Komentari

greeneyedgirl.blog.hr

Dodaj komentar (77)

Marketing


  • mala_sanja

    Bas zanimljiv post!!!!!! I sad me zanima, kako je u Hrvatskoj. Mozda imas neki link?
    Edo je bas sladak mali deckic! Da, bebe se brzo mijenjaju. I meni se cini, da se jako promijenio od prethodnih slika. Kako bih se samo rado sa Tobom mijenjala! :o)
    I sad bih Te nesto pitala. Jesi Ti rodjena u Americi? Jel Ti je muz Amerikanac? Jer mene strasno zanima, na kojem jeziku Ti razmisljas? U ovom postu ima dosta engleskih rijeci. Zasto? I hoces malog sina nauciti hrvatski jezik?
    Ja zivim u Njemackoj (tu sam i rodjena) i uvijek sam razmisljala na njemackom jeziku. I sada sa vremenom, dok sam bila puno kod kuce i ucila i imala najvise roditelje oko sebe, sa njima pricam iskljucivo hrvatski, pa i uz blog, sada razmisljam na hrvatskom jeziku. Sto nije lose, jer mi je moj hrvatski postao mnogo bolji. No, ponekad znam zabrljati na njemackom jeziku muski i zenski spol, jer se oba jezika tu dosta razlikuju. To mi se inace samo dogadjalo, kada sam pricala i pisala na hrvatskom jeziku. Hrvatski rijetko pricam i nikada ga nisam pravilno naucila. Ponekad kada trazim neku rijec, onda mi prvo padne hrvatska rijec na pamet i kada si nesto napisem, da ne zaboravim, to cinim sve cesce na hrvatskom jeziku.

    avatar

    11.01.2008. (01:33)    -   -   -   -  

  • koliko tuge u ovome svijetu

    Predivno! Sve je divno, od bebaća, do vas, sobe, osoblja. Nažalost kod nas je slika u potpunosti drugačija. Prava balkanska. Ne samo bolnice, već i komunacija osoblja i pacijenata. Ako ikad budem imala još jedno dijete, imam ih dvoje, ali i dva carka reza, definitivno odlazim vani na treći. Prvog sam sina rađala 33h, a posljednih 5h bila i na dripu bez epiduralne jer tada nije postojala(prije 4.5g), i nakon toliko muke završila na carskom, a drugi se znalo da će biti carski, no problemi su nastali nakon toga. S toga pozitivno mišljenje o našim bolnicama i osoblju nemam.

    avatar

    11.01.2008. (01:59)    -   -   -   -  

  • Chicago Chick

    ta soba je ljepsa od vecine hotelskih. sve izgleda tako lagano, bas sam se iznenadila. ispalo je puno bolje sta ti trudovi nisu poceli doma. a edo presladak :)

    avatar

    11.01.2008. (05:08)    -   -   -   -  

  • lorraine

    Dragp mi je da je sve proslo by the book. Dijelim same story s tobom, to znas :). Drago mi je da baby odspavao. Zadnja slikica zasjenjuje sve ove ostale ;)

    avatar

    11.01.2008. (05:28)    -   -   -   -  

  • Frulićka

    Baš mi je drago da je sve dobro prošlo. Neusporediv je tretman u HR i USA i mnogi ovdje koji si to mogu priuštiti odlaze van i po mojem mišljenju s punim pravom. Ovdje žene dijele sobe....bude ih po 3-4 u sobi i meni to zvuči prestrašno. Mislim da je u tim trenucima najvažniji mir bez nekih osoba koje onda dosađuju kojekakvim pitanjima i bapskim pričama.
    Sretno vam bilo i baš je lijepo da si slikice podijelila s nama!
    Želim vam skorašnje ugodne šetnje s Montyem!

    avatar

    11.01.2008. (07:17)    -   -   -   -  

  • mama sepia

    drago mi je da je sve dobro proslo, a isto tako sam uzivala u izgledu sobe, te ponasanju medicinskog osoblja...boze koje razlike.... imam i jedno pitanje, nije da me se tice, nego sam samo znatizeljna...ne dojis? hranis na bocicu?

    avatar

    11.01.2008. (08:31)    -   -   -   -  

  • Freya011

    Ja sam u jednom beogradskom porodilistu bila sa jos 5 zena i 5 beba u sobi. Nije bilo mira, nikada se nije desilo da nijedna beba ne place i tako dan i noc. Osoblje je bilo uglavnom neljubazno, dosta zena je imalo problema sa mlekom, nisu znale kako da se izmlazavaju,a medicinske sestre nisu bas pokazivale neku zainteresovanost da pomognu.
    A poredjenje tvoje i sobe u kojoj sam ja bila - pre bih tvoju sobu nazvala svemirskim brodom :)

    avatar

    11.01.2008. (10:15)    -   -   -   -  

  • A što vi mislite?

