Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (57)

Marketing


  • Koraljka

    Smiješne su mi te prijetnje, ko falš revolucija protiv sebe sama. No pokazuju kakvi smo, gdje smo i što nam je uzor.
    A da je odselit među kakav normalni svijet ?

    avatar

    28.11.2007. (22:48)    -   -   -   -  

  • leo*******

    skoro prvi

    avatar

    28.11.2007. (23:15)    -   -   -   -  

  • leo*******

    p
    o
    z

    avatar

    28.11.2007. (23:15)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Želim ti ostaviti neki smisleni komentar, ali danas mi ništa nije smisleno. Sve mi je besmisleno. Željela bih neko bolje društvo za budućnost svima nama.U nekom prošlom vremenu ,moje ambicije pojeo je entuzijazam kojim sam ulagala svoje vrijeme za društvo, zajednicu . Vjerovala sam u to društvo , naivno . Došlo je vrijeme i kad su sve maske pale. Okrenula sam se obitelji, prijateljima, istomišljenicima,potrebitim ljudima koje mogu uvijek saslušati i pokušati im pomoći, i sebi.
    Prosvjedima će opet manipulirati oni koje žele preuzeti vodstvo. A oni koji preuzmu vodstvo, ne donose svoje promjene, već prihvate stanje koje su preuzeli, čini mi se.
    Možda sam ipak rekla nešto smisleno. Pozdrav!

    avatar

    28.11.2007. (23:22)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Koraljka, možda je to normalan svijet... a mi nismo normalne? Ali baš nas briga... imamo svoj svijet mašte u kojemu si stvaramo samo svoj svijet... ;)
    @Leoooooo bravoooooo!!!!! Ti si pobjednik na ovoj temi. :))))))) Malo te prestigla naša Koraljka.... ali nju ćemo proglasiti relativnom pobjednicom... a ti ipak ideš u 8a i prvi si stigao od svih osmaša. ;)
    Pozdrav i tebi. ;)

    avatar

    28.11.2007. (23:24)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @gustirna, rekla si smisleno... sve što si napisala.

    avatar

    28.11.2007. (23:40)    -   -   -   -  

  • skiceSlavonije

    BLOGERSKI MANIFEST
    1. Ako ste vlasnici, vodite računa o svom vlasništvu i onima koji tom vlasništvu daju vrijednost i smisao, jer svaki bloger uvećava vašu imovinu i vašu dobit.

    2. Kada želiš nešto, dovoljno je da to i zatražiš, želimo da se to primijeni i na blogere. Mi smo oni koji stvaraju blogosferu! Mi radimo za vas bez plaće, budite barem fer!

    3. Kada postavimo neko pitanje, želimo na njega čuti i odgovor. Ne želimo vikati u gluhu tišinu.

    4. Kada zamolimo informaciju, želimo je i dobiti Kod nas nema nekih skrivenih poruka niti predbacivanja. Ako tražimo pomoć, onda je i trebamo, a svojim radom je i zaslužujemo.

    5. Dosta nam je jednosmjerne komunikacije s adminima. Budite barem toliko pristojni da odgovorite na postavljeno pitanje!

    6. Mi smo jedina besplatna radna snaga.Bar ponekad ne mislite samo na sebe. To nije ništa strašno. Molim vas da se naviknete na to da na pitanja treba odgovoriti, to je stvar osobne kulture, čak i u virtualnom svijetu.

    7. Ako blogeri pišu svaki dan, nađite i vi vremena za oodgovore na njihova pitanja.

    8. Nema nikakvog zadovoljstva u tome da te ignorira netko tko živi od tebe. Predlažem štrajk u pisanju blogova na tri dana.

    9. Kad postavljamo pitanja, ne radimo to samo zato da vas gnjavimo.

    10. Imate dovoljno koristi od našeg pisanja, nemojte nas tjerati da molimo. Nemojte ignoriranjem sami sebe dovoditi do financijske propasti, jer naš rad nije nikakav dokaz naše ljubavi prema vama! Radi se o razmjeni: vi nama prostor, mi vama sliku, glazbu i riječi, no ako komunikacija ne bude dvosmjerna, mnogi će odustati, mnogi već jesu.

