Komentari

07morsky08.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


  • levant

    probaj možda ovako shvatit : možda je netko bio iz miješanog braka. mama hrvatica tata srbin ili obratno. ona kćer. pa se ti stavi na jednu stranu. možda je to u pitanju.

    avatar

    16.01.2008. (12:09)    -   -   -   -  

  • levant

    razumijem tvoju ljutnju jer i ja volim deklarirane ljude. volim da mi se kaže za kojim vjetrom oni idu. tada se znam nositi s time.

    avatar

    16.01.2008. (12:11)    -   -   -   -  

  • file

    @levant - rekla sam na početku da pišem nepromišljeno. I stvarno, sigurno nisam uzela u obzir sve mogućnosti. Ali miješane brakove ne prihvaćam kao razlog neformiranja stava. I nemam rasne i vjerske predrasude. Cijenim jasne stavove. S bilo koje strane.

    avatar

    16.01.2008. (12:41)    -   -   -   -  

  • levant

    nemoš nekad filipinka. naprosto nemožeš. znaš to i sama samo sad ne želiš priznat jer si ljuta. kad ne možeš odlučit onda si neutralan. i nemaš ti (ni ja) niti bilo pravo tko tražiti da se svi opredijele. ti si opredjeljena i to je u redu. no na ništa dalje nemaš pravo . na nikakve zahtjeve.
    svatko ima svoju priču i treba tu priču pokušat razumijet i poštivat koliko god se to tebi ne sviđalo.
    ne pišeš nepromišljeno nego si objavila nepromišljeno.
    i miješani brak morat ćeš uzet kao razlog nefromiranja stava . jer pokušaj se stavit u poziciju da imaš nešto godina i sve što želiš je da imaš normalan život. otac ti srbin majka hrvatica. oboje pate. ajd sad ti odluči, stani se na stranu jednoga, izdaj drugoga (čitaj izdaj sebe). Ne kažem da je to ovoj blogerici razlog, ali možda je...

    avatar

    16.01.2008. (12:46)    -   -   -   -  

  • Divan -skitnje

    Živim u jednoj zemlji, rođen sam tu, jedem taj kruh (lebac), tu je moja sredina... Zar nije normalno da se odlučim za tu zemlju ako ju netko drugi napada. Što bi Amerikanci trebali: Irci na svoju, Velšani na svoju, Indijci na svoju, afroamerikanci na svoju, Talijani na svoju stranu. Od SAD ne bi ostalo i "s". Razumijem revolt "Filipinke" ali i po mome ne možeš biti kao sveta vodica: nit smrdiš nit mirišiš.
    Tijekom rata u Brigadi imao sam dosta Srba, Srba koji su bez razmišljanja branili Hrvatsku. - Ja jesam Srbim, ali je Hrvatska moja domovina-govorili su. I koji je god bio sa mnom na fronti, pod mecima, u napadnutom gradu-branio sam ga od budala, podrumaških ili minhenskih Hrvata.I skidam im kapu. I Srbima, i Mađarima, i Romima, i Muslimanima i svima onima koji su branili zemlju u kojoj žive i koja ih hrani.

    avatar

    16.01.2008. (12:59)    -   -   -   -  

  • file

    @levant - ma u biti, kad stanem na loptu, znam da je to tako. Da ne mogu svi stvorit jasne stavove. Pogotovo ako su mladi, možda još djeca. Ali, ne mogu si pomoći, nerviraju me pokroviteljski "istinoznanci". Lako je u miru reć: bljak, rat, zašto ste ratovali? I ono koji nisu onda imali izbora, ako su imali sreće pa preživjeli, sada imaju stav: ma, rat je glupost, zlo, ne bih u tome sudjelovao, hvala. Ali, onda je bilo drugačije. A nekome se nije bilo teško opredijeliti iako je možda bio iz miješanog braka, srbin ili hrvat ili... Ustvari, neutralnost je bila nedopušteni LUKSUZ.¸
    @divanskitnje - lipo si ti to rekao. A i iz tvoje priče da se razumjeti tvoj stav.
    Stvarno mi nije bila namjera nikakvo dijeljenje ni zbrajanje ni po kojem kriteriju. Želim samo reći da najveću štetu po istinu čine "gandijevci" i oni "ja nemam pojma što je bilo, to nije bila moja stvar".

