Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Konj Spadislav Aždahanov'ć, Zmaj

    poguzluk je nešto kao delicija, nešto što je ćeif pojest.
    mislim da dolazi od poguzija, što znači gurman - jede i uživa u hrani.
    poguzija bi bila dobra riječ za opisati kuljiša.

    avatar

    05.12.2007. (21:08)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Opisati bi ga se mogli rečnicom: A jesi li nešto poguzija?
    Jedino ne znam ide li tu upitnik na kraju rečenice.

    avatar

    05.12.2007. (21:22)    -   -   -   -  

  • slaven178

    da, i srbi od svih bivšejugoslavenskih imaju najveće kurčine , a i vole da karaju

    avatar

    05.12.2007. (22:31)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Jeste.

    avatar

    05.12.2007. (22:42)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Uh, jest ga Jerga zajebo na kraju!
    Što se tiče Dače, i ja sam tamo jela i to je jedno jako fensi šmensi mjesto koje je se fura na autohtoni šik. Sve je kao autentično, ali postavljeno u ironijske kombinacije. Srbija proper s kreativnim odmakom. Imaju i suvenirnicu u kojoj naravno da sam kupila začuđujuće skupo ogledalo. Najviše me, ipak, dojmio wc koji je malo umetničko delo. Teg za vrata je daska koja visi na kanapčetu, ali namerno, konceptualno. A to je tek jedan štos. Dakle Dača je prvo mjesto na koje te odvedu kad stigneš u bgd da te opiju, opuste i zavedu. Sve je u Jerginom tekstu, i rakije koje sve probaš i spiza koja stiže u kulturno malim količinama, ali posložena tako da jedeš satima i satima i pri tome piješ i opet jedeš, uvijek novo i slasno i zanimljivo. Srbija za turiste. Čista uživancija.
    Prave seljake nismo viđevali.

    avatar

    05.12.2007. (22:53)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Zajeb'o je ne kraju?
    A to što lunja po Beogradu, jede čak i po ulici, trči po štandovima, a u međuvremenenu uspije pričitati cijelu jednu knjigu koju je prevela četa prevoditelja u jednom danu, to nikom ništa, ha? Pa to je nevjerojatno! Postao je toliko enervantan da više ne mogu izdržati: ne samo da piše o knjigama koje nije pročitao, kao Ecovu "Istoriju ružnog" npr., nego piše i o knjigama koje fizički ne bi stigao pročitati, sve da je i htio, kao Ecovu "Istoriju ružnog", npr.! Ali, ne samo da to Jergosa ne priječi u nastojanju da o svemu, tako tipično sarajevski - u maniri njihova sportskog programa, koji je u smislu kreativnog mentaliteta modelski žanr sveukupnog tamošnjeg novinarstva - izriče što više vrijednosnih sudova, nego je još, kao zuschlag svemu, našao docirati o tome kako je tako nešto u Hrvatskoj nemoguće!
    Neškolovani imbecil, pa to ti je. Jedino, tog je jugoslavenskog bahatluka zaista pun kurac: dok pametna srpska publika komplimentira, primjerice, donjem prijevodu Višnje Machiedo kao prepjevu, ovaj idiot lupeta o prevodilaštvu baš kao da je i to na Čaršiji usisao s materinim mlijekom.
    P.S.
    Da, tek sam sad pročitao ovo do kraja: odvedu te da te napiju, najedu...e, to mi posebno, ali najposebnije ide na krasan kurac. To je divno vojvoda Vojka Šešelj opisao u svojoj priči o usranom kralju i jagnjeđim sarmicama s pavlakom. Nikada nisam čuo da te je netko vodao po Parizu da te napije i naždere, ni po Rimu, ni po Madridu, a vjerujem da se sjajno žeder i pije i po tim omanjim varošicama Jevrope, jebemli je da je jebem i tu staru heteru Jevropu. Srbima je sve to vjerojatno već komično, taj hrvatski idiotizam skakanja po stolovima i obžderavanja po kavanama i restoranima i zalogajnicama Srbije! Je l' da da je to super, doći u Begiš i zviznuti par čaša, jer to je tamo šik, to se sme, iju, ju! Znaju Srbi da smo mi, provincijalni idioti, željni opuštenog, neusiljenog ponašanja, pa su samo za nas patentirali vešalicu i kavurmu, ma što to bilo.
    Onaj ingeniozan narod, oni dobri, pametni Amerikanci, oni u takvim situacijama divljacima dođu u posjetu u havajskim košuljama i s fotoaparatima, pa kad domaćin počne budale napijati, a oni slikaju, da imaju dokaze, jer im kući nitko ne bi vjerovao da se čovjek može ponašati kao gospodin s fotografije.
    Jer, zaista, velika je nepoznanica što se njemu zbiva u duši da ovako izgleda!?
    Jesi li ikada vidjela ikoga zapadno od Bregane da ovako izgleda?
    Oni nemaju dušu?
    P.P.S.
    Arhetipski primjer srpske superiorne domaćinske perfidije njihova je diplomacija: vidi samo što su lepo Montgomeryja opravili, svaka im čast! Došli Monty i Lyn u Begiš, skakalo se po stolovima, skakalo, dok im se nije doskočilo! A sve to ne bi bilo moguće bez te mimikrijske srpske gostoljubivosti!

