Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Živim fotografiju

    Što se zdravstva tiče, upravo na naslovnici Blog hr stoji blog o "sjebanoj" prijateljici i osječkoj bolnici. Da, to je ona bolnica gdje umiru rodilje, gdje se "sjebu" prijateljice, gdje se čuda događaju, pa čak i to da vam kažu kako vam kćer možda ima epilepsiju i onda pet dana ne možete dobiti informaciju koja bi to "možda" potvrdila ili opovrgnula...

    Inače, moje osobno mišljenje je kako se ne smije događati da lječnici spadaju u najkorumpiraniji dio društva, kako se ne smije dogoditi da lječnici pacijente iz bolnice šalju u svoju privatnu praksu, kako se ne smije dogoditi da za nešto bude tolika lista čekanja, da slobodno možeš umrijeti prije nego dođeš na red... Ajme... što bi se svega dalo o zdravstvu pričati i pisati, da je mali blog da sve stane u njga i oko njega...

    avatar

    07.11.2007. (18:40)    -   -   -   -  

  • danko

    Zorane, danas sam slusao Petirkin spot za izbore. Ponovno se kiti tuđim perjem: prisvaja slucaj Trgovske gore koju smo uspjeli sačuvati kao udruga KAOS iz Hrvatske Kostajnice, dok je ona tad bila glasnogovornica Ministarstva zastite okolisa i kad nas je odbijala od B. Kovacevica. Kad je usla u stranku, onda je postala dusebriznik. nekako mi nije fer da na kontu aktivizma 50-tak mladih, politicari sakupljaju bodove. Pa imam svu dokumentaciju o Trgovskoj gori, pa mogu dokazati tko je prvi otisao demonstrirati na nju, a i lobirati saborske zastupnike ispred Hrvatskog sabora.

    avatar

    07.11.2007. (21:48)    -   -   -   -  

  • pedesetplus

    Zorane, imam nekoliko pitanja , niti pri drugom čitanju nisam shvatila tko će od zelenih biti na listi u Makarskoj, tj. ako glasam za zelene pribraja li se glas ujedinjenoj zelenoj listi u cijeloj Hrvatskoj ili će na našoj listi biti naši zeleni na čelu sa Sumićem za koga ne znam je li pripada vama, kako to da se ne uspijevate ujediniti i usaglasiti u Hrvatskoj, staviti na listu etablirana i stručna imena iz svih područja pol.-soc. života i sa tom listom ići u cijeloj Hrvatskoj - mislim da za vas nisu potrebni lokalni kandidati, pronaći sredstva za pravu kampanju , proputovati Hrvatsku i konkretno( kao što je na blogu) približiti građanima odgovore i rješenja na mnoga pitanja koja se nameću a na koja zapravo niti jedna stranka ne daje ozbiljne odgovore, tj. i npr. uopće se ne zamaraju temom održivog razvoja, nitko ne spominje rješavanje smeća i otpada koje postaje problem u cijeloj Hrvatskoj i ne može se rješavati lokalno - ovo što sad svi pjevaju
    o oporezivanju ili kažnjavanju zagađivača ne rješava problem. Mislim da je zaista krajnje vrijeme da Zeleni postanu relevantan faktor u Hrvatskoj politici kao što su uspjeli u Njemačkoj i ostalim starim evropskim državama. Pozdrav uz iskrene želje da uđete u Sabor.
    P.S. Mislim da nije problem što vam poneke stranke "kradu" dijelove programa, cilj ( tj. uspjeh)će biti postignut kada velike stranke usvoje i u svoje programe ugrade vaš program i rade na realizaciji.

    avatar

    13.11.2007. (22:28)    -   -   -   -  

  • Dargor

    Čuo sam da Zelena Lista mijenja ime u Zelena Stanka? Zatim postoje neki zeleni - Eko Savez, te Hrvatski Zeleni - Zeleni HR. Negdje su samostalno negdje u različitim koalicijama, DSŽ, DC, HNS. Tko je tu tko i za koje zelene je najbolje glasati? Konkretno za IX izbornu jedinicu; da li je Zelena Stanka koja je u koaliciji sa ASH, DSŽ, JL i HRS upravo ova dakle Zelena Lista ili su to neki drugi zeleni i koji, da li znate njihov website da se bolje informiram? Osim njih u IX jedinici su još samo Hrvatski Zeleni - Zeleni HR koji izlate samostalno, imaju li oni neki website da se bolje informiram. Jer dvoumim se između njih i ovih što su u koaliciji.

    avatar

    15.11.2007. (00:06)    -   -   -   -  

  • smisleni paradoks

    Glasao bi za vas da ste izašli u devetoj izbornoj jedinici, a ovako ne mogu :(
    U svakom slučaju, želim puno uspjeha na predstojećim izborima, i puno akcija ove stranke i neovisno o vladajućem stanju! simpatizer :)

    avatar

    22.11.2007. (00:49)    -   -   -   -  

  • smisleni paradoks

    E da, još nešto: zasmetalo me u programskim načelima ono
    >politika kao servis društva, a ne samo borba za moć

    Znam da vjerojatno nije mišljeno ništa loše, al zar ne bi bilo jasnije bez tog "samo" ? :D

    avatar

    22.11.2007. (00:52)    -   -   -   -  

  • pedesetplus

    Evo navratih prije glasanja. Nema odgovora, mislim da si se trebao pobrinit da odgovoriš ljudima. Želim vam uspjeh na izborima, pozdrav.

    avatar

    25.11.2007. (10:45)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Pozdrav svima! Javljao se nisam zbog toga što su se ujedinili problemi s računalom i zdravstveni problemi u najnezgodnije vrijeme. Evo odgovaram ono što je još aktualno.
    @Danko: Evo vidim, da si se vratio iz Indije. Čujemo se! Da, Marijani (koju sam upoznao 1997. kao aktivisticu) nije dovoljno njeno perje, nego se kiti i tuđim. Kao recimo i Tončiju Tadiću.
    @pedesetplus: Nažalost, u X. izbornoj jedinici direktno su se sukobili stranke Zelena lista i Zeleni Hrvatske. Zašto je tako, a još su se pojavili i drugi "zeleni" u raznim koalicijama, ne mogu sada. Jednom ću naisati o tome članak. Što se tiče "etabliranih i stručnih imena" to lijepo zvuči, ali teško ih je nagovoriti da se pojave na listi male stranke. Znanost kod nas ovisi o državnim dotacijama; a ove kontroliraju velike stranke; pa se čak i oni koji nas simpatiziraju često ne žele aktivirati: Lokalne ljude pak moramo imati - zeleni se ipak uvijek mnogo više afirmiraju na lokalnom nivou. Na ovim izborima za Sabor loše smo prošli, ali ljudi nisu razočarani - počinjemo pripreme za lokalne izbore!
    @Dargor: Mi smo se zvali "Zeleni za Zagreb", jer smo se svjesno prvo osnovali kao lokalna stranka, pa onda rasli. Ove godine smo mijenjali ime, pa smo htjeli uzeti "Zelena stranka", ali je jedna lokalna stranka iz Rijeke tjedan dana prije nas podnijela zahtjev za promjenu imena (oni su na ovim izborima nastupili u koaliciji sa Akcijom socijaldemokrata i Hrvatskom radničkom strankom). "Zeleni Hrvatske" nemaju sajt.
    @smisleni paradoks: moramo priznati, da politika ipak jeste također i borba za moć.

    avatar

    30.11.2007. (23:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...