Komentari

blogamimoga.blog.hr

Dodaj komentar (35)

Marketing


  • pedesetplus

    Ah, draga , imam čast biti prva. Prvo me je obradovao Draženov blog, a zatim tvoj praznički i lakonotni ko pahuljica. Lipo je kad ti dan tako počme.
    Bravo za Tempet i stvarno se triba cili grad potrudit da se konačno - ne - održi- nego razvija.
    Pjevačice su mi bile pravo osvježenje na Božićnom koncertu u crkvi, u zadnjim trzajima Malt-a sam dogovarala sa Željkom da tako nešto oformimo i njegujemo etno muziku
    ( srednjoškolcima nije bilo napeto - ja spominjala gangu, reru kao dio naše tradicije - pa su odustali), pokušat ću s Mojmirom da nastupe na ovogodišnjem Etnoambientu u Solinu jer mislim da su dovoljno dobre i originalne.
    Ne mogu virovat da su ti "kućanice" dozvolile da objaviš kalendare - meni ih poklanjaju svake godine, ali strogo subverzivno. Lude su sto gradi. I dobra ekipa s kojom uvijek odsjedim pola sata kad idem u Mak. lab. Postale su zen stručnjakinje u rezanju zvjezdi od papira sa kojima svake godine ukrašavaju svoje prozore u Domu zdravlja.. Hoću reći - tribala si i to slikati.
    Imam malo vrimena ali bih rado napisala svoj osvrt na praznike sa puno fotki, ali ne mogu na imgshack , ne znam je li Vice u gradu, nije mi ga sredio do kraja, ne mogu u My images ući, pa ako stigneš ovih dana do mene bila bih ti jako zahvalna. Tj., darling, možda večeras ako nemaš neko ludo zezanje u planu. A možemo se zezati i u mene.

    avatar

    11.01.2008. (07:46)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Hvala Bogu da i ti napišeš svježi post. E sada je sve OK. Ali i ja sam škorpion i to 15.11.19.....nije važno.

    avatar

    11.01.2008. (08:16)    -   -   -   -  

  • dalmacija moja inspiracij

    vidi...ovo sam opet pročita iz cuga i osta živ...smantala si me sa puno informacija...ma koji smoje ma koji popadic...svaka njma čast ka kroničarima svoga vrimena...ali ovo ča ti pišes je kronika ovega vika...ležerna malo riči a puno si rekla...za nevirovat je da u makarsko postoji jedna taka "alternativna scena" ustvari onako kako pišeš taki bi život triba da bude...tvoja malenkost daje veliki piz u temu pravcu...guštaj...oni litrat sa editon je stvaro po miri...uvačen mali dil života ya kojega je teško bilo pozirat...čao...(oslobodija san se spamo-va tako da se opet more davat komentar)...

    dalmacija moja inspiracija

    avatar

    11.01.2008. (09:22)    -   -   -   -  

  • -------------

    legendo

    avatar

    11.01.2008. (09:44)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Odlično si prikazala sva događanja u Makarskoj, a i izvan nje! :)))
    Posebno su mi drage slike sa metkovićkim dečkima, he, he....:))))
    Osjećala sam se kao da nikada nisma ni otišla iz Makarske, zahvlajujući dobro prenijetoj atmosferi i prekrasnim fotografijama...
    Pozdrav, Luki+Goldie

    avatar

    11.01.2008. (11:35)    -   -   -   -  

  • andjel

    zanimljivo...tak si to sve dobro složila...osjećala sam se kao da sam tamo s vama.

    pozzzz

    avatar

    11.01.2008. (16:01)    -   -   -   -  

  • dražeN :)

    Danas mi je neki ludi dan pa nikako uloviti malo veći grumen vremena. Puno tu lijepoga ima, i dragih ljudi, i plesa, i veselja i smijeha, a na moju radost i prirode. Ona lepeza od oblaka nad morem pred suton je mrak. Sve u svemu, i da hoću, ne mogu sve obuhvatiti jednim čitanjem, iako sam pročitao dva i pol puta, ali nijednom u komadu, pa ću i opet, a i u fotografijama ću uživati sasvim polako, posebno sutra u jutro u potpunom miru. Laka ti noć i lijepi snovi :)

