Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (46)

Marketing


  • Mithrandir

    Što reći na ovo tvoje osim da se slažem s tobom u potpunosti! Dobro si me nadopunila... sve što si napisala je točno! Ja sam više pisao srcem, a ti razumom.
    I onaj sudac ne bi bio dobar otac da je popustio kćeri! Ne da ne bi bio dobar otac, nego ne bi bio niti dobar sudac. Dakle, dvostruka šteta!

    Pa ipak... nakon svega ovoga ne mogu reći da mi je žao što Glavašu nije skinut imunitet za pritvor. :)))

    avatar

    13.01.2008. (22:58)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Gandalf.... razumijem te. Meni je žao da se to s Glavašem uopće odigralo na takav način.
    To što se dešava njemu izaziva strah i nemir u svima nama..... i dokazuje nam ono što nam CBK stalno piše..... a to je da se vlast u ovoj zemlji nikada nije ni promijenila. Ovo je dokaz da i danas imamo političke progone.....
    U mom poslu, a i privatnom životu... i sama sam često u situaciji da osobno mislim jedno.... ali upravo radi PRINCIPA moram čvrsto zastupati stav koji nije u skladu s mojim srcem. Ali ako želimo dobro svojoj djeci i društvu koje im ostavljamo moramo se boriti za pravila koja će vrijediti za sve isto... bez obzira koliko i kako cvilila naša srca.
    Kad to naučimo... i kad se svi počnemo ponašati kao otac iz ove priče - bit će nam bolje.
    Mnogi će odmahnuti rukom i pomisliti: "Na mene se to ne odnosi... to se odnosi samo na suce, političare... i slične" No to nije tako. Priča se odnosi na sve nas. Svi smo.... svakodnevno u prilici kršiti pravila radi osobnog interesa... ili postupiti pravedno.

    avatar

    13.01.2008. (23:10)    -   -   -   -  

  • Mithrandir

    Dona znam kako je to... ja sam isto principijelna osoba.
    I često mi predbacuju da zbog principa idem i na svoju štetu, ali što ću kad sam takav. I ne želim se po tom pitanju mijenjati! ;)

    avatar

    13.01.2008. (23:28)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Dona, post je poučan. Nažalost, dječak nije ništa naučio iz nevolje u kojoj se bio našao. (Na kraju mi žao krokodila, i nikada ne bih kupio komad odjeće ili torbu iz krokodilske kože. Dobar je i PVC, ako je od srca;-)

