19.11.2007. (16:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
siki iz rijeke
KOTLOVINA
-KOTLETE 1 DO 2 SATA PRIJE NASOLITI I POPARITI -ULJE ZAVRITI DA KRCKA, STAVITI KOTLETE I OKRETATI IH DO ŽUTE BOJE TE IH IZVADITI - U ULJE STAVITI CIJELI LUK , PAPRIKE, MRKVE, ĆEŠNJAK, PARADAJZ I VRATITI KOTLETE - TO ZATIM ZALJEVAMO VODOM I PUSTIMO DA LAGANO KRCKA OKO 1 SAT, DOK SE POVRĆE NE RASPADNE - NA KRAJU DODAMO BIJELO VINO - IZVADITI KOTLETE I U SAFT UBACITI KUHANI FAŽOL ILI NAPOLA KUHANI KRUMPIR I PUSTITI DA VRIJE 5 – 1O MINUTA. PO ŽELJI SE MOGU DODATI I ŠAMPINJONI.
ZA 1,5 KILOGRAMA KOTLETA POTREBNO JE PRIBLIŽNO : 3 – 4 KAPULE PROSJEČNE VELIČINE 3-4 PARADAJZA PROSJEČNE VELIČINE, 3-4 MRKVE PROSJEČNE VELIČINE 2 ČEŠNJA ĆEŠNJAKA 1-2 PAPRIKE PROSJEČNE VELIČINE VEČU KONZERVU FAŽOLA ILI 1Kg KRUMPIRA
19.11.2007. (18:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
e super, ja si zelim napraviti kotlovinu vec jakooo dugooo... sad imam i recept daj stavi i ti svoj recept, pa da napravim neki kompromis... valjda se necu otrovati..hehe
19.11.2007. (21:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
e super, ja si zelim napraviti kotlovinu vec jakooo dugooo... sad imam i recept daj stavi i ti svoj recept, pa da napravim neki kompromis... valjda se necu otrovati..hehe
19.11.2007. (21:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sevacjaku
šta će ti recept....ono što imaš to staviš...ko pod peku.....da ispečeš stare pumerice...bile bi dobre......ok je krumpir.....a i gljive se vole malo družit sa velikim tanjurom
20.11.2007. (06:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
definitivno si me natjerao da linkove posložim po abecedi, ali da počnem s R, JER se tek učim roštiljati
21.11.2007. (15:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dalmacija moja inspiracij
uvik su gušti doč ovod...ovo sa kotlovinon je stvarno...kako bi reka...ajmo reč iskonski ...domače...brez velike šminke...tako jednostavno a tako ukusno...gušti samo gušti...
JEdno glupo pitanje od starog konja koji 20 godina nije bio u domovini: kako napraviti kotlovinu bez hardware-a tj kotla? Tu u americi i kanadi svi imamo one hebene plinske rostiljcine ali nema kotla!! . Moze li se kako na tome ili da trazim CELICNI SOMBRERO iz MEXIKA i okrenem ga naopacke>? Ima li kakva radkapa ili koji *rac da ga mogu koristiti umjesto. Vec 20 godina nisam zdero kotlovinu! POMAGAJTE!
22.11.2007. (10:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nađi na inermetu di ima kupit pa nek ti pošalju,;-)),neznan stvarno drugi sistem,vjerovatno se more u nekoj ovećoj teći i na plinu spremit,al stri moj nema do vatre,pozdrav
22.11.2007. (12:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
evo i ja si dao jučer truda osnova je bila ovaj recept i bilo je super!
