.........hvala na savjetu za antialergijsku kremu..................kako sam ja u predklimakteriju, složila sam si zdjelicu od zobi i soje, sa velikom žlicom meda u lipovom čaju.....to mi je najjednostavnije pripraviti i nekako mi baš odgovara..........
19.11.2007. (12:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Volim sve žitarice i sjemenke, ali nakon uzimanja kao da imam ježa u trbuhu, pika na sve strane bez obzira koliko ih dobro prožvačem ... a kruh sa sjemenkama obožavam ...topli pozdrav!
19.11.2007. (13:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mene to sve više zanima. Čovjek se samo mora malo potruditi, ali što ćeš, kad smo mi gotovani. Uđeš u dućan i samo kupuješ, ne gledaš. A toliko toga je u prirodi...
19.11.2007. (14:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
obožavam sve žitarice, a kombinacija s bundevom mi se čini savršena...... još samo da nije te strašne trke da se proizvede sve više i više pa se prekomjerno upotrebljavaju pesticidi i mineralna gnojiva..... time se dobije samo količina ali i gibi kvaliteta.... pozdrav od mene :))
19.11.2007. (18:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjećam se prvog recepta kojeg su mi dali za proso i krajnji rezulat je izostao, ispalo je posve nejestivo, tako da sam privremeno zaboravila na proso. Radilo se o receptu kuhanog prosa s kombinacijom suhih šljiva, koje su imale ulogu zamijeniti šećer...međutim, meni to nije ispalo ni slatko ni ukusno. :( Ne znam gdje griješim, kad sam pozvana na makrobiotički ručak kod nekoga, s guštom pojedem ono što skuhaju, a kad ja sama radim doma, ne ispadne mi dobro.
Ostavljam ti pozdrav i osmjeh! :)
19.11.2007. (22:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
spremam proso,ječam,heljdu,slanutak.(neznam ide li slanutak u ovu skupinu ili spada među grahorice),najomiljenija nam je heljda od njenog brašna pripremamo i savijaću sa sirom.ja osobno obožavam meso a gore navedene namirnice spremam kao priloge.živim u predgrađu tu se još uvijek obrađuje zemlja imam vlastiti povrtnjak... do prije nekoliko godina uzgajali smo žitarice i nosili ih u stari mlin... kruh,žganci,kaše bili su izvrsni... pozdrav:))
20.11.2007. (08:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
u jeeeee, koji dobar blog, već par dana prebirem po netu u potrezi za "zdravom hranom" tj receptima i sličnom i evo ga :))))) doduše nemama pojma šta su amaranth, pir, kvinoja - način spremanja, gdje se to uzgaja i kako nabavlja. doduše ponajviše volim hranu uzgojenu na našem domaćem tlu. nekoliko zgodnih recepata sa prosom, heljdom i ostalima iz ekipe bude na ovom blogu????? :)))
20.11.2007. (15:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ma nije ni ovdje loše....još ka bi mi ko spravio neku dobru klopicu....nije, nije loše...:) pozdravljam....:) hvala na komplimentu....:) ako ćeš stavljat fotke klikni sa strane na moj slajd i slijedi upute....nije teško....:)
20.11.2007. (21:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
a ono savjeti, tipa: dobro žvakati, pljuvačku lučiti, ptijalin i probava u ustima...pa onda gutanje...skakutanje i let poput ptice koja kljuca žitarice ;))
24.11.2007. (19:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
katrida
.........hvala na savjetu za antialergijsku kremu..................kako sam ja u predklimakteriju, složila sam si zdjelicu od zobi i soje, sa velikom žlicom meda u lipovom čaju.....to mi je najjednostavnije pripraviti i nekako mi baš odgovara..........
19.11.2007. (12:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
safiris
Volim sve žitarice i sjemenke, ali nakon uzimanja kao da imam ježa u trbuhu, pika na sve strane bez obzira koliko ih dobro prožvačem ... a kruh sa sjemenkama obožavam ...topli pozdrav!
19.11.2007. (13:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tamoya Sanshal
mene to sve više zanima. Čovjek se samo mora malo potruditi, ali što ćeš, kad smo mi gotovani. Uđeš u dućan i samo kupuješ, ne gledaš. A toliko toga je u prirodi...
19.11.2007. (14:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mushin munen
hvala ti na posjetu i komentaru,
teško je običnom čovjeku to shvatiti i nositi se s time,
a s godinama koje prolaze ništa nije lakše
pozdrav tebi
19.11.2007. (14:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ljubav..ah..ljubav
obožavam sve žitarice, a kombinacija s bundevom mi se čini savršena...... još samo da nije te strašne trke da se proizvede sve više i više pa se prekomjerno upotrebljavaju pesticidi i mineralna gnojiva..... time se dobije samo količina ali i gibi kvaliteta.... pozdrav od mene :))
19.11.2007. (18:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
hannah 2
Joj, baš i nisam neki ljubitelj žitarica.... Pahuljice s mlijekom? E to već može!