    Pozdravljam svaku principijelnu odluku, pa bila i od SDP-a, ili upravo zbog toga, jer nije se ni SDP uvijek principijelno ponašao. Međutim, kao što si sama navela, Glavaš je postao žrtvom politike, i možda, ako, mu na sudu na kraju ne dokažu krivnju, valjda će izvuči pouku iz svega jer i on je druge zbog politike proganjao, sa čime sam upoznat. Postao je poznata javna osoba, i general HV, poznat je kao političar, i kad se zamjerio politici vlastite stranke, ili partije, osjetio je svu težinu boljševičkog i osvetničkog razmišljanja nekih u njegovoj nekadašnjoj stranci koju je suosnovao. No, kada je principijelnost u pitanju, postoje i neki drugi koji su optuženi za ratni zločin u Hrvatskoj, koji su slučajno srpske nacionalnosti, a koji se pred hrvatskim sudom brane sa slobode. Neki su čak i nedostupni hrvatskom pravosuđu, i nikome ništa (Izraelci su poradi pravde i principijelnosti slali svoj MOSSAD u Argentinu da čope onog masovnog zločinca Adolfa Eichmanna i izvedu ga pred sud pravde u Jeruzalemu. Gdje je naš "MOSSAD"? Zašto SOA/POA ne hvata zločince po svijetu nego tu maltertira 45 lines odnosno Peratovića?) Osim toga, hrvatsko pravosuđe je dio svog suvereniteta žrtvovalo haaškom sudu ICTY, i imamo zakon o suradnji s tim sudom, i ako taj sud, koji smo prihvatili, šalje optuženike za ratne zločine na privremenu slobode, da se brane sa slobode, zašto onda naše pravosuđe ne postupi isto? To su stvari koje ne shvaćam. Slažem se s Gandalfom, i meni nije žao što će se Glavaš od sada braniti sa slobode, i nadam se da na slobodi neće početi štrajkati glađu jer bi mi to bio znak da je možda ipak kriv za sve ono što mu se stavlja na teret. Usput rečeno, onako kako je Faber postupao s optuženicom Getoš Magdić je skandal. Kao prvo, to je žena, a maltretirali su ju u istrazi kao da je bila Hitlerova tajnica a ne Glavaševa. Btw. Hitlerova tajnica Traudl Junge živjela je cijeli život, nakon 45' kao slobodan čovjek, jer nije ništa skrivila - to se zove fer postupak pobjednika, i demokratski sustav (Drukčije bi prošla da se našla u sovjetskoj okupacijskoj zoni, a sreća što se našla u američkoj zoni nakon rata.) Kao drugo, G-M je bila jedna tajnica a ne egzekutor ili nalogodavac zločina. Što je sa Šeksom, Glavaševim šefom? Gdje je tu principijelnost? Što je s Manolićem, Tuđmanom, Šeksovim šefovima? Onda me smeta što naše pravosuđe nije do danas osudilo, a kamoli procesuiralo one zločince koji su kao pripadnici JNA bjesomučno i neselektivno granatirali civilne ciljeve u Osijeku, i ubili 1000 Osječana za vrijeme rata. I mene zanima tko je ubio pet Srba u Osijeku, i pri tome ih mučio, što je sramotno, ali što je s mučiteljima naših drugih Osječana, a ima ih 1000 kojih danas nema među nama jer se netko u JNA poigrao Boga.
    Dakle, nedostaje našem društvu jako puno principijelnosti u svim sferama društva, pogotovo u politici i pravosuđu, i vrijeme je da se naši političari počnu ponašati principijelno, a ne licemjerno, a upravo licemjeri traže u našem društvu žrtvene jarce. Evo, pisala si svojedobno o sramoti što je onaj balavac koji je u pijanom stanju u VG usmrtio djevojku u prometu odnosno u prometnoj nesreći, pa su ga na sud dovodili u lancima, kao da je pobio 1000 djevojaka. Srećom je na kraju osuđen, jer je kriv, ali što je s principijelnošću koju su naši licemjeri stavili u lance?

    avatar

    13.01.2008. (23:30)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Gandalf, nemoj se mijenjati. ;)
    @CBK, hvala ti što si svojim komentarom obogatio ovu temu. Slažem se ja svakim tvojim slovcetom..... navela sam ovaj slučaj jer je svjež, ali mi je drago da si proširio temu konkretnim primjerima. A sva naša zajednička slova su zveket lanaca kojima je okovana principijelnost u ovom društvu. ;)

