Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Big Blue

    Čim sam vidjela naslov pala mi je na pamet izreka: Ni jedna knjiga nije toliko loša da se iz nje ne bi moglo nešto naučiti. Volim čitati. Iako, moram ti priznati, malo sam se zapustila u posljednje vrijeme. Imam u pričuvi naslova i naslova koje bih htjela pročitati, a onda odem u knjižnicu kao muha bez glave. ;-) Morat ću sve staviti na papir i onda se uhvatiti čitanja. To će biti prvi korak. Popis. Inače, kad smo već kod te teme, nisam čitala knjigu koju spominješ, ali evo - reći ću da postoji jedna koja se bavi tom temom iz drukčije perspektive. Ako poželiš čitati, naslov je Ljubavno pismo, autorica Cathleen Schine. Nećeš se osjećati bolesno. ;-)

    avatar

    27.12.2007. (23:14)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Hvala Big.... zapisat ću. No mislim da se moram odmoriti od te teme. Trenutno se liječim starim, dobrim Kunderom. :)

    avatar

    27.12.2007. (23:20)    -   -   -   -  

  • Piano

    Joooj, ja sam osjetljiva na takve teme... Ne znam kako bih usnula...

    Hvala na lijepim željama i ne brini... bio je cyberlinč kod mene jer sam očito nekoga ubola ...Ostavila bih ja tekst, ali izvrijeđahu me klinci od 15 do 18 godine,(uglavnom učenici škole u kojoj radim) a ne mogu ja njima pojašnjavati struku ...i svaku riječ što znači i kako nikome nisam željela zlo... Shvatila sam da nemam pravo na meditativni tekst... jer se bavim poslom u kojem se ne mogu skriti na blogu pa tako niti pisati bez vrlo stroge autocenzure... Samo nekoliko pogrešno posloženih riječi ( a znaš i sama da se sve može prevrnuti naglavce)... i evo meni požara... Stari blog mi se zvao morendo.... a ovo je moje izbjeglištvo koje sigurno neće dugo trajati, jer ovi moji su maheri na kompu... godinu i pol dana nisam imala frke i sad se sve srušilo...
    Prije sam ponosno isticala da pišem blog, a sada se bojim izaći na ulicu ( ovo nije baš veliki grad)... ne znam kakvi su sve tračevi vani... Čekam da se slegne. Pozz.

    avatar

    27.12.2007. (23:28)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Piano, čitala sam prošlu noć komentare tvojih učenika... i uspjela skužiti o čemu se radi. :)))))
    Danas sam razmišljala o tebi... kako si se našla u nezavidnoj situaciji.
    Savjetujem da čuvaš ovaj blog i pišeš na njemu za njih..... Blog može biti jako zgodan pano.... zgodan način da im na jedan spontaniji način pošalješ poruke koje želiš poslati.
    A sebi za dušu... otvori još jedan. Oni ne moraju znati. Imaš pravo na samo svoj prostor... kao što i oni imaju pravo ne letjeti u te širine.... mladi su - stignu! :)

    avatar

    27.12.2007. (23:51)    -   -   -   -  

  • Suncokretic

    Općenito zadnjih godina vrlo malo čitam. Nažalost. A na takvu knjigu bi vjerovatno i ja tako reagirala, sa gnušanjem......samo jednu knjigu nisam pročitala do kraja, davnih dana nešto od Prousta....možda bi i tu trebala sada uzeti u ruke, možda sam tad bila premlada i nezrela za nju.....

    avatar

    28.12.2007. (09:12)    -   -   -   -  

  • Pegaz

    Baš mi je žao . Malo drugačije gledam na takve knjige, nekako ih smatram upozorenjem da nisu samo muškarci ti koji mogu učiniti gnjusne stvari, možda autorica time želi upozoriti, možda sebe opravdati, ko zna kako i zašto je to pisala. Kao što si rekla, svatko izvuče nešto (ako želi naravno), iz rečenica ove ili neke druge knjige. Priznajem, ja se bojim takvih stvorenja-kao što je ta žena, radi svoje djece i sve djece, možda zato gledam na taj način. Mislim da ljudi trebaju i to znati... no to je samo moje mišljenje.

