Komentari

berix.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • neazess

    Moj prijatelj je krečio stan od 30 kvadrata dvije godine :D. Naime, kad god bi pomislio da je vrijeme da nabaci boju na zid, primjetio je pukotine koje treba zakrpati, neravnine koje treba poravnati, koji sve namještaj treba promjeniti, poskidati pločice i staviti nove (pa bolje to napraviti prije - da se nove ne zaprljaju :))...I kad se sjetio svega toga sjeo je u vlastitoj muci i nastavio se igrati na kompjuteru :D. Moj dečko često kaže: nemam volje to raditi jer ionako sad to ne mogu napraviti savršeno (i onda se takve stvari prolongiraju godinama koje smo mogli proživjeti sa nesavršenim, a li dobrim - boljim nego što je). Mislim da je često puta glavni razlog "problem tree-a" u pretjeranom perfekcionizmu, koji nas čini neurotičnima i zbog sve sile stvari koju "treba" napraviti koči do te mjere da ponekad ne napravimo baš ništa. I ja sam često puta imala problem s time.
    Pomoglo mi je par načela:
    1. Ne treba biti napravljeno savršeno, dovoljno je da bude dobro.
    2. Cilj mi je to i to (u primjeru mog prijatelja to bi bio plavi zid), nije nužno da napravim sve one korake da do tog cilja dođem.
    3. Moj trenutni prioritet je taj cilj, ako nešto iskrsne po putu, odgodit ću to za kasnije, nakon što rješim prvi problem posvetit ću se tome (osim ako nije neophodno za rješavanje prvog problema).
    Ipak, naravno, još se ponekad izgubim u detaljima ili mi dosadi raditi na prvom cilju pa prelazim na nešto drugo. No ovo drugo ne računam u "problem tree" iz već znanih razloga..:D

    avatar

    04.12.2007. (13:15)    -   -   -   -  

  • mimi

    pa reci STABLO na hrvatskom nabijem te

    avatar

    06.12.2007. (17:24)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    Moj prijatelj je krečio stan od 30 kvadrata dvije godine :D
    hehe. Stvarno dobar primjer problem treea (pozdrav mimi) iz svakodnevnog života.

    zbog sve sile stvari koju "treba" napraviti koči do te mjere da ponekad ne napravimo baš ništa
    ovo je jako velika istina koju sam već puno puta vidio u svom životu.

    avatar

    06.12.2007. (18:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...