Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • nažigač

    Hristos se rodi, Nemanja.

    avatar

    06.01.2008. (15:35)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..Hristos se rodi, Igra.

    avatar

    06.01.2008. (15:39)    -   -   -   -  

  • BOLESLAV

    NEMANJA KITI BOR NA TRI KRALJA

    Drvce je pokupio ispred zgrade, drvce koje je danas bacio neki građanin Hrvatske. Zatim ga je iznova okitio kuglicama koje je izvukao iz drvenog sanduka u kojem je kao dječak držao plemobile. Nemanja je Srbin i želi da mu u stanu bude jelka.

    avatar

    06.01.2008. (17:58)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Cijena tiskanog izdanja "Ultimatuma" je samo 10 kn.
    U tom glasilu Mladen se dopisuje sa samim sobom i objavljuje ovakva pisma uredništvima raznoraznih hrvatskih medija. Ne treba zaboraviti da Židove naziva čifutima koji su uključeni u zavjeru protiv Hrvatske i Vatikana.
    Živio Tuđman!

    avatar

    06.01.2008. (18:00)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    hm, vidish: ovo je krasan primer da kontradiktornosti unutar jednog zivotnog dela i puta nema, i da ga ne moze biti i da je ona samo privid uskogrudog osvrtaoca: iako je S. hr. kat. int.* - shto se dalo jasno razaznati vec kod crtice o demokraciji - iskljuchiv i prek u svojim kratkim nalazima o zabludama (nepozeljnim stranputicama) XX veka, mora se priznati da je u mnogim stvarima - i to u najboljoj patrijalhalnoj maniri, u pravu; shto je, dakako, zabrinjavajuce. ali, samo na prvi pogled. jer, nije problem u tome shta je fra Schwartz pobrojao kao poshast, vec ono shto je preskochio: fasizam, nacizam ...
    zanimljiva je ovako srochena parabola intencije evropskih integracija: "Protiv globalizma mora se povesti pravi križarski rat, globalnom koalicijom svjetskih nacionalizama."
    svidja mi se i to shto misli da je "Übermensch" vec medju nama: o tome josh uvek nisam razmishljao na taj nachin, sprechen galopirajucom i opshtom slaboshcu, dostignucem trankvilizacije i pacifikacije Coveka, kao i zasipanja njegovog razuma i moci rasudjivanja bezbrojnim i suvishnim instant-informativnim virusima /za jednokratnu upotrebu, ili cesto potpuno neupotrebljivi/.
    ali, mozda je Übermensch doista vec medju nama?

    povodom misteriozne sinteze njegovog porekla i ideoloskog usmerenja, ili mozda bolje- ubedjenja, pada bi na pamet (ni sam ne znam zashto) Jevrej Heine, u chije je rano dechastvo urezano odushevljenje i obozavanje Napoleona - koji se kasnije ispostavlja za kovaca laznog novca ( liberté, égalité, fraternité) dok se Heine preko materijalistichki sentimentalnog paganina preobraca u katolika.

    sve u svemu, ovo je neshto kao strogi, ali pravichni Ultimatum upucen zdravom razumu josh ne sasvim izgubljenog i posrnulog hrvatskog nacionalnog bica. u skladu sa chelichnim Schwartzovim uverenjima moze se ovde upotrebiti onaj notorno pesimistichki bon mot: nada umire poslednja.
    chudi me takodje da se nije dodirnuo umetnosti, koju bi se, zacijelo, kao shtetnu imalo ukinuti u trezvenoj drzavi sa S.-om kao vrhovnim ideologom? /verovatno kao u mnogo ranijim vekovima zahuktalu i nepopravljivu/

    reci mi shta ti mislish, iskreno, o idejama gospodina Crnog?

    ps. u nemachkoj bi ovakav jedan intelektualac definitivno stajao pod podshtrenim merama prismotre od strane neke od tajnih vladinih bezbenedonosnih agencija? da li je to sluchaj i u Hrvatskoj? ili su intelektualci u Hrvatskoj per se nevini i nesposobni za zlochin?

    *hrvatski katolichki intelektualac

    i, josh jedno pitanje, kao parafraza Schwartzove liste /crne liste- ahahaha/ : Ko ce nas osloboditi od starih Grka i Rimljana?

    avatar

    06.01.2008. (18:03)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    ZAMANDALI DVERI duhovnog zatucavanja
    I GRADI DRZAVU!

    avatar

    06.01.2008. (18:16)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    Vaseljenci, verujete li u Nacionalni Preporod?

    avatar

    06.01.2008. (18:17)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    Ich sage : JA!

    avatar

    06.01.2008. (18:17)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    dragi prijatelji i zivotni drugovi u rovovima,
    shta god reci, samo je suvishno ponavljanje svetsko-istorijskih konstrukcija!
    preko noci ukinuti odavno doneshen verdikt porazenih, korekturu nepravde zasnovane na /navodnoj/ povijesnoj nuznosti mogao je samo jedan sin besmrtne Nemachke Majke - Austrije.

    avatar

    06.01.2008. (18:24)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    nadolazeci nemachki chovek nije samo chovek plemenitosti, vec pre svega chovek karaktera.

    avatar

    06.01.2008. (18:35)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Pita Igra:
    U Nemachkoj bi ovakav jedan intelektualac definitivno stajao pod podshtrenim merama prismotre od strane neke od tajnih vladinih bezbenedonosnih agencija? Da li je to sluchaj i u Hrvatskoj? Ili su intelektualci u Hrvatskoj per se nevini i nesposobni za zlochin?
    Odgovaram ja:
    Jest, slučaj je.
    Da, nesposobni su.

    avatar

    06.01.2008. (20:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...