Komentari

mihaelbudrovic.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • aw

    Vezanje očiju pred stanjem u BiH je već dugo navada naših političara. Hrvatska ne treba miješanje u unutarnje poslove druge države, i to fala bogu ne radi, za razliku od nedavnog srpskog istupa. Ipak ono što Hrvatskoj kronično nedostaje jest jasna, konzistentna i dugoročna balkanska politika. Ali, nije čudo što je nemamo, kad se sjetimo samo kakvi su nam diplomati i ona barbie girl na čelu ministarstva...
    angel&wolf

    avatar

    29.10.2007. (18:52)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    Mozes i sam; posšalji mail na admin@blog.hr ili blog@blog.hr i zatrazi da te uvrste na listu političkih blogova!

    Pozz!

    avatar

    29.10.2007. (19:55)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Podjela BiH na tri "državnička" i "nacionalna" entiteta potpuno je u skladu sa politikom, ideologijom i željama Slobodana "Slobe" Miloševića, koji je bosanskim muslimanima ostavljao malu "fildžan-državicu" u Sarajevu (minus Grbavica, Pale, Vogošče), a Hrvatima okrug oko Širokog Brijega.

    Gospodo, svaka podjela BiH vodi u propast Republiku Hrvatsku, pogotovo sa velikosrpskom granicom na Uni! To je već konstatirao dr. Ivo Pilar u svojoj knjizi "Južnoslavensko pitanje" (Beč, 1918.) ("Die Südslawische Frage und der Weltkrieg" (Wien, 1918.)

    Zašto onda otkrivati toplu vodu kada je pametni Pilar, ne samo predvidio raspad Austro-Ugarske, i to zbog neriješenog hrvatskog pitanja u toj tadašnjoj mnogonacionalnoj umjetnoj "Europskoj Uniji", nego i raspad bilo koje hrvatske države koja će graničiti sa Velikom Srbijom na Uni odnosno ako zapadna granica "Velike" Srbije ne bude na Drini!

    Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini ima pravo konstitutivnosti na cijelom teritoriju države BiH, i treba sva ta prava iskoristiti, i u savezu sa Bošnjacima oduprijeti se velikosrpskoj ideologiji i politici, inače će i jedni i drugi otić k vragu!

    avatar

    30.10.2007. (11:39)    -   -   -   -  

  • odmak

    @CRNI BLOG KOMUNIZMA
    O kakvim pravima Hrvata u Bosni i Hercegovini govoriš? Tamo su oni malobrojni i rekla bih bez ikakve mogućnosti. Može ih spasiti samo konfederacija. Nešto kao Švicarska, a nikako ne kao Jugoslavija.

    avatar

    30.10.2007. (15:17)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Odmak, govorio sam o onim nacionalnim pravima Hrvata koja im pripadaju kao konstitutivnom narodu Bosne i Hercegovine na cijelom njenom teritoriju, a ne samo oko Širokog Brijega. U ostvarivanju hrvatskih prava u BiH trebaju bosanskim Hrvatima pomoći Hrvati iz Hrvatske odnosno službena Hrvatska treba tu pomoći a ne okretati glavu kao što predsjednik Mesić radi, a premijer Sanader samo gleda svoj HDZ u BiH. Prava Hrvata u BiH nadilaze bilo kakav okvir HDZ-a, i dosta je bilo hadezeove politike koja je Hrvate gurala u BiH u geta. Hrvat ima pravo živjeti u Goraždu na Drini isto kao u Banjaluci, u Prijedoru, Tuzli, Drvaru, Bosanskom Brodu itd.

    Najvažnije je da Hrvatska pomogne Hrvatima u BiH da afirmiraju hrvatski jezik. Pogledajmo srpsku poltiku unazad 150 godina - oni stalno forsiraju srpski jezik u Bosni kroz ideologiju kradljivca hrvatske kulturne baštine Vuka Stefanovića Karadžića ("Srbi svi i svuda" ili Serbien uber alles). Dok Srbi žele Bosnu isključivo za sebe, na principu tko nije pravoslavac nije Srbin - marš van iz "Velike" Srbije, Hrvati bi trebali BiH očuvati tako da se ukine etnički čista tzv. "Republika Srpska", i da Hrvatska i BiH budu dvije savezničke zemlje kontra "Velike Srbije".

    avatar

    31.10.2007. (09:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...