Komentari

jja.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Azriel

    Bez riječi sam... I prije sam rekla da mi Njemačka izgleda kao obećana zemlja!! Sve je nekako kako treba! Toliko mogućnosti, izbora, kazališta, rentanje auta, biciklova, sve djeluje jako krasno, za poželiti živjeti tamo!
    A kad će Hrvatska tako...?
    Pozdrav i pohvaljujem tvoje teme, super su!

    avatar

    06.12.2007. (13:40)    -   -   -   -  

  • laserko

    dao si su velikoga truda hvala ali malo si o cijenama izlazaka i opcenito usporedbaa nasih i njihovih cijena

    avatar

    06.12.2007. (13:48)    -   -   -   -  

  • jja

    Dragi laserko otkud da ja znam kakve su to "vase" cijene? Ja godinama ne zivim u hrvatskoj. usporedbu cces valjda moci izvesti sam. I ja sam jedna ona, ne on.

    avatar

    06.12.2007. (13:57)    -   -   -   -  

  • Rusulica

    obožavam limeni bubanj i berlin. u potonji sam štoviše zaljubljena :) dva proljeća zaredom sam tamo letjela low cost (tako se kaže, jel?) kompanijom i jedne godine stala kod prijateljice a druge u hostelu. oduševljena sam gradom i ljudima, i oba puta sam doživjela kulturološki šok već na plesu na povratku, zbog neljubaznosti našeg osoblja..

    avatar

    06.12.2007. (14:23)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    JJA , procitala od pocetka do kraja u jednom dahu.
    Kroz Njemacku sam uvijek prolazila prema nekoj drugoj zemlji, a cini se jako zanimljiva zemlja.

    avatar

    06.12.2007. (15:04)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Mene su u Njemačkoj oduševili vlakovi, kako to besprijekorno funkcionira, a tek udobnost. Voziš se tim brzim zvijerima nekoliko sati, a ni ne osjetiš da si se vozio. Divota.
    Od hrane kruh, peciva, kobase i općentio tradicionalna bavarska kuhinja (jer sam tamo uglavnom bila).
    U Munchenu izložbe , šoping , (dječje stvari su jako kvalitetne) , dvorac Nimphemburg (sigurno se tako ne piše al sada ne stignem tražiti po netu).

    avatar

    06.12.2007. (15:48)    -   -   -   -  

  • tyche

    Volim Njemacku :))) izvrstan post sa puno puno podataka i osobnih impresija, volim takve vrste preporuka i smjernica...posebno mi se svidaju njihovi gradovi, stare gradske jezgre i parkovi.

    avatar

    06.12.2007. (17:00)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Bravo. Jesi li zavirila u Konstanz na Bodenskom jezeru?

    avatar

    07.12.2007. (03:10)    -   -   -   -  

  • Kalista

    Za ovih par godinica sam prokrstarila Njemacku uzduz i poprijeko i bas me zanima da procitam kakvi su tvoje impresije i dozivljaj iste.
    P.S. Za ljelju: Konstanz je prekrasan mali studentski gradic (ali skup kao vrag), Bodensko jezero je nestvarno (lici na more, a vide se Alpe, klima je totalno mediteranska), a najljepse od svega je ostrvo Meinau. I kada si vec u blizini treba pogledati i Svicarsku: Schaffhausen vodopade, Zuerich, Basel, Jungfraujoch...
    I zasto da ne kliniku u kojoj se snimala "Klinika Schwarzwald" :))), eto stidim se, ali tako je :)

    avatar

    07.12.2007. (04:20)    -   -   -   -  

  • jja

    Ljelja vidi Kalistin komentar, slicna iskustva imam i ja ;-) jedino u medjuvremenu za Bodensko jezero kazem ne da je kao more nego da je kao Ohridsko :-)
    Basel je divan :-) cak razmisljam da tamo prihvatim jednu ponudu za posao, nekima premali grad ali meni taman prava mjera slasticarni, finog zivota i dobrih radnji.

