Komentari

mywayfoos.blog.hr

Dodaj komentar (55)

Marketing


  • matija-raul

    ok..

    znaci ipak ste uveli da loptica izađe iz gola da se gol ne prizna, ili je to samo za igru 1 na 1?

    nije mi bas jasan onaj dio oko 5-ice.. sto se ne smije pomicati stol ili.. mislim, jel smijem ja lupati peticom o rub stola ako ne pomicem stol, a na taj nacin i putanju loptics?

    to me zanimalo..

    e da.. prijavio bih iz Jaske 2 para.. Mario i ja, i jos 2 decka!!

    to je to :)

    avatar

    08.01.2008. (16:31)    -   -   -   -  

  • myway

    evo popravljeno, ako optica izadje iz gola - nije gol. znaci ni u 1na1 nece se priznavati.

    ovo za peticu - hoce se izbjeci da se divljacki lupa ruckama da bi loptica skrenula. ostalo je dopusteno - npr. kad lupis peticom k sebi da bi obranio udarac protivnicke dvojke.

    fino decki fino, bas mi je drago da niste samo vi 4 iz jaske.

    avatar

    08.01.2008. (17:09)    -   -   -   -  

  • mašLa :p

    dobar ti je ovaj blog (meni, koja se ne razmem v stolni ni pol tolko kolko vi, hehe)
    puno sreće svima sudionicima...
    i btw...jesam vas i ja zreklamirala na blogu....čak sam i nesla letke po subotici..hihi...

    avatar

    08.01.2008. (18:24)    -   -   -   -  

  • don O'meniko

    ako imate TELEPORT, jednostavno unesite koordinate: 46 23 12.55 N 16 26 09.28 E (ako me google earth zeznuo, da se bar stvorim u dekolteu neke koke) ..jaooo, tamburasi, jaoo... gembači... cuvajte se jer JAN ČUSTOVIĆ i DOMENIKO DIVJAK dolaze, a i vi nogometasi isto!!!

    avatar

    08.01.2008. (19:09)    -   -   -   -  

  • don O'meniko

    opaska: "vrtnja", "helikopter", "rostilj" nije ukoliko prode cak 720stupnjeva, nisam siguran da li krug "vise" nakon udarca ili prije udarca, postoji svjetski prihvaceno pisano pravilo.. ali ako antonio tako kaze, neka mu bude :)

    avatar

    08.01.2008. (20:21)    -   -   -   -  

  • myway

    postoji i pravilo u itsf-u, znaci svjetski prihvaceno - da igraci ne smiju nosit traperice... pa da vidimo koliko bi nas bilo diskvalificirano.. sad kad se pojavite u fortuni neki nakon 2-3-4 sata voznje da vam se veli da nemrete igrat.. ili skidaj hlače :)
    mada se kod nekih "igrača" ;) ne čini ni toliko losa ideja...

    a domeniko, onda kaj velis da sutra odemo u ponti..cujem da je tamo jeftinije :) pa da se sukobimo... izazivate, izazivate... a kolko se sjecam skor drzimo mi.

    avatar

    08.01.2008. (21:09)    -   -   -   -  

  • MARY - RI

    Moram priznat da si put opisao genijalno! mislim da ćemo sretno stić na vrijeme do vas...
    :-))

    Nego slušaj, imam jedno pitanje u vezi pravila, ustvari više prijedlog...
    Ako se baca novčić za biranjje strane, mislim da bi onda ekipa koja izgubi u tom bacanju novčića trebala dobiti lopticu (mislim, da je oni ubace u teren). A kasnije, kroz igru ubacuje lopticu ekipa koja dobije gol.
    Tako mi u Ri igramo i mislim da je to najpoštenije. Barem se kod nas nitko ne buni.
    Ali, to je samo prijedlog...

    I da, šta niste još odlučili na kolko setova i do koliko će se igrat?

    avatar

    08.01.2008. (21:27)    -   -   -   -  

  • myway

    sto se mene tice - dopada mi se, i mada nitko kod nas ne igra tako lako bi se dalo priviknuti...nek vasa iskomentira na ovo pa ak se i on slozi mozemo uvest to... mi nemamo inace potrebe za tim jer kad se igra se igra posteno - pa nitko ne baca (previse :) na svoju stranu.. a inace moje misljenje je da sam u prednosti kad mi ona druga ekipa baca lopticu...

    u skupinama ce se sigurno igrat na 2 seta, a kasnije na 3,4,5... jedino o broju loptica sad raspravljamo..sad kad su 3stola vise se naginje verziji do 5golova

    avatar

    08.01.2008. (21:42)    -   -   -   -  

  • sinisa

    Veceras je bilo malo nogometa u mateu. Na zalost Franc je radio do kasno pa nam se nije pridruzio. Planiramo sutra na vecer odigrati malo, opet u mateu oko 19 ili 20 sati. Ako ima zainteresiranih da igraju protiv nas neka dodju. Mislim da bi to mogao biti dobar trening za turnir.
    Prijavljujem Franca i sebe kao par na turniru.
    Pozdrav.