    avatar

    05.12.2007. (23:44)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    odvratno je videti srpski drzavni grb na Vasioni- ulazem protest, molicu!

    mnogo bre kenja ovaj gazda jerga- mnoogo!

    iako ja sam odbijam da sluzim onome u shta (?)vishe ne verujem - zvao se to moj dom, otadzbina ili moja crkva - non serviam dozivljavam kao svoje osobno i bezuslovno "biti ili ne biti" - a svo ovo jutarnje naglabanje nashtime nije dostojno ni pishljivog boba, primoran sam da kao vec rodjenjem i sticajem tuponesrecnih okolnosti izlecheni Srbin, koji se iz kriptoemigracije obreo u dobrovoljnom izgnanstvu odbrujim par taktova nepobitnog lamenta - ne nad srbijom, vec srpskim narodom, povodeci se prademokratskim shvatanjem da chovek prvenstveno ima obaveza prema bogu, pa tek onda drzavi.

    kao prvo- srpski narod je u takvom kalu, da se samo uz vidni napor ochiju i chujno chuljenje ushiju moze razaznati njegovo postojanje u kakofoniji kojekakvih srpskomedijskih zombija i pometnji bestidnih parada sisatih leptirica: i tada, i iskljuchivo kroz neprobojnu maglu na stratishtu propalih pokushaja u nizu, shto za sobom ostavljaju muchnotuzni okus u grlu, opustosheni predeo slikan neprestanom bedom u mashti, u kojoj odzvanjanjaju shuplje lazi shovinistichkoseljachke dogme : Srbija, pa kud puklo! ma idi u kurac .... i onda dodje u tu i takvu srbiju tako tipichno sarajevski knjizevni mamlaz lako (cemo) pero, i naklapa o svojim utiscima ponesenih iz svoje klisheizirane egzotichne srbije, sa sve pink flamingosa, zgotovljene specijalno za ranoranece chitaoce jutranjeg bunta, u plemenitom nastojanju otvaranja ochiju voljenim sunarodnicima povodom samih sebe, posredstvom kulture ishrane i sredokracem: chak su i srbi bolji od nas: pre svega, u oshtroj gurmanskoj kritici zagrebachke kulinarsko-kafanske scene.

    a zashto se neuhranjena i, iz dana u dan , sve loshije obrazovana deca ne proglase Srbijom? zashto NE takodje gladni, i kukute zedni, penzioneri? jadni ljudi koji u svoj svojoj bedi i povrh svih ponizenja moraju da trpe lazno TV-rodoljublje i njegove jahache (don kihote koji chitav jedan narod drze u shahu, i to nakon svega shto mu je palo u deo!!!) , dok ochajni i neizlechivo razocharani u oskudnoj svakodnevnici pushe njihove lazi i hushkanja, animozitet, mrznju, niskost, podlost, bezobrazluk i glupost - olovne stavke koje shtrche na sve strane.

    srbiju u tom smislu dozivljavam i iz daleka blatnjavom, prashnjavom, obgrljenu pauchinom, na putu za zdravo jebiga!

