Komentari

mikilee4.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • Goran

    Bok prijatelju.odličan post,bar sad znamo kako vi slavite Božić i kako je tamo z vrijeme blagdana .Možeš mi samo reći koliko je sati razlike između Hrvatske i Australije.Ja sam čuo da je 10 sati ,al sad neznam dal je kod vas 10 sati više ili manje .pa samo me to zanima zasad.hvala unaprijed

    avatar

    30.12.2007. (17:02)    -   -   -   -  

  • emi

    Lijep pozdrav i svako dobro u novoj 2008.! Imam jedno pitanje. O Australiji razmišljam već više godina. Imam 26 g., profesorica sam hrvatskog jezika, solidnog znanja engleskog i zanima me ima li ikakve šanse za zaposlenje osobe mojih kvalifikacija u Australiji. Možda u kakvoj hrvatskoj školi? Hvala unaprijed!

    avatar

    01.01.2008. (15:20)    -   -   -   -  

  • emi

    Eto, u svojem prošlom komentaru nisam pohvalila Vaš / tvoj blog (Možemo na TI, nadam se. ) pa ću to učiniti sada. Zaista sam oduševljena! Pravo osvježenje u moru blogova! Blog sa dušom i srcem otvorenim prema svakom posjetitelju. Svaka pohvala na strpljivim odgovorima. Pozdrav!

    avatar

    01.01.2008. (15:30)    -   -   -   -  

  • g-Day

    Hvala;hvala;Jako mi je drago da se netkome dopadaju mije stranice,takoder mi je drago ,ako to moze netkome i pomoci.Kao prvo odgovor starome prijatelju Goranu.Jesmo razlika 10 sati i mi smo ovdije ispred,ali sad kad je (day light saving)stednja dnevne svjetlosti)kad tu u Hrvatskoj bude ljeto onda cemo biti 8 sati razlike mi cemo vratiti 1 sat da mozemo ujutro ostati duze spavati,a vi cete poterati 1 sat da bih se ranije ustajali.Znaci tad se primaknemo sa vremenom.Sa odgovor gospodi Emi;Kao sto sam rekao Goranu tako isto kazem i vama;hvala vam na ostavljanju komentara na moim stranicama.takode mi je drago kako ste ono rekla (u moru blogova).Je imate sanse za rad i zivot u Australiji,ranije sam pisao kako smo imali glasovanje i kako su pobjedili Labouristi (radnicka stranka.To pisem iz tog razloga jer oni se takoder zalazu za povecanje broja prosvjetnih radnika koih je inace kronican nedostatak.S obzirom da kazete da ste prilicno dobra sa Engleskim pogotovo nebih trebalo biti problema dapace trebalo bih da bude plus.O vecim informacijama pogledajte na mome blogu vidjet cet gdije ima 8 komentara pronacicete adrese koje mozete posjetiti i pronaci korisne informacije.To su drzavni sajtovi i s obzirom da znadete Engleski stvarno ce vam pomoci.Takoder ako vas sto zanima jos u vezi navedenoga slobodno se obratite.Bit ce mi drago ,ako mogu pomoci.Jako puno vam hvala na komplimentima za moje stranice,takoder cestitka za Novu Godinu.(Evo na brzinu da vam kazem kako sam je docekao,docekao sam je na plazi Na moru) to je sad vrlo popularno,temperatura je bila preko 31 stupnjeva cak i u ponoc,super lijep vatromet itd.Pozdrav.

    avatar

    02.01.2008. (07:55)    -   -   -   -  

  • emi

    Hvala na odgovoru! Možete li mi odgovoriti otkuda ste rodom i kako ste dospjeli u Australiju? Oprostite ako sam prenaporna! :) Odgovor ste možda već i napisali, no nisam uspjela pročitati sve vaše postove. Tražila sam na netu hrvatske škole u Australiji, no nisam našla ništa konkretno.
    PS. Zavidim Vam na onih 31 stupnjeva u novogodišnjoj noći... Kod mene je temperatura negativna već nekoliko tjedana, uz 20-ak cm snijega.