    avatar

    07.12.2007. (17:31)    -   -   -   -  

  • zoegirl

    Berlin mi je jako lijep grad. Što ga češće posjećujem to mi je draži. Izvrstan javni prijevoz, šoping boli glava, naravno turističke znamenitosti i još puno toga. Za razliku od Frankfurta koji me šokirao. Jako puno različitosti na relativno malom prostoru. Često sam tamo i vrijeme provodimo s ljudima koji su tamo odrasli tako da sam taj grad vidjela iz svih kuteva. Nažalost najružnije stvari su mi ostale najviše u sjećanju. Recimo velik problem s ovisnicima.
    Općenito me smeta što je u Njemačkoj svima sve dozvoljeno. Glupo zvuči rečenica no meni nije normalno da u tramvaj uđu dvije punkerice s pivama i maltretiraju ljude. One polijevaju pivo, a svi se smiješkaju. I jako puno sam takvih primjera vidjela. Da ne pričam kako se dijeca ponašaju. To me svaki put šokira.

    avatar

    08.12.2007. (01:06)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Slažemo se dakle da je Konstanz jedan biser. Sve sam to obašla "pješice i na konju" Reichenau mi je posebna atmosfera. U Lindauu vaterpolo klub. Nadam se da je još živ. Jest bio žabarski i služio je za kupanje i izvođenje žena i djece na piknik, al je sve dobro bilo:)))

    avatar

    08.12.2007. (11:27)    -   -   -   -  

  • orbica

    Iako sam i ja vecinom prosla Njemacku usputno, ipak nesto detaljnije sam posjetila njihov sjever (onaj kaj izgleda kao Nizozemska skup s nizinama i vjetrenjacama). Njemacka k'o Njemacka, sve je na svom mjestu, kvalitetno napravljeno, izbor robe za kupovanje cak i u DE selima nadmasuje Nizozemske gradove (npr. mi smo iz Groningena, NL isli kupovati deterdzente i zvake u Leer, DE). Zanimljivo je i otici na njihove otoke (ja sam bila na Bochumu), sjesti se na bicikl i fiiiii oko cijelog otoka u 2 sata. :-) Sad mi je zelja otici u Heidelberg...

    avatar

    08.12.2007. (17:05)    -   -   -   -  

  • zvjerkin blog

    Post, iscrpan informativan, pun onih informacija bas kakve su potrebne na putu... kao diplomirani turizmolog nisam mogla odoljeti da ne komentiram kao strucnjak. Sve pohvale :)

    avatar

    09.12.2007. (01:57)    -   -   -   -  

  • Rusulica

    ah, iz basela je moja prva ljubav, devis...

    avatar

    09.12.2007. (02:58)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    jako si se potrudila, mogla bi gotovo izdati knjizicu- vodic za hrvatsko trziste. citam i otkrivam stvari koje su mi bile nepoznate. na zalost ne poznajem sjever njemacke iako dio muzeve familije potjece od tamo (ali su razasuti po svijetu). jako bih rado otisla do berlina i hamburga, volim bavarsku. neke su stvari u njemackoj slicne austriji pa necu komentirati nit vlakove ni slicno..samo cu reci da gledam na to slicno tebi. volim cisto i tocno u javnom prijevozu.
    kobasicoljubac nisam a dok nisam upoznala mojeg muzica, nisam ih niti jela.
    citam dalje pa dokle stignem :)))...
    taxi mi se kod vas cini skup. kod nas nije posebno jeftin ali uvijek za 15-20 eura mozes doci s jednog dijela grada na drugi. obicna ne-duga voznja je obicno izmedju 5-10 eura. od aerodroma se placa oko 30, sto mi se cini puno. zato je prakticnije sjesti u poseban vlak koji kosta 9 eura a moguce je na polaznom terminalu vlaka napraviti i check-in. poput ovoga s lufthansom sto opisujes.

    avatar

    09.12.2007. (22:30)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Ja čitam pozorno, ali ne znam što da dodam, pošto nisam nikada bila u Njemačkoj pa mogu samo saznavati nove informacije, između ostalog, i od tebe. Volim tvoje opise i kako u njima poklanjaš pažnju detaljima i sa zanimanjem iščekujem daljnje postove, vrijedna blogerice :o)

    avatar

    11.12.2007. (16:43)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    ma mrak... kad ću ponovno za njemačku, sve ću zaboraviti...

    avatar

    11.12.2007. (19:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...