Komentari

nibttf.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • nickname

    Molim da se olako ne barata terminom tečaja. Tečaj je za brzo čitanje, šivanje , krojenje , kuhanje ali tečaj za nekoga tko treba biti voditelj knjižnice visokoškolske ustanove svašta. Molim da se javi taj pametan netko tko će popisati što sve bi trebalo biti u programu tog tečaja. Nakon godina borbi za ukidanje polaganja bibliotekarskog ispita u NSK radi stjecanja kvalifikacije dipl.bibliotekara i godina borbi gospođa sa studija bibliotekarstva da taj studij što kvalitetnije oforme i ustroje, odškoluju buduće stručnjake za narodne, školske, sveučilišne i specijalne knjižnice. Netko bi tečaj 2007.godine. Molim Vas razmišljajte konstruktivno, a ne destruktivno. Treba nam permanentno stručno usavršavanje za visokoškolske knjižničare (to bi trebalo biti i Zakonom verificirano), pa se bedastoće kao ova sistematizacija ne bi događale. Možda nam ne bi loše došla ni Udruga kao što je imaju školski knjižničari ?!

    avatar

    23.11.2007. (13:18)    -   -   -   -  

  • vebor

    Opći dojam je da sastavljač sistematizacije slabo poznaje problematiku poslovanja knjižnice.
    U 2. stavku je zanimljiva dužnost voditelja knjižnice da UVEZUJE (dobro ste pročitali!) građu.
    U 4. stavku voditelj uređuje i IZDAJE godišnju bibliografiju. Ja sam misila da je izdavač Fakultet no, figu! Taj pohlepni voditelj izdaje djelo u vlastitoj nakladi!
    A zanimljiv je i 5. stavak: "obrađuje i pohranjuje ... izvještaje studenata, nastavnika i suradnika Fakulteta". Npr. nastavnik izvijesti da se odgađa ispit, a voditelj to uredno obradi i pohrani. Stvarno dokument od neprocjenjive vrijednosti za buduće naraštaje!
    Za rubriku Vjerovali ili ne je dio 7. stavka u kojem voditelj ..."izrađuje citatnu analizu za potrebe studenata, nastavnika i suradnika Fakulteta". Sastavljač očito pojma nema što je citatna analiza, kako se radi, kome je potrebna i za koju svrhu.

    U cijelom tom "kupusu" od sistematizacije tesko se odluciti koja tocka je najveci "biser" no možda ipak 9. prema kojoj voditelj "nabavlja i distribuira oglase i kataloge". Ja sam u mom kvartu vidila puno oglasa na stupovima, a bogme i u kastlić mi stiže puno kataloga. Sad baš nisam sigurna je li to sve voditelj knjižnice nabavio i distribuirao ili on treba pokupiti sve raspoložive materijale i distribuirati, a kome drugom nego "studenatima, nastavnicima i suradnicima Fakulteta".
    I sve to u informatičkoj eri, u visokoškolskoj ustanovi gdje bi trebala raditi intelektualna elita našeg društva!
    Priznajem da ima svakakvih knjižničara, ali....

    avatar

    23.11.2007. (14:18)    -   -   -   -  

  • bistrić

    Koliko vidim voditelj i knjiznicar su iste strucne spreme pa diferencijaciju treba napraviti vezano za to sto voditelj treba raditi i "osvojiti" 0,20 koeficijent.
    Kod takvih slucajeva je cesto pitanje zasto je netko voditelj, a onaj drugi nije.
    Kada bi osim voditelja bila osoba sa srednjom strucnom spremom sve bi bilo jasnije

    avatar

    26.11.2007. (12:44)    -   -   -   -  

  • uzdanica

    U vrijeme aktualnosti dokumenta "Sistematizacija....." nisam bila u Hrvatskoj. Sad pročitah komentare i rastužih se, vrlo mnogo.
    Vrlo Vas poštujem i poručujem: Vašim znanjem pomognite TTF-u i učinite sretnijima i sigurnima sve njegove zaposlenike. Plemenita ste duše, Vi to možete.
    O Božiću 2007.

    avatar

    21.12.2007. (21:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...