    avatar

    02.01.2008. (12:36)    -   -   -   -  

  • emi

    Opet ja! U želji da nam se što prije javite s novim zanimljivostima dajem Vam ideju za pisanje. U tome me potaknula Vaša izjava: Naj bolje funkcionisem na zadanu temu. Mogli biste opisati jedan sasvim običan dan u Australiji iz kojega bi se dao iščitati mentalitet jednog prosječnog Australca. Vjerujem da će to biti zanimljivo i ostalim posjetiteljima Vašega bloga.

    avatar

    02.01.2008. (13:55)    -   -   -   -  

  • Goran

    Hvala na odgovoru ,znal sam da je 1o sati razlike ,al nisam znao jel ste vi naprije ili iza.al sad uz vašu pomoć znam.e pa hvala i bok. još ću ja navratit puno puta na vaš blog jer je super

    avatar

    02.01.2008. (16:35)    -   -   -   -  

  • mery

    bok,
    prije svega sve najbolje u Novoj Godini. Ja i moja prijateljica planiramo putovanje u Sydney u trećem mjesecu i ostale bih nekih 15 tak dana. Rođak ima mali stan i ne stanemo kod njega... Zanima me da li mi možeš preporučiti neki hostel ili jeftiniji hotel gdje bi mogle prespavati. Pošto i ja i ona želimo vidjeti što je moguće više od australije, zanima me da li je moguće autobusom u Melbourne.. .Pretpostavaljam da je jeftinije nego avionom... Isto me zanima kakva je cijena hrane, da li je skuplje nego ovdje.? Hvala Vam na odgovoru-unaprijed! Pozdrav iz Rijeke!

    avatar

    02.01.2008. (19:18)    -   -   -   -  

  • g-Day

    ODGOVOR ZA EMI http://www.immi.gov.au/immigration.htm Ovo je odgovor za gosp.. Emi;Ovo izpred je adresa za koju sam vam pisao da je posjetite gdje mozete naci podrobnije informacije o emigraciji i kako doci ovam ,sta sve treba i sl.Sajt je drzavni (Australski) i tu se nalaze sve korisne informacije.Kad budu kakve promjene oni napisu dopune.Hvala vam na zadanu temu,sad za vikend cu objaviti.Sto me pitate kako sam dosao i otkuda sam,nebih o tome na internetu je to prilicno nezahvalno;Takoder savjetujem svima koi se bave time da stavljaju sto manje informacija o sebi.Nadam se da se slazete s time.

    avatar

    03.01.2008. (07:51)    -   -   -   -  

  • g-Day

    ODGOVOR GORANU;Hvala na posjeti;stvarno si vjeran posjetitelj.Pozdrav

    avatar

    03.01.2008. (07:53)    -   -   -   -  

  • g-Day

    ODGOVOR ZA MERY:Stovana gosp.. Mery hvala vam za Novogodisnju cestitku.Sto se tice savjeta za smjestaj u hostelu nazalost od slabe pomoci bih vam bio.Jedino sto znam da to nisu neka narocita mjesta nered,prljavstina,kriminal i sl.Smjestaja se moze pronaci po raznim motelima (motor inn) oko $50 za noc,mislim da je to naj jeftinije.Lijepo je to kako planirate da upoznate malo Australiju,sam ja bih vas savjetovao da budete vrlo oprezne gdije se krecete i kad se krecete.Mislim da znadete na sto mislim(Australija ima i drugu stranu)Naj bolje bih vam i naj sigurnije bilo da imate svog rodaka sasobom,sko se vec otisnete same da razgledate radite to po danu i uvjek gdije vidite da ima dosta drugih ljudi.Sidney je preljep grad i ima dosta raznih sadrzaja,jednodnevnih posjeta nekog interesantnog mjest,krstarenja brodom po zaljevu sto je stvarno super i sl.Ako idete iz sidneya u Melburn mozda je avionom jeftinije,ali autobusom je ljepse jer iz njega mozete stvarno pravo dobro vidjeti kako taj dio Australije izgleda.U tom slucaju je dobro da vam rodak unapred rezervise smjestaj u Melburnu tako da neputujete neizvjesno.Sto se hrane tice,ako si same spremate(ako ste u takvom smjestaju)dosta je jeftinije nego da se hranite po restoranima.Iz mog iskustva recimo kad smo moja zena i ja bili u Rimu,a neznamo Talijanski i neznamo kako i sta jesti i koliko kosta.Sjetio sam se Mc Donalda gdije je svagdije u svijetu oko $10 i da mi je to dobar obrok,ili recimo KFC Kentaki przena piletina za $20 dobijete cjeli amper piletine sto mozete imati cijeli dan.Toliko za sada,ako vas jos sto interesuje pitajte.Hvala na posjeti,takoder na cestitki.

