Komentari

esabor.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Marin Jurjević o svemu

    @e-sabor
    Bez "utopijske svijesti" bilo bi nemoguće razmišljati o bilo kakvoj promjeni. "Utopijska svijest" je nužan preuvijet bilo kakve promjene...i bilo kakvog "napretka" ili "skoka" u povijesti kao posljedice svjesnog ljudskog čina. Zato su oni koji nemaju ili odbacuju utopijsku svijet...beskrajno dosadna bića...i u krarjnjoj liniji negacija kreativnog momenta kod Čovjeka...a to znači i negacija samog Čovjeka kao bića "koje bi moglo" ...a "niti ne pokušava"...Uostalom odbacivanje utpijske svijesti je i odbacivanje onog "I have a dream!"....što nas svodi na pasivna bića...što mnogima i odgovara..Ali to su oni koji bi "konzervirali postojeće"...i koji su protiv svake promjene!

    avatar

    04.01.2008. (11:24)    -   -   -   -  

  • e-sabor

    edi
    03.01.2008. u 23:57

    hrvatski sabor je 3. lipnja 2004g. donio dopunu zerpa po kojoj se primjena zerpa ne odnosi na zemlje clanice eu,za koje ce se on primjenjivati tek nakon sklapanja “ugovora o partnerstvu u ribarstvu izmedju europske zajednice i republike hrvatske”!
    odluka je donesena na saboru,sto znaci da nije bila tajna,niti je hido biscevic trilaterarni sporazum potpisao na svoju ruku(sanaderovu!),kao sto sad implicira milanovic,vec je taj trilaterarni ugovor potpisan na osnovu tadasnje odluke sabora(o dopuni zerpa iz 2004g!)i njega je ministrastvo vanjskih poslova javno objavilo u svom priopcenju za javnost(broj 160/04g.!) a koje u cjelosti glasi..

    Ministrastvo vanjskih poslova

    PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

    broj 160/04

    Zagreb, 4. lipnja 2004.

    Nakon Trilateralnog sastanka Italije, Slovenije i Hrvatske u Bruxellesu 4. lipnja 2004. objavljujemo zajednički zapisnik kojeg su po završetku razgovora potpisali državni tajnici Talijanske Republike, Republike Slovenije i Republike Hrvatske – Roberto Antonione, Andrej Logar i Hido Biščević te Michael Leigh, zamjenik ravnatelja Glavnog ravnateljstva za vanjske odnose Europske komisije:

    Četvrti sastanak trilaterale između Italije, Slovenije i Hrvatske održan je 4. lipnja 2004. u Bruxellesu. Europska komisija bila je pozvana sudjelovati na sastanku, što je i prihvatila u svojstvu pomagatelja u raspravi. Sastankom je predsjedao Roberto Antonione, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova.

    Biščević, državni tajnik iz Hrvatske, obavijestio je stranke o odluci koju je 3. lipnja 2004. donio Hrvatski sabor o izmjeni i dopuni Odluke o proširenju jurisdikcije Republike Hrvatske na Jadranu, koja kaže da će provedba Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa Republike Hrvatske u odnosu na države članice Europske unije započeti nakon zaključenja Partnerskog sporazuma o ribarstvu između Republike Hrvatske i Europske zajednice te je izrazio spremnost Hrvatske na početak razgovora u tom cilju.

    Hrvatska je potvrdila da tijekom toga razdoblja neće biti nikakvih promjena u sadašnjemu režimu za države članice Europske unije u dijelu Jadranskog mora o kojemu je riječ.

    Talijanski i slovenski državni tajnik primili su na znanje Odluku Hrvatskoga sabora. Pozdravili su suspenziju primjene svih aspekata Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa na države članice Europske unije. Državni tajnici Italije i Slovenije su izrazili stajalište da tako treba ostati dok se ne postigne zajednički sporazum u duhu Europske unije uz uvažavanje interesa susjednih država Europske unije.
    Sudionici na sastanku izrazili su spremnost nastaviti zajednički rad u duhu dobrosusjedstva Europske unije, uz uvažavanje interesa svih stranaka, kojih se to tiče, trilateralno i zajedno s Europskom komisijom, dok se ne postigne zajednički sporazum.

