Komentari

mybigblue.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • fru fru

    Magica si (mocijskom tvorbom od 'mag') ovako il' onako, a njih tko šiša s titulama.

    avatar

    31.10.2007. (11:15)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Em magistrica, em kontessa, em....
    Vjerojatno te ovo "em" nervira, uostalom nervira i mene, ali nema veze
    Što se mene tiče, ti si već članica Akademije :-*

    avatar

    31.10.2007. (11:44)    -   -   -   -  

  • Bego

    Pa Europa je uvijek bila dekadentna, nazadna i vodili su je poluretardirani idioti koji su se da prostiš j... između sebe. Što onda od nje očekivati? Sad kad se priključujemo i prilagođavamo standarde, imamo i najretardiranijeg ministra obrazovanja ikad, znači čak nadilazimo europske standarde u nekim stvarima. Kao da školstvo vode ljudi koji su školu jedva prošli, pa se sad osvećuju profesorima i izruguju s titulama. Pa će i na Mujinim vratima pisati "Dr. mr. Mujo", što znači: Mujo, drvodjelac marangun.

    avatar

    31.10.2007. (12:08)    -   -   -   -  

  • trill

    Prije par mjeseci poznavala sam samo dva magistra, a sad se već mogu hvaliti da ih znam puno više :)))
    Neka si mag. Ima ih koji tu titulu zaslužuju bez obzira na škole. Visoke, više ili bilo koje :))

    avatar

    31.10.2007. (12:15)    -   -   -   -  

  • exPataren

    grose plavetnilo...to što se ponekad voziš magistralom ne znaći da si magistar!!!

    avatar

    31.10.2007. (13:34)    -   -   -   -  

  • one love one life

    EH DA, I JA MORAM PO TU POTVRDICU ZA MAG-A NA FAXU.. ZVUČI KO NEKI ČAROBNJAK, ALI KAD MALO BOLJE RAZMISLIM ZAR TO I NISMO?

    avatar

    31.10.2007. (14:27)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Čestitam na novim slovima.
    Poštujem znanje i obrazovane ljude. Posao mi je takav da svakodnevno srećem vrlo šareno društvo. Na žalost moram priznati da često sjedim.... slušam i prešutim... a u sebi se pitam: "Ova faca ne djeluje da je uspješno završila i srednju školu... a kamoli nešto više!" Mnogi ne znaju govoriti, pisanje je još veći problem. Na žalost u ovoj zemlji je previše sumnjivijh diploma.... pa nam ostaju samo naši senzori kojima raspoznajemo znanje i kvalitetu u moru magova koji nas okružuju. Načinom na koji si otvorila temu jasno si poslala mojim senzorima poruku kamo spadaš. ;)
    S druge strane imamo i one druge.... one koji nemaju titule. Jučer sam bila na jednom velikom i važnom sastanku. Uglavnom su svi došli uređeni.... i uglavnom sve te ljude poštujem. No kad je sastanak već počeo provirila je jedna glava..... Ispričavao se jadan čovjek što kasni.... a potiho se ispričavao i zbog plave mandure u kojoj je došao. Znam ga već nekoliko godina. Taj čovjek u plavoj manduri ima ogromno ljudsko srce, nesebičan je i hrabar. Svjestan da ne zna sve na svijetu.... ali snalažljiv je i zna gdje i kada treba pitati. Ponosna sam što poznajem takve Magove... Čarobnjake. Titule kojima slažem svoju ljestvicu poštovanja ne poklapaju se s onim što piše ljudima na papirima. Papir trpi koješta.
    I kad su istiniti... oni su samo potvrda o stručnosti na jednom uskom životnom području. Sve ostalo se dokazuje svaki dan... u obitelji, na poslu, u društvu.