    avatar

    11.01.2008. (22:03)    -   -   -   -  

  • blogamimoga

    @ Pedeset +: Što se Nove tiče - nikad tužnija. Ali zato se nisam na nju ni osvrnula. Pola sata u gradu i pravac - kući! Nadam se da će ti uspit ovo s Etnoambijentom. A "kućanice"! Pa ko meni može odlit, hahahhaa?!?! Uostalom, znaš da znam biti uvjerljiva (što se provlači i kroz ovaj post, znaš one sublimirane poruke, sve sam vas začarala, hahhaaaa). Evo nam nije uspio dogovor za tvoje probleme s kompjuterom. Ja sam imala volju... čujemo se sutra!
    @ Dejmon: Sad ćemo se morat dogovoriti gdje ćemo zajedno slaviti rođendan! E, i nemoj ti meni "nije važno"... amo brojku "na sunce"! I da, hvala Bogu! ;-)
    @ Dalmacija m.i.: Kako si me nahvalio. Hvala ti, hvala ti, hvala ti! A baš sam se prije pisanja čula s Editom i rekla kako ću samo slike poslagat, a da mi se nešto ne "govori" pa teksta i neće nešto biti. I onda to samo krene. U Makarskoj baš i ne postoji alternativna scena. Možda to izgleda kad se ovako napiše. Na žalost, sve ovo su samo komadići u duuuugim zimskim danima i noćima. Ali kad se ti komadići spoje, ispadne vrlo živo. Privid. Možda je s njim život lakši, ne znam. Znam samo da me veseli pisanje.
    @ ------- : E da je barem postati..... K vragu i život uludo potrošen!
    @ Luki 2: Valjda će Makarani organizirati uzvratni posjet ;-)))
    @ Andjel: Tnx. Ako si to poželjela, onda bi to moglo značiti da sam stvarno uspjela. Iako je zapravo stvar da ja izvučem samo ono najbolje..... Na žalost! Ali kad bi svi vi koji svraćate na ovaj blog došli, stvarno bi bilo veselo.
    @ dražeN:): Dobro ti jutro! Nadam se da te čeka ležerniji dan. Puno lijepoga sam iščitala u onome što si napisao u komentaru. Jako, jako mi je drago da ti se svidjela ona slika. Ona je i moj favorit. Prije svega - ona u prirodi (ne ovako, kao fotka). Kako je bio miran taj dan. Vrime je stalo. Barem na kratko. I sasvim dovoljno :-)))))) :-)))) :-)))))
    @ @ @: Dok sam pisala post mislila sam kako ovoliko lokalne priče ne može baš biti interesantno onima koji ovdje ne žive, ali na moju sreću, po svemu sudeći sam se prevarila. Zašto ovo pišem? Pokušavam ipak shvatiti što to ljude zapravo zanima u ovakvim pričama. Ali već je jedan sat iza ponoći... Ovo ću ostaviti za neku drugu priliku. Druga mišljenja su, naravno, dobrodošla!

    avatar

    12.01.2008. (01:06)    -   -   -   -  

  • mater i ćer

    evo meni je baš super jer sam skroz izvan događanja u gradu. znam samo šat mi kaže mala, a ona uvik okolo svoje generacije. samo piši.

    avatar

    12.01.2008. (11:04)    -   -   -   -  

  • komin

    davor je bio moja velika ljubav. nije me šljivio, osim ponekad. sada lipše izgleda nego prije. valjda je zrak u niskozemskoj lipši.

    avatar

    12.01.2008. (13:20)    -   -   -   -  

  • dražeN :)

    Uistinu je gotovo nebitna tehnika, motivi su ipak u prvom planu, i ljudi, i priroda, i zanimljivosti. Neću ti nešto puno novo reći, kada kažem da ću se kao i uvijek vraćati ovdje još puno puta. Tvoje viđenje života je meni tako lijepo, i sasvim neovisno što si itekako svjesna nesavršenosti istoga, ali što da se radi, uzmi sve što ti život pruža, a ako ćemo pravo, nije da je malo mogućnosti. Živjela i sretno :)

    avatar

    12.01.2008. (16:21)    -   -   -   -  

  • milord55

    Vrsni si promotor Makarske. Sudeći po tvojim punim postovima, veselo je, zabavno, svi uživate i nigdje nije tako lijepo kao tu. Kao da nigdje drugdje nije tako zanimljivo. Znam da ćeš se pobuniti da ne pišeš ti samo o lijepim stvarima, vidim da ti ponešto i smeta, ali što činiš, činiš to ljudski životno. I sama znaš da je tako. Barem imamo što čitati i sve znamo. Pa, hvala!. veliki pozdrav od milorda

    avatar

    12.01.2008. (22:50)    -   -   -   -  

  • ALO FOLKLOR

    To ti je Božić ne znaš di ćeš prije od pustih događanja. Puno fala šta si nas još jednom popratila.
    Pedeset +: I tebi hvala na podršci. Mi smo u tome svim srcem pa valjda zato dobro ispada. Više o pjevačicama bit će u narednom postu na našem blogu.