    11. Mnogi imaju i po nekoliko blogova.I bloger zbog kojeg nastaje ovaj manifest ih je imao čak četiri, zar ne zaslužuje pomoć?

    12. Jednostavno je odgovoriti na upit. Odgovori poput da ili ne su potpuno dovoljni kod svakog pitanja!

    13. Kada imaš problem, prirodno je zamoliti za pomoć i prirodno je očekivati odgovor i rješenje. Ne tražimo sažaljenje nego korektnu suradnju.

    14. Frustracija ubija volju za rad, a izostanak odgovora budi revolt i vodi odustajanju i kad su manji problemi u pitanju.

    15. U ovom manifestu nema ništa što se može dvojako tumačiti.Bloga bez blogera nema, a bez suradnje blogeri bi mogli odustati.

    16. Svi vlasnici vide samo profit! Samo dalekovidni vide i kako ga održati i još uvećavati.

    17. Mi blogeri očito volimo pisati i biti čitani, kao što vi volite novac koji ljudska potreba da se izrazi donosi.No, ako vi nas ne razumijete; ne razumijemo ni mi vas!Jednostavna logika.

    18. Kada vas nešto pitamo odgovorite!

    19. Nemojte nas pitati da li nam se blog sviđa! Kada ne bi bilo tako, većina nas ne bi bila tu gdje jesmo!No, ako želite i da ostanemo tu i privučemo još blogera, potrudite se malo kad zagusti.

    20. I na kraju osnovno pravilo: U slučaju najmanje nedoumice, dileme ili sumnje, o čemu god se radilo, ponudite nam najjednostavnije rješenje, odgovorite nam , makar to morao biti i negativan odgovor!!!

    Ovaj manifest pošaljite na što je god moguće više blogova, da napokon i jednom zauvijek admini i vlasnici portala uspiju razumjeti blogere!

    MI STVARAMO BLOG!!!

    avatar

    29.11.2007. (00:08)    -   -   -   -  

  • Sanja ...

    Kod mene (mislim u mom kraju) osjeća se strah od pobjednika...osveta se njuši na svakom koraku za svakoga tko je mislio drugačije ... i toga mi je DOSTA!

    avatar

    29.11.2007. (07:50)    -   -   -   -  

  • davdagic

    Odličan post. Mjesto mu je u najtiražnijim novinama! Nažalost, prijetnje o izlasku na ulice ne treba olako shvaćati. Postoje elementi u državi koji samo čekaju takav razvoj situacije i izuzetno je bitno da policija bude spremna na tako što. U ovome trenutku mi svjedočimo apsurdnosti našeg društva. Ustav je savršeno jasan, mandat ima onaj tko ima većinu svih zastupnika, a to je 77. Kako taj broj zastupnika nema niti jedan "tabor", Mesić će početi konzultacije kako bi ustvrdio tko može skupiti 77 glasova. Pri tomu jedna strana tumači (ZNA SE) Ustav onako kako ima paše, tj. na način da oni odmah sad imaju pravo za mandatara Vlade. Probajmo zamisliti napad svih "domoljuba" kada bi druga strana tumačila Ustav kako im paše! Dakle, mišljenja sam kako relevantne institucije moraju javno upozoriti na poštivanje Ustava, kako bi se izbile pomisli o gubljenju prava i time podizanju naroda na ulice, za nešto što im ne pripada. Poštujmo Ustav, a one koji ga žele kršiti, javno upozoriti, pa i suditi!

