Komentari

boric.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • amir

    Svaka cast na detaljnom prenosu dogadaja tokom oslobadanja Zuci 92, medutim u ovom blogu kao i u mnogim drugim ratnim pricama koje sam imao priliku da procitam velicaju se komandanti i prave neki mitoloski likovi od njih kao da su oni sami odbranili Zuc.

    A gdje se spominju svi ostali borci koji su ucestvovali o ovoj operaciji oslobadanja? Njih niko da spomene isto kao da ih nije ni bilo.

    Ovo pisem kao jedan od boraca sa Zuci. Ranjen sam 93ce na Golom Brdu kao pripadnik Pete Jurisne cete i duzio sam jedan od 2 rucna bacaca koja smo tada imali.

    Drugim rijecima, ja veoma dobro znam koliko je ko doprinio u tim borbama. A nas komandant je bio podaleko od borbene linije kad je poginuo od tenkovske granate. A ja, i mnogi drugi ovakvi kao ja, smo bili 30-50 metara od cetnika.

    Uostalom, sada se moze otici na Zuc pa pogledati kuda su bile transeje jer je sredina brda rasciscena.

    Tako, da zavrsim ovaj blog, uistinu me potrese kada vidim kako nasa stampa i mediji velicaju nase komandante a nas obicne borce, i ratnike, niko ni da spomene.
    A to koliko je nama ranjenicima sa Zuca nasa danasnja vlast otezala da se izborimo za svoja prava, koliku smo silnu papirologiju morali da prilozimo i sve komisije da prodemo - sve to necu sada ni da spominjem. Samo cu reci jednom rijeci - SRAMOTA.

    avatar

    24.06.2008. (13:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...