana i nadasve tendenciozna

    avatar

    27.01.2008. (20:38)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Ne, Riječi su mozgoprc, a riječi pružanje otpora. :)
    #Ako postaneš Drugi, ode ti identitet. Barem ja stvari uredno izvodim iz onog što sam od kojekud pokupio i ugradio u sebe. Samo ne kao Nelice.
    Nema bitne razlike između pretipkavanja i verbalnog prepucavanja. Kvaliteta, osim o karakteru učesnika, ovisi o ufuranosti u način komunikacije. Direktna izmjena misli zasad nije dokazana, a dok ju ne razvijemo, osuđeni smo na polurazumijevanje i krive interpretacije.
    A prelazak u druge identitete isto odbacujem. Svi moji su preslike mene jednoga (ili manje ili više različita ostvarenja jedne osobe, ako se gleda književne likove jednog pisca (svi Kunderini likovi su Kundera)). Tomu čak imam i dokaz jer me tu i tamo netko prepozna i pita jesam li taj i taj. Druga su stvar ljudi koji nisu bili u stanju zadržati jastvo. Nazvat ću ih šeptrljama.
    Prvo sam pomislio nešto tipa ajme kako me pročitala, a onda mi je sinulo da si mi prevela jednu rečenicu. A onda mi je sinulo da između demokracije i elitizma baš i nema slobodnog prostora. Rekao bih da imam sreću da sam uvijek negdje na pola puta.
    Kriteriji se uspostavljaju dogovorno. Ne postoje opći. Osim za neljude koje vodi kemija. Obično se mišljenje većine uzimlje kao standard, a pola stoljeća poslije stručnjaci pizde jer se standard promijenio (otud problemi jezičara).
    Rečenicu o izboru si mogu uredno implementirati jer joj nemam što prigovoriti. Možda onda možemo naći set kriterija koji jesu najjednostavniji? O_o
    Zapravo sam pričao o polaganoj propasti Zapada zbog čega budućoj eliti postaje savršeno nevažno sviđa li se nešto Amerima ili ne. Prvo je Pluton bio planet čisto zato jer je bio otkriven, a onda ga je netko doveo u pitanje otkrivši još takvih. Naravno da nekog Amera može dirnuti činjenica da će ostati bez jedinog "svojeg" planeta. Patuljasti planet je kvazikompromis koji Amerima kaže: Sve ste manje glavni. :???

    avatar

    27.01.2008. (20:51)    -   -   -   -  

  • Catma

    ispričavam se svima prisutnima na nepriličnom intermezzu, ali ja ću sada ovdje pastati Nemanjine upute o ulinkavanju s YouTube-a, jer ih, naravno, nisam naučila na vrijeme, a tila bi znat :
    Srdelice...
    Idemo korak po korak, 'eb tvoja babuška Catma!
    1. Link koji kopiraš na Youtubeu ne pejstaj u prostor unosa komentara.
    2. Umjesto toga, klikni na ikonicu globusa s lancem ispod njega (iznad nadimka).
    3. Ako ti se nakon što klikneš na globus pojavi žuta trakica s tekstom: This website is using a scripted window...etc.... klikni na nju i potom izaberi opciju temporarily allow... - ako ne, bolje po tebe.
    4.Sada ponovo klikni na globus ili, ako ti je već otvoren prozorčić Explorer User Prompt, kopiraj u njega link.
    5. Upiši potom naziv linka. Klikni OK.
    Eto, to je sve.

    Možebitno još nekome pomogne, pa ćemo malo DJat, a ?
    Riječ je ionako pružanje otpora, a ja samo želim vašu dušu.

    avatar

    27.01.2008. (20:54)    -   -   -   -  

  • Catma

    AHAHAHAHAHAHAHA :
    (like chopping of tomato)

    ( čitati anara metodom)

    nopasaranpooka (2 hours ago)

    this is a representation of the interference of the sound waves seen on the resonating board, simetric salt paterns are determined by rectangular (simetric) shape of the board and central position of the source of sound under the board? or am I wrong... is it sugar paterns... hope my grammar passed your criteria of scientific discovery...
    .......................................................................... .........................................................

    ekiroNErogue (1 day ago)

    thats alien shit
    Comment(s) marked as spam Show
    .......................................................................... ..........................................................
    KINGDUDE139 (3 days ago)

    wait, does the salt move because of the platform vibrating? or is it the sound waves them selves? probably a dumb question, but i've never seen this before x_x
    ronniebud (4 days ago)
    .......................................................................... ..................................................................