    avatar

    29.11.2007. (09:50)    -   -   -   -  

  • blues sveženski

    Ajme koja teška tema. Dona, možda ću ja ovde ispast pristrana, al nekako, mandat za sastavljanje vlade trebalo se najprije ponudit relativnom pobjedniku i mislim da bi manje ovog cirkusa bilo. Pošteno bi bilo da se tako napravilo i ako relativni pobjednik ne uspije, ajmo dalje, ponudi sljedećem ko ima mogućnost. A ovo nije poštena utrka. A šta je u politici pošteno? A šta se tiče prosvjeda općenito, odobravam ih ako ne prerastu u nasilje.

    avatar

    29.11.2007. (09:55)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Mene je samo strah bezumlja...s bilo koje strane...jer dosada ga je već bilo previše...

    avatar

    29.11.2007. (12:11)    -   -   -   -  

  • Suncokretmali

    Meni je dosta kretena i kretenizma u ovoj državi i za svoju djecu želim zaista jedan bolji svijet.Ali ne van Hrvatske nego ovdje.Kako to postići??????????
    Teško pitanje...Pored ovakvih koji bi dizali i izvodili ljude na ulice zato što eto baš oni nisu dobili prvi lizalicu,nisu baš prvi dobili od "ćaće" porodice pohvalu da su najbolji............ne znam kako.
    Ne znam kako ni pored onih koji uporno traže da "ćaća" misli za njih jer oni nisu tu da misle nego samo da "bleje" u stadu kao i sve ostale ovce........Svi koji uključe mozak su crveni,oni drugi,ovakvi-onakvi-zato što sami mogu razmišljati i nije im potreban savjetnik što da rade...
    svi koji imaju kulturu i pristojnost i ne koriste njihov riječnik su opet crveni ......
    svi koji imaju i drže do moralnih vrijednosti su opet crveni.......
    kretenizam,umara......ja sam se navikla-što djeci reći,kako im objasniti,što ih naučiti-oni nisu crveni oni ni ne znaju što je to -------hoće li i njima sutra netko reći ti si crveni zato što ima neko normalno razmišljanje????????????
    bilo je dosta............dona tema ti je tešššššššššššškaaaaaaaaaaaaa

    avatar

    29.11.2007. (14:38)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @skice Slavonije, organiziraš mi prosvjede na temi o prosvjedima? :))))))))
    @Sanja, u cijeloj Hrvatskoj je tako... na žalost.... :)
    @Denis Avdagić, hvala ti na pohvali za post.... zacrvenila sam se. :) Ostatak teksta potpisujem u cijelosti. ;)
    @Blues, nije teška tema... nego je teška naša stvarnost... Ako razgovaramo o teškoćama... one postaju manje jer ih prihvatimo, obrazložimo sebi i drugima... postaju nešto što se lakše živi.
    Znaš... dok je moja majka bila malena djevojčica otac ju je znao po noći slati na bunar po vodu. Strašno se bojala. Zato ju je i slao. Tada nisu mazili djecu kao danas. Jedne noći je išla po vodu... srce joj je udaralo i činilo se da vidi nekog pognutog u mraku. Skupila je hrabrosti prišla mu... opipala ga... i shvatila da je to samo grm. Da ga nije opipala ne bi znala da se nema čega bojati. Sa teškoćama se treba suočiti.... ogoliti ih... tada postaju lako rješive. :)
    Relativnom pobjedniku nitko ne brani da pokuša sastaviti vladu. Pa tako nema ni kršenja Ustava. Ali u međuvremenu i ovi drugi imaju pravo tražiti partnere. Na izborima nije pobjedio nitko. Pobjednik će biti onaj koji skupi 77 mandata... i to je cijela istina.... zapisana u Ustavu Republike Hrvatske.
    @Žubor.... u pravu si... bezumlje je najopasnije... ali ni njega se ne treba bojati... treba mu se nakesiti u bezumno lice... a u krajnjoj nuždi pokazati i srednji prst. :)))))))
    @Sucokret mali, i meni je dosta! Bravo na komentaru... jako mi se sviđa. :)

    avatar

    29.11.2007. (15:09)    -   -   -   -  

  • MNP

    ...svuda u svijetu politika je u sijenci ekonomije, društva, podredjena interesima ljudi...ovdije kod nas...!