    avatar

    31.10.2007. (17:53)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    eh vidiš...i nek mi netko sad kaže koji klinac ja slušam brdo toga što nisam trebala da bi bila magistar kao i oni koji nisu slušali svo to smeće od predmeta:))

    avatar

    31.10.2007. (18:44)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Vadimastok, ne bih čak ni trošila energiju na tu mocijsku tvorbu, a dobra je stvar što s ovim kraticama to ne moram ni činiti. :P
    @Brode, ma nema nervoze zbog "em"!? Kad se naljutim i/ili naživciram, onda baratam nekim drugim "titulama". ;-)
    @Bego, to me podsjeća da bi se u nas ona narodna: U svakom žitu ima kukolja lako mogla preokrenuti da se u kukolju nađe i nešto žita. ;-))
    @Trill, ma ta mi "promjena" titule baš ništa ne znači. :-I
    @Pataren, i ne samo to, još mi se čini da katkad i vrludam... ;-))
    @One Love, ma da ti budem iskrena - ne pada mi na pamet ići po to.
    @Ima Jedan Svijet, a što reći - ti si to tako lijepo napisala. :-)
    @Elektro, to slušanje kojekakvih predmeta nije neki novi "proizvod", bilo je toga i prije. Jedni su slušali jedno, drugima se već nešto mijenjalo, a treći su opet imali neku treću situaciju. :-) Što se mene tiče, oni te svoje promjene lijepo mogu objesiti mačku o rep. :P

    avatar

    31.10.2007. (19:07)    -   -   -   -  

  • fanny

    Na žalost - uvijek će biti onih koji su diplomu zaslužili radom i onih koji su je dobili a da na faksu nisu mnogo boravili i nitko ih se ne sjeća. A sada će se samo više napuhivat' ovi drugi.
    I ništa se još neko vrijeme neće promijeniti, jer sposobnost nije mjerilo napredovanja u našem društvu. Ali, bit' će jednom, želim vjerovati u to...
    Pozdrav :)))

    avatar

    31.10.2007. (20:42)    -   -   -   -  

  • buba mara

    pa da ti budem iskrena, ne patim od titula i mislim da si ovaj post pisala skroz ironično, jel da :)) ne da mi se čitati komentare, vjerojatno se iz njih da shvatiti koja je tvoj pouka ovog posta :) ja mislim da je školovanje postalo prelagano! sada bi svi studirali a nitko ne bi radio, nitko se ne bi probijao kroz život bez ičega i bez ikoga iza sebe, nitko ne bi stvarao iz ničega nešto, svi bi samo kao u loju, sjedili po kavanama, tračali i punili novčanike . gadi mi se sve to!

    avatar

    31.10.2007. (20:43)    -   -   -   -  

  • pegy

    Drago mi je radi titule do koje sam došla, ali da imam potrebu za nečim "elitnijim" i "profinjenijim", stvarno ne. I mene je zakačio taj zakon tako da sam i ja mag iako mi ne pada na pamet tražiti novu diplomu. Riječ je zapravo o jednoj te istoj stvari (tj. tituli) koje se drugačije zovu. Ali dobro, kad su nas svih htjei strpati pod "Bolognu". :))

    avatar

    31.10.2007. (21:48)    -   -   -   -  

  • ely the witch

    žurim ...a ovo je komentar br 13 na moj dan :-))

    avatar

    31.10.2007. (21:50)    -   -   -   -  

  • Elyca

    dakle...za ovo sve sam ja znala prije 4 godine! Kod donošenja Bolonjske deklaracije...ove titule magistara su bile predviđene u raznim bodnovnim listama za upise na magisterije i na doktorate!

    ...i dok neko diže noge da postane magistar....drugi su mrtvo ladno digli ruke i postali magistri...to je moj komentar

    zašto?...Pa zato jer sam te bodove proučavala kad sam ja upisivala magisterij (koji sam uspt budi rečeno i krvavo platila)...i onda nisam mogla upisat znanstveni magisterij iz managementa nego stručni iz Financijskog managementa....i tada sam shvatila da ću sa 4 ispita manje imat istu titulu ....znanstveni magisterij!
    Ovo stvarno nije u redu...a vidit ćeš tek kako je jedino riješeno za ekonomiste, pravnike i inžinjere...profesori gube...i to jako puno...i jako puno titula
    Ako npr. u USA možeš imat 4 doktorata...zašto sad kod nas nećeš moć imat 4-5 magisterija???
    ...ops...sorry...ovo iz mene bjes govori...