    nije dovoljno biti zrtva istorije da bi se bilo andjelom! nedostaje tu josh shto-shta.
    drugim rechima, kada u ogledalo pogleda majmun, iz njega ne moze da viri apostol, pa chak ni muchenik.
    srbiju valja nanovo izmisliti, ili je pustiti niz mlaz klozeta istorije.
    srbija je nalik na naprsle socijalne naochari za vid, shto ne sede lepo na ushima i od kojih boli glava: odvratno su ruzne, zuljaju, ali ipak se donekle moze reci da ispunjavaju svoju svrhu: legalistichki legitimno, nema shta.

    a kako je samo predostrozno i kukavichki zapocheo text, opisavshi istrazivachki i onu drugu, shkakljivu stranu trubije: sa nekog mitinga podrshke obelezenih nerasta!
    splachine!

    avatar

    06.12.2007. (05:49)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Miljenko Jergović je baš super. Često čitam njegov blog "Lice pice" na servisu jutarnji.hr koji ima puno komentara.

    avatar

    06.12.2007. (12:02)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Mislim da ne bi trebalo Miljcu ići niz picinu dlaku, Magda, i, molim te, ne cjepidlači.
    Čujem da je daidža Miljenko završio kurs brzog čitanja, pa je "Istoriju ružnoće" pročitao nadušak, između dve rakije od suhe šljive i telećih odrezaka na žaru u umaku od suhih šljiva.
    Čujem i to da je amidža Miljenko završio kurs brzog pisanja, pa je zbiru poezije "Na Ilidži filidžan" napisao između druge dve rakije od suhe šljive i još dva teleća odreska na žaru u umaku od šljiva suhih kao usne beduina što šute o šumoru šedrvana.

    avatar

    06.12.2007. (12:16)    -   -   -   -  

  • crkotica

    ja sam zadovoljna. Čitko i pitko.

    avatar

    06.12.2007. (15:10)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Koje? Ovo dolje ili ovo gore? Borina pesma ili moj post? Ili, avaj, Čiča i Klasik?

    avatar

    06.12.2007. (15:15)    -   -   -   -  

  • sharplaninac

    više Tesle manje vitezova i mitskih bića

    avatar

    07.12.2007. (11:34)    -   -   -   -  

  • plurabelle

    Groznih li ptičurina!
    kikiki
    Evo grafičkog idejnog rešenja za predstojeći Eurosong u Beogradu, čiji je autor dobio 10.000 evra.
    Šta logo promoviše? Jednu šljivu, jednu Guča - trubu, lascivne usne i noticu koja kao da leprša.

    avatar

    07.12.2007. (17:05)    -   -   -   -  

  • odmak

    Nemanjiću,
    molim te mogu li se u ovom slućaju potpisati pokraj tvog imena.

    avatar

    07.12.2007. (17:38)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Odmak, naravno da možeš.
    Plurabelle, ti se šališ? Čekaj, čekaj, ovo nije moguće...to je zaista idejno rješenje logoa Eurosonga?

    avatar

    07.12.2007. (20:05)    -   -   -   -  

  • plurabelle

    Jeste, Nemanja, živ mi ti. Ne bih se zezala posle ovakvog posta. Ovaj pobednički logo Eurosonga izgleda upravo onako kako bi ga Koštunica nacrtao, crtač je samo crpio iz kolektivnog nesvesnog - simboli koji će budućim generacijama biti arhetipovi. Koštunica je, recimo, pre nekoliko godina hteo da spreči održavanje koncerta Residentsa na Kolarcu, jer ne ide da na Krstovdan tamo vilene satanisti. Naime, čuo je da Residents promovišu album pod nazivom Demons dance alone, pa mu se to nikako nije uklapalo u krstovdanske ceremonije. Pa još na Kolarcu! Isti taj, ovog puta u sprezi sa Tijanićem - danas još uvek vlada, i vladaće godinama, čak i ako uzme drugačije obličje... Evo, uveri se sam: dokaz. A ovde nešto šire: Eurosong-logo
    "Svako će u ovom logotipu videti ono što želi, pitanje je šta će videti ljudi izvan Srbije."

    avatar

    07.12.2007. (22:49)    -   -   -   -  

  • plurabelle

    Ups, greškica se potkrala. Ovo je nešto šire.

    avatar

    07.12.2007. (22:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...