To bih cak i ja mogla napraviti da imam ostrog brasna (nema takve podijele u Engleskoj) i da imam stroj za mljevenje. Samo gledam i uzdisem. Fale mi ovih dana nasi kolaci.
23.12.2007. (09:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
A di ti je molim Tupperware oklagija??? Moja stoji za ukras, a tijesto valjam - drvenom :) Ti su domaći keksi meni najfiniji, može se dodati i malo čokolade u prahu, pa da je dvobojno. Uživaj u poslu, a ja svoj završila, još samo u francusku stavim majonezu sutra i - amen (ne stavljam je još danas, jer ovi moji onda stalno "probavaju" :) Pozdrav :)))
23.12.2007. (16:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Flajsmasine ima u DE na svakom cosku (fleischwolf, ja imam od bosch-a), sami radimo mljeveno doma, pouceni iskustvom kaj sve mesari melju unutra.
Zvrk - nema ni ovdje ostrog, snadjem se, nasla sam cak bolju stvar, doduse u samo jednom ducanu pa kad idem kupim barem 10 kila i mirna sam.
Lijepe modlice, nekak su mi poznate :-). A s ovim masinskim keksima si me bas vratila u djetinjstvo, odmah se sjetim mirisa i naravno bake koja ih radi. Bas su vam lijepo ispali keksici :-) ai boja zida u kuhinji je i dalje super! Ja sam zaduzena za kremaste i cokoladne, zakoniti radi bas te kekse tj. suhe kolace i super mu ispadnu bez obzira sto uvijek isprobava neke nove recepte.
23.12.2007. (19:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mama i ja smo isto radile ove na mašinu ali mi izvućemo dugu traku i onda ih režemo nožem da budu svi isti - perfekcionistice kaj ćeš... neku noć sam pekla kokos kiflice od 20 - 01 sat u noći jer su sve morale biti male i jednake...
23.12.2007. (20:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ja ne volim te suhe kolačiće, draži su mi kremastiji, no ovi slatko izgledaju :o)
24.12.2007. (00:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Karen
Ustvari u Americi ima raznih vrsta brašna. Oštro brašno se zove hard wheat flour a meko brašno soft wheat flour ili Southern flour. All-purpose flour je kombinacija oštrog i mekog i to brašno se može kupiti svuda. Druga brašna se teže nađu. Ima ih u Whole Foods i sličnim dućanima a mogu se i naručiti poštom. Označena su i prema svrsi.
Ako vas zanima, pogledajte http://www.kingarthurflour.com/shop/list.jsp?select=C79&byCategory=C128
Nji hova brašna jesu skuplja ali su visoke kvalitete.
24.12.2007. (00:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
"Neka to bude lični doživljaj vjere svakog lično i cijele porodice, kao i cijelog našeg vjernog hrvatskog naroda, kao i svih naroda. Neka vam to iskustvo vjere bude Božićno svjetlo, radost nade u vama i jakost vjere u životnom hodu", Čestit Božić vama i vašim bližnjima.
25.12.2007. (11:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lijepo mi izgledaju ovi keksici.Ja sam kupila modle ovdje u NY, ali su tako velike da mi se ne pravi sa njima.Mozda bi jos negdje mogla potraziti u nekim specijaliziranim trgovinama, ali za to treba vrijeme, koje ja nemam.Zao mi je da se nisam sjetila kada sam bila doma potraziti takve stvari.
29.12.2007. (13:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvrk
To bih cak i ja mogla napraviti da imam ostrog brasna (nema takve podijele u Engleskoj)
i da imam stroj za mljevenje.
Samo gledam i uzdisem. Fale mi ovih dana nasi kolaci.
23.12.2007. (09:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
masai mara
ja do ponoći radila kolace... sad nastavljam... svake godine se uvalim u isto sranje ...
23.12.2007. (11:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mala_sanja
Mmmmmm, sto volim ove prve kolacice, ali nemam masinu za mljevenje mesa. Koliko dugo ih nisam jela. :o(
23.12.2007. (12:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
newyorcanka
@zvrk - nema ostrog brasna ni u americi, ja ih slazem s obicnim (all-purpose) i uvijek fini ispadnu. a, keksomat je uvijek dobra investicija!
