Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • borivoj

    Morali bismo
    svakoga dana procitati
    nekoliko dobrih stihova, vidjeti jednu
    dobru sliku, cuti jednu ljupku pjesmu ili
    s prijateljem izmijeniti koju
    srdacnu rijec kako bismo
    kultivirali ljepsi dio naseg
    bica

    GOETHE

    avatar

    20.11.2007. (14:12)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Udruga Prijatelji životinja, Gajeva 47, 10000 Zagreb, 060 44 66 44, www.prijatelji-zivotinja.hr
    _______________________

    Nakon obraćanja političarima Prijatelji životinja obraćaju se i biračima

    ZA KOGA BI GLASOVAO VAŠ PAS?

    Prijatelji životinja poručuju građanima da se upitaju za koga bi glasovali njihov pas ili mačka odnosno kućna životinja pod njihovom skrbi. Krava, svinja ili kokoši u logorima smrti ne bi glasovali za nikog s obzirom na položaj u koji su dovedene, no građani koji su svjesni da je bitan i etički razvoj društva i održivost sveukupnog života na ovom planetu mogu dati glas onima koji ne razmišljaju samo četiri godine unaprijed.

    Udruga Prijatelji životinja savjetuje građanima da se prilikom davanja svog glasa upitaju tko će se u slijedećem mandatu zauzeti za smanjenje prijelaznog razdoblja zabrane uzgoja životinja za krzno, za zabranu prodaje krzna pasa i mačaka, zabranu pokusa na primatima, zabrane utrke pasa i držanja pasa na lancu te nadalje raditi na poboljšanju zakonodavstva po pitanju zaštite i prava životinja bez obzira na direktive Europske unije.

    Tko će se zauzeti da Zakon o zaštiti životinja prestane velikim djelom biti samo mrtvo slovo na papiru i pobrinuti se da se zlostavljači životinja i oni koji napuštaju životinje počnu kažnjavati, da se počnu izgrađivati skloništa, da se osudi trgovina životinja i potiče udomljavanje na dobrobit cijele zajednice.

    Neka se birači upitaju i tko će zaustaviti samovolju lovaca i njihov teror te promoviranje lova kao sporta i turizma a zauzeti se za pravilnu zaštitu divljih životinja i njihovih staništa, razvijajući eko turizam i ne zaboravljajući pritom životinje koje služe doživotnu robiju u zoološkim vrtovima.

    Prijatelji životinja smatraju i da bi birači svoj glas trebali dati onima koji će se izboriti za uvođenje edukacije o pravima životinja i održivom načinu prehrane i života općenito u osnovne i srednje škole ne krijući od djece i mladih informacije koje mogu spasiti njih i svijet od kataklizme koja prijeti zbog zanemarivanja našeg odnosa prema drugim životinjski vrstama i okolišu.

    Birači su ti koji političare mogu potaknuti da ozbiljno pristupe rješavanju spomenutih problema čime će, osim moguće pobjede na izborima, pomoći da se razvijemo u etički i ekološki osvještenije društvo koje teži nenasilju i poštivanju svih živih bića.

    Stoga udruga Prijatelji životinja poziva građane da ne podržavaju stranke i ne glasaju za političare koji su inertni prema nasilju nad životinjama i ne mare za njihova prava te da svoj glas daju onima koji pokažu svoju informiranost i nastojanja o tom nezaustavljivo sve važnijem društvenom pitanju našeg odnosa prema životinjama.

    Dopis koji smo uputili političarima i političkim strankama možete pročitati na www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=1173

    -------------------------- -------------------

    pozdrav prijateljima životinja, boro

    avatar

    20.11.2007. (14:22)    -   -   -   -  

  • fragile_79

    divim se prijatelju. pusa!

    avatar

    20.11.2007. (17:03)    -   -   -   -  

  • borivoj

    frigle_79, dušo moja draga i ja se tebi divim
    na tvom angažmanu "ratnice svjetlosti". samo
    tako uznastoj i dalje, imaš moju podršku. boro

    pusaaaaaaaaaaaaaaaaa... do poreča i dalje...

    avatar

    20.11.2007. (17:30)    -   -   -   -  

  • zazen

    evo, da ostavim pozdrav

    pozdrav

    avatar

    20.11.2007. (18:35)    -   -   -   -  

  • borivoj

    pozdrav zazenu, boro

    avatar

    20.11.2007. (19:17)    -   -   -   -  

  • Uranova Pikula

    moram priznati da mi se sviđa ova koncepcija bloga i da je ovdje ugodno i što je bitnije mentalna hrana za one koji žele više!
    lijep pozdrav

    avatar

    21.11.2007. (01:54)    -   -   -   -  

  • saraja azra

    pozdrav s otoka

    avatar

    21.11.2007. (07:21)    -   -   -   -  

  • borivoj

    hvala na posjeti i lijepim riječima
    uranovoj pikuli i saraja azri, vaš boro

    avatar

    21.11.2007. (08:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...