    avatar

    08.01.2008. (21:53)    -   -   -   -  

  • MARY - RI

    Ma gledaj ni kod nas se ne baca previše na svoju stranu, ali recimo u svijetu se loptica stavlja nakon gola na petice ekipe koja je dobila gol. Tako, mi u Ri igramo tako da ekipa koja dobije gol baca lopticu, a naravno malo više svojoj petici nego tuđoj. Mislim da je to ok. Naravno, s tim da ne smiješ opalit peticom čim te loptica takne.
    Nadam se da kužiš, al još ćemo to demonstrirat kad se vidimo.
    A što se tiče setova i na koliko loptica, ja isto smatram da je sada kad su u igri 3 stola lako odigrati do 5, a tu se onda i gubi ona mogućnost "bureka". 2 možda i ulete, al 4 neće sigurno. Mislim da je ta opcija do 5 najpoštenija, a sada i ostvariva. Nema šanse da se oduži više nego ste planirali. Na tri stola to će ići brzo.
    A naravno, polufinale i finale na tri dobivena. Tako je i kod nas.

    avatar

    08.01.2008. (21:55)    -   -   -   -  

  • MARY - RI

    I da, evo prijavljujem i ja ovim putem dva para iz Ri. Tako ako malo zakasnimo zbog nerazumijevanja plana puta (:-)), hahaha šalim se) da računate na nas

    avatar

    08.01.2008. (21:57)    -   -   -   -  

  • don O'meniko

    samo da znas da je ponti moj teren! nemoj se previse razmahati :) gle, rekli smo u 4 game, pa makar kratko, jer neznam hoce li Jan moci kasnije navece, neka zasad stoji 4 pa mi lako jos odemo i do pontija, po pobjede, a vi po poraze hehe :p i ne zovi me domeniko ja imam svoje ime, ljut sam,uh

    avatar

    08.01.2008. (22:33)    -   -   -   -  

  • Kemo

    Danas zaplovil s par frendova do fortune. Zgodno mjesto, dopada mi se kaj je odvojena gaming zona od zone alkoholiziranja:-). Ono kaj mi se nije dopalo jest to kaj ima premalo svetla nutra, jedva sam preopoznal protivnika. Nadam se da bu se to resilo za turnir. Cak sam igro s nekim likom koji misli dojti na turnir, skrsil sam ga 4:2:-).

    avatar

    09.01.2008. (00:14)    -   -   -   -  

  • MARY - RI

    Dobro jutro!!
    Imam jednu zamolbu...
    Ako sam dobro skužila (a možda i nisam), svaki par će dobit majice...
    Ajde onda budite tako dobri pa da dvije stavite midium veličinu za mene i moju partnericu. Ako je to ikako moguće... Hvala

    avatar

    09.01.2008. (09:00)    -   -   -   -  

  • stojko

    Misel, nemoguce je izmedju dvojke i petice. Mislio si dvojke i trojke. Pozdravljam sto ste uspjeli nabaviti 3 stola. To je velika stvar.

    Nisam uspio naci vremena od Gaja pa cu sad za jos nekoliko stvari na koje bi trebalo obratiti pozornost. Iznosim svoja vidjenja:

    -Sto se lupanja igracima o rub stola tice to je osjetljivo kad loptica lavira izmedju dvije rucke i jedna strana pokusava udaranjem skrenuti lopticu sebi. Ako se udari tako jako da se stol pomakne smatram to nepostenim. I nedopustenim. Jer onda to moze svatko raditi tijekom cijelog meca. Npr. loptica leti, ali ja imam cudesne sposobnosti da ju uocim dok je na nicijoj zemlji i u tom trenutku pomicem stol ;-)

    -Glede mrtve lopte. Treba sacekati da se umiri tako da se obadvije strane sloze da je mrtva. Znaci jedan igrac pita drugog je li ju moze uzeti. A ne na osnovu procjene (u 99 posto tocne) uzeti ju odmah u ruke. To govorim i zato sto neki igraci vole malo lupiti po drsci ili istegnuti rucku i tako mozda uspiju dodirnuti lopticu ili je cak osvojiti. Ovdje nije sasvim jasno koliko je to istezanje i lupanje dopusteno. I nemem cak ni svoje misljenje. Neki igraci cu vrlo vjesti u takvom kontaktu s loptom.