    Tekst prijevoda Zapisnika (eng. Agreed Minutes) sa trilateralnog sastanka održanog 4. lipnja 2004. godine:

    Trojni sastanak
    Italija-Slovenija-Hrvatska
    Bruxelles, 4. lipnja 2004.

    Zapisnik

    Četvrti trojni sastanak između Italije, Slovenije i Hrvatske održao se u Bruxellesu 4. lipnja 2004. Europska komisija je pozvana na sudjelovanje na ovom sastanku te je prihvatila da sudjeluje kao pomagatelj u razgovoru. Sastankom je predsjedao G. Roberto Antonione, državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova. (Lista sudionika je u prilogu.)

    G. Biščević, državni tajnik iz Hrvatske informirao je prisutne o Odluci koju je 3. lipnja 2004. donio Hrvatski sabor kao dopunu Odluke o proširenju jurisdikcije Republike Hrvatske u Jadranskom moru, koja navodi da će primjena Zaštićenog ekološkog i ribolovnog pojasa Republike Hrvatske, u odnosu na države članice Europske unije, započeti po zaključenju Partnerskog ugovora o ribarstvu između Republike Hrvatske i Europske zajednice, te je izrazio spremnost Hrvatske da se u tom cilju uključi u pregovore.

    Hrvatska je potvrdila da tijekom tog razdoblja neće biti promjena u postojećem režimu za države članice Europske unije u predmetnom području Jadranskog mora.

    Talijanski i slovenski državni tajnici primili su na znanje odluku Hrvatskog Sabora. Pozdravili su suspenziju primjene svih aspekata Zaštićenog ekološkog i ribolovnog pojasa na države članice EU. Izrazili su mišljenje da bi se ovo trebalo primjenjivati dok se ne postigne zajednički dogovor u EU duhu uzimajući u obzir interes susjednih EU država.

    Sudionici sastanka su izrazili spremnost na nastavak zajedničkog djelovanja u EU duhu dobrosusjedskih odnosa i uzimajući u obzir interes svih zainteresiranih strana, trilateralno i sa Europskom komisijom, dok se ne postigne zajednički dogovor.

    Bruxelles, 4. lipnja 2004.

    U potpisu

    G. Roberto Antonione
    Državni tajnik
    Ministarstvo vanjskih poslova Italije
    G. Michael Leigh
    Zamjenik glavnog direktora
    Glavna uprava za vanjske odnose
    Europska komisija
    G. Andrej Logar
    Državni tajnik
    Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije

    G. Hido Biščević
    Državni tajnik
    Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske

    Dobroslav Silobrčić
    Glasnogovornik

    bobu bob,a popu pop!:)
    bez podm

    avatar

    04.01.2008. (11:34)    -   -   -   -  

  • E-SABOR

    Hvala za tekst.
    Oko "utopijske svijesti" se potpuno slažemo, bez nje ne bi bilo napretka.

    avatar

    04.01.2008. (11:44)    -   -   -   -  

  • "e-sabor"

    @e-sabor pošto je e-sabor zvanično registriran kao blog više se ja neću potpisivati kao e-sabor to sam isključivo činio da pomognem u oživotvorenju sabora.Moja molba da se zahvalite svima koji su se dosad javili na e-sabor ja ću učestvovati u vašem radu prema svojim mogućnostima i želim Vam puno uspjeha u radu e-sabora.(ovo možete izbrisati kad pročitate).

    avatar

    04.01.2008. (14:29)    -   -   -   -  

  • E-SABOR

    Hvala @e-sabor na podršci. Upravo sam tako i shvatio i drago mi je da ste se uključili u podršku. Nećemo ništa brisati. Sve ima svoje razloge i značenje. Ostanite i dalje na vezi i podršci. Hvala i svima drugima koji su se do sada uključili. Nadam se da ćemo svi zajedno polučiti dobre rezultate i ispunjavati razloge zbog kojih smo nastali.

    avatar

    04.01.2008. (15:00)    -   -   -   -  

  • "e-sabor"

    @marin

    Oko "utopijske svijesti" se potpuno slažemo, bez nje ne bi bilo napretka.

    avatar

    04.01.2008. (16:16)    -   -   -   -  

  • Marin jurjević o svemu

    @e-sabor
    Utoliko ja uvijek pozitivno konotiram takav oblik svijesti!

    avatar

    04.01.2008. (16:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...