    avatar

    13.01.2008. (23:39)    -   -   -   -  

  • malisa

    Glavas je izjavio da je krivotvorio glasove i da je tako Sanader dosao na vlast. dakle prevario je cijeli Hrvatski narod sto mu ne sluzi na cast i kod mene je izgubio sve kredite kao posten covjek. on nije posten covjek. a zato sto nije posten covjek sada mu se i sudi. i to mu sude upravo oni koji su se u njegovo nepostenje i uvjerili. po onoj staroj tko se maca laca od maca i gine. naravno da ni oni posteni nisu jer da jesu nebi preko njega na vlast dolazili i nebi ga sada uopce niti imali niti mogli za ista suditi. osobno mi nije zbog svega skupa simpatican al bez obzira na to covjeka bi se trebalo tretirati jednako kao i sve druge ljude koji su se ili ce se naci u slicnoj situaciji. dakle za to sam da se pravosudje prema svim gradjanima republike Hrvatske odnosi jednako . dali je to sto ga draze u pritvoru u skaldu sa vazecim zakonima ili nije neznam jer nisam pravnik ali osudjujem svako krsenje ljucke slobode i gradjanskih prava ma od koga ono dolazilo. misljenja sam da je sam glavas nacinio bezbroj neoprostivih gresaka u svojoj obrani koje ce ga na kraju krajeva kostati glave. dali je stvarno i zasto kriv ja takodje neznam i ni na kraj pameti mi ne pada za ista ga osudjivati ali misljenja sam da ce na kraju biti osudjen ali da nece dugo robijati jer ce mu ovo njegovo gladovenje ipak na duzi rok doci glave. iz ciste logike koja kaze vrc ide na vodu dok se ne razbije. kod nejga sam uocio jednao zenimlojivo ponasanje koje me navodi na pomisao da za nestro jeste kriv . a to je njegov odnos prema pravosudju. odnosno . jedno je vrijeme tvrdio da bi mu draze bilo da mu sude u Hagu jer u pravosudje republike Hrvatske ne vjeruje. (ej braco on je posredno sudjeovao u stvaranju istog) a poslje je demonstrativno samo i priej nego li su mu urucili nalog za hapsenje otisao u zatvor i pri tome na sva usta govorio kako je on lojalan gradjanin i postuje zakonodavstvo . heheheheh pa koje tu lud. to ponasanje meni govori da u to vrijeme glavas uopce nije ozbiljno shvacao problem sa kojim se suocava al ne zato sto je recimo glup nego zato sto je ocito vjerovao da se iako je za nesto kriv njegovi kompanjoni u istoj prljavoj raboti nece usuditi prettvoriti u sudce i da ga nitko nece dirati zbog onoga sto eventualno zna o njima. stoga je i mahao kojekakvim papirima iznad glave i pricao da ima dokaze crno na bijelo koje ni dan danas nismo vidjeli.
    dakle nije se uopce niti pokusao obraniti nego je igrao igru. pitam se dali ce se ikoji covjek koji recimo zna da je za nesto kriv uopce i probati braniti, kad takode dobro zna da se obraniti nemoze jer nema cime ... mislm da covjek svijestan svoje krivnje zna da se pravednoscu i istinom nemoze posluziti pa mu oda preostaje samo da nastavi igru zmire do kraja. da nije tako glavas bi dokazao da je nevin pri prvom privodjenju na saslusanje i do nikakvog hapsenje nebi ni doslo. kao sto rekoh to su moji utisci proistekli iz glavasevog ponasanja sve ovo vrijeme procesa protiv njega. takodje sam misljenja da ga negovi sudci sve i da hoce vise nemogu ne osuditi jer bi time sebi nanjeli nepopravljivu stetu. i cijela prica se zavrsava sa ISTINOM da : KOMUNIZAM JEDE SVOJU DJECU....

    avatar

    14.01.2008. (11:35)    -   -   -   -  

  • prirodno_celav

    u prvoj priči krokodil je ispao jebena stranka, kunić je preuzeo ulogu odvjetnika samo što je na kraju ipak popušio za razliku od ovih stvarni koji svima puše, a dječak je ispao pizda od čovika.
    u ovoj drugoj priči po meni bi bilo pravo da joj je otac odredio dobrovoljni rad u nekoj humanitarnoj udruzi, ovako joj je napravio "medvjeđu uslugu" za koju nisam siguran da je ispravna, čak naprotiv mislim da je kontraproduktivna.

    avatar

    14.01.2008. (11:42)    -   -   -   -  

  • mosor2

    Nisam vjerovao da je to moguće - ali jednom ću se u potpunosti složiti s Mališom. Mislim da se principijelnost ne treba poistovjetiti sa sitničavošću, pogotovo ne u našim uvjetima. Glavaš neka posluži kao primjer da nije uputno s grabežljivcima dijeliti plijen, pogotovo ako ih je čitav čopor. Zar da se sada iz proceduralnih razloga stavljamo na njegovu stranu - kad dobro znamo da se radi o beskrupuloznom negativcu, koji i dalje manipulira svjetinom? Na kraju će naći zajednički jezik s bivšim prijateljima i opet nam se popeti na grbaču. Oprosti, Dona, ja takve likove naprosto mrzim i ne želim im mira ni počinka na ovom svijetu, jer drugog i drugačijeg svijeta nema. Ne zanima me tko je njegov sudac, briga me vara li ženu i plaća li porez, posve mi se jebe je li pošten ili ispunjava nečije tajne želje - ovdje se radi o tome da zlotvor dolija. Prema tome, povucimo vodu i neka ga voda već jednom odnese. Good riddance. Sljedeći!