    avatar

    13.01.2008. (22:14)    -   -   -   -  

  • Redakcija Jučerašnjih novina

    Blogami, uljepšala si mi ovo tmurno zagrebačko jutro. I još ponedjeljak? Kao da sam bila dio tvog društva. I nekako ne mogu da ne spomenem, da sam primjetila da me Andrej iz Amerike značajno gledao?
    Da mi je sad, baš sad biti uz more!
    Bistra

    avatar

    14.01.2008. (12:06)    -   -   -   -  

  • vrgoračka kronika

    tri kila više, nadam se da je otišlo u bokove

    avatar

    14.01.2008. (13:09)    -   -   -   -  

  • milord55

    Pokušao sam popraviti sliku :-). Jesam li uspio?

    avatar

    14.01.2008. (22:53)    -   -   -   -  

  • blogamimoga

    @ Mater i ćer: I ja sam skroz izvan događaja u gradu, a ponekad i onih u svijetu... Out of space. Hhaahaa... Ma ništa ne propuštamo. Sve je onako kako treba biti.
    @ Komin: Eeee, koliki mene nisu šljivili. Ja ne znam u šta su gledali, hahahaaa... Kažu da me se teško primijeti, ali kad me se primijeti, da me se teško zaobiđe! Ma glupiram se. Ko to ne bi vidio mojih 180 cm visine?! I ja mislim da je zrak preko "grane" bolji! Alo, gastajbajteri, nemojte se sada bunit. Jer da nije tako svi bi se vi vratili ovde. Znam, napravit ćete to kad vam bude 80.
    @ dražeN :): Ne smin ti reći sve što mislim. Može postati opasno ;-). Ali poslije tvog komentara sam u subotu navečer obukla trenerku i otrčala šest krugova oko stadiona. I to mi je bilo malo pa sam nastavila preko rive do plaže... Padala je kišica, ali je nakako godila. Nikoga nije bilo po gradu i svemir je bio moj (zna i on da pripada meni, ali tu i tamo nađe samilosti i prema ostalima). I da, stvar je VIĐENJA života. I treba se sjetiti da su najbolje stvari u životu besplatne. I ja ih naveliko uzimam.
    @ Milord 55: Sve ovo što pišem je istina. (Ne pravdam se, ovo je uvod u objašnjenje). Dakle, događaji, ljudi, trenuci, osjećaji... Ali Makarska je zimi jedna velika pustara. I samo sunčan dan može učiniti da stvari na trenutak izgledaju drugačije. I ja te trenutke bilježim. I tako se stvara - privid! Dakle, vrsna sam mađioničarka. Ali ako to veseli one koji ovdje svrate, barem onoliko koliko veseli mene, ja ću biti sretna i nastaviti...
    @ Alo folklor: Sa srcem su nastupali i naši rukometaši i postali - svjetski prvaci. Čudo! Čudo je to srce. Često može više od pameti. Iako ja to nikada ne bih priznala. (Da ne bude zabune, vi ste ekipa pametnih, dragih, mladih ljudi. Nisam još dovoljno izanalizirala Sašu, ali... Ajme, ubit će me! Saašiceeee ;-))))
    @ Redakcija Jučerašnjih novina: Vratit će se Andrej na ljeto. Eto ti prilike da dođeš na more.
    @ Vrgoračka kronika: Ajme, za ovo... ajme, za ovo....!!! Vratit ću ti kad se budeš najmanje nadao. I samo da znaš, lako je meni ponešto smanjit, ali nisam sigurna da bi neki nešto mogli povećat ;-)))))) A već znam di će ovo odvest, ali NEKA!
    @ Milord 55: Ma jesam li ti ikad rekla da ja tebe stvaaarno želim upoznat? I znam ja da je ignoriranje jedan od oblika odgovora koji samo povećava težnju onoga tko pita. A u konačnici to nije fer. Odnosno pretvori se u igru koja nema kraja, ali ni smisla. Jer onda se odluka pretvori u princip radi principa. I samo potvrđuje apsurd. A samo ti želim ljudski stisnit ruku.