09.10.2008. (21:12)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
boss
na kraju možeš i zgusnuti juhom od gljiva
08.09.2009. (07:50)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Stilista
Žao mi je što prije nisam naletio na ovaj blog. Kotlovina je divna stvar, pogotovo za ljude koji to vole i koji je rade s ljubavlju. Osobno se time bavim od svoje 15-ste godine i zaljubio sam se u to. Jako je puno načina kako je ljudi pripremaju, od Samobora, Turopolja, Slavonije, Dalmacije...o tome bi se jednostavno dala knjiga napisati. Pekao sam na puno različitih mjesta , na svakakve načine, pogotovo kad pečeš negdje u "gostima" pa si prisiljen raditi sa onime što imaš pri ruci. Neke od stvari kojih se ja držim i u koje sam se uvjerio ću napisati, pa ako se kome svidi, super, a kome ne pomoći mu ne mogu :) Osobno uvijek radim na domaćoj svinjskoj masti. Nikada na ulju, jer ipak mast je mast i drugačiji je okus svega kad je na kraju gotovo. Nikada ne pečem s drvima, već s posebnim plinskim plamenikom. Razlog je sljedeći: To nije roštilj da će drva pustiti neku svoju aromu, imaš regulator zraka i plina i kontroliraš si plamen kako god hoćeš, što je velika prednost kad se radi za mnogo ljudi i na velikoj tavi. Drvima ipak ne možeš kontrolirati kako će se i koliko jako razgorjeti, pogotovo je zajebano onima koji ne rade često s time i dogodi im se da im tava počne prigarati s donje strane zbog prejake temperature, da zagori povrće ili da počne prigarati mast. Sljedeće je da meso samo solim prije stavljanja u tavu jer raznorazni začini poput mljevene paprike, peršina i ostaloga gore u vrućoj masti i mesu mogu dati neugodan gorkasti okus. Uvijek radim na "najtišoj" vatrici jer što se duže i polakše krčka na kraju ispadne bolje. Vino uvijek stavljam pri kraju kad je meso već skoro gotovo jer ako se stavi na početku meso povuče kiselinu iz vina i postane tvrđe te se teže ispeče. Dobar savjet za one koji su u žurbi i koji vole da je prije gotovo je dodati 1-2 deci mineralne u tavu dok meso krčka jer mineralna (ili pivo) dosta omekani meso. Ima još puno toga, ali ostalo je više-manje isto. I da ne zaboravim, velika tajna je u tome da majstor ni u jednom trenutku ne smije biti žedan!! :) Ako tko ima kakvo pitanje ili treba savjet, slobodno neka pita, ja ću mu vrlo rado pomoći. Sretno svima ;)
20.04.2012. (21:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vedran
Slobodno možeš dok se krčka podljevati sa bijelim vinom. Puno je bolje od vode.
19.11.2007. (12:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvrk
Kod tebe uvijek gozba.
19.11.2007. (15:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
PAPA
popzdraviz os
19.11.2007. (16:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
siki iz rijeke
KOTLOVINA
-KOTLETE 1 DO 2 SATA PRIJE NASOLITI I POPARITI
-ULJE ZAVRITI DA KRCKA, STAVITI KOTLETE
I OKRETATI IH DO ŽUTE BOJE TE IH IZVADITI
- U ULJE STAVITI CIJELI LUK , PAPRIKE, MRKVE,
ĆEŠNJAK, PARADAJZ I VRATITI KOTLETE
- TO ZATIM ZALJEVAMO VODOM I PUSTIMO DA
LAGANO KRCKA OKO 1 SAT, DOK SE POVRĆE
NE RASPADNE
- NA KRAJU DODAMO BIJELO VINO
- IZVADITI KOTLETE I U SAFT UBACITI KUHANI
FAŽOL ILI NAPOLA KUHANI KRUMPIR I PUSTITI
DA VRIJE 5 – 1O MINUTA. PO ŽELJI SE MOGU
DODATI I ŠAMPINJONI.
ZA 1,5 KILOGRAMA KOTLETA POTREBNO JE
PRIBLIŽNO : 3 – 4 KAPULE PROSJEČNE VELIČINE
3-4 PARADAJZA PROSJEČNE VELIČINE,
3-4 MRKVE PROSJEČNE VELIČINE
2 ČEŠNJA ĆEŠNJAKA
1-2 PAPRIKE PROSJEČNE VELIČINE
VEČU KONZERVU FAŽOLA ILI 1Kg KRUMPIRA
19.11.2007. (18:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Robert
e super, ja si zelim napraviti kotlovinu vec jakooo dugooo... sad imam i recept
daj stavi i ti svoj recept, pa da napravim neki kompromis... valjda se necu otrovati..hehe
19.11.2007. (21:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Robert
e super, ja si zelim napraviti kotlovinu vec jakooo dugooo... sad imam i recept
daj stavi i ti svoj recept, pa da napravim neki kompromis... valjda se necu otrovati..hehe
19.11.2007. (21:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sevacjaku
šta će ti recept....ono što imaš to staviš...ko pod peku.....da ispečeš stare pumerice...bile bi dobre......ok je krumpir.....a i gljive se vole malo družit sa velikim tanjurom
20.11.2007. (06:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
caffeine
Jebote, što mi sline cure....
