Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • sewen

    Denis Kuljiš je jednostavno - ZAKON!

    avatar

    07.01.2008. (23:15)    -   -   -   -  

  • lolina

    čini mi se da će od kuljiša napraviti čvarke ;)))

    book!

    avatar

    08.01.2008. (00:32)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    "...nash knjizevnik starije generacije..." ahahahaah
    to je Kishova fora: znash ono kada negde pishe o besmislenoj podeli na pisce mladje, srednje i starije generacije- fraze koji se cesto sluze "kritichari" koji nemaju zapravo dve blage, a neshto se, jebiga, mora reci -"kriticar"si, to ti spada u opis radnog mesta, e - ti onda kazesh da se radi o Knjizevniku srednje generacije.

    uostalom, i meni je - u najmanju ruku - izgledalo neprimereno Kuljishevo od sveg srca i bezmalo servilno priklanjanje i povladjivanje Dodiku, kojeg onda ubrzo potom , ipak, predstavlja kao lakovernog i osionog seljachkog sina, politicara manjkave samokontrole.
    ali, u toku texta, koji vishe razgolicuje neosnovanu i shmiranu nadmenost, krvozedne i neotesane udarne investigativne njushke HRT-a, nego shto uzima Dodika u odbranu, Kuljish iznosi na svetlost dana nesvakidashnju obaveshtenost, koja ga legitimishe kao jednog od retkih toliko duboko ronecih kitova medju regionalnim insajderima.

    bilo kako bilo, Lovrenoviceva otrovna strelica promashila je voluminuzni cilj; ali, time nije navukla manje opravdanog gneva na svojeg odashiljaoca: dapache!

    avatar

    08.01.2008. (04:18)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    "...te svekolika opozicija koja se jedino kod nas mogla oglasiti u doba dok je "Feral" još bio satirički podlistak" - koja je tek ovo sprdačina. Pun mi je milokleez ovih spodobina koji su danas ovo, sutra ono.....

    avatar

    08.01.2008. (08:30)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Kuljiš igra simultanku?

    avatar

    08.01.2008. (10:13)    -   -   -   -  

  • BOLESLAV

    Lovrenović uspređen s Aralicom. Kakav kopernikanski obrat. Diplomirani sam filozof sa hrvatskih studija. Jure Zovko me učio Platonovoj državi.

    avatar

    08.01.2008. (16:28)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    O tempere, o more!, rekao bi Sekt Gibonije Krumpirik. Da, dragi Boleslave, svašta čovek mora da proživi pre nego što u groba legne! Vidiš ti kakva su zlehuda vremena došla na ovaj svet, kad je sav Zietgeist u tome da se Sveti Duh jedva odupire Zloduhu nevremena: magarac jaše popa, Lovrenović je uspoređen s Aralicom, i ceo je mundus inversus - ta treba li reći da i Kosovo nije više srpsko! U takvom svetu klasično obrazovanim licima, kao što si ti, diplomirani filosof s hrvatskih studija kojega je proterivanju umetnika iz idealne države podučavao Jure Zovko lično, i ja, gojenac Sutonjeg radoblja Filosofskog fakulteta u Zagrebu, kad su metafizičari i praksisovci podjednako rezignirali nad epohalnim neuspehom što vlastite što Marxove intencije, u takvom bezdušnom svetu dakle nama jedva da ima mesta. Ih, moj Boleslave, o čemu bih ja sada ovde umeo da govorim satima, samo da ne moram da idem na jagnjetinu u Trnjanku. Mnogo me ipak raduje da si uzeo sebi u zadatak da participujuš u našem simpozionu. Lepo od tebe.

    avatar

    08.01.2008. (16:47)    -   -   -   -  

  • BOLESLAV

    Dragi Nemanja,

    u ova današnja vremena više nitko nikog ne poštuje. Ta, sjećaš li se kako smo mi discipulusi uvijek bili uredno odjeveni i podšišani iznad uha i nismo dovodili u pitanje dignitet naših dragih profesora. Stran mi je novinarsko-revolverski riječnik dotičnog Denisa Kuljiša (Kuljiš, stari moj, da parafraziram naslov poznatog hit romana iz osamdesetih), no ipak sam reagirao i dao mu za pravo u njegovoj kritično-polemičnoj svijesti. Čuo sam da je njegov protivnik Aca počeo pisati stihotvore. Zar taj bojnik ne strahuje da ga to može otjerati iz Države? Bože, mnogo je danas hrabrih, nesmiljenih ljudi na ovim prostorima. Ta, to je zato što smo potomci ratnog naroda koji je pokazao bilijun puta krnjave, ali oštre poput litica zube Turcima.

    avatar

    08.01.2008. (18:20)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Uvaženi kolega,

    Kako se ne bih sjećao! Ne da se sjećam, nego ne mogu da zaboravim te lehrjahre u sffumatu metafizičkih dvojbi od kojih bi nas odvraćala tek neka iznenadna sreća. Vrijeme je definitivno out of joint. Nitko više ne poštuje Tao. Sinovi prkose očevima, kćeri se opiru majkama, a miševi više ne uzmiču pred mačkama! Gubitkom Taoa prevladavaju vrline, gubitkom vrlina prevladava dobrota, gubitkom dobrote prevladava pravednost, gubitkom pravednosti prevladavaju običaji - no običaji su prazan sjaj, zavaravanje i početak kaosa.
    Stoga pravi maher upravlja svojim akcijama iz polja nedjelovanja, širi svoje učenje o neaktivnosti. Stvari dolaze, a on ih ne odbija; oživljava, ali ne uzima; pomaže, ali ne traži; prima, ali ne zadržava. Mislim da ti je jasno na kaj pucam, ne?!
    Inače, Kuljiš mi je zanimljiv gotovo isključivo kao estetka činjenica hrvatske publicistike: rijetko kada, gotovo se nikada ne zamaram pitanjem ima li pravo i govori li istinu, ili ga stvarnost demantira a zbilja osporava; meni je važno tek da je zabavan, pa makar bio, nerijetko, i u krivu. Kad je u pravu, kao u ovom slučaju, to bolje. Za Kuljiša, kao autora, za nas, kao čitatelje! Mislim da je i Aco hrabar čovjek. I Turci su također hrabri. Svi smo mi hrabri, jer za život u ovom podneblju treba imati muda.

    avatar

    08.01.2008. (23:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...