Komentari

laughinggranny.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Irida

    gladit će ta ruka i nove pupoljke...i tebe draga...

    avatar

    31.10.2007. (11:48)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Pokloniš ružu
    i dugo poslije.,
    mirišu ti ruke...

    avatar

    31.10.2007. (13:02)    -   -   -   -  

  • laughing granny

    Hvala, Irida, na dobrim zeljama, no ovdje se radi o nekom nepoznatom Japancu, koji mi je, preko svoje ruze, ipak nekako blizak ... zamisljam ga kako tepa svojoj ruzi, kao sto ja tepam mojima ...

    zubor vode, lijepo receno: o tome kako slicno razmisljamo, u postu od 6.10. ...puno pozdrava, lg

    avatar

    31.10.2007. (14:40)    -   -   -   -  

  • Dor

    Ako haiku uistinu odlikuje i makoto, a što će reći iskrenost i neposrednost doživljaja, u području čega se uvijek zrcali neki detalj iz prirode, onda je upravo takav i ovaj haiku naše raspjevane haiku poetese LG.

    Odmah nam je, stoga, naglasiti da, osim navedenog – iskrenosti i neposrednosti, ovaj haiku oblikuju: i naznaka koja određuje godišnje doba – pupoljak (kigo ili kidai), i zarez ispred vokativa ružo (kireji), i rez između prvog i druga dva stiha (da se izbjegne monotonija iskaza); i lapidarnost izričajna, a za što se obično kaže: malo preferira veliko, škrtost – bogatstvo … (baš onako kako je znao reći nenadmašni Goethe: «Želiš li se osvježiti cjelinom, moraš cjelinu spaziti u najmanjem.»)

    Eno, spomenuli smo «monotoniju iskaza»; rekli smo i zašto – da se slutnjom dođe do zaključka čija je, zapravo, ruka, «bliska mom srcu», gladila ružin pupoljak.

    Pa nam je autorica i u ovom svom lijepom haikuu s tako malo riječi uspjela ispričati cijelu jednu priču o vječnoj, neprolaznoj ljepoti ruže, odnosno – svijeta!

    avatar

    31.10.2007. (16:12)    -   -   -   -  

  • laughing granny

    Dor - pored pjesnickog talenta, znanja i iskustva posjedujes toliko marljivosti i zelje za stvarnim i vjecitim ucenjem, da bi mnogima trebao posluziti kako blistavi primjer "dobre pjesnicke prakse"! Hvala ti na takvom poticaju!

    avatar

    02.11.2007. (07:18)    -   -   -   -  

  • Pajhbef Nom

    kazu da je Mark nedostaje da nitko nije mogao razumjeti zasto je. Mi smo laptop refurbishment

    avatar

    30.09.2009. (00:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...