    avatar

    16.01.2008. (13:24)    -   -   -   -  

  • oldbat

    kakvi stavovi. Nije to bilo akademsko časkanje. Bili smo napadnuti i trebalo je ili otić ili ostat i branit svoje. Za to nisu potrebni nikakvi stavovi.Ali, šta ćeš, nismo svi isti. Neko živi sto dana ka miš, a neko jedan ka lav.

    avatar

    16.01.2008. (13:30)    -   -   -   -  

  • levant

    e tu smo. pokrovitelji te nerviraju. jednako kao i mene. i kad popizdim zbog nečeg to je u 99% slučajeva kad mislim da mi netko popuje. sad je još samo pitanje da li si to dobro isčitala. možda žena ne popuje nego je tuga u njoj..

    avatar

    16.01.2008. (13:43)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Kod Shellyja imaš komentar! Pusa, Luki

    avatar

    16.01.2008. (14:27)    -   -   -   -  

  • file

    @Batmanica- ma i miševi su mi draži od mudrih sova.
    @levant - možda. Možda sam preoštro reagirala. Nije čak ni popovala. Izrazila je "nesvrstani" stav. A ja se obrušila. Ali...
    Samo sam iskoristila temu. Taj mi stav ne ide s onim vremenom.
    @Luki2 - :)

    avatar

    16.01.2008. (15:02)    -   -   -   -  

  • file

    @levant - proširuješ temu. a već je ionako preširoka.
    Ko što ja ne znam priču iza koje stoji onaj komentar, ne znaš ni ti njegovu priču. Možda je umoran bio od klanja kao "ratnog klanja", rata....
    A možda je stvarno i klao. Ne kažem da takvih nije bilo. Ali mogla bih i ja sad floskule pisat- rat od svih radi zvijeri i sl.
    Ali Ovčara? Ali... ma neću.

    avatar

    16.01.2008. (16:01)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Ja bih rekla da izuzetno volim stavove, koji su jasni i glasni, tako
    da odmah znam s kim imam posla: i ja nastojim tako postupati, iako se to mnogima ne sviđa. Ne osvrćem se na KONKRETAN slučaj, nego općenito na Tvoju zanimljivu temu: dakle, uvijek volim stav, pa makar i pogrešan, nego nekoga tko sjedi na dvije stolice...Ili kaže da jednako voli i ove i one...:)))
    To jednostavno nije istina; iza toga stoji samo mogućnost otvorenih vrata: ako budem u prilici, protiv nikoga ništa - kako se ne bi nikome nitko zamjerao...
    Nekim se zamjeraš već samim svojim postojanjem, pa što?! Ne volim šutjeti; volim iskreno reći...Sviđalo se to nekome ili ne...
    Pusa, Luki+Goldie
    PS: Ukoliko imaš bilo kakve dileme, slobodno postavljaj pitanja - vrlo ću rado odgovoriti! Jako me boli ako me netko krivo ili naopako razumije, a ne da mi šansu da kažem ili razjasnim - pa, eto, na raspolaganju sam Ti!
    Srdačan pozdrav, Luki+Goldie

    avatar

    16.01.2008. (16:41)    -   -   -   -  

  • primakka

    ne ljuti se, filipinko. necutako je naučila podjeli na "nas" i "njih". život će je naučiti drugo.
    mislim da postoje samo ljudi i neljudi. i da postoji vrijeme kad je jako važno reći gdje si. zato što se u protivnom ne možeš nigdje naći i stalno lutaš u prošlom vremenu.

    avatar

    16.01.2008. (17:17)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Nije problem zauzeti stav i opredijeliti se braniti dom, drugačije ni ne može biti ako si prosječno normalan.

