Komentari

timotej.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • leticia

    Sve je tu rečeno! Ako Ga ne poznaju, treba ih po nama privući. Kad stavimo pred srce taj cilj; da drugima bude dano što je i nama, kad posvjestimo sebi da se po našim djelima treba vidjeti kome pripadamo, tada ćemo činiti dobro s većom radošću, jer činimo za Isusa. Besplatno primismo, besplatno dajmo....Nije nam dano samo za nas.

    avatar

    08.01.2008. (22:34)    -   -   -   -  

  • Skolastika

    Čitajući riječi velikana naše vjere koje si u svojim postovima ovdje s nama podijelio, ne mogu a da ne zahvalim Gospodinu na svom ovom bogatstvu misli i nadahnuća koje po Njemu dolaze u srca baštinika Njegove riječi.

    Neka riječi bl. Charlesa de Foucalda budu i naša molitva i naš apostolat!

    avatar

    09.01.2008. (00:04)    -   -   -   -  

  • valentina

    Prožeti, dakle, strahom Gospodnjim nastojimo uvjeravati ljude. Bogu smo posve poznati, a nadam se da smo posve poznati i vašim savjestima.
    Druga poslanica Korinćanima, Ljubav sili na apostolski rad.

    avatar

    09.01.2008. (09:34)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Prožeti dakle strahom Gospodnjim uvjeravamo ljude; razotkriveni smo Bogu, a nadam se - i vašim savjestima. (2 Kor 5, 11)

    Valentina, preporučio bih ti da koristiš prijevod Duda-Fučak, dakle onaj koji Crkva u Hrvata koristi za misna čitanja. I meni osobno je uvjerljivo najbolji, najbliži duhu hrvatskog jezika.

    Kad sam već kod toga, svakome bih preporučio Interaktivnu Bibliju (program) u izdanju Kršćanske Sadašnjosti. Budući da sam ionako stalno za kompjuterom, praktički samo nju koristim. Doduše, imam i džepno izdanje Novi Zavjet s Psalmima (NZ: Duda-Fučak; Psalmi: Filibert Gass), koji stalno nosim sa sobom, s potpisom Tomislava Ivančića. Kupio sam ga krajem '98. na jednom seminaru duhovne obnove. :-)

    avatar

    09.01.2008. (10:04)    -   -   -   -  

  • valentina

    Ironija, podrugljiv način izražavanja koji počiva na opreci između pozitivnog oblika izražavanja i negativnog stava koji se time prikriva, po Aniću. Po novom, možda, to i nije?

    avatar

    09.01.2008. (10:19)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Nikakve ironije nije bilo s moje strane... Da si čitala što sam zadnjih godina pisao po forumima, vidjela bi da sam doslovno svakome istu stvar preporučivao.

    Ne mislim da su drugi prijevodi loši, već da je ovaj najbolji. Da nije, ne bi ga Crkva koristila. Pozdrav.

    avatar

    09.01.2008. (10:25)    -   -   -   -  

  • valentina

    Od svjetla svjetlo Isuse, zasvijetli svijetu u nama!
    Kad si onomad kršćane ti svjetlom svijeta prozvao
    svetim ih svojim kresivom k´o plamen vidljiv užgao
    rasplamsaj žar u tinjanju spram zvjezdama i lunama.
    Od svjetla svjetlo Isuse, zasvijetli svijetu u nama!

    avatar

    09.01.2008. (11:07)    -   -   -   -  

  • Skolastika

    Vidim da spominješ interaktivnu računalnu Bibliju kojom se i ja već dugo služim. Znaš li možda je li se u trgovinama pojavila i njena 4. verzija? Znam da je napravljena jer ju i ja imam (dobila sam je "preko veze" od prof. Esserta čim je dovršena), ali kad sam ga zadnji put pitala- još nije bila na tržištu. Sad bih ju htjela kupiti jednoj dragoj osobi za poklon pa možda ti pobliže znaš što o tome. Ne bih kupovala ove starije verzije jer je ova najnovija bitno usavršena u odnosu na prethodne.

    avatar

    09.01.2008. (14:00)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Nazvao sam, u ZG knjižarama Kršćanske Sadašnjosti još nemaju nikakvu informaciju... Ali hvala na informaciji, trojka ima dosta (programerskih) nesavršenosti i veselim se novoj verziji! :-)

    avatar

    09.01.2008. (16:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...