    avatar

    14.01.2008. (14:04)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Sve su to igre bez granica...

    avatar

    14.01.2008. (15:29)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Mališa, dobar ti je komentar.... no uglavnom se osvrćeš na lik i djelo Branimira Glavaša, a meni to nije cilj u ovoj temi.
    @pridno celav, ova priča o krokodilu je drugačija od svih dosadašnjih pričA koje sam objavila na ovom blogu. Stavila sam je da dočara košmar i nered u društvu..... večeras ću pokušati pisati o likovima iz te priče pojedinačno...
    Imaš pravo za drugu priču. No priča je kratka.... mi ne znamo da li se radi o kćeri koja je sposobna raditi... ne znamo niz drugih detalja koji bi nam bili potrebni da ulazimo u te odgojne dimenzije. Mislim da je bit ove priče u poštenju oca... koji je svoj posao odradio profesionalno, a pri tom je podmetnuo leđa za svoje dijete..... Istina.... učinio je to kroz materijalno.... bilo bi bolje da je cijelog života podmetao leđa i da do svega nije ni došlo.... no prekratka je priča da bi mogli toliko široko o njoj pričati.
    @Mosore, očito nisi pažljivo čitao. Gdje sam je stavila na stranu Glavaša? Stala sam na stranu propisa. U svom tekstu sam jasno napisala da mi Glavaš nije baš omiljeni lik.... i da znam neke stvari o njemu koje nisu nimalo lijepe. No u ovoj priči nije važno da li se onaj zbog kojeg se krše propisi zove Branimir Glavaš ili Petar Njuškić. Poštivanje propisa ne znači stati na stranu Branimira Glavaša.
    Ja nikoga ne mrzim..... jer nisam srela nikoga na svijetu tko bi zaslužio da zagadim svoju dušu tolikom količinom negativnih emocija da bi ih mogla nazvati mržnjom. Postoje ljudi koji nisu zaslužili ni moje pozitivne emocije... i Glavaš svakako pripada toj skupini.
    Meni je strašno važno da moja zemlja ima zakonodavnu, izvršnu i sudbenu vlast.... i da se točno zna tko je za što nadležan i odgovoran! To mi je važno zbog tvoje i moje djece.
    @Žubor vode, u pravu si.... sve su to igre bez granica.... ;)

    avatar

    14.01.2008. (16:01)    -   -   -   -  

  • urebako

    Prva važna činjenica:
    Nad Glavašom je počeo prvo politički zatim i kazneni-sudski progon, u momentu kad je nakon 16 godina napustio stranku (čopor), i osnovao svoju regionalnu stranku.
    Druga važna činjenica:
    O Glavašu se stalno kroz medije priča, provlači, kad je ovo, kad je ono,...(kad je otišao u WC) i sl., ..a o ostalim ljudima koji su po zatvorima i van zatvora, diljem Hrvatske (zbog puno manjih stvari i možda doživljavaju puno veće nepravde i sl.),.... njih nitko niti ne spominje., a da ne govorim ustaje u njihovu obranu i sl.
    U Ovaj rat je vjerovatno i Glavaš išao i iz tog razloga: DA KONAČNO SVI BUDEMO JEDNAKI PRED ZAKONOM....... I šata sad opet neko treba biti JEDNAKIJI... I Šta sad ćemo možda morati ponovo ratovati...... ????
    A sa ovim zadnjim cirkusom u Saboru Sanader (i njegova družina) je kazao i DOKAZAO: ......JA SAM GOSPODIN.... BOG ....TVOJ.... I NEMA DRUGIH BOGOVA OD MENE...

    avatar

    14.01.2008. (16:55)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @urebako, kroz medije smo s nekim slučajevima upoznati..... pa onda o njima i možemo raspravljati. Ovaj slučaj je prvi takav u povijesti Sabora.... pa onda ne možemo razgovarati o drugim slučajevima.... nego raspravljamo o ovom...sada - dok je vruće.
    Inače.... na ovom blogu pisala sam ja o sličnim stvarima.... pa čak i o sporu koji vodim osobno.
    Svi imamo pravo tražiti da pred zakonom budemo isti.... ali mediji ipak sami biraju tko im je napet.... na to ne možemo baš previše utjecati..... Oni pišu o onome što im prodaje proizvod.

