Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • prljava igra (!)

    pasteta .... mislim, pa steta je da se baci.
    samo, malo je nelogicno da gluva i slepa, transrodna djeva zna toliko o komplikovanom svetu odraslog mushkarca, ne? ali, valjda je u tome fora.
    a onih par rechenica u kojima Jergos opisuje kadaver Srdin, sada vec na Gradskom zavodu, ide mu na chast: jer, danas, sto je neko izopacheniji i pokvareniji, tim je mocniji u svakodnevlju, kaj ne? a ochigledno je autor u mashti i potanko natenane proziveo sve "slasti mu", koje je onda, u manjku stiva , vrlo brzo pisajuci nakon kursa, ukoricio u jednu jadnu i lakomu knjigu.
    problematichno je razlikovati izmedju knjizevnosti i stvarnosti kod nekoga ko pishe, a nije umetnik.

    avatar

    29.12.2007. (01:41)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Evo, prvo poglavlje, poglavniče.

    avatar

    29.12.2007. (01:47)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Kako misliš nelogično? Njen je dodir kao najtanji deo klepsidre: ono mesto kroz koje celi jedan svet istječe u jedan novi, sveobuhvatni svet senzacija kvantitativno jednakih, ali kvalitativno kudikamo složenijih, bogatijih i obilnijih. Kosana, dodirujući izvanjski svijet, ima sinestezijski doživljaj takvih boja, zvukova i mirisa, da je to čudo jedno: kao što Mitsubishijev laserski televizor može proizvesti boje kakve priroda ne poznaje a ljudsko oko prvi put vidi, tako je i Kosanin um proizvodio harmonije, suzvučja i paletu pred kojom bi i Brahms, Kandinsky i Frangipani skinuli chapeau! Kao što junak Süskindovog romana kaže: Miris je uvjerljiviji od riječi, izgleda, osjećaja i volje., tako je i Kosana genij haptičkoga, dakle opipa, dodira, koji u njenom duhu ab ovo rekonstruira jedan finiji, tananiji i opsežniji svijet oblika, boja, mirisa...Možda iskonskiji svijet. Svijet ideja, da ne kažem previše. U tom smislu tzv. komplikovani svet odraslog muškarca trivijalna je soap-opera spram grandiozne arhajske dramaturgije odnosa muškaraca i žena u svijetu Kasandrine uobrazilje. Je l' jasno, prijatelju?

    avatar

    29.12.2007. (01:54)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    ach, so! sada kuzim!

    avatar

    29.12.2007. (02:15)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    uh, ovaj je tezak smarach- bosanski smarach, koji se posluzio svim najjevtnijim klisheima i obrtima.
    ako imash jos koje poglavlje, shilji, poglavnice. chisto da se zn na shta se pljuje. da zasluzuje, svakako zasluzuje.

    avatar

    29.12.2007. (03:14)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    pisac u prvom poglavlju nikako da se odluchi za prosede pripovedacha: chas pishe u trecem, cas u prvom licu. nije njemu lako: a mora da pishe- pisac je , jebiga- i to sarajevski pisac u neprijemchljivom i sterilinom zagrebu. pa ima li cega goreg? evo , ja ga razumem, i palim svecicu na oltaru: prema svecu i tropar.

    avatar

    29.12.2007. (05:31)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Nemam drugih poglavnika, a sumnjam da su i potrebna.

    avatar

    29.12.2007. (16:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...