Komentari

laughinggranny.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


 • Masahiko

  Pozdrav iz Tokija LG i svima - u tijeku ovog mog kratkog boravka u Japanu neću imati priliku posjetiti Uji, ali svakog dana gledam u ovo krasno zdanje u obliku metalnog novca 10 yena.

  avatar

  14.11.2007. (01:27)    -   -   -   -  

 • Dor

  Istina, od svega se može napraviti pjesma, ali kad je riječi o haiku – uvijek smo, htjeli to mi ili ne, nekako okrenuti prirodi samog haikua, a to su mu, najčešće, svi oni pusti postulati koji ga usmjeruju, određuju, definiraju. Predodređuju ga, prvenstveno, priroda i zorno promatranje svega vidljivog, a i nevidljivog; zatim iskrenost, intuitivnost, životnost, običnost … itd, ali i, povrh svega toga, suodnos s godišnjim dobima …

  Međutim, autorica i ovog haikua, ponekad, evo, i odstupi malčice od gore navedenog, ali – zaboga, nemojte nas krivo shvatiti! – nimalo, time, njeni prekrasni haikui ne gube na neposrednosti i ljepoti iskaza. Jer, uvijek se može drukčije, pa i kad su u pitanju umješnost i umjetnost haikua! Ona je uistinu toga svjesna i stoga im prilazi kako joj to nalaže i njen radoznali duh i specifično podneblje dalekog Japana. Htjela bi svu silu svojih zapažanja i neposrednih iznenađenja zabilježiti, preciznije, opjevati, a što izvrsno i postiže, bogateći, na taj način, i sebe i svoje odano čitateljstvo.

  Smatramo da smo dovoljno, uz digresiju o naravi haikua, rekli o autorici i njenu pjevanju, te bismo, ovaj put, odustali od «preciznijeg» komentara ponuđenog nam haikua, prepuštajući da nas nadopune naši čestiti suputnici koji s radošću i s velikim zanimanjem navraćaju u ovaj, uistinu, začuđujući prostor divnih haikua i prelijepih fotografija naše dične laughing granny.

  avatar

  14.11.2007. (03:29)    -   -   -   -  

 • žubor vode

  Kako prelijepo mjesto...!Odmorila bih oči i srce u ovoj tišini.

  avatar

  14.11.2007. (04:19)    -   -   -   -  

 • nihonkichigai

  ...ova slika budi sjećanja za mog posjeta ovom velebnom zdanju
  koje stoji od 11.st. a predstavlja jednog od najmoćnijih ljudi
  japanske povijesti Fujiware Michinage,čovjeka koji je sve svoje tri
  kćeri oženio za japanske careve,inače grad Uji je poznat po
  zelenom čaju koji se dalje razvozio...prekrasan komentar Dor-san

  srdačan pozdrav i lijep provod

  avatar

  14.11.2007. (16:39)    -   -   -   -  

 • Dor

  Zalhvaljujemo se svim suputnicima koji su i približno bliski mišljenju kojega nam je na račun naših komentara na ovom sjajnom blogu, evo, već u više navrata, uputio zemljom izlazećeg sunca zaneseni nihonkichigai, a koji nam, prisjećajući se svojih bogatih dojmova za boravaka u dalekom Japanu, toliko toga, nama nepoznatog, objasniti uspijeva!

  avatar

  14.11.2007. (18:46)    -   -   -   -  

 • mushin munen

  zahvaljujem se poštovani Dor što ste se osvrnuli na moj
  komentar,nadam se ne pretenciozan,moja jedina nakana je
  podjeliti ushit i zadovoljstvo ljepotama zemlje izlazećeg sunca,
  a poznamo li pozadinu naš dojam je dublji i trajniji,ipak
  moram reći da su vaši komentari nenadmašni,iskreno se
  divim i ponizno sagibljem glavu

  avatar

  15.11.2007. (02:20)    -   -   -   -  

 • laughing granny

  Masahiko - kako ugodna iznenadna prisutnost ovdje ... sudbina nam nije namijenila susret u Nihonu ... kakva steta, jer puno se od Vas moze nauciti o Vasoj zemlji ...

  Dor - oprosti mi, dragi suputnice, sto mi nekad u prisutnosti apsolutnog savrsenstva i ljepote ponestaje rijeci ... i haiku postaje suvisan - samo da mi je biti i upijati, upijati .... jer ljepote nikad dosta !

  žubor vode - oci i srce i dusu ...

  Dor i Tomislav - lijepo vas je cuti u duetu ... hvala, :-)

  avatar

  23.11.2007. (19:29)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...