    avatar

    03.01.2008. (08:15)    -   -   -   -  

  • emi

    Isprika zbog neprimjerenih pitanja kojih sam bila svijesna u trenutku pisanja, a i nakon što su objavljena... :( Nitko, naravno ne želi otkriti svoj identitet na internetu iz razumljivih razloga, no znatiželja je odradila svoje. No hard feelings! :) Veselim se Vašem novom postu!

    avatar

    03.01.2008. (09:29)    -   -   -   -  

  • Goran

    da vjerni sam posjetitelj ,a nadam se da ću i ostati .pozdrav

    avatar

    03.01.2008. (12:42)    -   -   -   -  

  • ivana

    Hej bok! I meni kao i ostalima jako se sviđa tvoj blog. Imam nekoliko pitanja za tebe. Ja imam rodbinu u Sydneyu zovu me da se preselim kod njih, kažu da tamo lakše mogu ostvariti svoj cilj. Ja se bavim glazbom, došla bih u Sydney na 3 mjeseca da vidim kako je i dali ću se uspjeti uklopiti. Pa pitanja:Postoji li neki brzi tečaj Engleskog, da se naučim sporazumijevati?
    Ima li neki glazbeni tečaj ili kamp (tamo ima stručnijih osoba za pjevanje nego tu)?
    Šta bih sve mogla običi, koja su najatraktivnija mjesta?
    Koliko je daleko Novi Zeland od Sydneya, čula sam da je tamo prekrasno?
    Jako se bojim morskih pasa dogodili se da zalutaju na plažu?
    Koliko košta odječa? Bude li često koncerata? Gdje je najbolje za izaći? Kakvi su ljudi,bi li me prihvatili (gledala sam filmove i čine se doista uobraženi, pa me zanima jesu ti takvi) ?.....Zainteresirana

    avatar

    03.01.2008. (14:17)    -   -   -   -  

  • g-Day

    Gosp..... Emi nemorate da se izvinjavate (no hard feelings).Sad cu poceti praviti novi post ,do tada pozdrav.Hvala Goranu.ODGOVOR IVANI.Po pitanju dolaska trebate biti odlucna ili dolazite ili ne? To kazem is tog razloga(iz iskustva) sto se nevrjedi trositi i truditi jer za 3 mjeseca nemozete nista napraviti.Ima tecajeva Engleskog,ima muzickih skola,ali to je sve preskupo.Ako se dolazi dolazi se za stalno tad drzava vam plati tecaj Engleskog,dadne vam oko $800 mjesecno i pomaze vam pri skolovanju.Posto ne dolazite iz bivse Britanske kolonije skola vam nebude ili samo malo bude priznata.To svi treba da imaju na umu kad se odlucuju dolaziti ovamo.Koncerata ima bezbroj svake vrste.Sto se uklapanja tice nebih trebalo biti problema,mladi ste skolovani,koliko znam svatko se uklopio.Novi Zeland je preljep,ali je dosta skupo odletjeti do njega mislim da je karta oko $500.Sto kazete da ovdje ima strucnijih osoba nego tu.Mozda se i varate,ja sam siguran da tu ima i boljih samo je ovdje vise para (mislim drzava je bogatija).U stvari sve dolazi iz Evrope,Evropa je centar kulture,povjesti,znanja ,mode itd.Australija je stara tek preko 200 godina.Sto pitate sta je dobro pogledati kad se vec ovdje?Za novo doslu osobu odgovor je sve,sve je drugacije i po tome je i naj interesantnije.U Sidneju opera house,gdije su cesti koncerti,zatim plave planine pored Sidneja i 3 sestre(u tim planinama,botanicki garden,provozati se brodom po Sidnejskom zaljevu,takoder i sam grad sidnej itd,itd.Morskih pasa ima jako puno i desi se da zalutaju u plice vode,takoder se desi i da napadnu.(naj cesce napadnu Surfere one sto se voze na dasci nadam se da znate sta je SURF(jahanje na valovima)Obuci se moze svakako ,ima jeftino ima skupo neznam kako bih vam naj lakse objasnio,svi su ljepo obuceni.Izbor je ogroman tako da ima za svaciji novcanik.Je ludi izgledaju odurni(hladni Englezi)ali u biti su OK sve zavisi kako se vi ophodite.Ja nisam imao problema .Australci kao cjelina su stvarno posebno dobar i osjecajan narod,takoder i drzava je jako dobra prema nama(doduse dosta nam dadne da zaradimo i da stvorimo imovine,ali za uzvrat dosta nam i naplati u porezu.Recimo ako se sjecare kad je neke godine bio (Tsunami)ona katastrofa sa morskim talasima pa kad su okolne zemlje strasno nastradale pa im se slala pomoc iz cjelog svjeta.Mogli ste vidjeti da je samo Australija nakupila ogromne miliune(dragovoljni prilozi) i poslala tim zemljama.Nadam se da vam je sad malo jasnija slika o svemu ovdje.Poz

