Komentari

asboinu.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • d

    Je poznato mozda o kojem tipu njemackih tenkova je rijec? Prema mojoj procjeni to bi morali biti neki stari tipovi ako su ih onesposobljavale sovjetske PT puske i PT topovi.

    avatar

    13.01.2008. (13:16)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    d, Athumanunh nije pronašao o kojem tipovima njemačkih tenkova se radilo, pa tako to nije ni napisao, no, ako pogledamo ustroj njemačke oklopne bojne, odnosno jedne njene tenkovske satnije čiji ustroj će Athumanunh nacrtati na svojoj sličici sutra, pa ako pozorno pročitamo izvješća koja su naveli učesnici borbe s tenkovima zapazit ćemo da sovjetski vojnici imaju i tijekom prvog i tijekom drugog napada problema s četiri njemačka tenka koji bi vrlo lako mogli biti njemački teški tenkovi tipa PzKpfw IV, koje prate laki tenkovi tipa PzKpfw III, jer takav je zapravo i ustroj njemačke tenkovske satnije od kolovoza 1942. sve do bitke kod Kurska. No, izgleda da će se i ovaj puta Athumanunh upustiti u nemoguću misiju, a to mu se već jednom ovdje i dogodilo kada je pripomenuo da njemački tenk ipak nije bio neprobojan i neranjiv za tamo neke 'smotane' sovjetske vojnike. Još jednom Athumanunh nikoga ne veliča i nikoga ne omalovažava, pa je gore još jednom prikazao moguće slabe točke ne samo ondašnjih tenkova, već i ovih modernih današnjih, dakako, to mjesto je ipak trebalo, a i danas treba pogoditi. Nitko tko vidio nije zastrašujuću divotu bitke … tenk nije samo hrpa željeza kako neki ponekad kažu, on ima dušu, a to je njegova ljudska posada koja može biti vrlo opasna u sprezi s ovakvim bojnim strojem. Tenk ne stoji na mjestu i ne čeka pogodak, on se kreće i puca iz moćnog topa, ali ipak nije neranjiv i neprobojan – po Athumanunhu.

    avatar

    13.01.2008. (20:03)    -   -   -   -  

  • d

    Joj, joj, joj... Opet se nismo potpuno razumjeli.... Moje pitanje je čisto tehničkog karaktera jer je poznato da sovjetske PT puške tipa PTRS-41 (Kalibar 14,5x114 mm. Dužina 2134 mm, cijev 1220 mm. Masa praznog oružja 20,86 kg, punjenje spremnika s 5 metaka, početna brzina zrna 1012 m/sek. Praktična brzina gađanja oko 10-15 metaka/min) i PTRD-41 (Kalibar 14,5x114 mm. Dužina 2020 mm, cijev 1227 mm. Masa praznog oružja 17,3 kg, punjenje pojedinačno, početna brzina zrna 1012 m/sek. Praktična brzina gađanja do 10 metaka/min) su bile neučinkovite protiv PzKpfw III i PzKpfw IV, a da ne govorimo o 'Mačkama'. Jedina opasnost u ovoj bitki s veće daljine su mogli biti 76 mm PO topovi. Što se tiče neuništivih njemačkih tenkova i smotanih sovjetskih vojnika, neka se drugi bave tim raspravama.

    avatar

    13.01.2008. (20:42)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    odlično d, Athumanunh zahvaljuje na tvojim komentarima, ali ništa otrovno i ništa šiljato nije bilo ni upućeno tebi. Athumanunh se samo unaprijed želio ograditi od nečega što mu se već jednom dogodilo, pa je zato i opetovao ove dvije sličice s CT tenka. No, d, ipak Athumanunh ti mora skrenuti pozornost da je učinkovitost nekog oružja teorijski podatak, a borba i balistika ponekad učine i čuda. Evo, npr. RPG 7 teorijski ne probija oklop modernog Abramsa, ali je Athumanunh vidio svojim očima da se nakon pogodka granate RPG (ne znam kamo i ne znam kako) ipak taj strašni tenk zapalio. No, dobro to nema ni veze, još jednom Athumanunh ti zahvaljuje na komentarima, a slobodno se ponekad i ne razumijemo, neka samo bude bez 'otrovnih' i 'šiljatih' riječi koje doista probijaju i Athumanunhov oklop. Budi mi pozdravljen!

    avatar

    14.01.2008. (09:44)    -   -   -   -  

  • d

    Sjecam se vremena kad je bilo problema s vlasnikom jednog bloga...
    Istina da je teorija jedno, a praksa drugo, ali ipak ja ne bih Abramsa napadao s RPG-7, osim ako bih znao da sam odličan strijelac pa bih mu pokušao pogoditi prilično širok ispuh motora. Nadam se samo da nikad neću morati nešto takvo isprobati, ni ja, ni bilo tko drugi. Već kad smo dodirnuli temu tenkova II. svj. rata, te odnose teorije i prakse, spomenimo samo da su Francuzi prije njemačke invazije imali puno više tenkova nego Wehrmacht, koji su na papiru bili puno bolji, pa kad još pridodamo britanske snage... Poznato nam je kako je završila ta priča. Pozdrav i tebi!

    avatar

    14.01.2008. (15:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...