Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


 • podravec

  Smatram da Inina reklama nije upucena devastaciji zivotinjskog svijeta, nego osvjescivanju da energiju mozemo koristiti iz prirode bez ugrozavanja resursa. Mozda nisu svi to tako shvatili.

  avatar

  05.12.2007. (10:13)    -   -   -   -  

 • Zoran Oštrić

  E, ali poanta je u tome, da energiju zapravo ne možemo "koristiti iz prirode bez ugrožavanja resursa"! Nafta i plin su iscrpivi resursi, i njihov je kraj na vidiku. Zato je nafta sto dolara barel, a Hrvatska ima energetsku strategiju napravljenu kada je cijena bila 17 dolara po barelu.

  avatar

  05.12.2007. (10:44)    -   -   -   -  

 • podravec

  Zorane mislio sam na npr. vjetrenjace kao primjer , sunceva energija itd:)

  avatar

  05.12.2007. (21:05)    -   -   -   -  

 • Zoran Oštrić

  Kužim. Ali INA sa svojim "priroda sačuvana" nije na to mislila. A budimo pošteni: svako korištenje energije za naše potrebe ima nekakve negativne učinke na okoliš, odnosno "resurse" (materijali za izradu uređaja, prostor, razni otpad itd.). Ne postoji "perpetuum mobile", odnosno "kamen mudraca", iako naravno obnovljivi izvori imaju bitnu prednost. Bitno je razumjeti ekologističko načelo da živimo u ograničenom svijetu u kojem nije moguće neograničeni rast, a već smo došli do granica "nosivog kapaciteta" biosfere, i prešli, pa je potrebna bitna promjena kompletnog sustava. Europa ulaže ozbiljne napore u to, da potrebe zadovolji s manjom ukupnom potrošnjom energije.

  avatar

  06.12.2007. (05:21)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...