    I'm glad to see the people interested in this level of science. The members who use profanity in their comments seem to have trouble with spelling and sentence structure. This intellectual stimulation may help with the development of their brains to a more mature level.
    zanal92 (3 weeks ago)
    .......................................................................... .................................................................

    its as if the sound waves were cells and when you make the frequency more higher pitched the cells are breaken down to smaller cells............... like chopping a tomatoe.... it starts out whole and turns into peices. the more peices the more higher the frequency??????idk...... dat would be sick if their was harmonic energy and everything could be glitched with sound waves..................................................... im crazy

    avatar

    27.01.2008. (21:01)    -   -   -   -  

  • pooka

    optical illusion no.3 - no can do... nisam nikad ni mogao, bile su one 3 D slike na zadnjoj stranici nekih krizaljki i ja nikad nisam mogao vidjeti... ajde pa mi recite što je tamo... Pluton više nije planet zato jer mu je putanja kaotična, zamislite... u tom sustavu periodičnosti 'par ekselans' jedan takav... a pazite sad... izuzetak koji potvrđuje pravila... na primjer 'dobar Židov' je izuzetak koji potvrđuje pravilo da su svi židovi loši... to je razlika između generalnog (mišljenje večine, 'moral majority') i univerzalnog (mišljenje pojedinca koji se usuđuje propitkivati mišljenje večine i kritizirati ga jer se hrani 'izuzecima koja potvrđuju pravila, nije opće)... kriteriji za opće postoje, oni su filter kroz koji prolazi samo ono što bi TREBALO biti i čisto su formalni... jedan od osnovnih je da odmah odustaneš od svog mišljenja ako ukopčaš da nisi u pravu... demokracija je najmanje štetna strategija potpuno neprirodnog stanja u kojem su se našli dvonožni majmuni tijekom hajke zvane evolucija...
    slika je ok... u skladu sa onom da raj ne postoji na zemlji nego samo u duhu... zato su mu i razapeli samo sjenu.
    jedno pitanje iz hriščanstva... pitam se koliko li posto 'vjernika' misli da je Kraljevstvo nebesko - raj i/ili zagrobni pakao, a ne stanje svijesti (one koja je prihvatila da je kriterij općeg smatranje DRUGOG svrhom, a ne sredstvom)

    avatar

    27.01.2008. (21:17)    -   -   -   -  

  • Catma

    Nemo
    Ja uporno čitam PLATON umjesto PLUTON...ajmo probat anara metodom, šta to irazzionalno šapuće....
    Zamijeni PLATON za PLUTON.

    Sviđa mi se misao da tražimo granicu ne bi li našli sredinu.
    Također... počela sam čitati tuđe komentare bez da pogledam dolje nick, da vidim mogu li prepoznati tko je pisao...no problem :)))

    Ne ode ti identitet nego referetni okvir.
    To s tim okvirima rješava jako puno pitanja.
    ( Ako Tarzan urliče u filmu - izvrsno
    Ako urliče na ulici - deportacija)
    Znači potvrđujem tvoju misao da pravila dogovaramo.
    Jer želimo nešto izvabiti, zabaviti, izvan biti ili odsimulirati.

    avatar

    27.01.2008. (21:34)    -   -   -   -  

  • Anara

    Dalijevo mjesto u suvremenoj umjetnosti je marginalno. On nije istinski nadrealist jer je svoje slike radio spekulativno i vještinom činkvečentista da bude dopadan! "Taschen" je izdavačka kuća! Ne znamo, jel to ipak neki autor? Ili samo zajebavaš?
    Breton, kao teoretičar nadrealizma koji je postavio temelje nadrealizma nije nikoga "izbacio", već je Daliju predbacivao da od nadrealizma pravi trgovinu i da u svojim slikama laže da su posljedice snova! Dali je sve učinio da se ugura u nadrealizam pa čak i otimačinom Gale... O tome svjedoči Bretonova teorija nadrealizma u 1. i 2. manifestu. O tom drugom prilikom!

