Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • halter skelter

    Zloćko jedan, nisi rekao da je zagonetku navodno smislio Einstein i da je, navodno, 98 % svjetske populacije nije u stanju riješiti. Što da se ljudi badava muče.

    avatar

    27.11.2007. (09:14)    -   -   -   -  

  • markiz

    Nemanja, jebo zeca.
    Nego što misliš o Jergovićevom portretu Milanovića?
    Kako objašnjavaš seriju tekstova u kojima Jergović, uoči i nakon izbora, proziva Vujića, SDP i Milanovića zbog užasnog položaja Bosanaca u Hrvatskoj? Znači li to da je Jergović HDZ-ovac?

    avatar

    27.11.2007. (10:05)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..ja mislim da Jerga stanuje u roza kuci, prvi susjed mu drzi rakuna i pusi...

    avatar

    27.11.2007. (10:37)    -   -   -   -  

  • lolina

    kaj sad baš moram na patologiju;)))

    avatar

    27.11.2007. (11:26)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Lolla, ne smiješ pitati. Čim pitaš znači da nisi riješila, nego pogađaš. Kad riješiš, nećeš imati dvojbe, tj. naprosto ćeš znati sa sto postotnom sigurnošću. Opusti se i uživaj.

    avatar

    27.11.2007. (14:28)    -   -   -   -  

  • lolina

    tu se svi opuštaju. totalni raspašoj...;)))

    avatar

    27.11.2007. (15:07)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..meni nikako nije jasno kako bi to schvabo bio u srednjoj kuci kad ne znas reci koje je boje ?

    P.S. Njetocka ima zeku ..

    avatar

    27.11.2007. (16:00)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    jebo te, lolla, ne nudi odgovore, bilo točne, bilo krive. znamo da ćeš odgonetnuti, ali uživaj u tome sama, ili, ako baš trebaš potvrdu, odgovorim ti na neki mejl . Point je u tome, kad odgovoriš točno, znati ćeš. Ili je ili nije. Tj. Ili ti se sve poklopilo, ili još treba raditi.

    avatar

    27.11.2007. (16:08)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Naravno da njetočka ima zeku. Njetočkino starije dete je rešilo u 25 min. Ali to su današnja deca, nisu nesrtpljiva da uspeju, nego sede i rade.

    avatar

    27.11.2007. (16:08)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..ha cuj, ako je schvabo u zelenoj onda bi morao piti kavu sto mi se ne cini vjerojatnim..

    avatar

    27.11.2007. (16:08)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Cveba, možda je oženio Bosanku.

    avatar

    27.11.2007. (16:14)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..no lijepo, ovakva dama pa da se sprda ;)

    avatar

    27.11.2007. (16:19)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Lola je sve ovo shvatila preosobno pa ne dopuštam da je zekate, skjuz maj frenč.
    Kizo, kasnije bum obradil vazda na šalu spremnog Miltona Jergosa Seljosu, šereta iz šeher-Sarajeva, inače neadaptiranu bosansku budalu i frustriranog korporativnog namještenika.
    Inače, na prvi pogled, ova je bilješka oslonjena na tipičnu agramersku predrasudu da je istina života samo tamo gdje se živi u dreku. Ta predrasuda, na koju su Jugoslaveni silno ponosni, na kojoj je Kusturica, očima Sidrana, napravio cijelu jednu balkansku magičnorealističku mitologiju manjinskih naturščika što lete po svadbama i sprovodima, a Bregović zaokružio u integralni romskomeđimurski glazbeni idiom, nažalost nije hrvatski patent: prolazi u Cannesu kao i u San Remu, dakle je očito riječ o lošoj savjesti i difuznome fenomenu europske malograđanštine. U jednu riječ: gospođe u bundama odlaze u Lisinski na premijeru "Oca na službenom putu" i misle da su gledale dokumentarac o istinskom, sirovom životu koji počinje iza drugog perona glavnog zagrebačkog kolodvora jugoistočno! Zagreb je idealan grad za ovakav dert, kako veli moj prijatelj: nereflektiranu melankoliju; znaš ono, Suada, Suadaaaaa, onaj imbecilni adolescentski dert kojim odiše sve bosansko, od Gazi Husref-bega do Saše Lošića:
    Hajdemo drugovi moji kao nekada
    Kada smo subotom isli u zelenilo
    A nedjelju mrzili zbog ponedjeljka
    Drugovi budimo iskreni
    Vec nam se blizi dvadeseta
    A treba zivjeti i pjevati
    Idemo kao na maturskoj veceri
    Uno, duo, tre, quatro
    E, to ti je Jergosov tekst o Milanoviću: drukamo za građansku Hrvatsku, živimo na jugoslavenskim parama gazda Nine, a kad netko dirne u korporaciju - o kojoj, zanimljivo, u članku ni riječi! - onda opletemo po grabači sve građansko onako, po srpsku: ma sve su to bre pederi i civili, kažem ti, nije to videlo života ni iz tramvaja, majku im jebem lezilebovićksku! Milanović je jadan gradsko dijete, izravno je s faksa išao u MVP, propustio je Armiju i zastavnika Jeftu F. Pantića, nema svoje klasiće ni sitttnoooooooo ni septembarsku klasu, ne zna taj za frustraciju vožnje u Stojadinu i vožnju par-nepar, socijaldemokrat je a jebemliga nije ni jugonostalgičan, e pa stvarno je taj Milanović živeo i radio koncem dvadesetog veka sasvim izvan sveta, pošteđen i zaštičen roditeljskom brigom i ljubavlju, kako kakva tetkica i civil, kažem ja!
    Jasno, Jergović je u to vrijeme već prekapao po fekalističkim Bregovićevim home-video uspješnicama, koje je kasnije u sličnom caracter-assasination tekstu prodao sličnoj korporacijskoj publikaciji, predstavivši se tim enterom zagrebačkoj građanskoj publici na najbolji mogući način: dokumentarnim svjedočanstvom o seksualnom životu najveće pop-zvijezde bivše države, ej, jebotebog, samom esencijom dakle onoga što bi upravo takva imbecilna agramerska kretenska supijana provincijalna publika mogla smatrati Autentičnim životom Podneblja! Zna nas Jergos - zna on nas, jebo ti nas!
    Je l' istina, sinovac?