    avatar

    04.01.2008. (06:09)    -   -   -   -  

  • g-Day

    PITANJE ZA MERY Posto ste rekla da dolazite u Sidnej na 3 mjeseca.Mozet mi reci koliko kostaju karte za vas i frendicu.To vas pitam jer mislim da bih i mi isli u Hrvatsku pa neznam posto su karte ako bi ih tu kupili ,a ne ovdje(jako su skupe)

    avatar

    04.01.2008. (06:15)    -   -   -   -  

  • ivana

    Hvala ti na odgovoru,puno si mi pomogao. Ali moram priznati da mi nije jasno..Sad sam 1 srednje (high) kad bih se doselila bih li ja i dalje bila 1 srednje? Znamo šta su surferi imamo mi mnogo filmova iz Australije. Gdje je najbolje za izlaske? Gdje izlaze mladi moje dobi 16,17..?
    Moram ti priznati da si me uplašio sa tim za morske pse...pa bude li delfina? Ima li dosta hrvata u Sydneyu?

    avatar

    04.01.2008. (14:28)    -   -   -   -  

  • Goran

    Ivana-Kolko ti ja mogu pomoći u Sydneyu ti ima oko 60 000 Hrvata,raznih generacija ,tolko ti ja mogu pomoći makar nisam u Australiji.pozz

    avatar

    04.01.2008. (18:48)    -   -   -   -  

  • ivana

    O hvala ti Gorane puno si mi pomogao,šta tek da si u Australiji...haha

    avatar

    05.01.2008. (00:06)    -   -   -   -  

  • Goran

    Nema ne čemu Ivana ,zato sam itu da pomognem ako mogu

    avatar

    05.01.2008. (01:58)    -   -   -   -  

  • ivana

    Šta bi ja da mi nema tebe da mi pomogneš?..Još da ideš samnom u Sydney...di bi nam bio kraj...hahaha za Gorana

    avatar

    05.01.2008. (13:04)    -   -   -   -  

  • Goran

    pa možemo skupa,sam kaj ja idem u melbourne ako bog da a ti u sydney,al se možemo nać negdje na pola puta,hehe.poz

    avatar

    05.01.2008. (16:43)    -   -   -   -  

  • ivana

    E super bi to bilo i ja idem u Melbourn tamo ću bit 2-3 tjedna pa onda za Sydney...koliko imaš godina Gorane? Bar nam neće biti dosadno u avionu...hehe

    avatar

    06.01.2008. (12:36)    -   -   -   -  

  • Goran

    za Ivanu- da super bi to bilo,imam ti 18 godina nedavno napunio.pozdrav

    avatar

    06.01.2008. (20:11)    -   -   -   -  

  • TEICA

    COOL

    avatar

    01.06.2008. (18:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...