Komentari

klokotrist.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


 • tinčica u tramvaju

  aha

  avatar

  11.01.2008. (20:47)    -   -   -   -  

 • kraljpajaca

  hm, zanimljivo. Ni sam g-din WebIlic nije znao previse toga o toj aferi. Ali, fakat je da je prva elektronska knjiga na Prozaonline bila upravo Zita!

  avatar

  17.01.2008. (14:07)    -   -   -   -  

 • Zenitist

  Kralj pajaca, tj. Zorane, da točno je.
  Prva elektronska knjiga u biblioteci PROZA ONLINE jest ZIta. Oprosti što odmah nisam spomenuo tu činjenicu.

  Stvar je u tome, da je verzija na BUKAGIJI bila malo (ne mnogo, ali ipak različita) šira, s mistificiranim pismima "urednika" na kraju, uostalom to je išlo u paru s jednom drugom pričom koju je napisala ...ti znaš tko. I taj kontekst je imao svoje značenje.

  ...
  I onda, poslije nekog vremena slijede "obrazloženja"
  1) To je već obljavljeno
  /a to uredniku nije smetalo kod više od 70 postotaka drugih već objavljenih tekstova; čak sam ja skretao pažnju da se pojedini tekstovi obajvljuju dva puta u BUKAGIJI/.
  2) "Pa gde kod njega tj "Webilića" da objaviš?? "
  Taj prigovor je besmislen iz najmanje dva razloga - prvo, otkud ja mogu znati za sukob Ilića i Gojkova, drugo sâm Gojkov je objavio svoju prozu upraff kod "Webilića", koga sada toliko mrzi, tj na PROZA ONLINEU.

  Dakle, oba su razloga za skidanje ZITE sa BUKAGIJE posve neutemeljena i neprincipijelna, a osim toga to nije sve.

  Skidaju se i drugi tekstovi iostog autora, pod pritiskom stanovitih ljutih suradnika.
  Jer taj autor, očito, više nije potreban.

  Ali, sve je to tako zakrabuljeno, bez svjedoka, da ne mogu ovdje ulaziti detaljnije u sve to, jer kad u to ubaciš i ljubomoru, ne samo književnu, dobiješ takvu palanačku močvaru da se sam prljaš o njioj govoreči, dok vinovnik ili vinovnici mirno šute i guštaju svoje gemište.

  Jedan je pisac rekao:: "...neke stvari naprosto znaš, kao kada te vara žena...ali to na sudu teško možeš dokazati..." Neki su doista kurbe u našem književnom životu. Ali, teško je to dokazati.

  Da, ZITA je orva knjiga na PROZA ONLINEU, i link je uostalom preuzet sa sajta: www.prozaonline.com
  Na tom obajvljivanju sam i dalje zahvalan

  avatar

  25.01.2008. (13:26)    -   -   -   -  

 • kraljpajaca

  Pa, cuj Zenitisto (tj. Predraze)!
  Gojkov je vise u sukobu sa mnom nego ja sa njim. I recenica koju citiras - "Pa gde kod njega tj "Webilića" da objaviš?? " govori o njegovoj mrznji prema meni, a sa moje strane nema nikakve mrznje.
  To sto je ZITA prvi put objavljena na PROZAONLINE je cist splet okolnosti, a mogla je biti objavljena na bilo kom knjizevnom veb-sajtu.
  Uostalom, ti kao autor zadrzavas pravo i da menjas svoju novelu i da je tako izmenjenu ponovo objavljujes. Tu za mene nista nije sporno.
  Pozdrav druze!

  avatar

  29.01.2008. (10:04)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...