    avatar

    16.01.2008. (17:59)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Slažem se da u ono vrijeme nije bilo teško zauzeti stav. Živim u svojo zemlji, moje dijete puni 1. godinu, a oglasi se zračna uzbuna i svi trkom u sklonište. Prva torta ostade na stolu, bez da je dočekala uzvanike. To je jedan benigni primjer, a maligne znamo svi jako dobro.
    Općenito, zauzeti stav je potrebno i neophodno. Ako malo bolje pogledaš i neutralnost je stav.
    Ja ne želim odlučiti, jer se ne slažem ni s jednim, ni s drugim. I to je svojevstan stav, zar ne?
    Šta je @necutako mislila to zna ona i nema smisla pretpostavljati i donositi zaključke na osnovu pretpostavki. Tebe je njen komentar razjario i ti si reagirala. I u tim reakcijama smo svi opet različiti, jer ja recimo ne bih reagirala. Smatram da je to njeno mišljenje i ona ima pravo na njega, kao što i ja, i ti imamo pravo na svoje mišljenje i ne volimo da nas drugi ispravljaju, tumače, prepravljaju, izvrću naše rijeći i tome slično.
    Neznam zašto se tako pališ na "gandijevski" stav? Zato što je on nije htio reagirati na sve što su mu podmećali, što je bio ustrajan u svom stavu i razmišljanju da na udarce neće odgovarati udarcima, pa makar ga i ubili? Stvarno mi nije jasno, zašto ti je Gandhi toliko negativna osoba?

    avatar

    16.01.2008. (19:10)    -   -   -   -  

  • fizikalac

    ja znam samo da sam branio državu,a branio sam je jer je tu moj dom,moja obitelj i oni koje volim,,,a u ostalo se nebi mješao,dok me netko ne prozove,onda mu budem lijepo objasnio poput tebe

    avatar

    16.01.2008. (19:25)    -   -   -   -  

  • file

    @Luki2 - ma ne znam što da ti napišem. Sorry. Htjela sam pobrisati ono kod Shellyja, gotovo, otišlo. Bila sam bezobrazna. Sorry. Nadrkana sam danas. Što je više nego očito.
    @odmak - ma ne ljutim se, pogotovo ne na nekoga koga upće ne poznajem. To mi je naletilo kao tema.
    @Koraljka - prosječno normalnih bilo je ipak dosta. Ali i neki od njih su kasnije okrenuli ploču. Dobili amneziju.
    @gustirna - opet se moram izvinjavati, naravno da ne znam što je htjela reći, ali izgovorena rečenica bila je povod mojoj temi. Ni više ni manje od toga. Samo polazište. Opisujem neke sasvim druge osobe. Koje poznajem.
    Ispalo je nespretno. Ali sad je gotovo.
    Protiv Gandhija? Naravno - ništa. Dapače. Izuzetno ga cijenim. Ovdje je korišten samo kao prispodoba. Simbolično. Naravno da imam nešto protiv takvog stava u "ono" doba. Gdje bismo sada bili da smo sjeli glumili gandija? Ne znamo gdje bismo bili i što bi od toga ispalo, ali onda to nije bila opcija. Nije smjela biti.
    @fizikalac - kratko, jasno i jezgrovito. Svaka čast.

    avatar

    16.01.2008. (21:06)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Sve je u redu! Nije Ti ni bilo zamjereno! Pozdrav, Luki+Goldie

    avatar

    16.01.2008. (21:42)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Ovakvi dijalozi su dobri. Svi se pokrenemo iz ustajalosti.
    OK, za Gandhija. U biti si tila reč da ne valja stat skrštenih ruku i pustit nezvane goste da harače po tvojoj kući, ako se ne varam. U tome se u potpunosti slažem, onda to nije smjela biti opcija.

    avatar

    16.01.2008. (22:54)    -   -   -   -  

  • Divan -skitnje

    Draga, nemaš se što ispričavat. Iznijela si svoj stav. Da je više njih kao ti onda ne bi doživjeli Knin, Banovinu, Baranju... a Bosna i Hercegovina ne bi doživjela ono što je doživjela. Pa prvo je valjda: braniti svoju zemlju, svoju domovinu, svoj dom. Kome se ne sviđa neka ide onamo kamo misli da mu je mjesto. Mnogi su otišli, a sada se vraćaju jer od "majčice" leba neba. Još 90-te upozoravao sam da su Srbi u Hrvatskoj samo moneta za podkusurivanje. To su (nije moja misao) morali shvatiti kao što su znali mnogi istaknuti Srbi koji su u hrvatskoj kulturi, nauci i ratnoj povijesti ostavili značajnog traga. Nikada nisu krili svoje podrijetlo ali ni to da je Hrvatska njihova domovina.
    A Gandi. To je bio bila njegova strategija otpora Britancima. I upalilo je. Kod nas sigurno ne bi.

