Nisam stručnjak za gljive,pa recepata nemam ali svaka čast dečkima na trudu.Možda bi da znam koje su gljive u pitanju nešto pronašla.
08.11.2007. (21:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pasikarka
Oooooooooo vidi ti gljiva, obozavan gljive. Riceti iman puno na razno razne nacine. Rizot, toc, salsa sa manistrom pa same u masinovim ulju. Napisen ti sutra vise,. kasno je laka noc :-))) Pozrav od nas svih
08.11.2007. (22:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Na coolinarici imaš jako zanimljivih recepata, a moram ti reći da koji god sam tamo recept našla bio je za prste polizati! Drago mi je da je dida Jan ponovno sa vama!
11.11.2007. (20:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mmm, obožavam krem juhu od šampinjona ... inače se u glive baš i ne razumin. Znan samo da su sve gljive jestive, neke samo jedan put ;-) Pozdrav sa prohladnoga i kišovitoga juga ...
13.11.2007. (19:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
70 dag gljiva (šampinjoni, crni trubači, bukovače, lisičarke, vrganji) malo suhih vrganja 5 žlica ulja 10 dag sušene slanine 1 veća glavica luka 2 mrkve, list celera, vlasac 4 češnja češnjaka, peršin papar, sol lovorov list, mažuran 1,5 dl kiselog vrhnja 0,5 l junećeg ili goveđeg temeljca
Priprema: Narezanu slaninu i luk popržite, a na to dodajte gljive, mrkvu, celer, lovorov list, vlasac i suhe vrganje i kratko propržite. Podlijte junećim temeljcem i po potrebi dodajte vode. Pirjate sve dok gljive ne omekšaju, a potom dodajte celer i mažuran, popaprite i dosolite i lagano kuhajte dalje. Pred kraj u kiselo vrhnje razrjeđeno s hladnom vodom umješajte malo brašna ( može i škrobnog) i sitno sjeckani češnjak i dodajte gljivama. Prokuhajte dok se malo zgusne, posipajte svježim peršinom i servirajte. U gulaš se može dodati i kuhani krumpir narezan na kockice, a po vlastitom ukusu može se i zakiseliti octom (vinskim ili alkoholnim).
DOBAR TEK
Nadam se da će vam se svidjeti... Pozdrav, Zis
15.11.2007. (11:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisam gljivarica. Ono malo što znam evo: imam 2 šuga koja radim s gljivama. Jedan je s vinom ( vuče ne brudet:) a drugi s kiselim vrhnjem. Ako ih kojim slučajem dodajem uz meso onda je to zato šte ni gljiva ni mesa nemam dovoljno da ih pripremim same. I juhe naravno s tim da nikad ne pravim zapržak nego gustinom (maidinom) ugustim juhu. To od svježih i sušenih. Samo svježe bukovače poham. Rižu jedinu priznajem kao prilog. Pozdrav.
18.11.2007. (03:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pozdrav iz os molim vas ako mi možete pomoči oko kreihanja mog bloga javite mi se mel donbranko
18.11.2007. (15:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nika_07
Bok Renata, uvijek kad te poželim dođem na tvoj blog i pogledam slikice. Nadam se da ćeš se javiti kad dođeš u Hrvatsku. lijep pozdrav i pusa Adrianu. Nika_07
27.11.2007. (13:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Živim fotografiju
Nemam recepata... ali ove gljive odlično izgledaju... :)
08.11.2007. (20:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
žubor vode
Nisam stručnjak za gljive,pa recepata nemam ali svaka čast dečkima na trudu.Možda bi da znam koje su gljive u pitanju nešto pronašla.
08.11.2007. (21:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pasikarka
Oooooooooo vidi ti gljiva, obozavan gljive. Riceti iman puno na razno razne nacine.
Rizot, toc, salsa sa manistrom pa same u masinovim ulju. Napisen ti sutra vise,. kasno je laka noc :-))) Pozrav od nas svih
08.11.2007. (22:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
čiovka
Ni kod mene nema recepata sa gljivama!
