24.12.2007. (18:12)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
romantales.mojblog.com
Evo ja ću ti komentirati što se tiče originalnosti recepta. Ja sam jedna od onih koja zna zapiliti kada se neko jelo naziva određenim imenom, a na kraju nema veze s originalnim receptom. Odrasla sam uz tatine kuharice i to su mi bile prve slikovnice. Ne mogu si pomoći, ali živcira me kada netko npr. stavi recept za Waldorf salatu (iako mi nije jasno zašto netko želi objavljivati recept koji je svima lako dostupan) i onda kaže da nasjecka ostatke piletine u nju?! Kada se želi prikazati neka osobna prilagodba općepoznatog recepta onda je po mom iskustvu najbolje izbjeći originalni naziv. Umjesto quiche nazoveš svoj recept slana pita sa svježim sirom i špekom i nitko ti nema ništa za prigovoriti. ;-)) A kada se radi o quicheu, puristi ne stavljaju ribani sir u nju, mislim da je to utjecaj alzaškog kiša, iako danas većinom stavljaju ribani ementaler (neki i grojer), a od začina, nadam se da nećeš zamjeriti opasku, po mom mišljenju ljepše paše muškatni oraščić od kima. Kalup u kojem si pekla kiš je kalup za voćne torte, postoji opasnost da ti kiš puca kad ga vadiš i ima bespotrebno zadebljanje ispod ruba. Za kiš treba ravno dno takvog okruglog kalupa, ono koje u Italiji koriste za crostate. Recept ti neću komentirati uparaco zato što je naglasak bio da se radi o tvojoj verziji, moja je "francuskija", time ne želim reći da je nužno bolja ;-D
24.12.2007. (22:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tedica
Jako njami!
24.12.2007. (13:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ZlicaOdOpaka
Baš dok pada snijeg :-)).
24.12.2007. (18:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
romantales.mojblog.com
Evo ja ću ti komentirati što se tiče originalnosti recepta. Ja sam jedna od onih koja zna zapiliti kada se neko jelo naziva određenim imenom, a na kraju nema veze s originalnim receptom. Odrasla sam uz tatine kuharice i to su mi bile prve slikovnice. Ne mogu si pomoći, ali živcira me kada netko npr. stavi recept za Waldorf salatu (iako mi nije jasno zašto netko želi objavljivati recept koji je svima lako dostupan) i onda kaže da nasjecka ostatke piletine u nju?!
Kada se želi prikazati neka osobna prilagodba općepoznatog recepta onda je po mom iskustvu najbolje izbjeći originalni naziv. Umjesto quiche nazoveš svoj recept slana pita sa svježim sirom i špekom i nitko ti nema ništa za prigovoriti. ;-))
A kada se radi o quicheu, puristi ne stavljaju ribani sir u nju, mislim da je to utjecaj alzaškog kiša, iako danas većinom stavljaju ribani ementaler (neki i grojer), a od začina, nadam se da nećeš zamjeriti opasku, po mom mišljenju ljepše paše muškatni oraščić od kima.
Kalup u kojem si pekla kiš je kalup za voćne torte, postoji opasnost da ti kiš puca kad ga vadiš i ima bespotrebno zadebljanje ispod ruba. Za kiš treba ravno dno takvog okruglog kalupa, ono koje u Italiji koriste za crostate.
Recept ti neću komentirati uparaco zato što je naglasak bio da se radi o tvojoj verziji, moja je "francuskija", time ne želim reći da je nužno bolja ;-D
24.12.2007. (22:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fizikalac
kiš je dobar,no bojim se da bih ja slaninu pojeo prije podmazivanja
26.12.2007. (06:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...