    A zašto nisi napisala koliko sve to skupa košta
    i koliko si novaca dala da bi imala takav tretman?!
    U hrvatskoj je porod besplatan. Kod nas u Rijeci, gdje živim,
    uvjeti su vrlo humani i sobe nisu prekrcane.
    Porod i sve oko poroda rodilju tj. njenu obitelj košta 0 kn (!),
    a ako netko, iz bilo kojeg razloga, želi svoj apartman i ugodnost vrlo
    sličnu ovoj koju si ti u postu opisala, nadoplati određeni iznos,
    za kojeg sam sigurna da je puno manji nego onaj kojeg i ti platila.
    Ajde, da čujemo koliko si iskeširala i imaju li sve rodilje u SAD-u ovakav tretman?!
    Reci istinu do kraja.
    Uf! Poludim od lažnih informacija!

    Bebi i cijeloj familiji - sve najbolje!

    avatar

    11.01.2008. (11:32)    -   -   -   -  

  • jazzie

    Velika pusa bebi i tebi!

    avatar

    11.01.2008. (11:34)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Predivno si sve opisala! Vidim da je i soba bila "mrak" - čista petica uvjetima u kojima
    si bila! Sve čisto; uredno....Bebač je presladak! Sada uživajte u svojoj bebici i želim vidjeti fotkice - kako bebab raste ....:)))
    Pusa, vole Vas Luki+Goldie

    avatar

    11.01.2008. (11:43)    -   -   -   -  

  • Juliere

    mene isto zanima koliko to sve kosta.
    znam da u USA nije nista besplatno, pa me zanima kako one sto ne rade, sto nemaju socijalno osiguranje ili mogucnost placanja.
    vidis interesantna je prica, te cu ja sigurno iznijeti iz svoju sa starog kontinenta (italije) kada tome dodje vrijeme... tako da usporedimo.
    a Edo je presladak, mali roker.

    avatar

    11.01.2008. (11:43)    -   -   -   -  

  • don branko

    pozdrav iz os imam jos jedan blog rijeczivota

    avatar

    11.01.2008. (11:59)    -   -   -   -  

  • lolina

    čestitam ,!!! prekrasna bebica!!!

    avatar

    11.01.2008. (12:48)    -   -   -   -  

  • O.K.

    bebica je preslatka
    ja se bojim jednom kad se odlučim na to da imam bebu, moj porod nebude nimalo lagan kao tvoj, ovdje kod nas ništa nije bajno, a da ne govorim da ne daju ništa protiv bolova, sve osječaš

    avatar

    11.01.2008. (13:42)    -   -   -   -  

  • Jaca

    @mala_sanja - i muz i ja smo rodeni i odrasli u Bosni tako da nam engleski definitivno nije maternji jezik. Ali cesto mi je mnogo lakse nesto reci na engleskom pogotovo ako se tice necega sto sam "dozivjela" na engleskom. Edu cemo uciti oba jezika, ali sam sigurna da ce mu engleski uvijek bolje ici jer on ce ipak zivjeti ovdje.
    @sepia - probala sam dojiti ali nisam imala dovoljno mlijeka pa je Edo stalno plakao, bio gladan i nije se debljao i doktor nam je preporucio da predemeo na formulu. Sve je bilo ok do prije 3 dana. Sad smo na novoj formuli i nadamo se da ce on opet uskoro biti ok.
    @a sto vi mislite - muz i ja imamo privatno zdravstveno osiguranje koje placamo svake sedmice (oko $120). To osiguranje pokriva sve troskove mom boravka u bolnici i sve troskove Edinog boravka u bolnici. Ne znam koliko bi nas sve to kostalo bez osiguranja. A ne znam ni kako plate oni koji nemaju osiguranje, ali sam sigurna da tretman koji dobiju nije puno drugaciji od onog koji sam ja dobila jer nisam bas primjetila da postoje dvije vrste soba - jedna za one koji mogu platiti i jedna za one koji ne mogu. Nase osiguranje takode pokriva sve Edine odlaske perijatru do njegove 18. godine, a mi kad idemo doktoro moramo platiti samo $20 po pregledu. Jeli ti ovo dovoljno istine?

