Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • malisa

    Zorane Ostricu, zasto brises komentare? To ti i nije ne cast....

    avatar

    06.01.2008. (07:14)    -   -   -   -  

  • PAPA

    pozdrav iz os

    avatar

    06.01.2008. (11:44)    -   -   -   -  

  • Kurbla

    Odličan članak, uravnotežen i temeljit. Milina za čitati.

    avatar

    06.01.2008. (13:42)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @Malisa: O čemu govoriš, nisam ništa izbrisao?
    @Kurbla: Hvala! Nje mi cilj "uravnoteženost" različitih načela, nego razvoj jednog načela, koje mora biti dovoljno široko da nadiđe jednostrane pozicije. Razvoj pacifističke teorije, koja se mora pokazati primjenom na teške primjere. Mislim da Glavaš jest kriv, ali svaka patnja zaslužuje suosjećanje, a svaka osoba uvažavanje; a to opet ne znači da su "svi isti".

    avatar

    06.01.2008. (15:06)    -   -   -   -  

  • malisa

    neznam zoki neznam . napiso sam prvi komentar od tri toga dana i evo nema ga . sutra dan idem gledat tko je sto jos reko a mene nema uopce i to ti je
    a da sam piso znam da jesam jer ja kad komnetiram odma bukmarkujem tu stranu za daljen precenja. tako da kod tebe mene nema a bilo me .... bas mi cudno reko .....o kakvim se ljudima tu radi???

    avatar

    06.01.2008. (15:29)    -   -   -   -  

  • Halo efekt

    Uopće ne mislim da je štrajk glađu oblik nenasilne akcije. Štrajk glađu je samo jedan način poduzimanja samoubojstva i to na način da čovjek kao ne diže ruku na sebe i da krivnju direktno svaljuje na druge, uz veliku paradu. Uz štrajkaše glađu drogaši izgledaju kao nevina dječica, sve radeći tiho i mirno, a možda imajući teže i opakije razloge za svoje samoubijanje pod krinkom opijanja uma. Uostalom, razočaranje iz bilo kojih razloga, pa čak i kada se radi o neostvarenim nerealnim i nebuloznim očekivanjima, govori puno o osobi, a i odraz je okoline koja je dopuštala takve mentalne eskalacije fantazija. I čemu sada politizirati sadržaj nečije glave i nemogućnost življenja u sadašnjosti kolikogod mu se ne dopadala, a ignorirati istovremeno koliko ona resursa države troši, koji bi se mogli (medicinska njega i medijska pozornost) usmjeriti drugdje, na one koji možda hoće poraditi na svojem životu i naći neki drugi način djelovanja, koji bi zaslužio kategorizaciju tipa " nenasilna akcija" ili čak konstruktivno spašavanje barem jedne duše, što je valjda isto što i spašavanje svijeta? Ako se netko hoće ubiti, neka se ubije. Ne treba mu pomoći, niti ga spriječiti ako je u tome ozbiljno nakanjen. Ako netko hoće živjeti, treba mu pomoći, pa makar imao malo volje za život. Čudim se kako Vam nije palo na pamet da je nenasilna akcija ignoriranje onih kojima treba pomoći.

    avatar

    07.01.2008. (01:07)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Štrajk glađu jeste metoda nenasilne akcije. To je oblik borbe za nešto, što štrajkač glađu smatra pravdom. On ne želi izvršiti samoubojstvo jer je "razočaran", nego zalaže svoj život u borbi. Pročitaj moj članak Kontroverze nenasilne akcije i građanske neposlušnosti i nekoliko prethodnih. Utipkaj "hunger strike" u googleu i naći ćeš puno napisa na tu temu.

    U ovom konretnom slučaju, međutim, zaista se ne radi o tome. To je i glavna teza članka.

    avatar

    07.01.2008. (02:47)    -   -   -   -  

  • malisa

    STO SE TICE STRAJKA GLADJU I SAMOUBOJSTVA O TOME SAM VEC I PRIJE PISAO . AL PONOVIT CU U TRI RECENICE. STO JE SAMOUBOJSTVO ZNAMO . DAKLE AKO COVJEK SAM SEBI ODUZME ZIVOT NA BILO KOJI NACIN, TO SE NAZIVA SAMOUBOJSTVOM. DAKLE AKO GLAVAS KRENE GLADOVAT I USLJED TOGA UMRE, TO JE SAMO UBOJSTVO . DALI JE UZROKOVANO GLADOVANJEM ILI BILO KAKO DRUGACIJE AKO SI JE TO SAM URADIO TO JE SAMOUBOJSTVO. POKUSAJ SAMOUBOJSTVA JE KAZNJIV ZAKONOM . DAKLE GLAVAS KAO NEUSPIO SAMOUBOJICA TREBA BITI PROCESUIRAN ZBOG POKUSAJA SAMOUBOJSTVA.. KOJA JE TO TOCKA PRI KOJOJ STRAJK GLADJU PRERASTA U POKUSAJ SAMOUBOJSTVA U TO NECU ULAZITI. AKO GLAVAS SJEBE VLASTITO ZDRAVLJE DO TE MJERE DA TO POSTAJE OPASNO PO ZIVOT ON ZA MENE NIJE STRAJKAC NEGO SAMOUBOJICA. AL ISTO TAKO SAMOUBOJICA JE I ONAJ COVA STO STOJI NA MOSTU U NAMJERI DA SE BACI U HLADNU RIJEKU. U PRVOM SLUCAJU IMAMO KONKRETNE DOKAZE POKUSAJA UBOJSTVA A U DRUGOM SLUCAJU NEMAMO NISTA OSIM SLUTNJI DA CE COVJEK OCE UBITI. DAKLE O CEMU PRICAMO....

    avatar

    07.01.2008. (16:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...