Komentari

akstu.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • jele

    Apsurdno je da se državno odvjetništvo ima vremena baviti Primorcem ali nema nekim drugim bitnim stvarima. Svatko iole pismen zna da su te optužbe u najmanju ruku smješne. Bilo bi mi drago da optužbe izađu u medije tako da svi vide koliko je naš rektor nisko spao kada lažno optužuje Primorca a nema se vremena baviti studentima. Danas sam saznala da se naš cijenjeni rektor nema vremena baviti niti profesorima jer ne samo da studenti ne mogu do njega nego doktori znanosti nakon dva dopisa naš rektor ne želi primiti na razgovor. Pravilnik o stegovnoj odgovornosti je inkvizicija i ako bude izglasan jao svima nama koji još nismo spremni ušutjeti. Bilo bi zgodno vidjeti što pravnici van Sveučilišta misle o tom pravilniku jer naš pravnik se ponaša kako da nema diplomu. Pravilnik ne samo da krši Ustavna prava studenata več je i napisan zastarijelim govorom i nedorečen je. Jedina sloboda koju pravilnik dopušta je ona interpretacije. Da nam je državno odvjetništvo pametno istražilo bi rektora i Sveučilište a ne Primorca!!

    avatar

    16.01.2008. (15:31)    -   -   -   -  

  • xy

    svi smo mi željko primorac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    avatar

    16.01.2008. (16:07)    -   -   -   -  

  • malena

    a ma ko je tu lud... ovaj nas rektor nam je stvarno pravi reprezentativni uzorak akademski obrazovanog mladog covjeka... Sanader br. 2 !!!

    avatar

    16.01.2008. (18:47)    -   -   -   -  

  • jajo

    željko drži se!

    avatar

    16.01.2008. (20:10)    -   -   -   -  

  • Krug

    Otkaz rektoru primitivcu, sloboda narodu!!!!!!!

    avatar

    16.01.2008. (21:31)    -   -   -   -  

  • sricha

    ovo što je rektor napravio je nedopustivo...onda neka i mene ušutkaju...boli me briga....studentski život u Zadru ionako ide kvragu...na snazi je izgleda "nevidljivi" totalitarizam!

    avatar

    16.01.2008. (22:40)    -   -   -   -  

  • ja

    Primorac uz tebe smo.Pozdrav iz Pojezerja!

    avatar

    17.01.2008. (10:55)    -   -   -   -  

  • ela

    svi za jednog, jedan za sve:)

    avatar

    17.01.2008. (13:15)    -   -   -   -  

  • filozofiram non-stop

    I baš kad mislim da ovaj faks ne može pasti na niže grane, shvatim da se već nalazim među korijenjem!
    Ajdemo se onda svi međusobno tužakat, ja ću tužit za nizak postotak na kolokvijima, mene nek tuže za to što sjedim na predavanjima i na sva dolazim (nevjerojatno, al ponekad mi se čini da nas s nekih tjeraju...), a onda ćemo svi mi skupa tužit rektora za nevjerojatno izražen idio_izam, Pa nek si sad lijepo interpretira svaku moju riječ.

    Primorac, svi smo uz tebe!

    P.s. Hvala na pohvalama za moje pisanje,to je jedino kaj sam pokupila od tate, to i dobar apetit. Svakim me danom faks sve više iznenađuje, tako da bi se uskoro moglo naći nešto i o tome. pozz

    avatar

    17.01.2008. (14:41)    -   -   -   -  

  • Jenny

    Mislim da članak objavljen u Jutarnjem listu početkom listopada govori više nego dovoljno, a možete ga pročitat na poveznici http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2007,10,1,,92459.jl

    avatar

    17.01.2008. (16:09)    -   -   -   -  

  • Jenny

    Objavite ga kao članak:

    Novi rektor Uglešić obećao bolji standad za studente
    Piše: D. Mijatović
    Foto: Branislav Grgurović/CROPIX

    ZADAR - Tradicionalnim ceremonijalom predaje rektorskog lanca i žezla danas je na zadarskom sveučilištu primopredaja rektorske dužnosti, između bivšeg rektora dr. Damira Magaša i novog dr. Ante Uglešića, prvi put obavljena na taj način.

    Sveučilište u Zadru na taj je ceremonijal imalo pravo s obzirom na to da baštini najstariju sveučilišnu tradiciju u Hrvatskoj. U Zadru je sveučilište osnovano davne 1396. godine, a za obnovu sveučilišne zajednice 2002. godine danas su najveće zasluge pripale dosadašnjem rektoru dr. Damiru Magašu. U ime Senata, najstariji je profesor, dr. Vjekoslav Ćosić, Magaša nazvao organizacijskim utemeljiteljem Sveučilišta u Zadru.