    avatar

    29.11.2007. (16:56)    -   -   -   -  

  • Suncokretic

    Ja se iskreno nadam da će sve to proći u miru. Dosta nam je nevolja i rata.
    I još nešto, malo sam razmišljala......ja ustvari i razumijem tog tvog kolegu kojeg sve smeta a opet glasa za iste. Zašto ja njega razumijem? Sad sam shvatila da sam slična.....jer - ako se uhvatimo PDV-a naprimjer (to je ono što mene, a i sve nas jako boli)- ja HDZ-u zamjeram što je uveo PDV od 22% (među najvišima u Europi). A SDP-u zamjeram što je obećao da će ga skinuti na 17% a nije! A imali su priliku. Mislim da ih je to (između ostalog) neizvršeno obećanje koštalo prošlog a i ovog mandata.
    A opet sam glasala za jednu od te dvije stranke.......upravo zato jer ne mogu za one druge....a treći i četvrti.......

    avatar

    29.11.2007. (18:32)    -   -   -   -  

  • prirodno_celav

    Nisam za prosvjede jer u njima vidim izmanipuliranu masu. Ali ću zato ispričati što sam jednom čuo. Nakon drugog svjetskog rata njemački vojnik se vračao iz ruskog zarobljeništva i nakon što je pojeo konzervu koju je sobom imao spljoštio ju je i spremio u ruksak. Drugi zarobljenik koji je bio sa njim ga pita zašto to radi, a ovaj mu odgovara. Njemačka je danas izgubila rat, ali će ova konzerva poslužiti oporavku njemačke čelične industrije. Koliko je priča istinita to ne znam, ali znam gdje je danas njemačka a gdje smo mi.

    avatar

    29.11.2007. (18:46)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @MNP, ma nigdje nije sjajno. Postoje i civiliziranije zemlje od naših... a postoje i one koje bi se mogli u nas ugledati... bez obzira kakvi smo.
    @Suncokretiću.... i ja onima kojima dajem glas zamjera neke stvari... npr. napravili su nešto ružno s radničkim pravima, a upravo su oni ti koji to nikako nisu smjeli učiniti. Predugo je da bi obrazlagala, ali to neću propustiti učiniti ako formiraju vladu, zatim im zamjeram vjeronauk u predškolskim ustanovama i školama, zamjeram im smanjivanje porodiljnih naknada... i još neke "sitnice". U slučaju vjeronauka mi je jasno da su tu podilazili nekim koalcijskim partnerima i bojali su se mase na rivi.... ali ovo ostalo im jako zamjeram.
    Među njima ima ljudi koji mi jako idu na jetricu... i smatram da uopće ne pripadaju u taj svijet.
    No ipak ne glasam za njih iz straha ili da bi bila protiv HDZ-a. Kad čitam i slušam neke moje ljubimce iz SDP-a... to je to! To je cesta Srebrna... mi naprosto sjedimo na istim oblacima.
    Ti pojedinci i njihov način razmišljanja su razlog zašto dajem glas baš njima....
    Da se slažem s većinom u SDP-u pristupila bi im kao član... ali to nisam učinila iz svih ovih razloga koje sam ti gore nabrojala. Ako formiraju vladu i ne poprave sve ono što im zamjeram ja ću u svakom slučaju javno protestirati, a tada ću im uskratiti i glas na sljedećim izborima.
    @prirodno_celav, puno ti hvala na ovoj priči. Jako mi se sviđa. Jaka je... ;)

    avatar

    29.11.2007. (20:36)    -   -   -   -  

  • nanaR

    Apsolutno sam protiv prosvjeda izazvanih rezultatima izbora ili formiranjem Vlade koja mi se ne sviđa. To bi značilo da, svakako, pola Hrvatske prosvjeduje. A ove najave "uznemirenih" građana su smiješne - kao da je HDZ-u netko oduzeo nešto na što se pretplatio?! Dok je sve po zakonu nema razloga za prosvjede. Ima narod razloga da prosvjeduje pa to ne čini - između ostalog i ova poskupljenja ulja, jaja, mlijeka, kruha - a nije poskupljenje benzina razlog tolikom poskupljenju ostalog.