    Zašto je sve ovo?...pa zato jer u RH trenutno nedostaje najmanje 3.000 predavača na fakultetima (mali je novac, a magisteriji su skupi.. od 15.000 kn naviše....a doktorati cca 60.000 kn)...a za taj novac ne dobivaš niti MENTORA... užas

    avatar

    31.10.2007. (21:56)    -   -   -   -  

  • PAPA

    pozdrav iz os

    avatar

    31.10.2007. (22:02)    -   -   -   -  

  • inspektor Clouseau

    Znam o čemu pišeš. I ja sam se namučio dok sam postao inspektor, nije mi bilo lako.
    Ali sad sam faca i svi me znaju :)))
    Pozdrav

    avatar

    31.10.2007. (22:17)    -   -   -   -  

  • aquaria

    I ja čini se postadoh maglovita magarica. A nisu me ni pital želim li. A NE ŽELIM!!! :( Sad će opet zavladati nered u terminologiji, Bože nas sačuvaj! A tebi veliki pozdrav, draga bigice :)

    avatar

    31.10.2007. (22:36)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Fanny, eh, uvijek ima diploma i "diploma".
    @Bubamaro, skroz ironično, da. Pa ti me barem odavno čitaš! ;-))
    @Pegy, da, ma sve je to na kraju isto. Zato sam i napisala Trillici da mi ništa ne znači ta "promjena" - s navodnicima. Samo mi se ne sviđa cijela ta zavrzlama.
    @Ely, the witch, neka si ti danas "uhvatila" trinaesti! ;-))) Ajme, a u rasprave o magisteriju, o novcu i odnosima koji vladaju u tim nekim krugovima - bolje da šutim. Već me neko vrijeme žulja ta tema, a ako prasnem... Ma bolje da se suzdržim!!!
    @Inspektore, e, kad si se tako namučio - sad uživaj! ;-))
    @Aquaria, ma nije nas nitko ništa pitao. Nered, nego što, zato sam i ironična. Sve jedno te isto, a samo stvaraju zbrku. Pozdrav i tebi! :-)

    avatar

    31.10.2007. (22:57)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Dobro si me prosvijetlila, samo ne znam što su oni koji su već ranije magistrirali.
    Mag, kao mag, čarobnjak, eto to si. A šta sam ja ? Možda dva mag. Mag., mag.:)))

    avatar

    31.10.2007. (23:00)    -   -   -   -  

  • čiovka

    Ti si čarobnica sa čičkavon kosom! ;-))))

    avatar

    31.10.2007. (23:24)    -   -   -   -  

  • alkion

    Veco: baš me zanima gdje to ima magisterij (znanstveni naravno) za petnaestak tisuća kuna (ja mom Svjetlu u tami platio preko dvajesipet bez putnih troškova i kojekavih studijskih putovanja i naravno bez literature), a još više me zanima taj doktorat od saaaaaaaaaammmmoooooooo šezdeset tisućica. Oli me moje Svjetlo u tami malo laže i koristi se obmanom tražeći samo stotinjak tisuća???
    BTW: sad me stvarno zanima (kao novopečenog Mr-a) koju titulu imaju ovi sadašnji magistri??? Ili su se oni uzalud isticali???

    avatar

    31.10.2007. (23:27)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Čestitam Big Blue.Mislim da je Dona već sve rekla.

    avatar

    01.11.2007. (07:12)    -   -   -   -  

  • primakka

    čestitam na istrajnosti i bistrini uma, a ono drugo što daješ svojim postovima pokazuje tvoju drugu dimenziju, duhom bogatu, meni važniju. MAGnificent

    avatar

    01.11.2007. (10:27)    -   -   -   -  

  • silmarien

    lipo te opet čitati...ja se vratila...magistrica znači ' baš moćno zvući...pozdrav

    avatar

    01.11.2007. (14:15)    -   -   -   -  

  • sam

    :-))). :D
    ja nisam upućen previše u problematiku..kako god bilo, super napisano i - čestitam! da ne bacam sad laskajuće fraze itd. sad lijepo mogu reć da sam upoznao magistricu:D

    avatar

    01.11.2007. (15:43)    -   -   -   -  

učitavam...