    -Namjestanje loptice rukom. To nema pravo raditi igrac protivnicke ekipe, nego svatko sebi. Zamislite da ovaj nekaj zbrljavi, cudno namjesti i odbrambeni nakon toga sam sebi stera lopticu u gol. To sam dozivio cak. U prijateljskom mecu se zna da je tada kriv i onaj sto je rukom namjestao, ali tko bi krivicu priznao u polufinalu turnira. Zato predlazem da kad loptica stane izmedju dvojke i golmana, samo obrambeni smije tu lopticu sebi namjestati. Nikako protivnicki napadac. Osim toga protivnicki napdac tako ometa obrambenog igraca. Ja bih npr. mogao napadacu uzeti isto lopticu da mu pomognem da ju brze namjesti ;-) pa to ipak ne radim.

    A sad dosta pisanja pravila, jer zelim se posvetiti svojoj igri. Haugh!

    avatar

    09.01.2008. (11:25)    -   -   -   -  

  • stojko

    Dodatak.
    Ubitacno je da covjek mora svaki put pitati onog drugog moz eli uzeti lopticu. Lopticu bi trebeo uzeti onaj igrac kojemu je bliza. Sto znaci da onaj kojemu je dalja ne treba petljati rukama oko loptice uopce.

    I jos nesto oko ciscenja, susenja rucki. Predlazem da to svatko radi onda kada ima lopticu. Kaze tajmaut i nek spremi lopticu u dzep nema beda. Nezgodno je kad strana koja nema lopticu vikne tajmaut, a protivnicki igrac se taman sprema pucati i onda mozda pukne, mozda zabije, mozda se nekaj cudno odbije i njemu uleti u gol i slicno. Tu treba biti oprezan :-)
    Ako je tajmaut za wc to je druga stvar. No nadam se da nece netko ici 3 puta u jednom mecu na wc. I isto predlazem da vice tajmaut kad njegova strana osvoji lopticu. Ili on sam.

    avatar

    09.01.2008. (11:38)    -   -   -   -  

  • matija-raul

    Slažem se sa tobom Stojko!

    To su neke male stvari koje itekako utječu na rasplet igre.. no nadam se da ce Antonio i Vasa kao organizatori i izvrsni poznavatelji igre stolnog nogometa prihvatiti to kao pravilo :)

    avatar

    09.01.2008. (12:12)    -   -   -   -  

  • myway

    1. u petak ce vasa tek donijet neke reflektore i definirat svijetla i pozicije stolova.

    2. hm, majice? ne, ne znam otkud ti to. zapravo, htjeli smo do turnira da se nabave, ali ipak ce to pocekati.nema vremena.

    3.iz mog iskustva igranja stolnog nogometa ipak nije dobro da se predefiniraju neke stvari. jednostavno neke stvari i sitnice moraju ostat RANDOM.
    - bacanje loptice - primjer turnira u gaju gdje je bacala samo jedna strana uvijek - bez problema.a tak igram i cijeli zivot pa... neki stavljaju na 5, neki ne. mi ne.
    - ja znam da sam ja sigurno jedan od onih koji istegnu tu rucku do maxa da dobe lopticu, i mislim da je to ok, a sto e tice namjestavanja svejedno je tko mi namjesta, e ako sam toliki talent da si zabijem gol i okrivim protivnika da mi je krivo lopticu namjestio - onda mi i treba taj gol.
    - ciscenje rucki - slazem se da se ne bi smjelo iskoristavati da se protivnika ometa, al opet kak ces dobit lopticu ako imas problema s ruckama koje treba obrisat. * neke stvari se moraju dogovorit s protivnicima i imat razumijevanja u oba smjera.

    OVIM PRAVILIMA HOCEMO SAMO IZBJECI NEKE OCITE "NENOGOMETNOSTI", A NE DA DEFINIRAMO SVAKU SITNICU IGRE. OVI MECEVI SE MORAJU SVATIT OZBILJNO ALI IPAK NA KRAJU SAMO KAO PRIJATELJSKE UTAKMICE GDJE BI TA SVA PRAVILA TREBALA SLUZIT KAO LINIJE VODILJE...

    avatar

    09.01.2008. (13:05)    -   -   -   -  

  • vasa

    danas u fortuni u 8... generalni trening... za sad nas ima 9. došel buš kemo?