    avatar

    29.11.2007. (22:17)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @nanaR, bravo!!!! U ovoj zemlji je toliko toga zbog čega bi bilo razumljivo da narod izlazi na cestu... jer ga pogađa drito u njonju! No to se ne čini. Naš narod na cestu izlazi samo na poziv političara. A onda ti prosvjedi nisu narodni.... nego su politička manipulacija.

    avatar

    29.11.2007. (22:25)    -   -   -   -  

  • slaven178

    Živio manifest! Idemo do kraja! nisamo guske, ali pobuna je u magli!

    avatar

    29.11.2007. (23:53)    -   -   -   -  

  • primakka

    po pitanju prosvjeda, sramota me šta sam sugrađanka inim bahatim nepismenjacima uokolo splitske rive. prosvjedi, galama, sila - očajnički su potezi onih koji nemaju ni programe ni rješenja. a doktorske titule naših vrlih vođa zaista ne znače više od uokvirene diplome na zidu.
    zna se zašto se sve radi mimo zakona - kad nekome odgovara - za ostvarenje osobnih interesa.
    nažalost, ima puno drugih razloga za prosvjede. ali takvi nemaju odjeka jer ih nisu organizirali vrli vođe bez kojih ovce ne znaju blejati!

    avatar

    30.11.2007. (08:13)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Ma to su gluposti! Sanader je previše nervozan i očito se panično boji neuspjeha. Pa šta ako HDZ ne uspije sastaviti vladu? Šta će se Hrvatska odmah raspast?
    Vidim da neki komentiraju kako bi bilo "pošteno" da relativni pobjednik sastavi vladu?
    Pa ko im brani? To je najjednostavnija matematika - nađite 77 parova ruku i to je to!
    Matematika iz prvog osnovne.
    HDZ i poštenje!? Ma molim vas!

    avatar

    30.11.2007. (11:40)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Slave... pozdrav tebi. Opasne su pobune u magli. Inače... guske nepravedno bije glas da nisu pametne. Guske su jako čiste, odlučne i pametne životinje. Da osobno moram birati da li želim biti ovca ili guska... svakako bih izabrala gusku.
    @odmak od..... jako mi se sviđa tvoj komentar.... bravo! ;)
    @brod u boci, slažem se u potpunosti sa cijelim komentarom.... ali ovaj svečani završetak je kao šlag na jagodama. ;)