    Odstupajući rektor, kako ga je nazivao voditelj ceremonijala, akademik dr. Nenad Cambi, bio je prvi zadarski rektor, a upravu visokog školstva u Zadru vodio je 10 godina.

    Uz njega je sve vrijeme bio dr. Ante Uglešić koji, sa svoje 43 godine, nosi epitet najmlađeg rektora u Hrvatskoj. Profesor srednjovjekovne arheologije dokazao se svojim organizacijskim sposobnostima, kao prorektor za materijalna pitanja. Novi će rektor svoje suradnike, prorektore, predložiti na prvoj sjednici Senata koji će se u novom sazivu sastati polovicom listopada.

    Objavljujući svoj program rada u iduće četiri godine, rektor Uglešić je obećao da će mu studenti, njihov standard i uvjeti studiranja biti trajna briga. - Želimo kvalitetnim i prepoznatljivim projektima pridobiti i zadržati studente koji u Zadar više neće dolaziti zbog toga što se nisu uspjeli upisati drugdje.

    Novi je rektor upozorio na velike teškoće koje sve očekuju u kreiranju poslijediplomskih programa prema Bolonjskoj reformi, istaknuvši da je taj proces još daleko od svojih postavki. - Novina je Bolonje to da nitko nije zaštićen jer su ocjenjivanju podvrgnuti ne samo studenti, nego i nastavnici i uprava - ustvrdio je dr. Uglešić.

    Novi je rektor najavio i prodor zadarskog sveučilišta na otoke i u zaleđe, a prije toga je upozorio ne to da se godinama bivši Filozofski fakultet nije doživljavao kao dio kulturne infrastrukture Zadra.

    - Takvo se stanje duha postupno mijenja, a ja ću učiniti sve da veze Sveučilišta i građana ojačaju - obećao je dr. Uglešić.

    Osim rektora svih hrvatskih sveučilišta, na svečanom je ceremonijalu danas bio i bivši ministar dr. Hrvoje Kraljević, a aktualnog je ministra zastupao državni tajnik, dr. Slobodan Uzelac. Među brojnim uzvanicima bio je i ministar Božidar Kalmeta, a župan Ivo Grbić stigao je u ime predsjednika, dr. Stjepana Mesića.

    avatar

    17.01.2008. (16:10)    -   -   -   -  

  • filozofiram non-stop

    Za sve koje zanima kako funkcionira bolonja u rijeci: http://njofra.blog.hr/
    Ovakve nebuloze će uskoro i nas dočekati, il bježmo poreko granice ili se počnimo moliti...

    avatar

    17.01.2008. (21:17)    -   -   -   -  

  • buntovnik

    Danas saznajem da je pet studenata Studentskog zbora izbačeno zbog neplaćanja stanarine. Zar se nije poštovani Gambi, predstavnik studenata, usudio upozoriti kojeg studenta na to. Da ja i moji sustanari ne znamo hoćemo li dom plaćati ili ne. Htio je solidarnost za prosvjed, ali sad ju nije pokazao. Nitko nam nije rekao da dom platimo ili ne. On i predstavnici studenata to očito jesu napravili. Oni nisu na popisu, naravno. Trebamo li se začuditi? Nije održan niti jedan sastanak o tom pitanju, a kad je trebalo štrajkati, bila su čak dva kada nas je molimo da "iz studentske solidarnosti ne plaćamo dom do daljnjega". Predivan nam primjer ovim činom pruža. I dovoljno govori o njemu kao o osobi.

    avatar

    17.01.2008. (22:29)    -   -   -   -  

  • buntovnik

    Pet studenata studentskog DOMA, naravno! :)

    avatar

    17.01.2008. (22:32)    -   -   -   -  

  • AKSTU

    @buntovnik, ovdje moram stati na stranu kolege Gambya i ekipe koja se pobunila protiv poskupljenja. Kolega je u suradnji sa AKSTU-om sve organizirao i sve vas iz doma pozvao na solidarnost. Svi ste samo trebali doći, i na kraju na prosvjed nije došlo ni 20 studenata iz doma, a na taj isti prosvjed su iz solidarnosti došle studentice sa razmjene, trudne studentice, apsolventi i stari studenti i svi drugi koji nemaju veze sa domom. To nam je svima bila hvala za zalaganje za borbu za vaša prava. Ali eto, kao i dosad, to što me je netko zaj... nije me priječilo da mu pomogneme kad mu opet zatreba, zbog čega ću tvoj problem danas spomenuti na sastanku naše udruge i isto tako poslati upit u Studentski zbor. To je što ja mogu, a od tebe i ostalih bih volio više solidarnosti u našim akcijama, a ne samo da je javljate kad vas našto direktno ubode.