    avatar

    09.01.2008. (16:06)    -   -   -   -  

  • MARY - RI

    Ma nije bad za majice...vidjela sam da ste nešto ih komentirali pa sam mislila da ako ih već nabavljate da mislite i na nas cure...
    :-))
    to je najmanje bitno.
    što se tiče tog ubacivanja loptica: znam i ja da nitko ne baca previše k sebi, ali sigurna sam da će ta ubačena loptica više naginjat toj nego drugoj strani. Pa eto čisto radi nekog poštenja da ubacuje onaj ko dobije gol. Mislim da se na to i nije tako teško naviknut. Znaš, svatko bi da dobije lopticu u napad pa to "previše" možda nije previše, ali je često pa ti dođe na isto. Ovako baci ko dobije gol pa ti je savjest čista.
    Ali, tu ste vi da odlučite. To je samo moj prijedlog. Mi u Ri igramo tako, igralo se tako i na t-mobile turniru, a mislim da stvarno to ništa ne mijenja što se tiče neke navike igranja.
    No, kako god glavno da mi odigramo. A naravno da je prvenstveno da se družimo, zabavljamo, vidimo ko šta zna i da takva okupljanjna postanu sve češća. Mogli bi i mi organizirat poslije ovog u Ri jedan turnir ako budete za.

    avatar

    09.01.2008. (16:39)    -   -   -   -  

  • matija-raul

    majice definitivno moraju bit sto prije.. to vec dogovaramo fakat dugo... a nakon ovoga valjda ce i decki iz Grada Zagreba nesto organizirati..
    Svakako bismo voljeli i upoznati Riječku scenu :)

    avatar

    09.01.2008. (19:28)    -   -   -   -  

  • sinisa

    Veceras od 20,15 u mateu igra se stolni nogomet. Zainteresirani mogu doci. Pozdrav

    avatar

    09.01.2008. (19:33)    -   -   -   -  

  • stojko

    Mozda nije sasvim jasno s brisanjem rucki. Stoga cu dovesti situaciju do apsurda. Zamisli Antonio primio si lopticu u napadu, ja osjetim da nisam spreman i viknem stop, zelim obrisati rucku. A ti taman ugledao rupu. Sad ja brisem lopticu, namjestam obranu i sve je drugacije. Ili jos gore, ja viknem, a ti vec u naletu pucas i zabijas. Je li gol regularan?
    Gledao sam finale Gaja i bila je jedna situacija gdje si ti trazio brisanje dok su DDovci imali lopticu. I to je omelo igru. (Ne sjecam se, mozda ste i primili gol tada, ali nije ni bitno). Ne kazem da ce itko namjerno brisati da omete protivnika, ali to nije ni vazno. I nenamjerno se moze omesti. Brises rucke kad osvojis lopticu. Tako je cistije.

    Da dodam, neki ljudi micu ruke s rucki. Ja ih necu cekati da vrate, vec cu pucati. Jedan od tih sto micu cesto sam i ja. Vrtim zglobove. Tko mi je kriv sto ih vrtim :-) Ili se cesem po glavi. Isto sam si sam kriv. Ovo nije isto kao brisanje rucki tako da ne treba usporedjivati, ali tko god dize ruke zbog takvih razloga ne treba ocekivati da ce ga protivnik cekati. A nekad neki iz pristojnosti cekaju.

    avatar

    09.01.2008. (19:39)    -   -   -   -  

  • myway

    ma kuzim, al bas to - treba bit i neke pristojnosti.slazem se da ako neko hoce posteno obrisat rucke da bi to mogao napravit samo ako njegova ekipa ima lopticu ali ja sam jedan od onih koji jaaako cesto brisu rucke, i to ne onako da lovim igraca pa brisem nego samo onako brzinski s majicom :) a to mislim da je ok i da ne smeta igri tj. ako i dobimo gol makar sam ja brisao rucke sam sam si kriv.

    ista stvar za pustanje rucki - slazem se s tobom.treba najavit ta tajmout..ne znam ni sam. a sto se tice majica budemo na turniru puno razgovarali pa cemo dogovorit sve.

    avatar

    09.01.2008. (19:46)    -   -   -   -  

  • vasa

    haha... kak se vidi da svi treniramo navečer... do 19 sati 24 komentara, poslije ni jedan jedini... evo, ja se vratio iz fortune. puno dobrih vijesti za ponajprije međimurski stolni nogomet... danas sam malo sjeo na tel. i okupilo se 7-8 prilično dobrih parova. mogli smo komotno napraviti predturnir :) ono kaj me najviše razveselilo je da su se odazvali neki za koje nisam mislil i prilično su daleko, a došli su samo da se vidimo, da saznaju o turniru, klubu i općenito o onome kaj radimo proteklih mjeseci...
    druga stvar. moram pohvaliti kemija. i to u svakom pogledu. i u igračkom, ali i ovak... jedan ono... odličan lik... vjerujem antonio da buš videl puno novog u napadu :) nadam se da bu zainteresirani za sve ove ideje dalje, i da bu postal standard među nama :)
    ( kemo ak ovo čitaš, nemoj se crveniti) :)
    sve u svemu, ova srijeda mi je ulila velike nade za budućnost sn-a u našim krajevima...
    pozdrav svima i ...

    .................računajte na nas........................

    avatar

    09.01.2008. (23:44)    -   -   -   -  

učitavam...