Usput, hvala na ostavljenom komentaru!
Pozdrav! :)
19.11.2007. (19:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Irnan - NPZ
Sjećam se prvog recepta kojeg su mi dali za proso i krajnji rezulat je izostao, ispalo je posve nejestivo, tako da sam privremeno zaboravila na proso. Radilo se o receptu kuhanog prosa s kombinacijom suhih šljiva, koje su imale ulogu zamijeniti šećer...međutim, meni to nije ispalo ni slatko ni ukusno. :( Ne znam gdje griješim, kad sam pozvana na makrobiotički ručak kod nekoga, s guštom pojedem ono što skuhaju, a kad ja sama radim doma, ne ispadne mi dobro.
Ostavljam ti pozdrav i osmjeh! :)
19.11.2007. (22:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
odgoj s osmijehom
moram priznati da bi trebala mijenjati prehrambene navike, ali nekako mi slabo ide... ni tvoj dolazak na naš blog nije slučajnost :)))) pozdrav
20.11.2007. (06:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marsi
spremam proso,ječam,heljdu,slanutak.(neznam ide li slanutak u ovu skupinu
ili spada među grahorice),najomiljenija nam je heljda od njenog brašna
pripremamo i savijaću sa sirom.ja osobno obožavam meso a gore navedene
namirnice spremam kao priloge.živim u predgrađu tu se još uvijek obrađuje
zemlja imam vlastiti povrtnjak...
do prije nekoliko godina uzgajali smo žitarice i nosili ih u stari mlin...
kruh,žganci,kaše bili su izvrsni...
pozdrav:))
20.11.2007. (08:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Irida
makro bi u svojoj biti značilo cjelovito koje smo protjerali iz svojih rascjepkanih sustava mišljenja....i života...
20.11.2007. (13:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
priče iz planine...
u jeeeee, koji dobar blog, već par dana prebirem po netu u potrezi za "zdravom hranom" tj receptima i sličnom i evo ga :)))))
doduše nemama pojma šta su amaranth, pir, kvinoja - način spremanja, gdje se to uzgaja i kako nabavlja. doduše ponajviše volim hranu uzgojenu na našem domaćem tlu.
nekoliko zgodnih recepata sa prosom, heljdom i ostalima iz ekipe bude na ovom blogu????? :)))
20.11.2007. (15:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
deepsea
ma nije ni ovdje loše....još ka bi mi ko spravio neku dobru klopicu....nije, nije loše...:)
pozdravljam....:)
hvala na komplimentu....:)
ako ćeš stavljat fotke klikni sa strane na moj slajd i slijedi upute....nije teško....:)
20.11.2007. (21:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mushin munen
Hvala na pozdravu,
Veliki pozdrav iz galaksije !
20.11.2007. (22:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Heljdu često uzmem, a i mali mi voli. Nekad se više sadila i jela kod nas. I pir nekad nađem, ali nema ga svagdje. Pozdraw
20.11.2007. (23:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
priče iz planine...
-hvala ti na informacijama, pratit ću blog, imam napadaje "zdrave hrane" :)))), a onda smo nas dvije zagorke po porijeklu :), jupppiiiiii
21.11.2007. (08:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marsi
pšenica je žitarica koja me najviše zanima(cjelovita),
no nisam je još pripremala...
imaš li kakvih iskustava i koju preporuku?
pozdrav:))
21.11.2007. (09:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nihonkichigai
Pozdrav i tebi makrobiotička ženo !
21.11.2007. (17:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nihonkichigai
hey,
hvala za link,
slike su odlične,kako ima velike oči i tak pametno gleda,
na mamu ?
prekrasan je
pozdrav
21.11.2007. (21:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mushin munen
...mali je pravi maneken...
21.11.2007. (23:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Clear Flame
hehe studiram na pbf-u tako da su mi sve te stvari poznate, dobro je širiti znanje dalje!
21.11.2007. (23:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
deepsea
pozdravljam te makrobiotičarko....:)
22.11.2007. (15:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Elvis
a ono savjeti, tipa: dobro žvakati, pljuvačku lučiti, ptijalin i probava u ustima...pa onda gutanje...skakutanje i let poput ptice koja kljuca žitarice ;))
24.11.2007. (19:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
hannah 2
Pozdrav ostavljam!
24.11.2007. (19:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...