23.12.2007. (13:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
don branko
pozdrav
23.12.2007. (14:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
laserko
dobri stari kolaci eto sad mi klinac krece da po tome receptu on sam napravi svoj prvi kolac
23.12.2007. (16:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fanny
A di ti je molim Tupperware oklagija???
Moja stoji za ukras, a tijesto valjam - drvenom :)
Ti su domaći keksi meni najfiniji, može se dodati i malo čokolade u prahu, pa da je dvobojno.
Uživaj u poslu, a ja svoj završila, još samo u francusku stavim majonezu sutra i - amen (ne stavljam je još danas, jer ovi moji onda stalno "probavaju" :)
Pozdrav :)))
23.12.2007. (16:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
o kosjenki i regoču
svaka čast! ovi dijetni se čine posebni!!!
pozdrav i čestiti Božić tebi i nadražima ti!
23.12.2007. (16:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
S.O.S. - Ljubav nema granica
Jako mi se sviđa ovaj post. I mi bismo kao djeca svi redom pomagali pri pećenje božićnih kolačići. Blagoslovljeni 4. advent svima vama!
23.12.2007. (18:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jja
Flajsmasine ima u DE na svakom cosku (fleischwolf, ja imam od bosch-a), sami radimo mljeveno doma, pouceni iskustvom kaj sve mesari melju unutra.
Zvrk - nema ni ovdje ostrog, snadjem se, nasla sam cak bolju stvar, doduse u samo jednom ducanu pa kad idem kupim barem 10 kila i mirna sam.
Lijepe modlice, nekak su mi poznate :-). A s ovim masinskim keksima si me bas vratila u djetinjstvo, odmah se sjetim mirisa i naravno bake koja ih radi.
Bas su vam lijepo ispali keksici :-) ai boja zida u kuhinji je i dalje super!
Ja sam zaduzena za kremaste i cokoladne, zakoniti radi bas te kekse tj. suhe kolace i super mu ispadnu bez obzira sto uvijek isprobava neke nove recepte.
23.12.2007. (19:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Cranberrie
mama i ja smo isto radile ove na mašinu ali mi izvućemo dugu traku i onda ih režemo nožem da budu svi isti - perfekcionistice kaj ćeš... neku noć sam pekla kokos kiflice od 20 - 01 sat u noći jer su sve morale biti male i jednake...
23.12.2007. (20:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kinky Kolumnistica
Ja ne volim te suhe kolačiće, draži su mi kremastiji, no ovi slatko izgledaju :o)
24.12.2007. (00:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Karen
Ustvari u Americi ima raznih vrsta brašna. Oštro brašno se zove hard wheat flour a meko brašno soft wheat flour ili Southern flour. All-purpose flour je kombinacija oštrog i mekog i to brašno se može kupiti svuda. Druga brašna se teže nađu. Ima ih u Whole Foods i sličnim dućanima a mogu se i naručiti poštom. Označena su i prema svrsi.
Ako vas zanima, pogledajte http://www.kingarthurflour.com/shop/list.jsp?select=C79&byCategory=C128
Nji hova brašna jesu skuplja ali su visoke kvalitete.
24.12.2007. (00:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
samoglup
Nisam neki ekspert za pravljenje kolača, ali ako trebate nekog za degustaciju, tu sam ;-)
24.12.2007. (23:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vic
"Neka to bude lični doživljaj vjere svakog lično i cijele porodice, kao i cijelog našeg vjernog hrvatskog naroda, kao i svih naroda. Neka vam to iskustvo vjere bude Božićno svjetlo, radost nade u vama i jakost vjere u životnom hodu", Čestit Božić vama i vašim bližnjima.
25.12.2007. (11:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
letova.mala
wow! izgleda finooo... njami :P ah, dosta sam se napekla kolača za ovu godinu... :)
25.12.2007. (21:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kitty
Svaka cast na kolacicima... Miris dopire čak tu do moje sobe ;)
27.12.2007. (01:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
z.l.e.v.A.n.k.a.
Mljac, mljac :)
29.12.2007. (10:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
varosanka
Lijepo mi izgledaju ovi keksici.Ja sam kupila modle ovdje u NY, ali su tako velike da mi se ne pravi sa njima.Mozda bi jos negdje mogla potraziti u nekim specijaliziranim trgovinama, ali za to treba vrijeme, koje ja nemam.Zao mi je da se nisam sjetila kada sam bila doma potraziti takve stvari.
29.12.2007. (13:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...