    avatar

    27.11.2007. (16:31)    -   -   -   -  

  • markiz

    Znači ipak je HDZ-ovac za novac.

    avatar

    27.11.2007. (16:38)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ma nije on hadezeovac, nego je samo za novac. Tko da (više). Propagandist.
    Došavši u Hrvatsku, pisao je u "Slobodnoj Dalmaciji" a posao mu je - čik pogodi? - dao Miroslav Kutle (koji je uostalom potpomogao mnoge svoje kasnije dušmane!). Jasno, to Jergosa nije spriječilo da docnije nepatvoreno prezire hercegovačkotajkunsku bagažu i ognjištarski šljam, koji po potrebi, pričepi li ga netko drugi, Kuljiš ili Milanović sasvim svejedno, patentirano brani kao svoj zabran. Jergos je jednostavan lik: Nino Pavić je oformio pretorijanski književnoinetelekutalni zdrug - doduše, nema tu nikog tko bi recimo tebi, kao dipl.filozofu, mogao točno odgovoriti na bilo koje pitanje o Parmenidu, Tertulijanu, Baconu, Kantu ili Fregeu, npr., jer, ovo je najneukija generacija hrvatskih književnika otkako je književnosti i Hrvatske - koji se samoobnavlja po logici: Jergović je klasik, jer smo ga uvrstili u inicijalno kolo svjetskog romana XX. stoljeća; Tomić je genij jer to veli Jergović; Pavičić je genij jer to veli Tomić; a Pavičić i Tomić jamče da je izbor Jergovića u kolo svjetskoga romana XX. stoljeća pravovaljan, ispravan i utemeljen! U tim samohvalećim krugovima što se suzuju Jergović je dakle neka vrst književnog dobermana: Gazda Jeza ga je naučio da na komandu "Drugi" ispiše petnaest kartica pitkog štiva o beogradskim kavanama, zalogajnicama i splavovima u kontralihtu izobilja Sajma knjiga, na naredbu "Šerba" laje se dugo u noć o hrvatskoj kulturi kao hrvatskoj pa zato nekulturi, a na sam spomen "Hrvata" skače se Aralici za vrat žedan srpske krvi svih Aralica ili se Drugi, ako je Hrvat odrastao u Beogradu, istom tretira kao rosno dupe i patetični fašist, pri čemu je Jergoviću svakako vazda zanimljivije ovo prvo.
    To je nevjerojatna škvadra: stalno iznova ponavljam da je Pavičić autor teksta u kojemu se izrijekom spominje autohtona hrvatska genetska mržnja spram drveća!, da je Tomić autor putopisa u kojom četničku ikonografiju kokardi Guče tretira kao Gucci, ili barem kao etnograski kuriozitet, a da je dirljiv napor Miljenka Jergovića da nas kao neadaptirana bosanska budala privede građanskoj svrsi već mjerodavno opjevan i opisan u hrvatskoj literaturi 21. stoljeća:

    Bojan Žižović

    Prijatelj iz Sarajeva

    Imam prijatelja u Sarajevu
    Igora Banjca
    Rijetko se srećemo
    I još rjeđe viđamo
    Dugujem mu gajbu piva
    Sjećam se njegove priče
    Memorijalni centar Miljenko Jergović
    Strašno dobra priča....

