Majstori improvizacije. Dragi su mi njihovi umaci, ali ne ljubim baš čeprkanje po tanjuru u potrazi za komadićem mesa. Daj batak vamo! Ma i labuđi može proć!
25.01.2008. (11:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Da, wok je magija, slazem se da je to najveci doprinos "Ikea" kuhinji koju je napravila kineska civilizacija unatrag 8000 godina. Ovo s mesom ti je dobro opazanje, ali stos je i u necem drugom: on su duuuugo jeli pse, krave nikako jer su im trebale za posao na poljima. Pa zato sve meso razrezuju danas onako kako su tradicionalno razrezivali pasetinu. Sitno, nasitno, jer je zilavo i tvrdo. I razlikuje se i rasparceliravanje, pa kad oces kupit sniclu, onda to izgleda nesniclasto do boli i moras upotrijebit podosta maste da izvirtualiziras sniclu iz toga. OCU SNICLU! (vec sam tu leto dni i OCU SNICLU! )
27.01.2008. (05:26)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ja provavo par puta, nije loše al nije ni bogznašto. Najjače mi bilo u kineskom restoranu usred Rima (na medenom mjesecu) kad je moja trudnica posli konzumiranja kineske hrane na užas do zuba naoružanih pandura (baš je papa bio umro pa su svi predsjednici bili tu a s njima i svita čuvara) izrigala dušu na neka fina masivna drvena vrata koja su vodila do neke ambasade (možda baš kineske). Takvo povračanje u životu ne vidjeh (a vidjeh ih bome dosta, večinu ih doživjeh, jel'), čovječe iz ustiju joj je izlazio mlaz ko iz vatrogasnog šmrka, nije stigla niti spustit glavu pa je zbilja ličila na kakvog zmaja. Scena za pamćenje i uvijek je se sjetim kad neko spomene kinesku hranu. Jel neko spomenuo sarme ? Idem ih baš malo pogrijat, he he.
28.01.2008. (13:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nekako slutim da moja mama ne bi bas bila blagonaklona prema plamenoj kapi gorucih uljnih isparenja u njenoj novoj (1999) kuhinjici koliko got to zdravo, fino i hrustavo bilo.... steta, ko zna kak bi sad zdrava hodala da kojim slucajem ipak je...
30.01.2008. (14:51)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Drznica, klija
Ja jako volem kinesku kuhinju. Juhice, bambus i sve ostalo...Istinabog ja volim skoro sve... Sad sam opsjednuta klicama. Vidjeh recept na Plodovima zemlje, kako uzgojiti svoje:)
01.02.2008. (22:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako ne bi vjerovao u gastronomske priče čovjeka koji je na islandu u predgrađu rejkjavika ubro kilu gljiva i od toga napravio savršenu večeru. dole dlake!
02.02.2008. (14:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
hvala na brizi, trenutno se ne smrzava po wuhanu vec se izbjegava reuma pod stare dane u ponesto tropskijim krajevima, al pri bijegu u iste uspjelo se zaglaviti s jos nekoliko desetaka tisuca ljudi u najvecem zeljeznickom kolapsu otkad je KZa. po ulasku vlaka ustanicu, pisalo na semaforu 18 sati ter 5 minuta zakasnjenja. pretpostavljam da moze i gore.
14.02.2008. (04:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
caffeine
Evo ti i dvadeseti komentar: PIši nešt, jebote ćuko!
15.03.2008. (08:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
suzi q.
šta je specijalitet u Wuhanu?
Tuke? Zmije? Pilići? Krme?
Riža?
25.01.2008. (08:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Klara
moram si kupit taj vok tak da si spržim sve suvišne dlake
25.01.2008. (09:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Athena Air
Majstori improvizacije. Dragi su mi njihovi umaci, ali ne ljubim baš čeprkanje po tanjuru u potrazi za komadićem mesa. Daj batak vamo! Ma i labuđi može proć!
25.01.2008. (11:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DerzaFanistori
odao si tajne depilacije, a hrane niotkud. Ja se nadala kakvom popisu, mišanci, ideji za ručkovno sljedovanje, a kad ono šipak. Čak i bez nara. :op)
25.01.2008. (11:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Žavijer
Nije mi se svidjela na prvi okus.
Davao nekoliko šansi, ali jok.
Nimalo mi milo nije, ništa.
Osim štapića..
25.01.2008. (12:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
svijet u boci
Jel imaju oni sarme? Džaba sve ako sarmi nema...