    avatar

    28.12.2007. (12:05)    -   -   -   -  

  • prirodno_celav

    u osnovnoj školi nisam volio čitati lektiru. općenito ne volim kada je nešto obavezno. no poslije sam svaku brodsku bibljoteku prebirao po svojim kriterijima i možda jednu ili dvije knjige nisam dovršio do kraja, ova koju si spomenula bila bi jedna od njih da mi je došla pod ruke. u zadnje vrijeme također malo čitam, razlozi su razni. no iz onoga što pročitam volim izvuči zaključke koji će oplemeniti i nadopuniti moj sustav vrijednosti.

    avatar

    28.12.2007. (13:09)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Suncokretić, ... sjećam se Prousta i knjige Combray.... Bila je to obavezna lektira..... pročitala sam je jedva... bilo mi je to tako mračno i teško..... I onda... kada sam prešla tridesetu.... dešavali su mi se razni mirisi, boje, sjećanja..... i svakodnevno su mi se detalji iz te knjige vraćali u sjećanje. Mislim da bi vrijedilo - pročitati je ponovno.
    Kada mi je bilo 19 godina.... dala sam riječ starom gospodinu Horvatu da ću Tolstoja i Dostojevskog ponovno čitati kada prevalim četrdesetu.... I ispunit ću to. Nije svejedno kada čitamo koju knjigu.
    @Ps.Pegaz, ja se ne bojim takvih stvorenja jer mi ništa ne mogu... osim malo pokvariti raspoloženje. Ja se bojim ove atmosfere narušenog sustava vrijednosti u kojoj odrastaju naša djeca......
    Slažem se da o svim problemima s kojima se srećemo u društvu treba pisati. No kao što sam gore naglasila... meni je ovdje zasmetao način..... jer ovo je način koji ne znači borbu protiv zla... nego zlo pokušava približiti onima koji čitaju... i kako si lijepo primijetila: autorica pokušava opravdati sebe.... a samim tim pravda i zlo koje opisuje.
    @prirodno_celav, svi manje čitamo zbog pojave net-a. A mladi preopasno malo čitaju.
    No čitamo i na net-u.... pa valjda nećemo totalno ishlapjeti. ;)

    avatar

    28.12.2007. (13:22)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Draga Dona,tema mi baš leži.Otkako sam naučila čitati,čitanje je jedna od mojih najvećih ljubavi i strasti.Imam prilično veliku biblioteku,ali član sam GK.Knjige biram na razne načine.Jedan od njih je i preporuka prijatelja,ali one najzanimljivije sam pronašla čitajući neku knjigu koja mi se dopada,a u kojoj je bio zanimljiv citat iz neke druge knjige...Poslije uzmem tu drugu knjigu i krug zanimljivih knjiga se proširivao.
    Ova koju si spomenula ,sigurno ne bih željela čitati.Navedena spisateljica je vjerojatno bolesna...
    Tebi veliki pozdrav i uživaj u zasluženom odmoru...

    avatar

    28.12.2007. (14:38)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Žubor vode, drago mi je da ti tema leži... i da voliš čitati. Žao mi je samo što sam ovu temu potisnula novom.... ali naljutilo me puno toga... pa nisam mogla šutjeti.
    Hvala ti na lijepom komentaru i veliki pozdrav za tebe. ;)

    avatar

    28.12.2007. (14:55)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Istina je da iz svake knjige nešto naučimo i zato je uvijek dobar izbor - čitati knjige.
    Nažalost, ima i knjiga koje nisu probavljive kao ova što si je opisala. Također, isto je i sa raznim filmovima, serijama i sl. Njih obično preskočimo ako nam se ne sviđaju. Mislim da bi ipak trebalo preskakati i takve knjige, bez obzira na skrivene pouke u njima. Čestitam ti što si je uspjela pročitati do kraja. :-)

    avatar

    28.12.2007. (21:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...