Komentari

auzmish.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • file

    Svaka čast, sjajan post.
    Opet smo komplementarni. Ja sam obradila stvari iz obrnute perspektive, ali zbog razlike u godinama, s drugim problemima. Tvoja tema bila je slijedeća u opisu obiteljskih odnosa.
    A ja sam sad u naročito kriznim godinama. S duplim poblemima moram se nosit. S našim postovima zbrojenim.
    Bem ti matematiku. Ne bi mi ko štogod oduzeo! Samo nadodaju.

    avatar

    14.01.2008. (13:13)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Uf! Zaboli me glava od ove zadnje slike!
    Nije ti baš jednostavno!
    ne želim biti bešćutna, jer znam da ni ti ne bi želio biti bešćutan, ali....
    Prvo da kazem da živim sa svekrom od 86.g. koji već 15 godina govori kako je on triba umrit, a ne moj otac u 56.g. I inače, svako malo uleti sa pričom kako ga čeka soba na groblju. Doduše, zadnju godinu-dvi, baš i ne spominje umiranje, jer mu se opasno približilo.
    Odrasla sam u zajednici sa didon i babon, odgojilo me da poštivam starije i poštivam ih zaista, ali zadnje vrime mi je opao prag tolerancije po tom pitanju.Možda zato jer i sama krećem u to tajanstveno carstvo "starijih", ili zato jer sam već predozirana ponašanjem starih ljudi.
    I mama moja je živa u 70-toj i ona je još super, ali i nju su godine počele jesti, a kako nju, tako to pomalo prelazi i na nas (brata i mene).
    Prema tome, čitajući tvoje iskustvo s majkom, vidim da ti znaš šta ti hoćeš, ali i majka zna šta ona hoće - samo su to dvije totalno suprotne želje. A opet ne bi želio biti zloćesti sin.
    Ponekad triba biti malo i zloćest, da bi na koncu ipak svi bili živi i više-manje zadovoljni.
    Razdužih, oprosti, ali tema je takva da bi mogla o njoj knjigu napisati.
    Želim ti da doneseš pravu odluku za sebe i svoju obitelj, jer život je ipak prekratak. :-))

    avatar

    14.01.2008. (13:27)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Ma, da! Majčica je draga i dobra, samo je njoj malo dosadno, pa je odlučila
    "obogatiti" Vaše živote...Nije za zamjeriti...Recimo, ja sam od malena bila odgajana
    u obitelji (s obzirom da su se moji razveli kada sam imala šest godina) sa mamom, ali i
    bakom...
    Učila sam na maminom primjeru da se stariji trebaju poštivati, te da baka nije opterećenje - nego, dapače, radost i meni osobno velika pomoć i moj anđeo čuvar...
    Tako da, s obzirom da još uvijek nemam vlastitu obitelj, a kako sam kompicirana po tim pitanjima (čitaj: previše nemilosrdna prema muškom rodu i očito prezahtjevna!), ne nadam se
    vlastitoj obitelji (jedina mi je nada moja Goldie, koja može doboti svoje male wufove! :)))), pa sebe vrlo lako mogu zamisliti jednoga dana kako pomažem svojoj mami - ako je ona donedavno poamgala meni...I ne bih se bunila!
    No, svatko ime svoje situacije i vlastite odluke; svoja rezmišljanja...
    Tko bi svima mogao udovoljiti?! :)))
    Pusa, Luki+Goldie

    avatar

    14.01.2008. (14:01)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    post za naslovnicu i sve bi bilo super da nije u tvojoj kući :(
    ja samimala sreće. moju, kad sam rodila sina, prodali kuću u jednom gradu i došli u drugi, samo da bi bili bliže unuku. sada ih čuvaju dvoje. ludo i nezaboravno, ali oni se ne žale :)

    avatar

    14.01.2008. (14:26)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Shelly, Tebe Tvoja šalica kave + kolači uvijek čekaju kod mene! Ali, prava, domaća
    pita od jabuka - ne kupovna! :)))...I Ti to znaš....:))))))))))
    Pusa, Luki+Goldie

    avatar

    14.01.2008. (15:23)    -   -   -   -  

  • primakka

    ne mogu primučat! pišen brzinski iz hotela u zg.
    nikad ne bih poželila bit tako sebična u 73-oj! zbog onih pisama, ti si predobar sin!

    avatar

    14.01.2008. (20:11)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Svaka čast Shelly,ponovo odličan post.O majčinoj "suptilnosti" dalo bi se štošta reći...Pomalo me podsjeća na moju majku,a kako godine idu,vjerojatno i ja svoju djecu na nju...Tebi veliki pozdrav

    avatar

    15.01.2008. (06:09)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    svima - kakva mama, takav post. :-) :-) :-)
    a sad, samo njima:

    @Filipinka - ma, ja ne volim oduzimanje. Tražim se negdje između pruske "Što ne ubije, jača" i one lijepe naše "Dvaput je dvaput"... Ergo, ma, nabaci, brale...! :-)
    @gustirna - uz iznimku dana, kad mi je baš previše, sebe uglavnom, mislim da je to jedna od manje sagledivih ljepota života: Neminovnost. Neke se stvari same poslože, kad i kako moraju. Meni je bitno da smo i mater i ja na čistu sa sobom. Sve drugo - jedna bi moja arapska prijateljica rekla - "K'smet, my friend... "
    @Zona Z. - ma, zato ja svako toliko mijenjam kućice. Poput neotkrivene vrste puža - migranta. U užem i širem smislu - živjele opcije! Bilo bi gadno bez njih... ((-:
    @Luki 2 - pamtim poziv. :-) A ovo o mamama... Hm. Da ne odem u širinu slow-food-izlaska ;-) - odrastajući u komi roditeljskog braka, pa uz mamu i baku (!), pa sam, slažem se s ovim: Negdje između želja i realnosti baš počinje izazov; počinje naša istina. Počinje pravi život. (Liniju manjeg otpora odbijam) ... ;-)
    @odmak od - ...priča je jako duga i zapetljana... Naučio sam poštovati njezine odabire, pronašao svoj put i prihvaćati tuđe ... Konkretno, znam da se na neki svoj način jako trudila; to nas valjda "drži"... Priznajem, što sam stariji, "klizim" ka idealiziranom sjećanju na oca. Lako - nije... Mahmah; čuvaj se Metropole! ;-)
    @žubor vode - lijepo Te "vidjeti"; hvala! U pravu si; fragilan je taj "ringišpil" životni... Da ne mislim kako mogu jednog dana djelovati još zahtjevnije od svoje majke sad, vjerojatno bih i bio radikalniji u odnosu s njom... Marija i kamen - unaprijed? Lijep Ti pozdrav!

    avatar

    15.01.2008. (09:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...