    avatar

    14.01.2008. (18:59)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    KROKODIL u ovoj priči predstavlja osobu koja je sklona cviliti, moliti i davati svoju riječ u trenucima kad je u opasnosti i kad mu gori. Tada mu nije problem bilo što obećati.
    No u trenutku kada je osjetio slobodu... iako još nije bila potpuna nagoni su nadjačali razum i zaboravio je na riječ koju je dao. Ne samo da je pokušao pogaziti riječ.... nego je uvjeren da je u pravu branio svoje pravo na ZAKON ŽIVOTA. Uz te loše osobine pokazuje i dozu narcisoidnosti. Važno mu je što okolina misli o njemu.... pa čak i onda kada čini zlo (i gazi svoju riječ) želi da mu okolina povlađuje i da se svi slože s tim da on čini baš ono što je normalno i što treba činiti.
    To je pojava koju u ovoj zemlji često srećemo. Činjenje zla.... zamotano u propise i potreba da se narod uvjeri kako je to na njegovo dobro.
    Upravo zbog te narciosoidnosti i stradava na kraju. Nadmudruju ga..... i on završava onako kako obično i završavaju oni koji pod drugim jamu kopaju.
    PTICA I MAGARAC u ovoj priči predstavljaju šutljivu masu. Koja šuti i gleda, a na pitanja odgovara samo kad ih se direktno pita. Oni su zatrovani tuđim mišljenjem i nemaju osobne hrabrosti i poštenja razlučiti dobro od zla. U svojoj sebičnosti... zbog svega lošeg što im se desilo u životu vesele se tuđim nesrećama i smatraju da je O.K. da se čine nepravde jer su i ion sami nekada - od nekoga doživjeli nepravdu. To je jako loš i sebičan stav...... a također je sveprisutan u našem narodu.
    ZEC je mudrijaš. U ovoj priči nije razmišljao o sebi i svojoj osobnoj koristi. Uključio se u nadmudrivanje da bi pomogao dječaku. Razmišlja brzo, lukav je. I na žalost na kraju plaća glavom zato što je bio dobar pa je išao pomoći drugome u nevolji. Naša povijest je prepuna slučajeva koji dokazuju da oni koji se nesebično bore za druge stradavaju.
    DJEČAK je mlad i naivan. Po meni on nije negativan lik.... samo je lakovjeran i nepromišljen.... povodljiv.
    PAS je glavno zlo u ovoj priči. Kod njega nema promišljanja o dobru i zlu, kod njega nema pitanja, rasprava i mudrovanja.... on odmah zakreće vratom.

    Ova priča za razliku od svih dosadašnjih nema pouku koja se nameće.... a to je zakon prirode o kojoj nam govori krokodil. To je mamac za naivne. Ova priča kroz svoje likove ima više pouka...... Objašnjavajući sebi likove lako možemo doći do tih pouka koje se u priči skrivaju.

    avatar

    14.01.2008. (19:25)    -   -   -   -  

  • prirodno_celav

    zec je najnegativniji lik u cijeloj priči. kada je pomogao dječaku da se oslobodi krokodila istovremeno iskorištava dječakovu naivnost i nagovara ga da ode u selo i pozove ljude da ubiju krokodila jer je još zapleten u mrežu, to nije dobro. mogao je poslije "dobrog djela" otići svojim putem ali ne, mora se šepiriti i zato plaća glavom.

    avatar

    14.01.2008. (20:40)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Imaš pravo. Da je bio do kraja pošten postupio bi kako si rekao. Na trenutak je koristio moć koju je u tom trenutku imao..... jer pred njim je bio zarobljeni krokodil i naivni dječak.
    Ipak si uspio prepoznati i osobni interes zeca u priči. I njemu je krokodil neprijatelj... uvijek ga može maznutil. On je iskoristio drugoga da se riješi neprijatelja.
    No i njega je stigla životna kazna. I tu je pouka. :))))))))

    avatar

    14.01.2008. (20:46)    -   -   -   -  

  • prirodno_celav

    da upravo tako, "u tom grmu leži zec". :))))))))))

    avatar

    14.01.2008. (21:02)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    I pouka priče nije krokodilova poruka... nego je pouka da svi kad tad odgovaramo za svoja ponašanja... to je pravi ZAKON ŽIVOTA.