    avatar

    30.11.2007. (13:48)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Prosvjedi? U režiji HDZ-a? Mislim da Sanader samo blefira, jer, iskreno,
    tko bi se odazvao takvom prosvjedu nakon neispunjenih obećanja sa
    splitske rive; možda bi se odazvala gospodična Sanader plus dečko (ako),
    gospođa Sanader, predavačica s arheologije, pa njena prijateljica intendantica
    u HNK koja bi povela nekoliko glumaca koji glume da prosvjeduju. K tome bi
    iz neke paštete iskočila Jadranka, i to bi bio prosvjed.
    Šalu na stranu, Ustav RH je jasan - mandat ide onoj strani koja Predsjedniku
    dokaže da ima 77 ručica od dama i gospode saborskih zastupnica i zastupnika,
    tako da je svaka prijetnja nekakvim prosvjedima promašena, i protuustavna; jedino
    to nije jasno Sanaderu i predsjedniku Ustavnog suda, ali ne bi bilo prvi puta da se
    ustavni suci ne pridržavaju Ustava. Prosvjedi na kojima se prosvjeduje protiv
    Predsjednika Republike koji nije u roku od pet sekundi dao mandat za sastavljanje
    vlade Sanaderu je presmiješno, barem meni; osim toga, najava prosvjeda samo je blef,
    jer bleferi mogu samo blefirat.
    Prosvjedi su nekada opravdani, na pr. kada je Francek htio oteti Radio 101 i dati je
    Ninoslavu; tada sam i ja bio na prosvjedu protiv otimačine Stojedinice, bez obzira što se
    radi o lijevoj radiostanici, ali bitna su načela, i da se pridržavamo pravne države, a ne
    da vladamo na način: E, e, da, da, ti tamo! Evo ti TV, hej ti, evo tebi radiostanica, njemu tvornica, njima banke, meni malo džeparca, neka se nađe, a radnike, branitelje i novinare na ulicu! Prosvjedi na trgovima su legalni način izričaja nezadovoljstva još od stare Grčke,
    ali na trgovima, a gdje bi HDZ prosvjedovao? Ulica Na Pantovčaku je pre uska da primi
    milijunski HDZ;-) u vrt Predsjedničkih dvora također ne stanu; gdje onda?
    Na Jelačić-placu? Ali tamo nema Predsjednika nego bana, a što bi rekli Predsjedniku to
    mogu reći i preko TV, ili telefona, maila.
    Dona, please, kad budeš čula da netko organizira prosvjed sa sto tisuća ljudi, koji bi tražili uspostavu pravne države, javi, jer to bi bio prosvjed sa smislom, ili kao što su neki ovdje
    rekli, prosvjedovati zbog poskupljenja mlijeka, kruha, benzina (goriva općenito), zbog dogradnje maksimirskog stadiona dok bolnica još nije završena i slično. ;-)

    avatar

    30.11.2007. (14:57)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @CBK, ti si Čarobnjak!
    Prvo me s nogu oborio humor... izrečen s ozbiljnim izrazom lica... a začinjen ironijom.
    Na taj način se ne zna "šaliti" baš svatko.... to mogu samo Čarobnjaci.
    Što se tiče prosvjeda u kojima se branio Radio 101, slažem se s tobom. Nisam bila na tim prosvjedima.... iako sam s oduševljenjem pratila način na koji hrabri građani pružaju otpor otimačini. No kod tebe me oduševljava to što nepogrešivo i uvijek staješ na stanju POŠTENJA... bez obzira o čemu se radi.... a bitno ti je NAČELO - PRINCIP! Gledajući svijet oko sebe primijetila sam da to ne kuže baš mnogi..... Često sam u situaciji izgovarati tu rečenicu kada me prozivaju da branim neke pogrešne stvari i vrijednosti... jer ne razumiju da ja ne stajem na stranu onoga što nisu vrijednosti... nego branim NAČELO - PRINCIP.... jer protiv onoga što nisu vrijednosti ne možemo se boriti neprimjerenim načinima. Nepravde se ne ispravljaju činjenjem novih nepravdi. Kad čovjek u to vjeruje tada je on iznad tih nekih podjela i sitnih ljudskih emocija koji ih navode da krše temeljna načela, a pod krinkom zaštite nekih vrijednosti.... a u biti mješaju kruške i jabuke.
    I ja imam neke svoje "predrasude". Ljude dijelim na sitne duše, normalne duše i duše veeeelikeeeee. Kad netko prepoznaje i staje na stranu obrane temeljnih načela i principa... bez obzira na neka svoja druga promišljanja... kad netko tako nepogrešivo prepoznaje protiv čega treba reagirati u košari koja je prepuna različitih nepravdi - tada takve ljude odmah spremam u svoju "ladicu" duša velikih.
    Oduševio me tvoj komentar. Hvala ti što si mi temu obogatio na ovakav način.
    A ako netko bude organizirao prosvjed u kojem će se tražiti uspostava pravne države - tada ćemo se naći tamo... bez obzira što ne volim masovna okupljanja. ;)

    avatar

    30.11.2007. (19:14)    -   -   -   -  

učitavam...