    Uspjeli smo vidjeti film "Borat". Raja se veselila i grohotom smijala, najviše nedojebani klinci kojih je bilo najviše, onih iz BBB-a i Velike Rvacke. Nisu shvatili da film parodira i njima. Borat današnjeg doba je Rvat s svim prednostima produkcije kič života.
    Dali je samo dobar marketinški biznismen s vještinom risanja, za one koji žive kič život. U njegovo doba njegove slike su se najviše tržile u Americi, tada kada From piše "Bjekstvo od slobode".

    avatar

    27.01.2008. (21:38)    -   -   -   -  

  • Anara

    Tralalalalala. Nisi nam rekla kaj znači objavljivanje ove slike na tvom blogu. Malo zamućivanja?
    Može i tak: tralalallalalllalllaaaa. I nije nam jasna ona kalambura oko "dobivanja" pičke? Mutiš ti mutiš ko Dali, a iza ništa. Ili Borat Sagdijev. Jedna rečenica Boratova: "Pička se ne daje jer pička dobiva." Po nekoj Rvatskoj verziji u pravu je jer kako je davno rekao jedan veliki Rvacki tajkun (ne smijemo ga imenovati jer bi dobili tužbu, a mi nemamo love za kvazisudove) "kada nešto stavlješ negdje onda daješ a ne dobivaš!" Catma , tvoji smo!

    avatar

    27.01.2008. (21:52)    -   -   -   -  

  • Catma

    Autor je Gilles Néret.
    Zakaj se vi prepirete sa mnom jel dali bio -ist ili nije ?!
    skanDalozno.
    Meni je to jednako smiješno kao što je bilo i njemu kada je doživljavao histerične ispade Bretona i Aragona.
    A ndiii ih je tako piknuo ?
    Zašto je Breton užasnuto ustuknuo pred Dalijevim veličanjem govana koje nije bilo ništa drugo nego upiranje u Bretonovo licemjerje i očite probleme sa suočavanjem s čitavim tim psihološkim rejonom tjelesnosti koju reprezentira anus.
    Zašto se Breton iznervirao, recite vi meni ?
    I kada je to Dali hlepio da bude " nadrealist" ?
    Ikakav -ist ?
    On je posve otvoreno izražavao fascinaciju emotivnim nabojem fašizma, epoleta, ceremonijalnosti, carstava, ekscentričnog bogatstva...
    I to Breton nije mogao podnijeti jer je u osnovi bio ideolog.
    Jebo ti manifest kojeg se tvorac ne drži!
    Ko i naš Ustav, puka epoleta.
    Isto tako...gdje to vještina crtanja proturječi sukusu nadrealizma ???
    A sad jedno pitanje : bi li vi odbili blato para da vam netko ponudi za izraz vaših ideja ?
    Ja ne bi.
    Kamo bi ih uložila već je za raspravu, ali ne bi ih odbila pa taman me takva iskrenost koštala gubitka vaših simpatija...

    A Breton još jednom...ah.
    Onaj koji postavlja temelje mora biti spreman i na njihovo rušenje because only the whole of the truth contains a view point and it s opposite...

    BBB klinci se očito nisu prepoznali, yes...
    Jednaka je ironija da su Dalija kupovali bogataški skorojevići.
    Ali ah, baš i upravo u tome jest njegov uspjeh !
    Zamisli da ja na zidu imam sliku/ portret mene koja meni prividno draška i podilazi, ali svakom s imalo mozga i ukusa je jasno da je ta slika moja poruga !
    Kaj to ne bi bilo nadrealno fantastično?

    pooky, ja tu samo mogu reći DA
    i savjet : gledaj u sliku 3D sve dok traje , a onda preusmjeri pogled na goli zid i par put trepni

    avatar

    27.01.2008. (22:09)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    ne želim otpro, ja sam supervodič!

    avatar

    27.01.2008. (22:14)    -   -   -   -  

  • Catma

    hahahaha
    a ja ne želim otrov, al sam sokratović

    avatar

    27.01.2008. (22:19)    -   -   -   -  

  • Catma

    pooka...samo da mi ne pobjegne misao

    ovo je najbolja razlika između GENERALNOG i UNIVERZALNOG koju sam ikada čula

    a sliku možemo sutra, idem gledat neki horror
    nisam ju bezveze stavila...kao svidjela mi se pa tak
    sutra bum đebleskala zašto
    ali ...ak se samo pooka komentari pročitaju sve je jasno, ja bum tu tek nadobudni ogranak

    avatar

    27.01.2008. (22:31)    -   -   -   -  

  • srdelica

    catma, come fly with me

    avatar

    27.01.2008. (22:32)    -   -   -   -  

  • Catma

    tralala

    avatar

    27.01.2008. (22:44)    -   -   -   -  

učitavam...