    avatar

    14.01.2008. (23:52)    -   -   -   -  

  • Anka Makaranka

    Draga moja, povećavaš mi nostalgiju svojim postovima i odličnim
    fotkama. Ulepšala si mi dan. A upoznati Milorda? Mislim da ga
    odlično poznaješ, i da ga ja odlično poznajem, samo mu ni ti ni
    ja nismo stisle ruku. Možda jednog dana, možda istovremeno,
    možda odvojeno...pa sećaš se da sam već bila predložila i
    delimično ostvarila blogerski sastanak u Makarskoj. Sledećeg
    puta biće nas više, osećam.

    avatar

    15.01.2008. (21:18)    -   -   -   -  

  • Dugisanin

    Carice!!!!

    avatar

    15.01.2008. (23:54)    -   -   -   -  

  • --------------------

    samo tri? ima malo više ipak. ali dobro ti stoji. popunilo ti je rupe

    avatar

    16.01.2008. (09:17)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Ma zar još uvijek isti post !!!??? Bok , i lijepi pozdrav.

    avatar

    16.01.2008. (19:01)    -   -   -   -  

  • blogamimoga

    @ Anka Makaranka: E, pa bio bi i red da nas bude više. Smatram da ovi naši intenzivni kontakti na blogovima, trebaju vremenom rezultirati korakom dalje. A upoznavanje se onda nameće kao sasvim logično. Ti si nekako tu, dolaziš u Makarsku i sasvim je izvjestan takav ishod. Što se tiče dražeN:)-a, Milorda, Dejmona, Ludluda.... ja se nadam da ću i njih jednom upoznati i face to face. Možda previše očekujem... a kad ja to nisam?!?!?
    @ Dugisanin: Eh! Nisam po prirodi skromna, ali sam zato realna. Precjenjuješ me.
    @ -------------: Još da mi je znati kako tebe zvati! Mislim da sam bila jasna. Imam par viška, a od blagdana još i +3. Donekle me izvlači 180 cm visine, ali ni to ne može trpiti puno. Hvala na komplimentu, ali neka... rađe ću ja to skinuti. Što se rupa tiče, i one u svemiru su zbunjujuće ;-))
    @ Dejmon: Samo zadnje dvije znamenke.... Ti već znaš što si ostao dužan, a meni vrag neda mira!

    avatar

    16.01.2008. (23:04)    -   -   -   -  

  • Anka Makaranka

    Ko očekuje i trudi se u tom pravcu, može i da dobije.
    Malo šta dobro dolazi samo i pada s neba u ruke.
    Uglavnom loše stvari dolaze same, a dobre sami
    stvaramo! To važi i za drugarske i prijateljske kontakte.
    Potpuno se slažem s tobom.

    avatar

    17.01.2008. (08:24)    -   -   -   -  

  • dejmon

    He , he ..........pogodi zadnje dvije znamenke ? A zašto je to važno? No ipak, da ne bi bilo zabune, u prošlom stoljeću dok su Savka i Tripalo aktivno sudjelovali u hrvatskom proljeću, ja sam bio mali pionir i prvašić. A Tito je u plavom vlaku prošao kroz naš mali grad. Eto vidiš sa kakvim starcem imaš posla. Zapravo i nemaš. I još nešto ; neću više biti "zloćko" jer su mi svi od reda i supruga i djeca i prijatelji počeli govoriti da sam stari dosadni matori jarac koji je izgubio smisao za humor. I sve je istina.

    avatar

    17.01.2008. (09:00)    -   -   -   -  

  • milord55

    Svakako da bi me veselilo. Ti si biser, a Makarska je grad koji posebno volim. Kako, međutim, može izgledati i koliko vrijedi izlazak iz virtuale ne znam. U „realnom“ (!?) svijetu, ja se držim racionalanih i konvencionalnih staza, primjereno svom statusu i respektabilnoj dobi. Ovdje, međutim, uživam biti ono što jesam samo sebi: dijete zadivljeno stvorenim i Stvoriteljem. U svakom slučaju, dobro bi došla jedna fešta u dobrom društvu dragih ljudi. veliki pozdrav od milorda

    avatar

    17.01.2008. (22:39)    -   -   -   -  

učitavam...