20.11.2007. (10:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
SPES
definitivno si me natjerao da linkove posložim po abecedi, ali da počnem s R, JER se tek učim roštiljati
21.11.2007. (15:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dalmacija moja inspiracij
uvik su gušti doč ovod...ovo sa kotlovinon je stvarno...kako bi reka...ajmo reč iskonski ...domače...brez velike šminke...tako jednostavno a tako ukusno...gušti samo gušti...
dalmacija moja inspiracija
22.11.2007. (00:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Optionmaster
JEdno glupo pitanje od starog konja koji 20 godina nije bio u domovini: kako napraviti kotlovinu bez hardware-a tj kotla? Tu u americi i kanadi svi imamo one hebene plinske rostiljcine ali nema kotla!! . Moze li se kako na tome ili da trazim CELICNI SOMBRERO iz MEXIKA i okrenem ga naopacke>? Ima li kakva radkapa ili koji *rac da ga mogu koristiti umjesto. Vec 20 godina nisam zdero kotlovinu! POMAGAJTE!
22.11.2007. (10:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
GUŠTANJE
Nađi na inermetu di ima kupit pa nek ti pošalju,;-)),neznan stvarno drugi sistem,vjerovatno se more u nekoj ovećoj teći i na plinu spremit,al stri moj nema do vatre,pozdrav
22.11.2007. (12:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bojan
bolesno i sad da ja ne budem gladan ko svinja uff....
24.11.2007. (22:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kreso
http://s1.pticica.com/pticica/foto/0000484152_l_0_oyulc9.jpg
pred kraj
evo i ja si dao jučer truda osnova je bila ovaj recept i bilo je super!
09.10.2008. (21:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
boss
na kraju možeš i zgusnuti juhom od gljiva
08.09.2009. (07:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Stilista
Žao mi je što prije nisam naletio na ovaj blog. Kotlovina je divna stvar, pogotovo za ljude koji to vole i koji je rade s ljubavlju. Osobno se time bavim od svoje 15-ste godine i zaljubio sam se u to. Jako je puno načina kako je ljudi pripremaju, od Samobora, Turopolja, Slavonije, Dalmacije...o tome bi se jednostavno dala knjiga napisati. Pekao sam na puno različitih mjesta , na svakakve načine, pogotovo kad pečeš negdje u "gostima" pa si prisiljen raditi sa onime što imaš pri ruci. Neke od stvari kojih se ja držim i u koje sam se uvjerio ću napisati, pa ako se kome svidi, super, a kome ne pomoći mu ne mogu :) Osobno uvijek radim na domaćoj svinjskoj masti. Nikada na ulju, jer ipak mast je mast i drugačiji je okus svega kad je na kraju gotovo. Nikada ne pečem s drvima, već s posebnim plinskim plamenikom. Razlog je sljedeći: To nije roštilj da će drva pustiti neku svoju aromu, imaš regulator zraka i plina i kontroliraš si plamen kako god hoćeš, što je velika prednost kad se radi za mnogo ljudi i na velikoj tavi. Drvima ipak ne možeš kontrolirati kako će se i koliko jako razgorjeti, pogotovo je zajebano onima koji ne rade često s time i dogodi im se da im tava počne prigarati s donje strane zbog prejake temperature, da zagori povrće ili da počne prigarati mast. Sljedeće je da meso samo solim prije stavljanja u tavu jer raznorazni začini poput mljevene paprike, peršina i ostaloga gore u vrućoj masti i mesu mogu dati neugodan gorkasti okus. Uvijek radim na "najtišoj" vatrici jer što se duže i polakše krčka na kraju ispadne bolje. Vino uvijek stavljam pri kraju kad je meso već skoro gotovo jer ako se stavi na početku meso povuče kiselinu iz vina i postane tvrđe te se teže ispeče. Dobar savjet za one koji su u žurbi i koji vole da je prije gotovo je dodati 1-2 deci mineralne u tavu dok meso krčka jer mineralna (ili pivo) dosta omekani meso. Ima još puno toga, ali ostalo je više-manje isto. I da ne zaboravim, velika tajna je u tome da majstor ni u jednom trenutku ne smije biti žedan!! :) Ako tko ima kakvo pitanje ili treba savjet, slobodno neka pita, ja ću mu vrlo rado pomoći. Sretno svima ;)
20.04.2012. (21:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
longya1@hotmail.co.uk
We are an experienced and professional Guild Wars 2 Gold sale team.Enough Cheap Guild Wars 2 Gold in stock ensures delivered.Buy Guild Wars 2 Gold from the trusted Guild Wars 2 Gold For Sale retailer.Buy Cheap Guild Wars 2 Gold safe from Guildwars2goldforsale.com is a perfect choice to save time and energy.
26.09.2012. (11:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...