    Prirodno_celav, hvala ti što si mi pomogao tražiti pouku. :)

    avatar

    14.01.2008. (21:09)    -   -   -   -  

  • prirodno_celav

    nema na čemu, uvijek :))))

    avatar

    14.01.2008. (21:20)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    U koj zemlji sudi sudac iz priče ? Možda valja razmisliti o uvozu takvih ili preseljenju k njima.

    avatar

    14.01.2008. (21:28)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Koraljna, očito se radi o sanjanjoj civilizaciji. Za nas je to još uvijek svijet mašte.... čast iznimkama....

    avatar

    14.01.2008. (21:38)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Nemam što dodati. Čitala sam Gandalfov post, sve je odlično napisao. Ti si svoja razmišljanja dopunila i izvrsnim pričama koje se i te kako mogu preslikati na stvarnost.

    avatar

    14.01.2008. (23:13)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Sve mi se sviđa! I priča broj 1 i priča br. 2. A najviše od svega uživala sam čitajući komentare, posebno ovaj dijalog sa @prirodnim. "Zec, gadiš mi se!"
    U potpunosti se slažem sa vama, iako zec u stvarnosti baš i nije tako zloćest.
    Pouka je sjela baš kako triba i zato triba uvik pazit na svoje ponašanje, jer nas kad tad može zadesiti ruka pravde! Odlično!! :-)))
    Šta se tiče suca i njegove mezimice delikventice, sklona sam također misliti da joj je učinio medvjeđu uslugu. Možda ima premalo pojedinosti, možda je prekratka, ali činjenica ostaje da dok roditelj podmeće leđa za svoje dijete, to dijete će se teško naučiti što znači biti odgovoran za svoje ponašanje. Mogao bi je zaskočiti pas tragač i čapiti za vrat.

    avatar

    14.01.2008. (23:37)    -   -   -   -  

  • sebi pripadam

    Ja obožavam tvoje postove, još više tvoje stavove... Da se baviš politikom pristala bi na sve Zakone života jer bi bili pravedni i isti za sve, i uvijek bi imala moj glas! Sigurna sam da ti često samoj nije lako živjeti tako široko otvorenih očiju, ali meni se sviđaš baš takva.

    avatar

    15.01.2008. (12:01)    -   -   -   -  

  • malisa

    IZRAZITO MI JE DRAGO DA SE JE MOSOR EVO IZJASNIO DA SE U POTPUNOSTI ( PONAVLJAM BROJEVIMA HEHEHE U POTPUNOSTI ) SAMNOM SLAZE. MA ZNAM JA DA SE ON NE SAMO JEDNO SAMNOM U POTPUNOSTI SLOZIO AL JE TO PRESUTIO IZ SEBI POZNATIH RAZLOGA, AL NEMA VEZE ..... BILO KAKO BILO UGODNO JE ZNATI DA SE NA OVOM SVIJETU ZNADE NACI ISTOMISLJENIKA U NEKIM STVARIMA. PA MAKAR ONE BILE I TRIVIJALNE ZAR NE??

    avatar

    15.01.2008. (14:18)    -   -   -   -  

  • malisa

    Ima jedan svijet

    @Mališa, dobar ti je komentar.... no uglavnom se osvrćeš na lik i djelo Branimira Glavaša, a meni to nije cilj u ovoj temi.
    DONA TEBI TO NIJE CILJ U OVOJ TEMI HEHEHEHEHEEH
    AL MENI JE.
    MA MOGAO BI JA IZANALIZIRATI SVAKI LIK TVOJE PRICE AL SAM MISLJENJA DA JE OVO STO SAM NAPISAO NEKAKO DA KAZEM BLIZE NARODU. HEHEHEHEHEHE AL AKO BAS INSISTIRTAS RECI CU SAMO PAR DETALJA KOJ SE NARAVNO KOSE SA VASIM VIDJENJEM STVARI DAKLE VAKO :
    EVO STO KAZE DONA :I pouka priče nije krokodilova poruka... nego je pouka da svi kad tad odgovaramo za svoja ponašanja... to je pravi ZAKON ŽIVOTA.

