Komentari

iveco01.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • mateja

    ahh... nemam comm...
    dečkooo, nađi inspiraciju... : )

    avatar

    26.01.2008. (17:41)    -   -   -   -  

  • marina

    pisanje bloga nije uvijek najbolji način da se predstaviš,
    uživo također moraš biti tako dobar .....a inače to nepokazuješ ...

    avatar

    26.01.2008. (18:08)    -   -   -   -  

  • crystalsky

    joj....... naznam šta da ti kommam........ma ugl........

    avatar

    26.01.2008. (18:57)    -   -   -   -  

  • FrK@Lo

    (...)a malo okrutno od nas koji znamo(...).....haha....ti to smatras da znas pjevat...hahahahha..........ma safete zaj te ja...hahah...pozzzzzzzzzz=)))))))))

    avatar

    26.01.2008. (20:47)    -   -   -   -  

  • Strmeckova

    neznam stvarno što da ti kommam na ovom postu...... bome si se potrudio... nema šta...... kad ćemo opet bacit partiju biljara....... hehe..... ajd viđamo se sutra u školi...... pusa...... pozzz....

    avatar

    27.01.2008. (12:28)    -   -   -   -  

  • Strmeckova

    imam novi post.... pa svrati i kommaj...... pusa..... pozzy...

    avatar

    27.01.2008. (21:59)    -   -   -   -  

  • mateja

    abramoviću, vrijeme je za novi post!
    : )

    avatar

    28.01.2008. (19:41)    -   -   -   -  

  • FrK@Lo

    ej...kak to da mene nemas u linkovima......ccc.....sutra cu te natuc zbog toga....lol....=)))))))))))

    avatar

    28.01.2008. (22:12)    -   -   -   -  

  • mateica

    Kreatin je supstanca koju prirodno proizvodi naše tijelo kao izvor energije za naše mišiće. Proizvodi ga jetra, ali i gušterača i bubrezi. Transportira se krvlju u mišićne ćelije gdje se pretvara u kreatin-fosfat.
    Kreatin se formira u tijelu od aminokiselina Arginine, Methionine i Glycine. Kreatin producira kemijsku energiju zvanu ATP (adenosine triphosphate). Organizam prosječne osobe proizvede dnevno oko 2 gr. Kreatina koji se odmah sintetizira u tijelo održavajući tako pozitivan balans. Unošenjem više kreatina on se sintetizira što organizmu daje više snage i energije.
    Osim toga, kreatin uspješno upija vodu čak do 400% u odnosu na svoju težinu što znači ako ga je više u mišićnom tkivu – ono je deblje i veće i ima veću snagu. Najviše kreatina u prirodi nalazimo u mesu i ribi. Vegetarijanci obično imaju manjak kreatina u tijelu.Studije su pokazale da kreatin takoder pomaže u stimulaciji sinteze proteina i spriječavaju tijelo da koristi proteine iz mišićne mase kao energiju (protein brakedown).
    Kako rabiti kreatin da dobijemo najbolje rezultate i najviše mišićne mase bez velikog gubitka nakon prestanka uzimanja ?
    Istina je da nismo svi isti i rezultati se uvijek razlikuju od osobe do osobe. No, dobro je kreatin uzimati u ciklusima jer time su rezultati bolji i dugotrajniji ; tijelo se ne privikne na kreatin, što je dobro jer bi inače prestalo samo proizvoditi ga, mišići se ne gube u tolikoj mjeri nakon prestanka uzimanja i postiže se maksimalni učinak koji kreatin može pružiti.
    Najbolji način uporabe kreatina je jedna čajna žlica (oko 5gr) kreatina u čaši soka ili nekog visoko-ugljidratnog napitka.Zašto ne obične vode? Može naravno i sa vodom, ali ugljikohidrati povećavaju količinu inzulina u tijelu što opet pomaže da mišići bolje i brže apsorbiraju kreatin, što naravno rezultira maksimalno iskorištenje kreatina, a time i više mišićne mase.
    Na samom početku uzimanja kreatina imamo tzv. loading fazu ili fazu punjenja. Uzimamo 6 obroka dnevno po 5 gr. kreatina (ukupno 30 gr dnevno). Nakon 7 dana ulazimo u drugu fazu kada uzimamo 2-3 obroka po 5 gr.(ukupno 10-15 gr dnevno) slijedeća 3 tjedna. Jedan od obroka svakako treba uzeti neposredno poslije treninga, jer je tada metabolizam ubrzan, a i potrošene su zalihe kreatina u tijelu, tada je pravo vrijeme za kreatin u nekom od napitaka.
    Zatim, nakon ta tri tjedna obvezno uzmemo tjedan dana odmora i to stoga što je tijelo u toku mjesec dana dostiglo svoj maksimum i ne reagira više tako dobro na kreatin kao na početku, a također postoji opasnost i da tijelo prestane proizvoditi vlastiti kreatin, znači rezultati više nisu tako uočljivi.
    Nakon tjedan dana odmora (ili 7-10 dana), ponovo počinjemo sa loading fazom od tjedan dana i zatim 3 tjedna kao i do sad i tako možemo odraditi tri ciklusa nakon kojih uzimamo 20-30 dana pauze, i onda možemo sve ponovo. Normalno je da rezultati neće biti isti u drugom i trećem ciklusu kao u prvom, ali nećemo izgubiti puno dobivene mišićne mase i konstantno ćemo, makar i po malo, dobivati novu.
    Ovo je provjereni način kako možemo maksimalno iskoristiti skupo plaćeni kreatin i sate i dane napornog treninga. Iskoristite sve mogućnosti odličnog proizvoda kreatina i pokažite se u najboljem svijetlu već ovog ljeta.

    avatar

    29.01.2008. (14:32)    -   -   -   -  

  • mateica

    hehe...
    :) uživaj...

    avatar

    29.01.2008. (14:32)    -   -   -   -  

  • behind

    hahahahahaha...
    koja fora...ti znaš pjevati??..daj molim te...probudi se...hehe...
    ma šalim se...
    jbt daj nađi nešt bolje da pišeš..ovo je dosadno..
    pozz

    avatar

    29.01.2008. (21:25)    -   -   -   -  

  • pAoLa

    Ma uopće nismo umišljeni........................... šalim se.... eto navratih do tebe!!!! pozzzzzzzzzzz

    avatar

    30.01.2008. (16:36)    -   -   -   -  

  • pAoLa

    vidimo se sutra plavušo!

    avatar

    30.01.2008. (16:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...