Pozdrav iz Trogira! :-)))
08.11.2007. (23:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvrk
Ne znam tocno kako ih spremiti, mozda nesto s jajima ko omlet ili sa vrhnjem ko sos uz pastu?
Vrijedni su ti decki!
09.11.2007. (20:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
PAPA
pozdrav iz os
10.11.2007. (15:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
PAPA
pozdrav prijatelju pogledaj projekt o SVETA MARIJO NANO PRŠO javi mi se melom don branko
10.11.2007. (15:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
family
Na coolinarici imaš jako zanimljivih recepata, a moram ti reći da koji god sam tamo recept našla bio je za prste polizati!
Drago mi je da je dida Jan ponovno sa vama!
11.11.2007. (20:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Baš su lijepe gljive. Kao da vidim i trubače, koje mljevene volim staviti u juhu ili rižoto. Pozdraw.
13.11.2007. (11:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
osmijeh....
jaooooooooooo...koliko gljiva :-))
13.11.2007. (11:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Udruga Fan Clubova
Note i akordi, Fan club Balaševića, Olivera Dragojevića, Gibonnija, Lane Jurčević... besplatan prostor za tvoj fan club... Posjeti udrugu fan clubova na www.cesarica.thepajo.com
13.11.2007. (13:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
umorno_oko
Mmm, obožavam krem juhu od šampinjona ... inače se u glive baš i ne razumin. Znan samo da su sve gljive jestive, neke samo jedan put ;-)
Pozdrav sa prohladnoga i kišovitoga juga ...
13.11.2007. (19:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
skiceSlavonije
Gulaš od gljiva:
70 dag gljiva (šampinjoni, crni trubači, bukovače, lisičarke, vrganji)
malo suhih vrganja
5 žlica ulja
10 dag sušene slanine
1 veća glavica luka
2 mrkve, list celera, vlasac
4 češnja češnjaka, peršin
papar, sol
lovorov list, mažuran
1,5 dl kiselog vrhnja
0,5 l junećeg ili goveđeg temeljca
Priprema:
Narezanu slaninu i luk popržite, a na to dodajte gljive, mrkvu, celer, lovorov list, vlasac i suhe vrganje i kratko propržite. Podlijte junećim temeljcem i po potrebi dodajte vode. Pirjate sve dok gljive ne omekšaju, a potom dodajte celer i mažuran, popaprite i dosolite i lagano kuhajte dalje. Pred kraj u kiselo vrhnje razrjeđeno s hladnom vodom umješajte malo brašna ( može i škrobnog) i sitno sjeckani češnjak i dodajte gljivama. Prokuhajte dok se malo zgusne, posipajte svježim peršinom i servirajte. U gulaš se može dodati i kuhani krumpir narezan na kockice, a po vlastitom ukusu može se i zakiseliti octom (vinskim ili alkoholnim).
DOBAR TEK
Nadam se da će vam se svidjeti... Pozdrav, Zis
15.11.2007. (11:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ljelja
Nisam gljivarica. Ono malo što znam evo: imam 2 šuga koja radim s gljivama. Jedan je s vinom ( vuče ne brudet:) a drugi s kiselim vrhnjem. Ako ih kojim slučajem dodajem uz meso onda je to zato šte ni gljiva ni mesa nemam dovoljno da ih pripremim same. I juhe naravno s tim da nikad ne pravim zapržak nego gustinom (maidinom) ugustim juhu. To od svježih i sušenih. Samo svježe bukovače poham. Rižu jedinu priznajem kao prilog.
Pozdrav.
18.11.2007. (03:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
PAPA
pozdrav iz os molim vas ako mi možete pomoči oko kreihanja mog bloga javite mi se mel donbranko
18.11.2007. (15:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nika_07
Bok Renata,
uvijek kad te poželim dođem na tvoj blog i pogledam slikice.
Nadam se da ćeš se javiti kad dođeš u Hrvatsku.
lijep pozdrav i pusa Adrianu.
Nika_07
27.11.2007. (13:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...