25.01.2008. (12:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
suzi q.
kinezi nemaju dlake jer su se pomješali sa vanzemaljcima
ja gledala nedavno dokumentarac o tome
25.01.2008. (13:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
caffeine
Sve im valja osim onih ljubičastih feferona....Duša ti izgori!
26.01.2008. (11:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
astrosailor
Da, wok je magija, slazem se da je to najveci doprinos "Ikea" kuhinji koju je napravila kineska civilizacija unatrag 8000 godina. Ovo s mesom ti je dobro opazanje, ali stos je i u necem drugom: on su duuuugo jeli pse, krave nikako jer su im trebale za posao na poljima. Pa zato sve meso razrezuju danas onako kako su tradicionalno razrezivali pasetinu. Sitno, nasitno, jer je zilavo i tvrdo. I razlikuje se i rasparceliravanje, pa kad oces kupit sniclu, onda to izgleda nesniclasto do boli i moras upotrijebit podosta maste da izvirtualiziras sniclu iz toga. OCU SNICLU! (vec sam tu leto dni i OCU SNICLU! )
27.01.2008. (05:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dida99
ja provavo par puta, nije loše al nije ni bogznašto. Najjače mi bilo u kineskom restoranu usred Rima (na medenom mjesecu) kad je moja trudnica posli konzumiranja kineske hrane na užas do zuba naoružanih pandura (baš je papa bio umro pa su svi predsjednici bili tu a s njima i svita čuvara) izrigala dušu na neka fina masivna drvena vrata koja su vodila do neke ambasade (možda baš kineske). Takvo povračanje u životu ne vidjeh (a vidjeh ih bome dosta, večinu ih doživjeh, jel'), čovječe iz ustiju joj je izlazio mlaz ko iz vatrogasnog šmrka, nije stigla niti spustit glavu pa je zbilja ličila na kakvog zmaja. Scena za pamćenje i uvijek je se sjetim kad neko spomene kinesku hranu.
Jel neko spomenuo sarme ? Idem ih baš malo pogrijat, he he.
28.01.2008. (13:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vjetrasta
Ooo, za kiselo-ljutu juhu prodam bubreg!
30.01.2008. (10:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
svijet u malom
nekako slutim da moja mama ne bi bas bila blagonaklona prema plamenoj kapi gorucih uljnih isparenja u njenoj novoj (1999) kuhinjici koliko got to zdravo, fino i hrustavo bilo.... steta, ko zna kak bi sad zdrava hodala da kojim slucajem ipak je...
30.01.2008. (14:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Drznica, klija
Ja jako volem kinesku kuhinju. Juhice, bambus i sve ostalo...Istinabog ja volim skoro sve... Sad sam opsjednuta klicama. Vidjeh recept na Plodovima zemlje, kako uzgojiti svoje:)
01.02.2008. (22:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Žavijer
Nego, kakav je to kijamet tamo? Jel ti zahvatilo grad?
Gledam neke zbjegove po CNN-u..
02.02.2008. (02:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kabulske price
njami njami povrce sa wok-a. Wok imam, ali mi povrce nikada ne bude onako fino hrskavo i zeleno. Ja tuzna
02.02.2008. (06:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ribafish
kako ne bi vjerovao u gastronomske priče čovjeka koji je na islandu u predgrađu rejkjavika ubro kilu gljiva i od toga napravio savršenu večeru. dole dlake!
02.02.2008. (14:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dmj
Pa parenje je i inače posve ok postupak, koliko me sjećanje služi.
Mislim, povrću, dakako...
03.02.2008. (12:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
uskrsli pklatovi
hvala na brizi, trenutno se ne smrzava po wuhanu vec se izbjegava reuma pod stare dane u ponesto tropskijim krajevima, al pri bijegu u iste uspjelo se zaglaviti s jos nekoliko desetaka tisuca ljudi u najvecem zeljeznickom kolapsu otkad je KZa. po ulasku vlaka ustanicu, pisalo na semaforu 18 sati ter 5 minuta zakasnjenja. pretpostavljam da moze i gore.
14.02.2008. (04:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
caffeine
Evo ti i dvadeseti komentar: PIši nešt, jebote ćuko!
15.03.2008. (08:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
uskrsli pklatovi
ne spamaj konjino!!!
....eo ti!
:)
17.03.2008. (04:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nety05
MLJAC MESO!!
01.04.2008. (12:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...