Komentari

tragicnamisao.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Pero Panonski

    Eduardo da Silva je ljudski kapital. I sva ona sila nogometasa koju Mamic behandla.

    Sva ta sila "biznismena" je opako neobrazovana. Mi tu oponasamo zapad, a imamo hrpu neznalica koji zedne vode prek vode. Pih, koji mi je kriv sto s osam godina nisam sleper i svercao dinare u BiH.

    Gdje bi bio kraj mome biznis-ljudskome kapitalu.

    avatar

    17.01.2008. (18:38)    -   -   -   -  

  • bhfanatikos

    najbolji blog

    avatar

    17.01.2008. (22:17)    -   -   -   -  

  • Mikec

    Prijavi se ako te zanima!

    avatar

    17.01.2008. (23:31)    -   -   -   -  

  • Templar

    Nedajmo da od nas rade šta im paše. napravimo sami od sebe ono kaj nam paše.

    avatar

    18.01.2008. (00:00)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Prvo su nam strani kapitalisti, uz potporu domaćih eks-komunista, opljčkali kapital našeg narodnog gospodarstva, onda su nam otuđili naše medije i pretvorili ih u liberalne medije ili preciznije rečeno u medije ideologije liberalizma koji sve izokreću, vrijednosti pretvaraju u mane, mane u vrijednosti, i na kraju nas petvaraju u svoj/njihov ljudski kapital iz kojega crpe profit, a nas cijede kao naranču i limun.
    I ja sam primijetio da su naši novi manadžeri otprilike na razini kretena, ali uvjereni da su netko i nešto, u stvari su sluge kapitalista, i to one najgore vrste, sebične, neljudske.
    Radio sam u našim tvrtkama koje su stranci pokupovali, i na svoje oči promatrao kako ti naši manadžeri obavljalju robovski rad, minimalno po 10 do 12 sati dnevno, uz poslovne večere i do 14 sati, i nakon dvije, tri godine dobiju nogu u zadnjicu, ili se liječe u bolnicama od infarkta, te boluju od stresa, i živčani su, nesposobni osnovati heteroseksualnu vezu, a kamoli obitelj. Takvi se pretvaraju u groblje novokomponirane klase - održavane na kreditima.
    Moja je procjena da će liberalni kapitalisti sa Zapada, kad i sa posljednjeg građanina nekadašnje Istočne Europe skinu gaće, i parazitski požderaju i posljednji resurs novih članica Europske Unije s istoka, krenuti u rat, kao i uvijek, odnosno kao što je već viđeno u 20. stoljeću, jer oni ratom rješavaju svoje recesije, inflacije i prazne državne blagajne.

    avatar

    18.01.2008. (00:35)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Moderna zapadna civilizacija dovela je cinizam do vrhunca, lipi moj Tragični. Jer, ako se nekoć davno jasno znalo, recimo, "rob sam, eto nevolje... da vidimo što se tu može", danas si rob koji to i ne zna. Cinizam je u tome da se gospodari čak i ne trude sakriti terminologiju, oni čak ne žele ni prikrivati pred svojim robljem stanje stvari. "Ljudski kapital", što je to? Pa, nešto kao stočni fond. Lanci modernog roba zovu se glupost, i on je toliko indolentan da čak i ne vidi svoje ropstvo, a gospodar ga više i ne teba prikrivati. Samo je malo promijenio izbor riječi. Ljudski kapital = stočni fond = roblje bez imena.
    Opet dobar post, što reći. :)

    avatar

    18.01.2008. (01:04)    -   -   -   -  

  • lolina

    iz krajnosti u krajnost...

    nitko nikome ne brani da sjedne pod šljivu,zine i čeka da mu sama od sebe padne sa grane u usta. zašto šljivu ? zbog toga što ona može nicati i sama ;od koštice. nije joj potreban ljudski resurs i kapital za sadnju!
    šljivu zovu i voćkom za lijenčine . zašto ? ako se preduboko posadi ne raste , propada. sadi se isključivo plitko!
    ehh šteta što ne postoji drvo na kojemu mogu rasti samonikle kuće , auti , garderoba , pereci i čokolade..
    sve ono za čime žudimo ...

    avatar

    18.01.2008. (13:11)    -   -   -   -  

  • ludlud

    @lolina: Mislim da je taj stereotip još jedna podvala "sistema" liberalizma u kojem "nitko nikom ništa ne brani". Podvala, to jest stereotip, glasi: tko je marljiv, taj će i imati, a lijenčine propadaju. Još bolja je ona: bogati su bogati zato jer su pametni, jer tko je pametan, obogati se. Neće? Ne mora. Tko hoće, može!
    A što se tiče žudnje za dobrima... nema nikakvog razloga da radi toga što netko hoće nekakvu stvar stavlja sebe u ropski odnos i ustupa sebe tj. "svoj kapital", svoju kreativnost, marljivost, sposobnosti itd. nekome drugom kao vlasništvo. Ipak, živimo u vremenu kad su žudnje za materijalnim dobrima jedine legitimne, razumljive i poželjne, pa me ne čudi tvoje stajalište. Postanem li tajkun, zasadit ću šljivik-plantažu i rado ću biti lijenčina. ;)))

    avatar

    18.01.2008. (23:36)    -   -   -   -  

  • lolina

    ludlud ja kada radim , radim kak se spada . ne za vlasnika , ne za tvrtku , već za sebe.

    a reći ću ti što sam ja naučila o bogatstvu i bogatim ljudima ; bogate ljude ne kvari novac ; kvare ih oni koji novca nemaju. razmisli malo o tome ...probaj

    avatar

    20.01.2008. (00:00)    -   -   -   -  

  • tragicnamisao

    Slažem se sa ludlud.

    Ja radim za sebe kada okopavam svoj mali vrt, krečim svoju jabuku u vrtu, kada pišem ovaj blog, kada pišem, kada čitam, kada mislim.
    Sve ono što radim na poslu jest to da se borim za svoju egzistenciju u okvirima koje mi postojeći sustav nameće. Radim za druge i o tome nemam nikakvih iluzija.
    Moj ljudski kapital nije loš, daleko od toga, čak bi me rado upregnuli. Druga stvar je da se ja nedam i od njih uzimam samo što mogu više novca.
    Ja radim isti posao i imam isti ljudski kapital kao sin vlasnika firme. On ima dvadeset puta više novca nego ja. Dok je njegov otac bio toliko sposoban da stvori tu firmu, moj otac se povlačio po rovovima i krvario po Lici i Baniji.
    Ako potpuno izgubim zadnje crte ljudskoga bića, misliti ću da je taj naš odnos pravedan i prirodan.

    avatar

    20.01.2008. (09:36)    -   -   -   -  

  • Templar

    Ljudski potencijal.! Zar ne vuče to malo na neku robovlasničku spiku. Stočni potencijal. Bit svega je da vas se može dobro iskoristit. Robovlasnici skupljaju podatke o svojim robovima. Koliko god mislili da smo slobodni sve je to privid. Morat ću malo obraditi ljudske resurse i na svom blogu jer je tema kompetentna... adijo.

    avatar

    21.01.2008. (14:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...