    Štovani gospodine Nemanja,

    Svojedobno sam u okviru mojih tipoloških istraživanja iz Opće kurologije bio opisao i nalaz tipa Dissidens Vulgaris (duplex). Kako se taj kurološki tip opet učestalije javlja, najčešće kao Cmičak na Pavićevom oku, učinilo mi se prikladnim da na njega i Vama skrenem pažnju...Nalaz je prilično patobloški. Zanima me Vaše cijenjeno mišljenje, možda i mišljenje literarne sekcije odbukcijskog odjela na kurologiji.
    Ostajem Vaš,

    Dr. Kuro

    DISIDENT

    Izdao je zbirku priča iz Postojbine. Jedna, naslovna, bila je stvarno dobra, skoro do pred sam konac - tu se nešto spetljao. Druge su bile prilično bez veze, ali su naglašavale zloću ljudi, degradaciju čovjeka. Zbirku mu prevedu na mnoge jezike, jer je odisala zlokobnošću Balkana i tom univerzalnošću ljudskih načela, koja su se tamo, u srcu tame, nesmiljeno kršila. Postane poznat. Zatim ode iz Postojbine i nastani se u Domovini. Postojbinu zadrži u srcu, a stvaralaštvo okrene Domovini. Tu otkrije još više tame i kršenja ljudskih načela. Za to primi nekoliko nagrada. U Europi stekne glas disidenta, te se dosjeti da još malo pospješi svoju književnost. Univerzalni principi sada postanu europski principi, a njihova kršenja principi njegove Domovine. Dobije još nekoliko nagrada, neke i u samoj Domovini. Vidi da to dobro ide, te se nad Postojbinom još više sažali. Odluči da joj otplati grijehe vlastitog odlaska; njegova Postojbina sada postane žrtvom njegove Domovine. Tako i u Postojbini, koju je davno napustio, on postane slavljen kao disident Domovine koju nije napustio. Povremeno ode iz Domovine u Postojbinu, ali se tamo ne zadrži, nego se vrati, te i dalje nastavi na savjesti nositi to svoje teško breme, breme Eneje - Paladij Božice iz onoga rata i zgaženu Sličicu Gospe iz ovoga rata.

    avatar

    27.11.2007. (17:21)    -   -   -   -  

  • lolla2

    cveba ja volim kad si ti duhovita no švabo doista jest u zelenoj kući na kraju sela i zamisli.....pije kavu i puši rotmans a bogami ima i zeca za razliku od šveđana koji je želio zeku ali žena voli male peseke pa je kupila pesa. pička joj materina pivopijska , kaže šveđanin svom susjedu britancu i zapali jedan winston. britanac, takav lajav požuri kući, popije malo mijeka , u džep gurne pall mall i ode k susjedu dancu na kavu da mu se pohvali kako je u šupak uspio natrpati pticu. danac se prekrsti tri puta lijevom rukom, pristavi čaj i ode u štalu po šteku marlbora koju drži ispod konjskog sedla te mu uvali za stopedeset čuna. sve to promatra norvežanin iz prve kuće (samac s mačkom) koji je ne pije ništa osim vode a tu i tamo zapali jedan dunhill, onako za dušu.

    halter, dete je pametno na mamu.
    nemanja, imam rješenje! ja neću više komentirati pa ti nećeš morati brisati. bogdaj, dobri ljudi.

    avatar

    27.11.2007. (18:05)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ma ljubavi, ti si pravo djeteto! Pa vidiš da se zajebavamo s tim zecovom, a ti si zapela da Švabo pa Nijemac pa Marlboro pa Dunhill...ej, stanimo, ljube, vratimo malo film na početak:
    Zagonetka je zaista izvrsna.
    Vidiš da te je okupirala cijeli dan.
    Ja sam zamolio da Patolozi odgovore ne pišu u komentarima, kako ne bi logikom rješavanja, tijekom misli ili odgovorima na zagonetku drugima uskratili užitak rješavanja.
    Ljubavi, pa to je kao da mi napišeš algoritam rješenja Rubikove kocke i očekuješ da te pohvalim u ime onih koji su tek krenuli riješavati!
    Nemoj mi se srditi, molim te! Pa to je kao da se igramo Čovječe ne ljuti se! a ti se naljutiš!
    Ej, Lolice, daj, idemo se dalje igrati: zec je zbiljam nečiji, i ja ću ti telefonski kazati je li tvoje rješenje točno ili ne.
    Ali, ovako, online, ne mogu.
    Zbog ostalih.
    Kuiš?!

    avatar

    27.11.2007. (18:27)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Jebote, baš ste djeteta!
    I to je sjajno!
    Ha, ha, ha, idem ja sad, uzimam svog zeca i neću s vama igrati.
    Hahahahhaha....

    avatar

    27.11.2007. (18:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...