    MOZDA NJOJ TO TAKO IZGLEDA I VJEROJATNOJE TO NIVO NA KOJI JE ONA STIGLA DOCI U SVOM PROMISLJANJU O TOJ PRICI. JA VIDIM JEDAN DUBLJI SLOJ JEDNU DUBLJU PORUKU KOJA ZAPRAVO SAMU PRICU CINI BANALNO SMIJESNOM . NAIME RADI SE O TOME DA SE KROZ PRICU KAO NJEZINA POANTA PROVLACI MOTIV SUDBINE I COVJEKOVOG NE VJEROVANJA U ISTU.
    KAKO TO ??
    PA JEDNOSTAVNO. VI KRECETE U ANALIZU AKTERA PRICE I PRIDAJETE IM RAZNE VRLINE I MANE. ONI SU U PRICI POSVE NEBITNI. BIO TO ZEC PAS ILI PRASE KOJE NIJE SPOMENUTO UOPCE NIJE BITNO . BITNO JE DA SE SVI PONASAJU JEDNAKO. SVI SE POVINUJU ISTIM ZAKONIMA PRIRODE KOJA KAZE DA JE SVE POVEZANO U JEDAN NEPREKIDAN LANAC LOVCA I LOVINE. ODNOSNO SVE IMA SVOJE MJESTO, A ULOGE SU SVIMA ISTE. SVI SU NEKOME LOVINA I SVI NEKOGA LOVE. TO JE CIKLUS ZIVOTA ODNOSNO IZMJENE TVARI NA OVOJ PLANETI. NETKO JE PATKA NETKO JE METAK NETKO JE MEDVJED NETKO JE PCELA I MED. AL SVI SU U NEKAKOVOM ODNOSU. OBLIKA ZIVOT JE BEZBROJ PA JE I ODNOSA IZMEDJU NJIH JOS VISE. AL IMA NESTO STO JE JEDNO, JEDINO I JEDINSTVENO ZA SVE AKTERE PRICE A PRMAKLO VAM JE U OPAZANJU.
    DAKLE STO JE TO???
    PA VEC SAM REKAO....
    SUDBINA
    SUDBINA JE SVIMA ISTA. RODE SE, ZIVE, LOVE I NA KRAJU ZAVRSAVAJU KAO LOVINA. SVIMA JE SUDBINA JEDNAKA . BEZ OBZIRA RADILO SE O LAVU, PSU, KONJU ILI COVJEKU, KOMARCU ILI SLONU. NE RADI SE O TOME STO JE TKO POGRIJESIO I TAKO BIO OSUDJEN NA POGIBELJ KAKO TO UPADA U OCI. TO JE NEBITNO . SVI UMRIJETI MORAJU. OD ZRNA MREZE KOPLJA ILI INFARKTA. MALO JE BITNO. BITNO JE DA SE UMRIJETI MORA JER TO JE USUD SVAKA ZIVA STVORA. TA INTERAKCIJA IZMEDJU SUDIONIKA PRICE ZAMAGLJUJE CITAOCU VIDIK NA SAMU POANTU. KOJA KAZE . RADITE STO OCETE AL NECETE DOKLE OCETE JER SUDBINA VAM JE NAPISANA JOS I PRIJE VASEG SAMOG RODJENJA. DAKLE STOGA NECU ULAZIT U POLEMIZIRANJE TKO JE KAKAV JER TO JE IRELEVANTNO.. DA ZECA NIJE POJEO PAS TKO ZNA MOZDA BI IZA PRVOG GRMA UPAO U ZAMKU KAKVOG LOVCA . DAKLE STOGA SAM I REKAO U POCETKU DA JE SAMA PRICA SMIJESNA JER SE U NJOJ GUBI POANTA U INTERAKCIJAMA IZMEDJU NJEZINIH SUDIONIKA. PROSTO SE OD DRVECE NAVIDI SUMA.

    avatar

    15.01.2008. (14:45)    -   -   -   -  

učitavam...