    avatar

    16.01.2008. (23:24)    -   -   -   -  

  • Suncokreta2

    Jedini ispravan stav, u ono vrime, je baš onaj koji smo i izabrali. Branit svoje dušom i tilom. I ne razumim zašto tolika polemika oko ljudi i njihovih sadašnjih stavova. Potpuno se slažem sa tobom i uopće mi nije jasno zašto tražit neko opravdanje za drukčije stavove , a iz ove prerspektive. Bilo i prošlo, bogu hvala. Lako je iz sadašnje perspektive pričat o miru i pizdarijama. Tad to nije bilo moguće. Branili smo svoje, ne uzimali tuđe i to je to.
    Pari mi se da su te ljudi uvatili na nebitne detaljčiće a da je svima kristalno jasno. Da si to ustvari dobro napisala. I po meni se ne tribaš nikome ispričavat, nisi nikog uvridila.

    avatar

    17.01.2008. (00:18)    -   -   -   -  

  • levant

    brisala sam. davno sam si rekla da neću sudjelovat u razgovorima o ratu (neutralna :) ), ali me izazvalo. odsad neću. :))

    avatar

    17.01.2008. (08:18)    -   -   -   -  

  • a ča se tu more

    ma koji stavovi na ovu temu ,,,moji su čvrsti iako si dobro rekla onda su bila takva vrimena nije se tu imalo o čemu razmišljati ,,,,,mislilo se srcen dušon tilon ,,,,,,ja inače grabin iz krajnosti u krajnost ,,,,i uvik kažen nit je naša raca idealna i svemirski besprjekorna nit je tako njihova usrana ,,,svugdi svega a budala najviše ,,,da je zaboravi to vrime ,,,i ne osuđivati ,,,,al ja bate ne moren ,,,sitin se stvari koje su mi se urizale u mozak ,,,i koliko go pokušavala zaboravit toliko ne mogu ,,,a nesvrstanost me nika nije cjepila ,,,uvik san se svrstavala na niku bandu u kojoj san se pronalazila,,,e sad koliko je to pametno i dobro nebi ti znala reč,,,,,i o čemu da mi pričamo i koga da opravdavam ,,,sa smo svi pacifisti ,,,,,a onda bi jedni drugima oči pirunon vadili ,,,,,
    branili smo svoje SVOJE ,,,iako smo i mi sami na tuđa vrata zakucali i pravili se gospodari ,,,,,,,ma samo znan da san u tin stvarima kategorična i inpulsivna ,,,,,,boje mi je mučat ,,,,,da se mene pita ,,,,,,( a znan da i ko nji jema svita boljeg nego ovod) ,,,,,nebi oni majci zaplivali u jadransko more ,,,,samo san sad napiala ono šta mislin a ako se ko našao uvriđen ispričavat se neču jer neman za šta ,,,,,niko se ni nama ispriča nije

    avatar

    17.01.2008. (09:09)    -   -   -   -  

  • file

    @gustirna - dakle, dogovorili smo se oko Mahatme. On pali samo kod Engleza.ž
    @divanskitnje - cijenim one koji poštuju svoje porijeklo. I nemaju ga zašto skrivati.
    @Suncokreta - branit svoje - nisan tila polemizirat oko toga. I to je stvar izbora. Neki su doslovno branili svoje. U minhenu. Nije to sporno. Neutralci i pacifisti su sporni.
    @levant - ok, drago mi je da te izazvalo.
    @ča se more zore - a i meni je bolje mučat o nekin stvarima... ali ipak neću. Od lajanja niko nije umra.

    avatar

    17.01.2008. (09:29)    -   -   -   -  

  • little bluestar

    ma ne daj se uzrujati....svatko ima svoje mišljenje...a ova je najvrerojatnije general nakon bitke!

    avatar

    17.01.2008. (09:32)    -   -   -   -  

učitavam...