Komentari

ludlud.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Majstorica s mora

    To me podsjeća na one firme iz devedesetih kad bi se na telefon javljale babe koje slabo čuju pa bi davale slušalice unuku...
    A sad ozbiljan savjet: kad sam ja prije neku godinu slala dokumente za svoju mamu morali su svi biti uredno prevedeni od strane medicinski stručnog ovlaštenog prevoditelja, cifra je bila pozamašna, zato se prvo raspitaj...

    avatar

    06.12.2007. (08:16)    -   -   -   -  

  • Nino

    Radije zdrobi te pare na pivo i roštilj u Jelenovcu.

    avatar

    06.12.2007. (12:26)    -   -   -   -  

  • Bego

    A da ta ekipa ne skuplja papir, pa ga prodaje na otpadu? Ako svatko pošalje, par kila fotokopija ili originala, pomnoženo s brojem pacijenata... hm, fina svotica! :-)

    avatar

    06.12.2007. (14:58)    -   -   -   -  

  • ludlud

    @Majstorica: i to je uključeno u uslugu, koliko sam shvatio.
    @ Nino: Ma imaš pravo. Bit će da mi je proradio neki duboko zakopani novinarski nerv da čačkam po tome. Nije, naime, stvar u lovi, apsurd je u tome da netko postavlja dijagnozu a da i ne vidi pacijenta. Majstorica je iz struke pa sigurno bolje zna što se tu može ili ne može, vjerojatno ima smisla slati nekakve rentgenske slike ili CT i slične stvari, ali u već ionako dehumaniziranom zdravstvu čini mi se kao vrhunac ironije od zdravstva napraviti nekakvo internet bankarstvo.

    avatar

    06.12.2007. (17:21)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...prijatelju, ti šalješ svoje sasvim osobne podatke negdje...whatever. Moje pitanje je, koje su njihove garancije, reference, odnosno, čime dokazuju svoju ozbiljnost i relevantnost. Sad budi faca i zatraži njihove garancije kojima dokazuju da nisu šarlatani...:))))) Ljudi su nevjerojatno lakovjerni a prevaranti sve perfidniji. Vrhunac prevare su npr. osiguravajuća društva. Mogao bi se napisat fini post o ponašanju istih...:))))))))

    avatar

    06.12.2007. (23:02)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Razborito zboriš, Sagi, kao i uvijek. Kako rekoh, još ću debelo razmisliti prije nego se upustim u slanje, kako veliš, vrlo osobnih podataka samo igre radi. A o osiguravajućim društvima bih rado pročitao dobar i informativan post! ;))

    avatar

    07.12.2007. (00:44)    -   -   -   -  

  • Amerikanac

    Prijateljju, kao sto si mogao zakljucit ja sam lijecnik u Americi, i ovo malo sto sam procitao kod tebe je muljaza kakve nema.
    Nema ti nijednog licenciranog doktora ovdje u Americi koji ce ti dati second opinion na nevidjeno bez da te pregleda. Kako on zna da je dokumentacija potpuna? 85-90 posto informacija.dobije se pregledom i razgovorom s pacijentom, samo 10 posto su pretrage. Njegov/njezin opinion ako je kriv moze kostati kojih 50 miljona dolara odstete. I zasto bi on/ona riskirao glede toga?!
    Second opinion je ovdje uobicajena praksa, a jedino kad je zakonski dozvoljeno dati second opinon na nevidjeno je kad se govori o hipotetskom pacijentu, npr ja nazovem nekog profesora na Mayo clinic i onda ga pitam nseto tipa : zamislite da imam pacijenta sa ovim i ovim, stvo vi mislite? Ime ili identifikacijski podaci ne smu se reci.

    avatar

    07.12.2007. (03:30)    -   -   -   -  

  • Reader

    We can do that, no problem!

    - Your swindlers called this morning. I said you were still asleep, and to call later, or you can ring them, if you like - said my wife. She's not pleased. We are both without jobs, and I am planning to throw money away on a stupid second opinion from an invisible in America.

    So I call them back. Now my little wife tells me. Hmm, do I hear a child crying in the background? I would swear that I heard it when I called the man yesterday. I imagine a scene from a Alan Ford. A little kitchen industry in this "polished" transatlantic service which cost an arm and a leg., and in fact some granny is lulling a baby with one hand, scraping burned stew with the other while on her dishevelled head full of hairpins there is a handfree gadget that promptly answer the telemedical enquiries of the "respected American hospital".

    - Good morning, Ludlud here, I spoke with you yesterday, I am interested in etc etc.
    - Ah, yes, of course (waaaa.... waaaa... whines in the background), there will be no problem, psychiatric incidents are also taken into consideration. We already have two patients. Just send all your dcumentation and post it to us at the address indicated.
    - Must I bring it personally?
    - There's no need. We'll let you know if there is any need for teleconferencing.

    Oh Jeez...

    - Nothing. One of these days, or next week, I will photocopy all my papers and then I will decide if I feel like sending them across the pond.


    This is the genius of the Americans: to dream up new ways of getting people to buy stuff they never knew existed. That is why the USA is a rich nation!

    avatar

    08.12.2007. (17:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...