    avatar

    18.01.2008. (08:51)    -   -   -   -  

  • AKSTU

    @buntovnik, P.S. vjerovatno je na porti obješena obavijest da će se neki izbaciti. Sumnjam da će se to dogoditi. Kad sam i ja bio u domu stalno su visjele takve obavijesti pa nitko nije bio izbačen.

    avatar

    18.01.2008. (09:01)    -   -   -   -  

  • ja

    buntovniče dođi danas na sastanak u klub pa ćeš vidit da to što govoriš su nebuloze...
    svi u obranu za željka primorca!!!

    avatar

    18.01.2008. (13:20)    -   -   -   -  

  • emoutofthevee(crofallout)

    Ovo je nečuveno!

    avatar

    19.01.2008. (11:56)    -   -   -   -  

  • bosanka

    @buntovnik:
    nitko iz doma nece biti izbačen..to su bila samo zastrašivanja, a tebe se ne sjecam niti sa sastanaka niti prosvjeda..sorij.

    avatar

    19.01.2008. (21:57)    -   -   -   -  

  • Gamby

    Osjećam se prozvan pa bi bilo u redu da i ja nešto napišem.

    1) Ne znam tko si pa bi bilo u redu da se predstaviš punim imenom ili barem nadimkom. Ja bar stojim iza svih svojih djela.

    2) Ako si toliko buntovan zašto svoj buntovluk nisi pokaza doli na prosvjedu, ma tko bio?

    3) Da dovoljno pratiš sve informacije na forumu zna bi da smo bili na razgovoru sa voditeljicom, al naravno najbolje biti neinformiran, pa napadati druge.

    4) Mislim da je ovih par stvari koje sam napisa i više nego dovoljno, a ako nešto imaš reći obrati mi se osobno ili ostalim predstavnicima, a ne da ovako kao najveća kukavica pišeš po blogu.

    Inače mi je ispod časti spuštati se ovako nisko na razinu poput tvoje, al sorry ili igrajmo fer play ili nikako.

    avatar

    19.01.2008. (22:05)    -   -   -   -  

  • BD

    A bas su smisni. Ka da ja donesem pravilnik o tome da svi auti u gradu moraju biti rozi. Na osnovu kojeg zakona oni misle sprovodit te propise?

    E da je naci kompetentne i pametne ljude a ove seljacine iz rektorata vratiti u selendru otkud su ispuzali za vrijeme rata drzava bi nam procvijetala u par dana.

    avatar

    20.01.2008. (00:04)    -   -   -   -  

  • buntovnik

    Na jedno mi pitanje niste odgovorili, a to je zašto nam nitko nije rekao u dvanaestom mjesecu, recimo, da se dom treba platiti jer da slijede sankcije, ili nešto slično!
    I pročitajte članak 38. iz ovog članka! samo iznosime svoje mišljenje! :)

    avatar

    20.01.2008. (01:23)    -   -   -   -  

  • bosanka

    @buntovnik
    zasto se ti nisi obratio ijednom predstavniku stanara i pitao kakav je plan za dalje?? sto je trebalo svakog posebno pismeno obavijestiti??ubuduće, na oglasnoj ploči imaš brojeve ljudi koje možeš nazvati i pitati sve što te zanima, malo je previše očekivati da svakom posebno dolazimo u sobu i govorimo što je dalje činiti..

    avatar

    20.01.2008. (20:59)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    @bosanko, slažem se. U nas izgleda svakome slati pismene molbe, a najjači su mi oni što kažu da ni ne znaju svoje predstavnike. Ljudi se ne žele ništa potruditi sami, već im sve treba servirati.

    avatar

    21.01.2008. (10:54)    -   -   -   -  

  • buntovnik

    A baš ste smiješni! Mislim da bi jedan sastanak stanara doma bio sasvim u redu ili barem pismena obavijest na oglasnoj ploči doma. Kao što je bio sastanak da se ne plaća!
    Baš ste patetični ako mislite da mi je trebala osobna pismena obavijest!

    avatar

    21.01.2008. (18:10)    -   -   -   -  

učitavam...