    avatar

    11.01.2008. (13:47)    -   -   -   -  

  • kika

    Postovana, dvoje sam djece rodila u ZG u Vinogradskoj bolnici i cinjenica je da imamo 3-4 boksa, ali barem su ujednacene boje :), i cinjenica je da nije jedna sestra na svaku zenu, ali moji se porodi ni po cemu ne razlikuju od Vaseg. Bice majka priroda i lijecnicka asistencija se pobrinu za to (busenje vodenjaka, drip itd.), dva poroda bez epiduralne (druga beba 4250), ali jednako tako strucno i ok. Jos nesto, zasto se mucite s formulama i bocicama, kaj Vas ne uce tamo preko bare da je dojenje najbolji nacin ishrane djetesceta. Zelim Vam sve najbolje i da brzo opustosite neki Baby Gap (uk kako nam to fali ovdje) za Vaseg princa

    avatar

    11.01.2008. (13:55)    -   -   -   -  

  • Eki

    Bebac je tako sladak! Moju Mici sam prije sedam godina rodila u splitskom rodilistu,a malog prije cetiri mjeseca u Njemackoj tako da jako dobro poznajem razliku.Neusporedivo!!!!

    avatar

    11.01.2008. (14:25)    -   -   -   -  

  • varosanka

    Ja sam rodila troje u NY.Prvi puta sam placala osiguranje, i imala sam ljepsu sobu.Druga dva puta sam imala gradsko osiguranje, i djelila sam sobu sa jos jednom zenom.
    Soba nije bila uredjena kao tvoja, ali nije bila ni tako losa.Ne mogu reci da sam imala neka ruzna sjecanja na bolnicu, a nisam se osjecala ni kao da sam u hotelu.Sve u svemu, ono zbog cega sam dosla tamo sam i docekala, bez obzira na ugodjaj.

    avatar

    11.01.2008. (14:34)    -   -   -   -  

  • kizzy

    čestitam na rođenju maloga ede! kad vam to tako lako ide, trebali bi poraditi na još pokojem djetetiću! ovdje u hrvatskoj je to kao sa životinjama.......ne znam je li se šta promijenilo na bolje u zadnjih 8 godina, ali tada je to bila jeza. mislim da su se krave na selu telile lakše............

    avatar

    11.01.2008. (14:55)    -   -   -   -  

  • E-SABOR

    Samo obavijest !
    Na e-Saboru je organizirana anketa (glasovanje) s pitanjem o podršci Novoj vladi mandatara dr. Ive Sanadera (http://esabor.blog.hr).

    avatar

    11.01.2008. (15:00)    -   -   -   -  

  • onakojatrcisvukovima

    Ma kako je lijepi mali Edo!
    Moje čestitke.

    avatar

    11.01.2008. (15:01)    -   -   -   -  

  • petra zagreb

    jao koliko kose :). sladak je. u americi mi se ne svidja sto su svugdje dosta niski stropovi. to mi je nelagodno.

    avatar

    11.01.2008. (15:03)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    jos jednom cestitke roditeljima! bebica je preslatka.
    sto se bolnice tice, ovdje je sve po principu kolko para toliko i muzike. ja sam prvi put bila u obicnoj bolnici i preko obicnog osiguranja ali sam jos i privatno platila doktora jer sam htjela da upravo moj doktor obavi porod. to je znacilo da sam ga mogla nazvati u bilo koje doba dana i noci i upravo bi on dosao u bolnicu na porod. dobila sam slicnu sobu tvojoj i bila sam sama. ali bilo je za druge i soba s po dvije osobe i jedna s cak nekoliko zena. drugi put sam bila u privatnoj bolnici, nije to puno skuplje jer postoji pausal koji se za porode placa ako si privatni pacijent. a ta bolnica je poput hotela i mozes birati svaki dan sto ces jesti. i to se cak i zove hotel service. nisam sigurna da je redovnim pacijenticama, koje idu bilo kojem doktoru, bas isto ovako.

    avatar

    11.01.2008. (15:04)    -   -   -   -  

  • Welcome to my little world!

    Čestitam na bebi Vama i suprugu. Sviđa mi se blog. Vrlo je zanimljiv!

    avatar

    11.01.2008. (15:06)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    p.s. htjela sam ti za dojenje napisati da je vazno pokusavati sto cesce dojiti, cak i kad ti se cini da uopce nemas mlijeka. ne treba odustati jer priroda na kraju ipak napravi tako da svako dijete dobije od svoje majke dovoljno mlijeka. kod carskog reza mlijeko uopce dolazi kasnije i moj sin je isto bio gladan pa smo nakon svakog dojenja nadohranjivali ali ne previse. nakon ukupno tri tjedna sam samo dojila. ovog puta s malom je bila slicna situacija ali su mi dali da prije dojenja svaki put uspricam hormon koji se i nace nalazi u mozgu i koji se aktivira upravo kad dijete sisa. uglavnom taj hormon nakon desetak dana vise i nije potreban. u austriji jako poticu dojenje i nedaju da neka majka tek tako lako predje na kupovno mlijeko. dojenje je uostalom super prakticno, osim sto je najbolja hrana za bebu. srecu ti zelim.

    avatar

    11.01.2008. (15:16)    -   -   -   -  

učitavam...