Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • lolina

    trla baba lan da joj prođe dan

    avatar

    09.12.2007. (22:31)    -   -   -   -  

  • lolina

    gornji kom. odnosi se na hr. kapitalizam i priču mi njih oni , mi ...bla bla...
    hebrang je lijepo rekao; nije da lažem ,već ne govorim istinu ;))) tako i A.V .
    objašnjenje,, da ne bi opet bilo ovo i ono; ti si ovakva i onakva ;))

    avatar

    10.12.2007. (01:00)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..lolina, trudim se fest al' te nekak slabo pratim, i zal mi je zbog toga.

    avatar

    10.12.2007. (13:48)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Cveba, Lolina piše jednom rukom, jer je druga s kuhačom na peći, pa zapisuje samo pol riječi ili misli, budući da smatra kako je ovo ionako spikica insidera, pa se sve podrazumijeva.
    Ja također ne mislim da ovdje Vujić nešto skriva, govori do pola ili da frazira: dapače, mislim da je riječ o samoj srži naše stvarnosti:
    1. Kod nas dinamika tog odnosa bila je posve drukčija. Nova klasa kompradorskog tipa nastala je na odnosima koji u političkoj sferi nisu zaštićivali društveno vlasništvo, ali ga nisu ni izlagali ravnopravnom tržišnom natjecanju, niti ga na pravedan način pretvarali u pojedinačna vlasnička prava. Stoga ta nova, kompradorska klasa nije bitno usmjerena poduzetništvu i nije izvjesno hoće li to postati, a kolonizirala je gotovo ukupno gospodarstvo i veći dio politike, uglavnom antisocijalno i primitivistički. Ispred svega stoji sama koruptivnost izvornog čina socijalne preobrazbe (privatizacije). Zato borba protiv korupcije počinje ličiti na klasnu borbu našeg vremena, ona je politička i bitno socijaldemokratska.
    2. Zato smo mi za slobodu medija, kao slobodu od pritisaka njihovih vlasničkih i drugih struktura i interesa. Zato smo mi za punu slobodu medija, a oni drugi za punu slobodu medijskih koncerna.

    avatar

    10.12.2007. (14:46)    -   -   -   -  

  • odmak

    Preporučam 'Jaganjce i lavove' od Roberta Redforda.

    avatar

    10.12.2007. (17:46)    -   -   -   -  

  • babl

    Mudro zbori časna sjedina.

    avatar

    11.12.2007. (02:13)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Da, tekst je vrlo pametan. Danas je gost.

    avatar

    11.12.2007. (10:03)    -   -   -   -  

  • babl

    Jedino što se bojim da zbori u gluha uha.

    avatar

    11.12.2007. (10:30)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    "Postoje i dvije Hrvatske i dvije Europe. Jedna pripada gavanima i mešetarima, i njihovim i našim, a druga onima koji rade, i našim i njihovim. Naša Europa ne želi popljačkati našu Hrvatsku, a njihova to čini. To je i razlika između socijaldemokrata na jednoj, i onih drugih, na drugoj strani."

