Komentari

mojpassigmund.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • kikibela

    Prije jedno mjesec dana vodili smo ti i ja raspravu oko kuhanja i nekuhanja..... Drago mi je da si promijenio mišljenje, a još mi je draže da je pas sretan i zadovoljan. Pošto dulje kuham svom psu slobodna sam ti dati neke male preporuke, isprobano u praksi. Isplativije ti je od pilećih kupiti pureće želuce (na placu ih ima svugdje). Zašto???? Veći su i po mom mišljenju bolji za pse (tvrđi i bolji su za zube, tj.griženje). Ne pretjeruj sa jetricama, mislim da nije potrebno da svaki dan jede jetrica, znaš i sam da je jetra otpadni organ organizma, kod pilića su tu osim nekih vrijednih sastojaka i koncentrat svega onog umjetnog s čim ih hrane. Probaj također na placu kupiti juneće srce, veliko je, teško ali ja kupim npr.2 srca i kad ih isjeckam od tog bude stvarno čudo mesa, a srce je puno zdravije od jetrice (naravno masni dio baci). Pileća srca su zgodna al su uvijek u kompletu sa jetricom pa ih dajem povremeno (jetricu 1-2 puta tjedno).Ua tjednu Obavezno jede i pureći vrat (nisu skupi) a od 2 vrata kad ih skuham i očistim isto ima lijepog mesa. Mrkva da, uz to možeš bez frke stavi i korijen brokule,malo kuhanog korijena celera ili peršina.Žlica-dvije jogurta ili kravljeg sira bit će kao šlag na tortu, a ako si knap s mesom možeš otopiti i šaku-dve zobenih pahuljica, pesonja nećže osjetiti razliku a one su prezdrave za psa. Ja Miji uz sve ovo kuham i rižu, ječmenu kašu ili zob ali ako ti se ne da nije obavezno. I malo maslinova ulja u meso, mao, malo!Polizat će šape. Napominjem da joj slobodno možeš kuhati i ribu, jedino je to gnjavaža s čišćenjem, ali ako nekad na placu nabasaš na već očišćene srdele, malo su skuplje od običnih ali isplati se, kupi i skuhaj, makni samo glavnu kost i bit će to gozba nad gozbama. Dobar tek! (pesonji naravno)

    avatar

    07.01.2008. (09:39)    -   -   -   -  

  • MojPasSigmund

    Je je...kombinirat ću...dakle bit će tu i junećeg srca i purećih želudaca, a jetrica će i onako biti u manjini.
    Što se tiće naše rasprave...ja i dalje ne odustajem od kvalitetnog dehidrata u količini koja je skoro pa dovoljna mome psu.
    Ovo je samo dodatak.

    avatar

    07.01.2008. (10:08)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Slažem se i sa jednim i sa drugim koemntarom - i ja ponekad napravim mojoj
    Goldie veselje, pa dobije fiiiine kuhane, već u postu spominjane mesne uratke -
    no svakako samo kao dodatak, nikako kao temeljnu prehranu!
    Pusa, Luki+Goldie

    avatar

    07.01.2008. (10:20)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Ako s ebojiš da će malom psu biti previše hranice, možda bi bilo pametno produžiti malo ritam šetnji - svaku produžiti za petnaestak minuta, i mislim da se onda problem sa
    prekomjernom težinom ne bi smio dogoditi....:)))
    Sve si izvrsno odradio - vidiš da mali pas uživa! Mljac! :))))
    Pusa, Tvoje Luki+Goldie

    avatar

    07.01.2008. (10:22)    -   -   -   -  

  • kikibela

    Da, dodatak, bez kojeg bi dehidrat teško prošao!Baš kao i kod moje!

    avatar

    07.01.2008. (10:23)    -   -   -   -  

  • MojPasSigmund

    Ma sad kad počne sportska radna i agiliti bit će to njoj i malo klope.:)
    Savjetovao sam se sa našom dragom tetom koja se profesionalno bavi prehranom pasa i kaže da bi ova kombinacija mogla biti sasvim OK. Pratit ćemo razvoj psa i težinu pa ćemo u fino tjunirati prema potrebi.;)
    Hvala svima na podršci i komentarima...

    avatar

    07.01.2008. (11:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...