    ovo je, po meni, ili zabluda, ili, kao preduslov svrshenog china, svesno upotrebljen rekvizit iz zalihe dekora shto obrazuje poprishte obrachuna dobrih i zlih- crvenih i crnih;stvarnost je jedna, bez obzira shto su politichki njeni fragmenti na prvi pogled suchelice suprostavljeni. bez pomenutih medijskih filtera, koji od Hrvatske valjda chine isto shto i od ostatka postkomunistichkih zemalja- zaostalu i desničarsku, palanačku drzavicu: ksenofobičnu, nepoverljivu, dozlaboga konzervativnu zemlju, puchanstva skučene, tabloidske i , povrh svega, beznadezno dezorijentisane svesti - stvarnost je, dakle , jedna. paradoxalno je mozda da je ona danas dijalektichkokritichki mnogo tanje obuhvacena, nego shto okolnosti to dozvoljavaju: ali, za taj se su-ochaj treba biti hrabar : suochiti se sa a chinjenicom da je sve , da prostite, u nepopravljivom qrcu, kojega se ne moze chak ni dignuti, pa tako ni iscrpti, iziskuje dakako debele nerve i hrabrost.
    Evropske institucije pod odvec su velikim su pritiskom neizvesnosti, koju pritom pospeshuju lobiji najrazlichitijih usmerenja, da bi sebi mogle da priushte zajebanciju hrvatskog evropskog puta, tim pre shto je ovaj nesavremen: jer, globalizacija vishe nije posledica nechasnoagresivnih ,softimperijalstichkih nastojanja jednog od mocnih aktera svetskih finansijskih tokova pojedinachno, vec nepredvidvidljiva i burna planetarna igra, najnaprednija zapravo u ukidanju pravila, tj. njihovom nezaobilaznom preinachavanju prilagodjavanjem trenutnim potrebama, tj. njihovom osavremenjavanju: to je vec uloga demokratije.suprotstavljati se globalizaciji chin je anahronistichki, koliko i buniti se protiv losheg vremena danas. nazalost, svaki razumni i suosecajni pokret u politici danas lako se izlaze opasnosti da bude proglashen populistichkim, shto se dozivljava sramnim epitetom i najgorom uvredom, iako je populizam ujedno element u kojem danashnji politichki aktivisti plivaju poput riba u vodi.
    verujem da je teshko razluchiti da li Hrvatska ovih dana biva oplemenjena demokracijom, ili poharana i pokorena dekoracijom sumnjivim kapitalom, koga naravno valja shtititi svim sredstvima - taktichkim ustavno-medijskim bojem na duge staze.
    slazem se da je velika zabluda crnih da su u Evropi tim vishe dobrodoshli proporcionalno trulini i tromoshcu svojeg kapitala. naprotiv, civilizacijska i drzavotvorna dostignuca, kao shto su drushtvena dobra i socijalna sigurnost i stabilnost , vrlo su vazni arshini na osnovu kojih se procenjuje zrelost jedne drzave da bude tretirana kao ravnopravni partner u okviru EU. iskreno govoreci, pri ovakvom razvoju, dugo ce trajati dok se Zap. Evropa "spusti na zemlju" svojih istochnih susjeda. ipak, civilizacijske tekovine su prilagodjavanjem diktatu protoka kapitala ozbiljno ugrozene. u prilog tezi da je doslednost civilizacijskim dostignucima ozbiljno nacheta najbolje govori to da je otvorenost trzishta neskriveno najbitniji plan evropskih integracija: stiche se utisak da se evropa ujedinjuje iskljuchivo u strahu da kao tradicionalno fragmentirana ne bude pregazena u jednom danu i kao takva rob korak po korak nametnutih veshtachkih potreba koji bi je drzali u zavisnosti od buduceg imperatorskog saveza.

    inache i ja smatram da je text dobra, jer me je potakao na nekoliko birnih misli: iz dana u dan vidno nemocniji i ranjiviji, sve do skora masovno odobravani i globalni objektivizam drzavne uprave, koji je zauzvrat u prelaznom periodu (american dream, cold war, third world...) obecavao zashtitni zid izmedju drushtva i kapitala: svedoci smo kako se dotrajao zid urushava u sebe, dok efecijentni i hibridni liberalno kapitalisticki subjektivizam imuchnih, u sluzbi, dakle, napredujucih ni pred chim ne prezajucih , dize od istih tih cigli nove zidine, koje ce ovoga puta, gradjene na loshim iskustvima prethodnog ktitotorstva, imati da budu nesavladive i neprolazne iskljuchivo u odbrani povlashcenih.

    avatar

    12.12.2007. (04:56)    -   -   -   -  

  • odmak

    Tekst je dobar. Meni ne govori ništa novo. ( Inače emisiju ne mogu gledati u Splitu osim ako je netko ne reprizira).
    Slažem se i s mišljenjem eys,dreams,lips. Gruda snjega je davno krenula i ne može je se zaustaviti.
    Nažalost, mislim da bi bilo najbolje, bez obzira na sve krađe, prevare, ovaj tren krenuti od nule. Iscrpljujemo se i zavaravamo- ništa se promijeniti neće, ali bi bar u budućnosti trebalo spriječiti bezakonje.
    Znam da govorim gluposti i da je to strašno čuti, ali zakopali smo i mrtve iz prošlog stoljeća. Prešli smo, često vrlo bezosjećajno prema njihovoj smrti- abolirali u većini slučajeva njihove ubojice pa što su ti milijuni …nečega bilo čega prema ljudskim životima. Ja bi se zadovoljila da im, ti lopovima, iziđu imena u svim tiskovinama i na kakvim 'stupovima srama' . Samo neka znaju da mi znamo, iako ih to baš briga ( jednako tako nije briga ni preostale žive iz bivših sustava koji su činili zlo, kao ni njihovu djecu koja uživaju plodove privilegija) .
    Znam što ćeš ti Nemanja reći pa ću to izgovoriti sama da ti uštedim trud:
    'Iz tebe progovara minorna pisica', i ja se u ovom slučaju slažem s tobom.

    avatar

    12.12.2007. (06:15)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Odmah, pljačka devedesetih nije nešto što je prestalo, niti je 2000-te na scenu stigla neka nova ekipa, pa da sada, usred nove, demokratske i pravne države MI nekome nešto praštamo i zabravljamo: oni su, oni isti, još uvijek na štihu i na sceni!
    Isti oni koji su Hrvatsku pljačkali devedesetih, njome vladaju i danas. Sve je ostalo farsa frakcijskih obračuna.
    Stoga, nemamo MI kaj oprostiti i krenuti od nule, jer, tko nas uopće pita i tko nas jebe!?

    avatar

    12.12.2007. (20:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...